Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#108651 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne kontam sto se zezate sa Arena Cloudom kad imate IPTV na kojem imate sve zivo za nekih 10-15 KM mjesecno i mozete gledati gdje hocete.
-
kakavdanakneiskustvu
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#108653 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne valja im qrcu aplikacija,ono isto da su dali djeci da se igraju programiranja

- Didier
- fusion_ba
#108655 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa koristite Arena Cloud dok je besplatno. Za kasnije cemo se snalaziti. Moja webTV je najbolja opcija 26 KM - 3 mjeseca
-
zira1337
#108656 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To je ilegalno, IPTV servisi koji nisu registravni u RAK-u su kriminalni .. takvo završavaju po zatvorima jer ih progoni Tužilaštvo BIH a sudi Sud BIH.
- hrasno38
- hrasno38
#108658 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Djesi postenjacino nisam te prepozno a nije kriminal kad ti nesto ovako urade u Telemachu! E sto ne mogu ovih prepostenih.....
-
Trappist
-
Mustang1
#108660 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Neku noc kad je Milan igrao svi kanali na ArenaCloud normalno radili. Milan bio negledljiv.
Uvijek se moze naci besplatno za gledati ali makar zastekalo samo jednom u 90 minuta ja to ne mogu
Uvijek se moze naci besplatno za gledati ali makar zastekalo samo jednom u 90 minuta ja to ne mogu
-
jarobot
#108661 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Danas novi poziv i ponovo sam odbio ponudu . Kao 6 mjeseci HBO premiu a ja imam još 18 mjeseci ugovor ili da potpišem novi ugovor na 24 mjeseca i dobiću 15% umanjenja .
Odbio sam i jedno i drugo ne želim novi ugovor na 24 mjeseca ,tražio sam 15 % umanjenja do isteka ugovora i kaže ne može .
Ako budu ponovo zvali pitaću da potpišem na godinu dana uz 15% a pink nek nose kući ...
Htio sam i raskid a da ostanem korisnik ne može kao ima telemah pravo izmjene programske šeme. Rekao sam joj da je telemah grubo prekršio ugovor pošto nije na vrijeme obavjestio korisnike o izmjeni i ostavio im mogoćnost da razmisle da li prihvataju izmjene i žele ostati korisnici.
Tražio sam i da me oslobode rente za D3 cam koji koristim kao kompenzaciju -kaže nemože ni to.
E pa gospodo neće ići skinuo sam obrazac sa stranice obdusmena za zaštitu potrošača popunio i poslao . Ako ne odgovore ie prijava inspekciji od strane obdusmena.
Smatram da Telemah nije ispoštovao ugovor samim ti što nije korisnike na vrijeme obavjestio o izmjenama i da svi imamo pravo na raskid bez penala...
Pozdrav
Odbio sam i jedno i drugo ne želim novi ugovor na 24 mjeseca ,tražio sam 15 % umanjenja do isteka ugovora i kaže ne može .
Ako budu ponovo zvali pitaću da potpišem na godinu dana uz 15% a pink nek nose kući ...
Htio sam i raskid a da ostanem korisnik ne može kao ima telemah pravo izmjene programske šeme. Rekao sam joj da je telemah grubo prekršio ugovor pošto nije na vrijeme obavjestio korisnike o izmjeni i ostavio im mogoćnost da razmisle da li prihvataju izmjene i žele ostati korisnici.
Tražio sam i da me oslobode rente za D3 cam koji koristim kao kompenzaciju -kaže nemože ni to.
E pa gospodo neće ići skinuo sam obrazac sa stranice obdusmena za zaštitu potrošača popunio i poslao . Ako ne odgovore ie prijava inspekciji od strane obdusmena.
Smatram da Telemah nije ispoštovao ugovor samim ti što nije korisnike na vrijeme obavjestio o izmjenama i da svi imamo pravo na raskid bez penala...
Pozdrav
-
doff
#108663 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Još nisam nikakav poziv primio povodom izbacivanja arena, a obećano je
Još nisam nikakav poziv primio povodom izbacivanja arena, a obećano je
-
Nedzada
#108664 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koji paket imaš?jarobot wrote: ↑06/01/2021 13:53 Danas novi poziv i ponovo sam odbio ponudu . Kao 6 mjeseci HBO premiu a ja imam još 18 mjeseci ugovor ili da potpišem novi ugovor na 24 mjeseca i dobiću 15% umanjenja .
Ako budu ponovo zvali pitaću da potpišem na godinu dana uz 15% a pink nek nose kući ...![]()
Pozdrav
- Telemach
#108665 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo @jarobot,jarobot wrote: ↑06/01/2021 13:53 Danas novi poziv i ponovo sam odbio ponudu . Kao 6 mjeseci HBO premiu a ja imam još 18 mjeseci ugovor ili da potpišem novi ugovor na 24 mjeseca i dobiću 15% umanjenja .
Ako budu ponovo zvali pitaću da potpišem na godinu dana uz 15% a pink nek nose kući ...![]()
Pozdrav
Upit je proslijeđen kolegama. Sigurni smo da ćemo, u konačici, nastaviti saradnju i, u skladu sa mogućnostima, pronaći rješenje kojim ćete biti zadoovljni. Stojimo Vam na raspolaganju.
-
k4mi
#108666 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Slicno je kod mene bilo. Trazio sam umanjenje minimalno za iznos koliko je bilo povecanje kada je uvedena arena bez ugovora ili ako bi isao ugovor onda ovu akciju za 1KM 6 mjeseci plus taj umanjeni iznos. Oni su nudili 15% prvu godinu sto je gore od akcije koja je svakako aktuelna.jarobot wrote: ↑06/01/2021 13:53 Danas novi poziv i ponovo sam odbio ponudu . Kao 6 mjeseci HBO premiu a ja imam još 18 mjeseci ugovor ili da potpišem novi ugovor na 24 mjeseca i dobiću 15% umanjenja .
Pozdrav
Cekam samo da vidim koliko ce biti arena cloud ali po svemu sudeci otkazat cu uslugu. Sreca nisam pod ugovorom, jer nisu mi nikad ponudili nista normalno da predjem sa trio fiber paketa tako da nemam problema sa tim
- Telemach
- Better Man
#108668 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja sam svakako dodatno plaćao HD Arene. Nisam ih imao kao benefit. Tako da gubitkom tih Arena prestaje i moja obaveza plaćanja istih. Jedino što bi trebalo je sad umanjiti i cijenu premijum paketa koji koristim i to svim korisnicima, jer u istom više nema Arena i to je to.Telemach wrote: ↑06/01/2021 11:58Zdravo @"Better Man",Better Man wrote: ↑06/01/2021 10:39 Ovdje samo treba da krene djelovati pravna država, tj. RAK, pa da i jednoj i drugoj strani postavi ultimatum da u roku 24 sata moraju svojim korisnicima obezbejditi Arene i SK. Ukoliko to ne urade zapečatiti im firmu, zabrana rada i da plate debelu novčanu kaznu. Tek kad ispoštuju sve, tj. omoguće svojim gledaocima i Arene i SK, mogu ponovo raditi. Ovdje je sve jasno kao dan. Telemach se našao uvrijeđen, jer ovi drugi nisu pristali da produže ugovor za SK, jer im ne odgovaraju uslovi ponude i onda su oni odlučili da to isto ne urade sa Arenama i to isključivo na štetu svojih korisnika. Telemachu nikad u interesu nije bilo da Vam omoguće vrhunsku uslugu ako pri tom oni moraju dodatno nešto platiti. Da je njima stalo do korisnika, onda bi ukinuli sve ove lokalne smiješne kanale i ostavili samo najbolje i to u HD i 4K i to sa punom rezolucijom, a ne smanjivanjem kvalitete ili bi barem onima koji ne žele te lokalne smećarske kanale iste ukinuli i dali isključivo vrhunske kanale u HD ili 4K rezoluciji. Vani je sasvim normalno da vi birate šta će te gledati i to plaćate, a ono što ne želite, neće te gledati i plaćati. Dok ste ovdje prinuđeni da imate kanale koje ne želite, a to je ovo lokalno smeće od kanala. Sramota je da imate najmoderniji televizor,a da vam ni jedan provajder nije u stanju obezbjediti kanale u najvećoj rezoluciji da možete iskoristiti na pravi način svoj tv. Imam pretplatu na Netflix premium i zaita je uživanicja gledati flimove i serije u 4K i HD rezoluciji. Još nešto da ima slično za sport, više nam ne bi trebao ni jedan provajder i njihove smiješne usluge.
Razumijemo da ste nezadovoljni trenutnom situacijom. Arena Sport paket, od 1.1.2021. godine, nije sastavni dio naše programske sheme. Ugovor nije produžen. Obavijestiti ćemo Vas ako dođe do promjene. Rado ćemo Vas pozvati i pronaći rješenje na obostrano zadoljstvo. Molimo da nam podatke dostavite u pp. Hvala unaprijed.
-
s@mson
#108669 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znači telefon za kunu nema...
@Telemach
recite mi sada naš status, kao premium korisnik imam ugovor na 24 mjeseca, famozne arene su bile uključene u ugovor...
Da li sada kada mogu jednostrano prekinuti ugovor nakon toga mogu i dalje biti korisnik vaših usluga bez vremenski ograničenog ugovora, već da ide mjesec za mjesec pa ako bude kakava dobra akcija ili se famozne arene vrate onda opet pravimo ugovor ili kad raskidamo saradnju treba da vratim opremu i vi da me iskljucite a ja da nadjem drugog davatelja usluga..
Volio bih kada bi nam malo to pojasnili..
Ako vi ne možete ili ne smijete takve informacije davati onda će vjerovatno neko od korisnika koji čitaju ovu temu naći pravi i ispravan odgovor..
Hvala i srdačan pozdrav...
@Telemach
recite mi sada naš status, kao premium korisnik imam ugovor na 24 mjeseca, famozne arene su bile uključene u ugovor...
Da li sada kada mogu jednostrano prekinuti ugovor nakon toga mogu i dalje biti korisnik vaših usluga bez vremenski ograničenog ugovora, već da ide mjesec za mjesec pa ako bude kakava dobra akcija ili se famozne arene vrate onda opet pravimo ugovor ili kad raskidamo saradnju treba da vratim opremu i vi da me iskljucite a ja da nadjem drugog davatelja usluga..
Ako vi ne možete ili ne smijete takve informacije davati onda će vjerovatno neko od korisnika koji čitaju ovu temu naći pravi i ispravan odgovor..
- agent_zero
#108670 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
O čemu ti pričaš, ne treba nikakvo saopštenje da se zna da su Arene naprasno ukinute bez predviđene obaveze da se 30 dana radnije obavijeste korisnici. Nikakvo njihovo saopštenje ne treba za raskid ugovora, činjenično stanje je bitno.
- Telemach
#108671 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo @s@mson,s@mson wrote: ↑06/01/2021 14:21 Znači telefon za kunu nema...
@Telemach
žao nam je zbog neugodnosti koje je trenutna situacija izazvala. Mi, nažalost, nismo upjeli nastaviti saradnju sa Arenama. Vjerujemo da ćete imati razumijevanja. Molimo Vas da nam dostavite podatke u pp kako bismo Vas pozvali i pronašli rješenje te pružili sve potrebne informacije. Unaprijed se zahvaljujemo.
-
jarobot
#108672 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nauči čitati ako izađu sa saopćenjem automatski trebaju odobriti i raskid ili ponuditi javno alternativu ,ali pošto nisu još prvog decembra prošle godine izašli u javnost samim tim su i prekršili ugovor to pišem o njihovoj obavezi..agent_zero wrote: ↑06/01/2021 14:29O čemu ti pričaš, ne treba nikakvo saopštenje da se zna da su Arene naprasno ukinute bez predviđene obaveze da se 30 dana radnije obavijeste korisnici. Nikakvo njihovo saopštenje ne treba za raskid ugovora, činjenično stanje je bitno.
- fusion_ba
#108673 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Taj paket od 26 KM (3mj) radi na telemachu. Ima jeftiniji paket koji radi samo na bht netu
-
StihNaAsfaltu
#108674 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Hocu li ja čupati kablove i vracat opremu ili cemo se dogovoriti nesto? Posto sam na fb dobio generisan odgovor, a na mail nikakav.
Hocu li ja čupati kablove i vracat opremu ili cemo se dogovoriti nesto? Posto sam na fb dobio generisan odgovor, a na mail nikakav.
- crnivrag
#108675 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Obavijest na Telemach web straniciIzmjena radnog vremena tokom Badnjeg dana i Božića
Poštovani korisnici,
Povodom Badnjeg dana i Božića, obavještavamo vas da su za poslovnice u Banjoj Luci i Mrkonjić Gradu, 06. i 07. januar neradni dani, kao i da poslovnica u Brčkom neće raditi u četvrtak, 07. januara.
Svoje redovne aktivnosti poslovnice nastavljaju u petak, 08. januara.
Sretan Božić,
Vaš Telemach