Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
bogoljub

#108576 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bogoljub »

Arena Sport želi sve korisnike i gledaoce obavijestiti da u ovom trenutku ne pregovara sa predstavnicima Telemacha za produženje saradnje. Ista je prekinuta od strane Telemacha iz neobjašnjivih razloga.
mrtva kokoš

#108577 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mrtva kokoš »

Dzontra_Volta wrote: 06/01/2021 09:54
tnt-tunja wrote: 06/01/2021 09:42 Pozdrav!

@Telemach ajde malo sredite svoje kanale. Ako vec Arenasport nije sastavni dio vase ponude, kako je moguce da HRT2 jucer u 17:15 biva zatamnjem tokom prenosa rukometa Hrvatska - Spanija?
Pa vjerovatno zato što HRT nema pravo emitovanja u BiH, a Arenasport ima.
Bas me zanima kakva je situacija u kiseljaku, busovaci, mostaru i sl. jel i njima zatamnjen hrt.
Nedzada

#108578 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nedzada »

Telemach wrote: 06/01/2021 08:37
Nedzada wrote: 06/01/2021 00:11 @Telemach

Koja je procedura ako ću ostati vaš pretplatnik ali želim raskinuti obavezu od 24 mjeseca.
Zbog Arena koje više ne isporučujete a obavezali ste se tim ugovorom, barem tako piše u njemu.

Pinkovi me nisu nikada ni zanimali.

Hvala na odgovoru.
Zdravo @Nedzada,
Zamoliti ćemo Vas da nam dostavite podatke kako bismo iste proslijedili kolegama iz Tima za brigu o korisnicima.
Biti ćete kontaktirani u najkraćem mogućem roku te ćemo Vam pružiti sve potrebne informacije na temelju Vašeg upita.
Razumijemo da ste nezadovoljni trenutnom situacijom, ali možemo pronaći rješenje.
@Telemach
Hoće li mi nuditi nešto ili će mi se samo objasniti ovo iz mog upita?
messilla

#108579 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by messilla »

Ala ih samaraju saopcenjima, a ovi sute ko zaliveni. :lol:
Dzontra_Volta

#108580 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzontra_Volta »

mrtva kokoš wrote: 06/01/2021 10:08

@Telemach ajde malo sredite svoje kanale. Ako vec Arenasport nije sastavni dio vase ponude, kako je moguce da HRT2 jucer u 17:15 biva zatamnjem tokom prenosa rukometa Hrvatska - Spanija?
Bas me zanima kakva je situacija u kiseljaku, busovaci, mostaru i sl. jel i njima zatamnjen hrt.
To smo odavno apsolvirali. Već nekoliko godina je isto na Telemach mreži u bilo kojem gradu.
Vjeruj mi imam prijatelja iz Hercegovine koji po fb statusima kukaju kako ne mogu da gledaju hrvatsku reprezentaciju (fudbal, rukomet...) na HRT-u jer je zatamnjeno, a SK recimo tu tekmu emituje tek u snimku.
FaX700

#108581 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by FaX700 »

Upravo sam dobio poziv od gospode iz Telemacha iz Sarajeva, korisnik sam Eon Premium paketa, ponudili su mi 20% popusta na trenutni paket uz novi ugovor od 2 god.

Prijavio sam se na digitalni šalter za Moju tv (trenutno je i akcija), jer imam optiku sprovedenu do kuće, ukoliko mogne optika, prebacujem se momentalno, a ako ne, razmislit ću..

Ovo sa Arenom je samo kap koja je prelila čašu. I prije sam pisao o problemima koje sam imao, kao što je pucanje konekcije redovno u večernjim satima (20h pa do samog jutra), nikada taj problem nije ispravljen, i sl.

Što se tiče podrške, ljubaznost na nivou, sve pohvale.

Ali ovakvo pijačarenje stvarno nisam očekivao od jedne multimilionske i ozbiljne kompanije, gdje se svakom klijentu pristupa pojedinačno, velika diskriminacija.
TheRedhead

#108582 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheRedhead »

Dzontra_Volta wrote: 06/01/2021 09:33
tuitamo wrote: 06/01/2021 09:25
jazzer wrote: 06/01/2021 09:00 Veceras Milan - Juventus na Areni, klasik koji mi necemo gledati, bar u stanu.

Ali mozemo pogledati dobar film na Pinku kao i najnovija desavanja u zadruzi.
Mozes za promjenu pogledati dinamicnu i uzbudljivu tekmu United - City.
I ova je utakmica na Areni. :D

Ma do marta se vraćaju Arene na Telemach i SK na mtel. Ovo je samo malo da i jedni i drugi vide koliko su ljudi očajni i da će biti spremni platiti koju marku više da se vrati sve u normalu.
lijepo je sanjati, potcjenjujes koliko se oni mogu inatiti
Telemach

#108583 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Nedzada wrote: 06/01/2021 10:09

Koja je procedura ako ću ostati vaš pretplatnik ali želim raskinuti obavezu od 24 mjeseca.
Zbog Arena koje više ne isporučujete a obavezali ste se tim ugovorom, barem tako piše u njemu.

Hvala na odgovoru.
Zdravo @Nedzada,
Zamoliti ćemo Vas da nam dostavite podatke kako bismo iste proslijedili kolegama iz Tima za brigu o korisnicima.
Biti ćete kontaktirani u najkraćem mogućem roku te ćemo Vam pružiti sve potrebne informacije na temelju Vašeg upita.
Razumijemo da ste nezadovoljni trenutnom situacijom, ali možemo pronaći rješenje.
@Telemach
@Nedzada,
Razumijemo da ste nezadovoljni trenutnom situacijom i potruditi ćemo se da pronađemo rješenje. Pružiti ćemo Vam sve informacije koje Vam trebaju. Molimo da nam dozvolite da Vas pozovemo i budite slobodni da nam pišete u inbox.
aditon

#108584 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

FaX700 wrote: 06/01/2021 10:16 Upravo sam dobio poziv od gospode iz Telemacha iz Sarajeva, korisnik sam Eon Premium paketa, ponudili su mi 20% popusta na trenutni paket uz novi ugovor od 2 god.

Prijavio sam se na digitalni šalter za Moju tv (trenutno je i akcija), jer imam optiku sprovedenu do kuće, ukoliko mogne optika, prebacujem se momentalno, a ako ne, razmislit ću..

Ovo sa Arenom je samo kap koja je prelila čašu. I prije sam pisao o problemima koje sam imao, kao što je pucanje konekcije redovno u večernjim satima (20h pa do samog jutra), nikada taj problem nije ispravljen, i sl.

Ali ovakvo pijačarenje stvarno nisam očekivao od jedne multimilionske i ozbiljne kompanije, gdje se svakom klijentu pristupa pojedinačno, velika diskriminacija.
@Telemach

i ja evo sve čekam taj poziv, koji nikako da dođe..kad ne treba, zovete svaki drugi dan...hoću 20% umanjen ukupni račun i +100 mbps u downloadu, odnosno ukupno 400 mbps
Telemach

#108585 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Zdravo @tnt-tunja,
Ukoliko nam je pristigao Zahtjev za zatamnjenje navedenog sadržaja, isti smo u obavezi ispoštovati.
Zahvaljujemo se na razumijevanju i stojimo na raspolaganju za dodatna pitanja.
avetinja

#108586 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avetinja »

Reakcija nezadovoljnog korisnika Telemacha dok mu zaštitari govore da se smiri.

homar

#108587 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by homar »

U julu sam potpisao ugovor na 24 mjeseca (paket je uključivao i arene), na njihov prijedlog odnosno ponudu. Prihvatio sam samo iz razloga arene sporta. Sada čekam da mi se jave, pretpostavljam da će mi ponuditi neku piljarsku ponudu, neke kanale tipa zadruge i sl. Neću prihvatit, jer ovo su klasične prevare i ucjene.
Potražit ću ponudu nekog drugog provajdera, jer ovo je prelilo čašu, mafijaški potezi.
jarobot

#108588 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jarobot »

Nedzada wrote: 06/01/2021 10:09

Hvala na odgovoru.
Zdravo @Nedzada,
@Telemach
Ma neće ti odgovoriti na upit . Nudiće ti ono što su dobili u nalogu . Za full pakete 20% popusta za ostalr prošireni paket na 3 ili 6 mjeseci .
Možeš im prenijeti zahtjeve ali od toga ništa . Javiće se ko fol naknadno.
Pa da ima nešto konkretno oglasio bi se menadžment sa saopćenjem.
Ovo je kršenje svh prava potrošača zato što nisu obvjestili korisnike mjesec dana unsprijed i ponudili opcije.
Uvreda je ponuditi umjesto arena 3 ili 6 mjeseci prošireni paket.
Telemach

#108589 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

FaX700 wrote: 06/01/2021 10:16 Upravo sam dobio poziv od gospode iz Telemacha iz Sarajeva, korisnik sam Eon Premium paketa, ponudili su mi 20% popusta na trenutni paket uz novi ugovor od 2 god.

Zdravo @FaX700,
Mi se nadamo da ćete prihvatiti ponudu i da ćemo nastaviti dalju saradnju.
Za sve tehničke poteškoće kolege iz Tima za podršku Vas mogu pozvati i provjeriti sve što je potrebno.
Zahvaljujemo se na saradnji na ovaj način i uvijek Vam stojimo na raspolaganju.
oldtajmer

#108590 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by oldtajmer »

jazzer wrote: 06/01/2021 09:00 Veceras Milan - Juventus na Areni, klasik koji mi necemo gledati, bar u stanu.

Ali mozemo pogledati dobar film na Pinku kao i najnovija desavanja u zadruzi.
nemoj tako, ipak imas united-city veceras ups ipak je i to na areni, ali bar ima bilbao-barsa duel kodre i pjanica na klupi :D
Telemach

#108591 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

aditon wrote: 06/01/2021 10:29

@Telemach

i ja evo sve čekam taj poziv, koji nikako da dođe..kad ne treba, zovete svaki drugi dan...hoću 20% umanjen ukupni račun i +100 mbps u downloadu, odnosno ukupno 400 mbps
Zdravo @aditon,
Hvala Vam na ukazanom strpljenju.
Pisali smo Vam pp.
Stojimo na raspolaganju za sve upite.
Better Man

#108592 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Better Man »

Ovdje samo treba da krene djelovati pravna država, tj. RAK, pa da i jednoj i drugoj strani postavi ultimatum da u roku 24 sata moraju svojim korisnicima obezbejditi Arene i SK. Ukoliko to ne urade zapečatiti im firmu, zabrana rada i da plate debelu novčanu kaznu. Tek kad ispoštuju sve, tj. omoguće svojim gledaocima i Arene i SK, mogu ponovo raditi. Ovdje je sve jasno kao dan. Telemach se našao uvrijeđen, jer ovi drugi nisu pristali da produže ugovor za SK, jer im ne odgovaraju uslovi ponude i onda su oni odlučili da to isto ne urade sa Arenama i to isključivo na štetu svojih korisnika. Telemachu nikad u interesu nije bilo da Vam omoguće vrhunsku uslugu ako pri tom oni moraju dodatno nešto platiti. Da je njima stalo do korisnika, onda bi ukinuli sve ove lokalne smiješne kanale i ostavili samo najbolje i to u HD i 4K i to sa punom rezolucijom, a ne smanjivanjem kvalitete ili bi barem onima koji ne žele te lokalne smećarske kanale iste ukinuli i dali isključivo vrhunske kanale u HD ili 4K rezoluciji. Vani je sasvim normalno da vi birate šta će te gledati i to plaćate, a ono što ne želite, neće te gledati i plaćati. Dok ste ovdje prinuđeni da imate kanale koje ne želite, a to je ovo lokalno smeće od kanala. Sramota je da imate najmoderniji televizor,a da vam ni jedan provajder nije u stanju obezbjediti kanale u najvećoj rezoluciji da možete iskoristiti na pravi način svoj tv. Imam pretplatu na Netflix premium i zaita je uživanicja gledati flimove i serije u 4K i HD rezoluciji. Još nešto da ima slično za sport, više nam ne bi trebao ni jedan provajder i njihove smiješne usluge.
Last edited by Better Man on 06/01/2021 10:45, edited 2 times in total.
Telemach

#108593 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

homar wrote: 06/01/2021 10:31 U julu sam potpisao ugovor na 24 mjeseca (paket je uključivao i arene), na njihov prijedlog odnosno ponudu. Prihvatio sam samo iz razloga arene sporta. Sada čekam da mi se jave, pretpostavljam da će mi ponuditi neku piljarsku ponudu, neke kanale tipa zadruge i sl. Neću prihvatit, jer ovo su klasične prevare i ucjene.
Potražit ću ponudu nekog drugog provajdera, jer ovo je prelilo čašu, mafijaški potezi.
Zdravo @homar,
Zahvaljujemo se na strpljenju i razumijevanju.
Kolege će Vas kontaktirati, molimo za malo strpljenja.
Sigurni smo da ćemo pronaći opciju sa kojom ćete biti zadovoljni.
nedobih

#108594 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nedobih »

601222538 - molim da mi na portalu promijenite datum aktivacije u skladu sa novim ugovaranjem na 24 mj.

Onako btw, nikoga ne apostrofiram kao negativnog/pozitivnog za njegove stavove/želje/mišljenja, ali ovo je prava razonoda čitati uglavnom revoltne komentare na prestanak emitovanja Arena. Ma fenomenalno, od teorija zavjere, nelojalne konkurencije, tumačenja odredaba ugovora o raskidu do "odoh ja ujutro njima reć...", "pakujem opremu", "izgubiće 70% pretplatnika..." itd itd. Ova mi je favorit "zbog Arena prešao na Premium" iako Arene HD nikada nisu bile sastavni dio bilo kojeg paketa. Raja stvarno ima fenomenalnih ideja i tumačenja.
Istina jedno mi se ne dopada. Potpuno neopravdano pa i bezobrazno etiketiranje nekih ljudi na ovom forumu koji su svojim, već dugogodišnjim, učešćem samo pomagali drugim korisnicima. Neću ih nabrajati niti izdvajati ali dobro prolistajte njihove postove i nikada ali baš nikada, za razliku od mene, niko od njih nije reklamirao u svojim postovima Telemach. Ali su zato mnogima puno toga pojednostavili ali i unaprijedili (recimo dodavanje funkcija daljinskom, tumačenja parametara modema, otklanjanje uzroka padova brzine radi loših spojeva iako sve izgleda ok itd itd). Ovo nije korektno jer oni ničim nisu doprinijeli da Telemach ima odnosno nema Arene.
I na kraju samo napomena da u sudaru velikih uvijek i samo najebu mali - nikada veliki. Onog momenta kad za jedan pfening neko od njih osjeti da gubi u prihodu - dogovoriće se uz pjesmu i veselje obrazlažući da se žrtvuju radi svojih lojalnih korisnika.
Last edited by nedobih on 06/01/2021 10:49, edited 1 time in total.
fusion_ba

#108595 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

"Novo saopštenje Arene Sport: Više nismo ni u kakvim pregovorima s Telemachom"

https://scsport.ba/novo-saopstenje-aren ... elemachom/
help_desk

#108596 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by help_desk »

kakaljin wrote: 06/01/2021 08:30
Boban0726 wrote: 06/01/2021 08:20 Gotovo je sigurno da SK od septembra neće biti u ponudi BH Telecoma
Već ih je UM prevarila sa Nova Sport.
Sad su ovi iz BHT naučili bitnu lekciju,ako nisu onda su budale.

A poslije gubitka Arena neće dozvoliti da konkurencija Telemacha ima i SK i AS.
Jeli to informacija iz prve ruke
BH Telecom ima ugovor za SK do 31.12. i sve presude KV i sudova u svoju korist. SK ostaje bez prekidanja na MojaTV do 31.12.2021. a 99.99% i nakon toga, osim ako menadžment BH Telecoma ne bude uslovljavao dogovor ubacivanjem i Nova BH kanala (mada je i za to pokrenut postupak pred nadležnim tijelima).
Altsa

#108597 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Altsa »

Ne kontam ove retardirane Telemach postove u kojima tvrde da ce ponuditi opciju gdje ce svi biti zadovoljni. Jel to nude alternativne sportske kanale? Koji debilizam.
Darh Wader

#108598 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Darh Wader »

Ponudili mi 6 mjeseci HBO premimum kao kompezaciju za Arene, prihvatio sam.Kaže biće aktivno odmah, no trenutno radi samo HBO 1,2 i 3 jel' trebam ja nešto aktivirati preko acc na telemachu ili ?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#108599 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by _BataZiv_0809 »

Nasa posla. Mnogi su na talasu nezadovoljstva zbog Arena prepoznali priliku da nesto iskamce za sebe. :D

Ko hoce Arene, ne mozes ga kupiti HBO-om, logicno Combe.
NediM17

#108600 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

mrtva kokoš wrote: 06/01/2021 10:08

Ne smiju ni pomislit', davno su jednom probali pa im je načelnik Kiseljaka poručio da će im poskidat' sve kablove ako se ponovi. :shock:
Locked