U dosta toga se slažem. Ali, mnogo je lakše braniti se ako iza tebe stoje principi i principjelna politika. Bez toga si kao i oni, kakit ću, piškit ću. A to opet ima svoje posljedicePrpa.ba wrote: ↑05/01/2021 21:13
Smatram da je taj argument iz pozicije defetizma i potrebe stalnog dokazivanja i pravdanja nasuprot destruktivnih sila.
Ljudi, nemamo se mi kome sta pravdati. To sto se u nasim jednonacionalnim sredinama ne postuje apsolutno slovo zakona, ne znaci da nemamo pravo da trazimo svoja prava tamo gdje smo mi trenutno manjina. Reciprocitet je napusten 1992. i 1993. kada su nas pobunjene manjine napale bez ikakve provokacije. Status Bosnjaka ne zavisi od dobre volje pobunjenih pravoslavnih i katolickih manjina, vec od nase snage da sprijecimo nove teroristicke napade na nase sunarodnjake, kao i da politicki i ekonomski nadjacamo destruktivne sile. Nista vise, nista manje.
Al zapravo najgore je što zapravo ljudi pristaju na to da je normalnost da si kao manjina osuđen na to da si čovjek drugog reda.
I to je očigledno iz mnogih postova. I meni je osnovno pitanje, i sa interesovanjem čekam da vidim ishod, šta će na ovo reći SDP i NS.
Mislim, ako ništa ne kažu, onda nemaju vala ni razlog da postoje.