Razumijem sta hoces reci..al je bas pretjerao. Ovo nije bilo ni borba za zakon nego covjek je javno rekao da smo otjerali srbe i da ih sad nemadoremifa wrote: ↑05/01/2021 16:24Ima smisla to voje pitanje, ali prvo insistiram da u parlamentu NR Kine Damir Niksic obavezno upita sta se tacno desava sa Ujgurima jer dobijamo proturjecne informacij. Ako to ne uradi ovo pitanje u vezi Ustava KS, zasto Skupstina KS u kojoj je izabrani zastupnik ne postuje najvisi pravni akt, nema nikakvog smisla.invincible1921 wrote: ↑05/01/2021 16:16 Posto je direknto optuzio vlast i stanovnike sarajeva da su otjerali Srbe zelio bih da pitam Damira kako to da u srcu Teherana pardon Sarajeva u opstini vaznijoj od 10 drugih glavni covjek je Srbin...a tamo dje su Bosnjaci ocisiceni nema nijednog da blada osim na kapaljke da se ispostuje ustav?
Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
-
invincible1921
#15851 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- _Reds_
#15852 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Govorio je to i Kifla.invincible1921 wrote: ↑05/01/2021 16:31Razumijem sta hoces reci..al je bas pretjerao. Ovo nije bilo ni borba za zakon nego covjek je javno rekao da smo otjerali srbe i da ih sad nemadoremifa wrote: ↑05/01/2021 16:24Ima smisla to voje pitanje, ali prvo insistiram da u parlamentu NR Kine Damir Niksic obavezno upita sta se tacno desava sa Ujgurima jer dobijamo proturjecne informacij. Ako to ne uradi ovo pitanje u vezi Ustava KS, zasto Skupstina KS u kojoj je izabrani zastupnik ne postuje najvisi pravni akt, nema nikakvog smisla.invincible1921 wrote: ↑05/01/2021 16:16 Posto je direknto optuzio vlast i stanovnike sarajeva da su otjerali Srbe zelio bih da pitam Damira kako to da u srcu Teherana pardon Sarajeva u opstini vaznijoj od 10 drugih glavni covjek je Srbin...a tamo dje su Bosnjaci ocisiceni nema nijednog da blada osim na kapaljke da se ispostuje ustav?
-
Login7777
#15853 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nikšić je davno rekao da su Sarajlije indirektno krive za granatiranje jer su glasali za nacionaliste.
A Sarajevo načela armija voljene mu Jugoslavije koju hvali dok gostuje na Balkan Info kod negatora genocida i štovatelja R.Mladića.
J'bo ga Malagurski što se sa njim slika.
A Sarajevo načela armija voljene mu Jugoslavije koju hvali dok gostuje na Balkan Info kod negatora genocida i štovatelja R.Mladića.
J'bo ga Malagurski što se sa njim slika.
- Istinu govorim
- Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite
-
sahara1428
#15855 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nije tačno, SDP ministar, koji je nevoljko pristao da bude na funkciji
- Istinu govorim
- Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite
#15856 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
HDZov kadar koji je vraćanje usluge za finansiranje.sahara1428 wrote: ↑05/01/2021 16:41Nije tačno, SDP ministar, koji je nevoljko pristao da bude na funkciji
Eto u Agrokoru (hdzovm gruntu) bio lik direktor, slučajno
- Istinu govorim
#15857 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Šta se ovo javlja nešto jaran od Malagurskog. Na obraz SDPu što ga je stavio na listu
-
Iker C
#15858 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Jos 2 godine cemo trpiti Niksiceve ludarije i antibosnjacku politiku, poslije toga moze preseliti u Hilandarsku. Nazalost narednih 6 godina cemo trpiti Zahiragica i njegovu populisticku pricu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#15859 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kad bi imenovanje bilo kojeg organa u RS zapelo na ovom pitanju
nikad u zivotu. Ali dobro sa njima se poredimo samo kad treba osporit Cetvorku od strane zabrinutih forumasa
I je li glasao Niksic za Vladu ili ne?
I je li glasao Niksic za Vladu ili ne?
- nosara
#15860 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nije realno postovanje ustava u Sarajevu. Zabiljezeno. Idemo dalje. 
- Mali_Vuk
#15861 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Eno Kifla ga je fino i dostojanstveno zamolio da se sabere i bude razuman
Nema od ovog ništa bez kakvog tala ispod stola
Nema od ovog ništa bez kakvog tala ispod stola
-
doremifa
-
meridiyan
#15863 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Damir odgovara Konakovicu
Znam da je teško pronaći ljude, znam to dobro. Sam sam se u to uvjerio. I sam sam tražio imena i nudio svoju pomoć novoj većini, imao sam neke prijedloge i da sam znao da je nacionalni sastav bio toliko nerješiv problem – fokusirao bih se na rješenja u tom pravcu, predložio bih neka imena čak i nakon što sam shvatio da neću imati direktan udio u kreiranju sastava vlade.
Slažem se sa kolegom Konakovićem: problem je zaista veliki. On je društveni problem. Drago mi je da smo konačno postali svjesni današnje realnosti našeg multietničkog i multikulturalnog Sarajeva.
Da li to znači da moramo mijenjati Ustave Kantona i Federacije BiH pozivajući se na popis 2013. umjesto na onaj iz 1991? Da li to znači da moramo proglasiti Aneks 7 nevažećim? To ćemo morati uraditi prije ili kasnije ako ne želimo da svi budući sastavi vlade budu neustavni.
Složićete se da ova Skupština ne može nastaviti imenovati neustavne vlade zato što “nije realno” pronaći dva i po stručna Srbina u Sarajevu.
Pretpostavljam da ih je bilo prije deset godina kada je Amandman XXIX (29) donesen, jer ne bi valjda donosili ukrasne amandmane da se kitimo njima, dok je u stvarnosti i političkoj praksi situacija posve druga.
Bilo je dovoljno obrazovanih, stručnih Srba u ovom gradu i prije petnaestak godina, bilo ih je i odmah nakon rata. Bilo je puno Sarajlija iz tzv. “mješovitih brakova”, ali nema ih danas. I slažem se da to jeste realnost, realnost koja ne odražava ni Ustav ni Aneks 7. ; realnost koja nije u skladu sa Ustavom. Ja bih to tako definisao, a ne kao Ustav koji nije u skladu sa realnošću. Jer, ako Ustav nije u skladu sa realnošću, šta to onda treba da znači: da živimo u bespravnoj, fiktivnoj državi? Da se moramo pomiriti s tom činjenicom i ignorisati Ustavne odredbe?
Evo, izvolite pa razvežite taj mali čvor u Ustavu Kantona Sarajevo, glavnog grada BiH, promijenite taj mali Amandman da se odnosi na popis iz 2013, pa ćete vidjeti kako će se početi poriti čitava Bosna i Hercegovina i šta će nam ostati od nje.
Žao mi je što se od svih upravo kolega Konaković našao prozvanim mojom diskusijom. Nisam imao namjeru prozivati njega lično. Mišljenja sam da ne moramo ići previše duboko i ispravljati historiju kako bi riješili ovaj problem. Dovoljno je napraviti male korekcije.
Ne mogu vjerovati da Naša Stranka i SDP ne mogu pronaći još jednu osobu iz reda srpske nacionalnosti za Vladu? Samo još jednu. Barem još jednu. U tom slučaju bi nacionalni sastav Vlade bio skoro pa izbalansiran (minimum dva, dva i po ministra ili ministrice) ako već insistiramo na popisu iz 1991. a znamo da je, npr. SDP do sada bio vodeći u insistiranju upravo na tom Amandmanu i tom popisu.
Biću zadovoljen i glasaću iz sveg srca ZA ovu Vladu ako mi danas zastupnici SDP-a, te multietničke stranke, javno obećaju da će u multietničkom Sarajevu pronaći još jednu osobu iz reda srpskog naroda. To isto važi i za građansku Našu Stranku.
Prošli put, 2018, kada sam bio dio Kluba SDP BiH, morao sam prihvatiti sastav prve Fortine vlade u sklopu tadašnje Šestorke. Ni tadašnja vlada nije zadovoljavala Ustavnu odredbu nacionalne zastupljenosti. Ovog puta sam samostalni zastupnik, osamnaesti potpisnik ove skupštinske većine i dužnost mi je insistirati na ovom, tim više što sam prethodno javno na društvenim mrežama kritikovao i ismijavao sastav Nenadićeve vlade, jer u suprotnom bi bio licemjer, da ne upotrijebim neku neprimjerenu riječ.
Možemo napraviti još jednu pauzu ako treba da zastupnici kontaktiraju svoje stranačke centrale, da se konsultuju sa predsjednicima svojih stranaka, sa gospodinom Kojovićem i sa drugim, važnijim Nikšićem (da se šaljivo izrazim), da provjere mogu li takvo obećanje uopšte dati ovom drugom Nikšiću, tj. meni, a uz mene i javnosti koja nas prati na televiziji.
Ponavljam: ako mi sada bilo ko od njih ili mandatar Forto obeća još samo jednog člana vlade iz reda srpskog naroda, što je Ustavni minimum – ja ću glasati ZA ovu vladu.”
- nosara
#15864 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nacrtano.
Valjda nema Srba na DIF-u.
Valjda nema Srba na DIF-u.
-
Login7777
#15865 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Damir Nikšić nas gura u nacionalne torove. Prebrojava krvna zrnca.
-
doremifa
-
doremifa
-
meridiyan
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#15869 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
vidim da se puno prašine diglo zbog adnan delica, novog ministra privrede i uvijek imam stav koji se podudara sa starom izrekom "za dobrim konjem se prašina diže".
da mi oproste svi zbog izreke, ali mislim da će adnan svoj posao obavljati jako dobro i želim mu puno sreće.
a mislim da je mizerna priča o nedostatku srba, hrvata, bošnjaka, jer sposobnost i stručnost trebaju biti broj jedan, a živo me ne interesira kojem se bogu moli.
da mi oproste svi zbog izreke, ali mislim da će adnan svoj posao obavljati jako dobro i želim mu puno sreće.
a mislim da je mizerna priča o nedostatku srba, hrvata, bošnjaka, jer sposobnost i stručnost trebaju biti broj jedan, a živo me ne interesira kojem se bogu moli.
- ultima_palabra
#15870 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Bio je i Steta direktor u Konzumu, jel i on HDZovac?Istinu govorim wrote: ↑05/01/2021 16:43HDZov kadar koji je vraćanje usluge za finansiranje.sahara1428 wrote: ↑05/01/2021 16:41Nije tačno, SDP ministar, koji je nevoljko pristao da bude na funkciji
-
palermo
#15871 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ovo šti si napisao , a ja boldirao, je jednostavni glupo.....malakh wrote: ↑05/01/2021 18:15 vidim da se puno prašine diglo zbog adnan delica, novog ministra privrede i uvijek imam stav koji se podudara sa starom izrekom "za dobrim konjem se prašina diže".
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#15872 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
@palermo cijenim da misliš da je glupo. u teoretskom smislu možda i jeste glupo jer se zanemaruju ustavne , nacionalne kvote, ali u praktičnom smislu izuzetno ima smisla.
prije par godina u fmupu bio konkurs za specijalce. stigla konačna rang lista i tadašnji direktor, dragan lukač nije izabrao prvih nekoliko, najbolje rangiranih, već je prošarao i izabrao par hrvata i srba, kako bi zadovoljio nacionalne kvote.
da ti budem iskren, kao nebosnjak, tada je otpalo nekoliko momaka, za primjer, sa fantastičnim fizičkim i psihičkim predispozicijama da budu odlični specijalci. optali su, jer su bošnjaci i jer su se, po pravilniku o unutarnjoj organizaciji, morale zadovoljiti nacionalne kvote. iskreno, to je besmisao našeg sistema i glupost.
prije par godina u fmupu bio konkurs za specijalce. stigla konačna rang lista i tadašnji direktor, dragan lukač nije izabrao prvih nekoliko, najbolje rangiranih, već je prošarao i izabrao par hrvata i srba, kako bi zadovoljio nacionalne kvote.
da ti budem iskren, kao nebosnjak, tada je otpalo nekoliko momaka, za primjer, sa fantastičnim fizičkim i psihičkim predispozicijama da budu odlični specijalci. optali su, jer su bošnjaci i jer su se, po pravilniku o unutarnjoj organizaciji, morale zadovoljiti nacionalne kvote. iskreno, to je besmisao našeg sistema i glupost.
-
palermo
#15873 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nu u kakvom teoretskom smislu nije glupo, nego je u praktičnom smislu glupo....rušiš Bosnu i Hercegovinu, njene temelje, i to je rušiš u glavnom gradu te iste države.....daješ oružje u ruke neprijatelja ove države, sa prezirom odbacuješ sve one male gradiće u ovoj državi u kojoj su biutne nacionalne kvote, u kojoj zbog njih Bošnjak može dobiti neki posao, ili Srbin u Mostaru....sve posmtarš korz vizuru jednog monoetničkog grada.....
Mislim, meni je u suštini svejedno ko će na vlast, i u mom Mostaru a pogotov u Sarajevu ( jebi ga, iskustvo me tome naučilo) al kada obični ljudi ( a takve smatram većinu forumaša, mada znam da ovdje ima dobar dio i stranački opredjeljenih ljudi) počnu pravdati nešto što se ne može opravdati, kada ljudi od kojioh očekuješ (bez obzira slagao se ja ili ne slagao sa njima politički ili ideološki) ne reaguju na očito kršenje Ustava i zakona....onda me to zabrinjava. Jer pokazuije stanje naše svijesti...pokazuje kuda i gdje idemo....a meni se čini u pičku materinu da idemo
Edit: sad će neki forumaš napisati, opet si zabrinut
-
Gandra_1
#15874 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pricas bezveze.. Lik je postao direktor Kiseljaka kada su stranci i dionicari preuzeli Agrokor, sto govori da je covjek strucan.. A koliko znam i Todorica je HDZ dosao glave, tako da pricas gluposti..Istinu govorim wrote: ↑05/01/2021 16:43HDZov kadar koji je vraćanje usluge za finansiranje.sahara1428 wrote: ↑05/01/2021 16:41Nije tačno, SDP ministar, koji je nevoljko pristao da bude na funkciji
-
invincible1921
#15875 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Znaci treba organizovano naselit 10k srba kako bi ispali multi kulti?