Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- odmor
#108101 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
PRAVDA ZA #ARENU
Spoiler
Show
Izvinjvam se administraciji, morao sam
- Didier
#108102 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Postoji članak ugovora koji kaže da @Telemach ima pravo mijenjati ponudu, međutim ta stavka ugovora je nejasna, i ne vjerujem da im može poslužiti mnogo ako zaista dođe do suda.Billy The Pljuc wrote: ↑04/01/2021 18:01 Evo ovako drugovi i drugarice, nakon konsultacija sa pravnim licem iznosim ono što mi je rečeno, ne postoji način da vas/nas bilo ko zadržava u ugovornom odnosu kojim nismo zadovoljni. Prevedeno - ugovori se raskidaju i raskidati će se i sa mnogo jačim "igračima" nego što je to Telemach jer na to svako ima pravo. Svako eventualno daljnje pozivanje na ugovor i traženje eventualne naknade a koji ste jednostrano raskinuli pismenom obavijesti uz poželjan otkazni rok će Telemach morati dokazivati na sudu.
Znači do korisnika je samih, koliko je neko spreman upuštati se u avanturu eventualnog poziva na sud je do svakog individualno, meni je rečeno da se "mogu slikati" sa sudskim pozivom i pokušajem naplate.
Ono što će @Telemach sigurno pokušati je da se dogovori sa svim svojim korisnicima, koliko je moguće, i to na pijačarski način. Vidim da su veoma aktivni na društvenim mrežama, ali me zaista iznenadilo da i ovdje na forumu odgovaraju. Ipak, većina tih odgovora su copy paste odgovori koji nisu personalizovani, što nije ni čudno, s obzirom da ih trenutno napadaju sa svih strana.
Ono što oštećene strane, tj. korisnici, ovdje moraju znati je da postoji niz zakona koji ih štite. Jedan od njih je i Zakon o zaštiti potrošača, koji ovdje @Telemach uveliko krši. Evo jednog interesantnog člana tog Zakona.
Član 38
Kriterijumi koji obezbjeđuju efikasno pružanje ekonomskih usluga od opšteg interesa u korist
potrošača biće definisani zakonom, obezbjeđujući:
a) kvalitet i kontinuitet usluge;
b) osnovnu univerzalnu uslugu;
c) jednakost u pristupu i tretmanu svih potrošača;
d) adekvatno informisanje potrošača o korisniku;
e) efikasna sredstva kompenzacije i načine za rješavanje potrošačkih sporova;
f) adekvatnost usluge u smislu tehnološke evolucije i strukturalnih i organizacionih promjena;
g) transparentnost finansiranja i tarifa;
h) efikasno konsultovanje i predstavljanje potrošača u donošenju odluka
@Telemach je prekršio u najmanju ruku stavke a, b, c, d, g i h.
Trenutno se vade time što na način kako se to opisuje u stavci "e" pokušavaju ubijediti korisnike da ostanu njihovi korisnici, ali oni su propustili a) pružiti kvalitet i kontinuitet usluge, b) prekšrili su princip o univerzalnoj osnovnoj usluzi s obzirom da su se Arene vjerovatno gledale najviše od svih kanala, tako da nije isto kada neko ukine TV Maglaj ili Arena Sport, c) ne pristupaju svima na jednak način, što se čak i na forumu vidi, d) nisu korisnike informisali na vrijeme o tome šta će se desiti, nego su suprotno dobroj poslovnoj praksi, varali korisnike na način da su ih lagali kako se MORA potpisati novi ugovor, i time ih pokušali prevariti da ostanu u ugovornom odnosu, vjerovatno znajući da će prestati emitovati Arene, g) nisu bili nimalo transparentni s tarifama, s obzirom da nikad nisu ponudili odgovarajući popust, a to bi u ovom slučaju bilo najmanje 30%, i h) nikoga nisu konsultovali od svojih potrošača.
Samo ovo što sam naveo je dovoljno da svaki sudija presudi u korist potrošača.
@Telemach će vjerovatno pokušati naći nekakve dogovore, a nakon toga će angažovati agencije za utjerivanje dugova. Te agencije ne mogu ništa prinudno naplatiti bez odluke suda, tako da se ne plašite eventualnih zateznih kamata, cijene njihovih usluga, itd., jer je Telemachu u najmanjoj koristi da slučajevi dođu do suda.
Ako je nekome potreban i neki pravni savjet, rado ću ga besplatno dati, javite mi se privatnom porukom.
-
Mustang1
#108103 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I sta cu onda, da ne mogu ni internet koristiti?fortaleza wrote: ↑04/01/2021 19:08Ne moraš čekati kraj ugovora, ako imaš navedenu arenu paket u ugovoru možeš raskinuti ugovor.Mustang1 wrote: ↑04/01/2021 16:52 Mene zvali odnosno oca ja preuzeo. Izvinjava se zbog Arena bla bla. Reko dobro sta nudite umjesto Arena kao pogodnost, kaze nistaNavodno imam vec neku pogodnost(imam dodatni d3 v2 po cijeni 3.5KM) Malo bezveze jer je pogodnost bila i Arena a ne samo ovo. Ali hajd prezivjet cu do kraja ugovora pa cemo onda vidjeti za nove pogodnosti
![]()
-
Forumerrer
-
Elokventni
#108105 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telamach Koliko dugo se trenutno ceka na odgovor putem maila?
-
moee
#108106 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mozes prekinuti samo Ugovornu obavezu, tj. nastaviti koristiti usluge i placati racune, ali ih i "otpepati" kad ti se digne ona stvar i to bez ikakvih penala. Ja cu aBd to napraviti...Mustang1 wrote: ↑04/01/2021 19:17I sta cu onda, da ne mogu ni internet koristiti?fortaleza wrote: ↑04/01/2021 19:08Ne moraš čekati kraj ugovora, ako imaš navedenu arenu paket u ugovoru možeš raskinuti ugovor.Mustang1 wrote: ↑04/01/2021 16:52 Mene zvali odnosno oca ja preuzeo. Izvinjava se zbog Arena bla bla. Reko dobro sta nudite umjesto Arena kao pogodnost, kaze nistaNavodno imam vec neku pogodnost(imam dodatni d3 v2 po cijeni 3.5KM) Malo bezveze jer je pogodnost bila i Arena a ne samo ovo. Ali hajd prezivjet cu do kraja ugovora pa cemo onda vidjeti za nove pogodnosti
![]()
Jer ono na telekomu je beskorisno. Ne pada mi na pamet mijenjati provajdera. Samo izvuci sto mogu vise od Telemacha
![]()
-
Nanox7
#108107 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma brate sta imas cekat kad ti samo odgovaraju sa COPY-PASTE odgovorima kao sto su ovi..Smucilo mi se vise pisati im.
Spoiler
Show
Želimo Vam sretnu Novu godinu.
Žao nam je zbog prouzrokovane neugodnosti.
Nažalost, Arena Sport paket kanala više nije sastavni dio naše ponude.
Na navedenu odluku nismo mogli uticati.
Ukoliko nastanu izmjene, bićete obaviješteni.
U okviru naše ponude možete uživati u najboljem sportskom sadržaju Sport klub kanala, te ekskluzivno pratiti isti na Nova BH.
Na SK kanalima se emituju najgledanija evropska i svjetska takmičenja: ekskluzivno utakmice njemačke Bundeslige, engleska Premier liga i FA kup, Euroleague i Eurocup, Turska fudbalska liga, Formula 1 i Moto GP, ATP mastersi, košarkaško Evropsko prvenstvo za žene 2021. i Evropsko prvenstvo za muškarce 2022. godine, gdje igraju naši Zmajevi, čiji smo ponosni sponzor.
Također Vam nudimo sljedeće sportske kanale: Fight Channel, Eurosport 1 I 2HD, Motorvision HD, Extreme Sports, Trace Sport Stars HD.
Podsjećamo Vas da samo kod nas, na Nova BH kanalu, ćete moći pratite sve utakmice fudbalske reprezentacije BiH kao i dugo čekani EURO 2021, kvalifikacije za FIFA World Cup 2022 u Kataru i novi ciklus Lige nacija.
Žao nam je zbog prouzrokovane neugodnosti.
Nažalost, Arena Sport paket kanala više nije sastavni dio naše ponude.
Na navedenu odluku nismo mogli uticati.
Ukoliko nastanu izmjene, bićete obaviješteni.
U okviru naše ponude možete uživati u najboljem sportskom sadržaju Sport klub kanala, te ekskluzivno pratiti isti na Nova BH.
Na SK kanalima se emituju najgledanija evropska i svjetska takmičenja: ekskluzivno utakmice njemačke Bundeslige, engleska Premier liga i FA kup, Euroleague i Eurocup, Turska fudbalska liga, Formula 1 i Moto GP, ATP mastersi, košarkaško Evropsko prvenstvo za žene 2021. i Evropsko prvenstvo za muškarce 2022. godine, gdje igraju naši Zmajevi, čiji smo ponosni sponzor.
Također Vam nudimo sljedeće sportske kanale: Fight Channel, Eurosport 1 I 2HD, Motorvision HD, Extreme Sports, Trace Sport Stars HD.
Podsjećamo Vas da samo kod nas, na Nova BH kanalu, ćete moći pratite sve utakmice fudbalske reprezentacije BiH kao i dugo čekani EURO 2021, kvalifikacije za FIFA World Cup 2022 u Kataru i novi ciklus Lige nacija.
Spoiler
Show
Poštovani,
Razumijemo Vaše nezadovoljstvo u potpunosti.
Uz sve naše napore da nastavimo saradnju sa Arenama, ista, za sada nije postignuta.
Nastojat ćemo da pronađemo rješenje, o svim izmjenama ćete biti obaviješteni.
Ljubazno Vas molimo da dostavite broj Ugovora i kontakt telefon kako bi Vas kolege iz Tima za brigu o korisnicima kontaktirale radi pronalaska najbolje opcije za Vas.
Hvala što sarađujete sa nama na ovaj način.
Srdačan pozdrav,
Razumijemo Vaše nezadovoljstvo u potpunosti.
Uz sve naše napore da nastavimo saradnju sa Arenama, ista, za sada nije postignuta.
Nastojat ćemo da pronađemo rješenje, o svim izmjenama ćete biti obaviješteni.
Ljubazno Vas molimo da dostavite broj Ugovora i kontakt telefon kako bi Vas kolege iz Tima za brigu o korisnicima kontaktirale radi pronalaska najbolje opcije za Vas.
Hvala što sarađujete sa nama na ovaj način.
Srdačan pozdrav,
Spoiler
Show
Poštovani,
Želimo vam sve najljepše povodom Nove godine!
Žao nam je zbog prouzrokovane neugodnosti. Ugovor o emitiranju Arena kanala je istekao. Arena Sport paket kanala od 01.01. tekuće godine nije sastavni dio naše ponude. Svjesni smo situacije i spremni smo učiniti sve da zajedničkim snagama pronađemo adekvatno rješenje na obostrano zadovoljstvo.
Poseban tim unutra Telemach kompanije će Vas telefonski kontaktirati, čim prije. Zamolit ćemo Vas da nam dostavite svoje kontakt podatke i broj ugovora.
Kako već sada imamo veliki broj upita, zamolit ćemo Vas za strpljenje te zahvaljujemo na razumijevanju.
Želimo vam sve najljepše povodom Nove godine!
Žao nam je zbog prouzrokovane neugodnosti. Ugovor o emitiranju Arena kanala je istekao. Arena Sport paket kanala od 01.01. tekuće godine nije sastavni dio naše ponude. Svjesni smo situacije i spremni smo učiniti sve da zajedničkim snagama pronađemo adekvatno rješenje na obostrano zadovoljstvo.
Poseban tim unutra Telemach kompanije će Vas telefonski kontaktirati, čim prije. Zamolit ćemo Vas da nam dostavite svoje kontakt podatke i broj ugovora.
Kako već sada imamo veliki broj upita, zamolit ćemo Vas za strpljenje te zahvaljujemo na razumijevanju.
- Telemach
#108108 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo StihNaAsfaltu,StihNaAsfaltu wrote: ↑04/01/2021 18:51 @Telemach
Poslao sam vam mail, niste mi jos odgovorili, pa molim odgovor.
Lp
Ljubazno Vas molimo za malo strpljenja, kolege će uskoro odgovoriti na VAš e-mail.
Ukoliko želite da provjerimo, molimo Vas da nam u inbox dostavite e-mail adresu s koje ste poslali poruku.
- bogoljub
#108109 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Svega mi , oni misle da ljudi ne razumiju šta pišu.
-
jarobot
#108110 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Napisao sam već da sam danas imao poziv i dogovorili smo da nismo ništa dogovorili . Imam eon full duo još 18 mjeseci i poslije priče i izvinjenja jedno 5 minuta dibio sam uvredljivu ponudu da mi otključaju 6 mjeseci prošireni paket . Naravno da nisam pristao nego sam iznio šta bi ja a zaista nije puno. Žena ili djevoka s kojom sam razgovarao rekla mi je da ona nemože odlučiti nego je navidno sve zapisala i da će me ponovo zvati neko ko može donijeti odluku.
Mislim da je ovako bilo svima i da nemaju blage veze šta će dalje .
Inače zbog interneta i još nekih stvari nebi mjenjao ali bi bilo fer da nas sve obeštete barem za povećanje cijena koje su napravili kad su arene uvrstili u ponudu.
Mislim da je ovako bilo svima i da nemaju blage veze šta će dalje .
Inače zbog interneta i još nekih stvari nebi mjenjao ali bi bilo fer da nas sve obeštete barem za povećanje cijena koje su napravili kad su arene uvrstili u ponudu.
- Telemach
#108111 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo Elokventni,
Na sve upite nastojimo odgovoriti u najkraćem roku.
- Telemach
#108112 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo Bolonjeze,
Razumijemo Vaše nezadovoljstvo.
Molimo Vas dostavite nam korisničke podatke i kontakt broj, moje kolege će Vas pozvati u najkraćem roku. Uvjereni smo da ćemo pronaći najbolju opciju za Vas.
- Telemach
#108113 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo doff,doff wrote: ↑04/01/2021 19:01Da li vraćate cijene paketa na one prije uvođenja Arena? Vrlo jednostavno pitanje, obzirom da su iste izbačene iz ponude, a ne spominje se korekcija cijena?Telemach wrote: ↑04/01/2021 18:55
Zdravo @pici,
učinili smo sve što je bilo u našoj moći kako bismo pronašli rješenje za nastavak saradnje sa Arenama, nažalost dogovor nije postignut i kanali od 01.01.2021. godine neće biti sastavni dio Telemach i Total TV ponude. Uprkos tome, vjerujemo da će naši korisnici imati razumijevanja te uživati u dostupnom sadržaju Sport Klub kanala kao i Nova BH kanalu za čiji sadržaj jedini otkupljujemo prava emitovanja. Također, sigurni smo da ovo neće biti razlog da odete od nas, jer pored ponude kanala, koja je raznolika, nudimo Vam i mnoge druge benefite.
Zabilježili smo Vaše podatke i upit. Kolege će Vas ubrzo pozvati i ponuditi najbolje moguće rješenje za Vas.
-
hipija
#108114 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach,
evo korisnici prenose svoja iskustva i ako je suditi po njihovim upisima, nisu pronađene najbolje opcije za njih?
Šta dalje?
evo korisnici prenose svoja iskustva i ako je suditi po njihovim upisima, nisu pronađene najbolje opcije za njih?
Šta dalje?
- Didier
#108115 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
kakavdanakneiskustvu
#108116 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@telemach,imate vjerovatno kontakt podatke svih korisnika koji ne svojom krivicom više ne mogu gledati arenasport kanale,je li tako?
-
itekako
#108117 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zamislite samo kakvi su to klosari.
Nekad prosle godine mi je istekao Ugovor i nisam ga produzio. Zove me delegat iz Telemacha, nedavno polovinom decembra, i uz pricu o desetogodisnjici Telemacha kaze da sam jedan od izabranih korisnika kojem poklanju HBO paket na 24 mjeseca ukoliko potpisem aneks ugovora kojim se obavezujem na 24 mjeseca. Pitam ga sta se jos mijenja u slucaju potpisa, kaze mi da sve ostaje isto, trenutna cijena, broj kanala, programska shema i ostalo vezano za paket koji imam. Pitam ga koja je procedura, kaze poslat cemo postom aneks ugovora a da ga ja potpisem i postom vratim.
I tako mi za par dana stigne posta, medjutim ja zbog nekakvih okolnosti ne potpisem nista i nista ne posaljem nazad. Jednostavno ne stigoh.
Danas ih zovem zbog skroz druge stvari, da ukinem jednu od dodatnih usluga koju imam jer mi vise ne treba, i od njihove operaterke saznajem da njima u sistemu stoji da sam potpisao novi ugovor.
Dakle, likovi jednostrano potpisu ugovor i nametnu ti "obavezu" na osnovu telefonskog poziva i razgovora u kojem je jedina moja iskazana saglasnost po pitanju novog ugovora ona u kojoj sam bio saglasan da mi ugovor posalju postom da ga Pogledam i Eventualno potpisem i Eventualno posaljem postom nazad sto nisam uradio zbog nekih desetih okolnosti. ispade srecom.
Danas sam razgovarao sa advokatom a sutra im idem u Centralu pa da vidimo taj mojom rukom potpisani aneks ugovora ako uopste postoji.
Neko ce najebati.......
Nekad prosle godine mi je istekao Ugovor i nisam ga produzio. Zove me delegat iz Telemacha, nedavno polovinom decembra, i uz pricu o desetogodisnjici Telemacha kaze da sam jedan od izabranih korisnika kojem poklanju HBO paket na 24 mjeseca ukoliko potpisem aneks ugovora kojim se obavezujem na 24 mjeseca. Pitam ga sta se jos mijenja u slucaju potpisa, kaze mi da sve ostaje isto, trenutna cijena, broj kanala, programska shema i ostalo vezano za paket koji imam. Pitam ga koja je procedura, kaze poslat cemo postom aneks ugovora a da ga ja potpisem i postom vratim.
I tako mi za par dana stigne posta, medjutim ja zbog nekakvih okolnosti ne potpisem nista i nista ne posaljem nazad. Jednostavno ne stigoh.
Danas ih zovem zbog skroz druge stvari, da ukinem jednu od dodatnih usluga koju imam jer mi vise ne treba, i od njihove operaterke saznajem da njima u sistemu stoji da sam potpisao novi ugovor.
Dakle, likovi jednostrano potpisu ugovor i nametnu ti "obavezu" na osnovu telefonskog poziva i razgovora u kojem je jedina moja iskazana saglasnost po pitanju novog ugovora ona u kojoj sam bio saglasan da mi ugovor posalju postom da ga Pogledam i Eventualno potpisem i Eventualno posaljem postom nazad sto nisam uradio zbog nekih desetih okolnosti. ispade srecom.
Danas sam razgovarao sa advokatom a sutra im idem u Centralu pa da vidimo taj mojom rukom potpisani aneks ugovora ako uopste postoji.
Neko ce najebati.......
- Telemach
#108118 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Rok predviđen za pismeni odgovor je sedam dana, a uvjereni smo da će kolege odgovoriti mnogo brže na Vaš upit.
- PlusSA
#108119 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo Itekako,itekako wrote: ↑04/01/2021 20:03 Zamislite samo kakvi su to klosari.
Neko ce najebati.......
Molimo Vas dostavite nam korisničke podatke i kontakt broj, moje kolege će Vas pozvati u najkraćem roku. Uvjereni smo da ćemo pronaći najbolju opciju za Vas
- shape of despair
#108120 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ovo ti je nas 200 ce se zaliti i dobiti neke benefite, a ostali nece i nece dobiti nista,kao suti dobro je.
jebote poganluka. pa okaci na stranicu,daj u novine: smanjujemo svima pretolatu ili sl. i cao. pojeli govno pa sta, sad ispravljajte.
ne kontam ovo po forumu nadmudrivanje,ko djeca, ozbiljna ste firma pravo.
jebote poganluka. pa okaci na stranicu,daj u novine: smanjujemo svima pretolatu ili sl. i cao. pojeli govno pa sta, sad ispravljajte.
- Amomiman
#108121 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koji je razlog što ganjaš tolike brzine?zdruzdjo wrote: ↑03/01/2021 19:23semsasuljakovic wrote: ↑03/01/2021 17:03 EON Premium (obećano 400 mbps):
A optika BH Telecoma mi prolazi 3 metra od kuće. Pa recite da nisam ovan što ovo plaćam?
Zbogom Telemach. Sada me kod vas može zadržati jedino 30% jeftinija pretplata.
E da ti opucam reply na ovo. Brzinu od 400 mbps mozes dobiti samo na lan kablu. I to kvalitetno izvedenu mrezu.
Ne znam koji wifi ruter imas ali moras dosta love uloziti da bi dobio brzinu. Onaj koji dobijes od telemach-a ili bilo kojeg drugog isp nisu nikad sposobni za neke deklarisane brzine od strane isp-a. Ja sam uvalio para silu u ruter i dobijem nekih 300-320 na wifi(i to samo na 5ghz) Na lan mi seta izmedju 350-380.
Da imas 5 optika pored vrata da ti prolaze i da prikacis, ako je ruter slab mozes se nogama u guzicu lupati ako ti predje 120-150.
-
kakavdanakneiskustvu
#108122 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
baš takoshape of despair wrote: ↑04/01/2021 20:13 ovo ti je nas 200 ce se zaliti i dobiti neke benefite, a ostali nece i nece dobiti nista,kao suti dobro je.
-
kakavdanakneiskustvu
#108123 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach ,imate vjerovatno kontakt podatke svih korisnika koji ne svojom krivicom više ne mogu gledati arenasport kanale,je li tako?
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#108124 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima li u vama i trunke bosanskog inata po kojem smo poznati? Da presjecete, ma neces vise da si mi iz oka ispao.
Jednom me zajebes, ti si kriv.
Zajebes me drugi put, sam sam kriv.
Zivota mi dragog zavrsio bih sa njima za sva vremena ( kao sto jesam
) i svakoga ko mi ih spomene izbacio bih ga iz kuce 
Jednom me zajebes, ti si kriv.
Zajebes me drugi put, sam sam kriv.
Zivota mi dragog zavrsio bih sa njima za sva vremena ( kao sto jesam
- Telemach
#108125 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo kakavdanakneiskustvu,kakavdanakneiskustvu wrote: ↑04/01/2021 20:21 @Telemach ,imate vjerovatno kontakt podatke svih korisnika koji ne svojom krivicom više ne mogu gledati arenasport kanale,je li tako?
U sistemu imamo podatke naših korisnika.
Ukoliko mislite na podatke učesnika na temi, nemamo ukoliko ne dostavite na ovaj način.