Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#107901 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

anex wrote: 04/01/2021 12:00 @Telemach

Šta mi nudite u zamjenu za paket Arena?
Znate da nam svima kojima ste "prodali" Arene, morate iste nadoknaditi.
Zdravo @anex,
Kako bismo Vam prezentirali prijedlog rješenja, molimo Vas da nam Vaše podatke dostavite u pp. Hvala Vam mnogo na saradnji.
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#107902 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Evolution_IV »

Evolution_IV wrote: 04/01/2021 12:49 @Telemach

ma necete prevazici dok ne vratite ARENASPORT i tacka,da li zaista mislite da su ljudi budale,hajde sto ne mozemo pratit najjacu kosarkasku i evropsku fudbalsku ligu,nego ni regionalne a slag na tortu je nemogucnost pracenja Premier lige BiH...ne znam da li ste normalni ili smatrate vase korisnike idiotima bez 3 razreda osnovne koji ne znaju za nista drugo,osim vijesti u 7 i turskih serija :run:

ne mogu da vjerujem da raskidate saradnju nakon punih 10 godina!!!

ja hocu da smanjim racun za tacnu cijenu ARENASPORT HD paketa,a to bi znacilo izmjenu ugovora na koju imam pravo,ne zelim dodatne pogodnosti i gluposti koje me ne interesuju za trenutnu cijenu,nego komplet novi ugovor...
hajmo @Telemach

saljite PP da vam posaljem podatke...
Dvokasetas

#107903 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dvokasetas »

kakaljin wrote: 04/01/2021 12:16 Evo zvanicno ovdje ponudu koju trazim od vas da nastavimo saradnju:

Imam HS-ov tv paket placam 35 KM

I dalje nastavim placati 35 KM
Vi me prebacite na EON FULL TV + prosireni paket
2 ci modula gratis
i na video klub da otkljucate sve kao sa eon premium TV paketu osim HBO OD, jer necu HBO premium i pink paket

Ako zelite da potpisem ugovor kao sto kazete da nista ne moze bez ugovora ili da gasim uslugu

A na drugoj adresi imam total tv premium paket i tu trenutno imam ugovor na 2 godine
tu da mi otkljucate film box pakete gratis do kraja ugovora
i da mi nakon isteka 12 mjeseci umjesto 30,90 KM da vam placam 21.50 KM, a trenutno placam 10,90 KM do juna mjeseca tekuce godine
I ne naplacujete mi nakon 12 mjeseci drugi resiver koji sam dobio na koristenje
Sve ovo do isteka trenutnog ugovora.

Ovo sve mozete kroz anekse ugovora provuci

Posaljite ovo nadredjenima i nazovite me samo ako potvrdjujete ovo sve da rijesimo, u suprotnom gasim sve Vase usluge
Hvala
:lol: :lol: :lol: :lol:
Telemach

#107904 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

laik1981 wrote: 04/01/2021 12:09 @Telemach
Niste me jos nazvali? Proslijedi ti to ponovo. Mozda su me gdje izgubili :D
Zdravo @laik1981,
Nismo Vas zaboravili :)
Molimo za malo strpljenja. Pozvati će Vas kolege u najkraćem mogućem roku. Hvala Vam puno.
Vidal89

#107905 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Vidal89 »

Dvokasetas wrote: 04/01/2021 12:54
kakaljin wrote: 04/01/2021 12:16 Evo zvanicno ovdje ponudu koju trazim od vas da nastavimo saradnju:

2 ci modula gratis
i na video klub da otkljucate sve kao sa eon premium TV paketu osim HBO OD, jer necu HBO premium i pink paket

Ako zelite da potpisem ugovor kao sto kazete da nista ne moze bez ugovora ili da gasim uslugu

A na drugoj adresi imam total tv premium paket i tu trenutno imam ugovor na 2 godine
i da mi nakon isteka 12 mjeseci umjesto 30,90 KM da vam placam 21.50 KM, a trenutno placam 10,90 KM do juna mjeseca tekuce godine

Posaljite ovo nadredjenima i nazovite me samo ako potvrdjujete ovo sve da rijesimo, u suprotnom gasim sve Vase usluge
Hvala
:lol: :lol: :lol: :lol:
Telemach je nastala, bila i ostala pijacarska usluga. Zovu sve korisnike i sa svima se dogovaraju posebno pa koga vise zavrnu.
dinnooo

#107906 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dinnooo »

Evo i ja da javim svoj deal :) Mene je zvala izuzetno ljubazna djevojka i ponudila najam dodatnog receivera 5,00 KM besplatno do kraja postojećeg ugovora, taj resiver i ne koristim jer na jednom TV imam EON box a na drugom EON aplikaciju, nisam ni znao da dajem 5,00 KM za to. To sam odbio jer mi svakako ne treba, onda sam ih pitao kako mi mogu kompenzirati gubitak Arena Sport kanala i dobio sam 20% popusta na EON premium paket za 12 mjeseci, i umanjenje tih 5,00 KM jer sam vratio dodatni receiver. Kada sumiramo, 20% od 81,50 KM je 16,3 KM, s tim se može "pokriti" pretplata na Arena Cloud tako da faktički ne gubim ništa, osim naravno komoditeta jer nije isto imati sve kanale na jednom mjestu. Ali evo koliko vidim na https://arenacloudtv.com/home/ aplikacije za Android TV, Apple TV, Samsung Smart, LG Smart stižu uskoro tako da bi i to moglo biti dosta ugodnije.

P.S. Taj popust sam dobio jer sam potpisao novi ugovor bez Arena Sport kanala na 24 mjeseca, samo da ne bude zabune :)
Skeleton-8

#107907 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Skeleton-8 »

Ovo do 15.01 će biti i podnošljivo poslije kada ukinu i ove kanale neće ostati ukupno 20 kanala od toga 5 da se da gledati. Kontam otići samo raskinuti ugovor da nisam vezan i onako mi je isteklo godinu dana kao akcije tih kanala...
Vidal89

#107908 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Vidal89 »

Na Arenacolud slika kasni 10 sekundi u odnoau na tv signal :run:
Telemach

#107909 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

2 ci modula gratis

Hvala
Zdravo @kakaljin,
Vaš prijedlog rješenja je proslijeđen kolegama. Svakako, biti ćete kontaktirani naknadno i vjerujemo da ćemo nastaviti uspješnu saradnju sa Vama. Hvala Vam na strpljenju.
fortaleza

#107910 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

the_hooligan_ec wrote: 04/01/2021 11:13 Meni je supruga bila u poslovnici u neđžarićima mi smo svakako preselili u mjesto gdje se ne podržava Telemach a u drugoj kući ponekad njen brat boravi normalno gleda arene i sk. Da bi ovi govnari rekli ne e može se isključiti mora se 800km platiti za ugovor još godinu dana 67km Jel treba da se baca bezveze a vi ste ti koji su prvi prekršili ugovor. Ima li neko onaj njihov zakon pravilnik gdje se tiče njih ako prekrše ugovor da se možemo ganjati ako treba i sudski.. :kiss:
Možeš raskinuti, idu na zaplasivanje korisnika.
Telemach

#107911 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Luciano88 wrote: 04/01/2021 12:01 Povodom aktuelnih zbivanja u vezi ponude sportskih kanala za korisnike usluga bh. operatera, danas se oglasila Arena Channels Group.

Kompanija koja je, između ostalog, vlasnik kanala Arena Sport, u današnjem saopštenju navodi:

“Arena Sport kao lider među sportskim kanalima u proteklom periodu na tržištu kako kompletne regije, tako i Bosne i Hercegovine, a posebno u posljednje dvije godine, investirala je značajna financijska sredstva u poboljšanje kvalitete sadržaja koji emituje u svom programu.

Program je tako obogaćen kupovinom najjače košarkaške lige na svijetu NBA, te produžavanjem ugovora za najpopularnija domaća fudbalska takmičenje u regiji – M:tel Premijer liga BiH, Superligu Srbije i Hrvatsku nogometnu ligu koje će gledaoci moći pratiti i u narednim sezonama na kanalima Arena Sport.

Kao kruna ovih investicija produženi su i ugovori sa Uefom za najelitnije fudbalsko takmičenje svijeta – Ligu šampiona, kao i Ligu Evrope, te novo natjecanje – Konferencijsku ligu koja počinje sljedeće sezone. Sve tri navedene lige zajedno, Arena Sport će prenositi i u naredne tri sezone.

Šlag na tortu kada su akvizicije u pitanju, jeste i španska La Liga koju je Arena Sport otkupila na naredne tri godine, počevši od sljedeće sezone koja starta u septembru 2021.

Sa svim ovim novim sadržajima Arena Sport je željela da zadrži lidersku poziciju među sportskim kanalima, te da bude još interesantnija gledaocima u cijeloj regiji.

Usprkos ovim ozbiljnim investicijama, distributivne cijene Arena Sporta nisu se mijenjale i ostale su prihvatljive svim našim partnerima, odnosno operaterima, posebno u Bosni i Hercegovini. Dokaz tome je i što su ugovori sa svim operaterima u Bosni i Hercegovini, izuzev Telemacha, produženi i na naredni dugogodišnji period. Jedino Telemach nije odlučio produžiti ugovor za distribuciju kanala Arena Sporta, iako cijena u odnosu na prethodni period nije promijenjena.

Usprkos ovakvoj situaciji Arena Sport i dalje ostaje dostupna korisnicima na većem dijelu tržišta Bosni Hercegovine, što nam daje za pravo da vjerujemo da korisnici u svakom trenutku kroz druge operatere, kao što su Moja TV BH Telecoma, Extra TV HT Eroneta i IPTV M:tela, te kablovske operatere sirom BiH, mogu se pretplatiti na naše kanale. Na ovaj način, usprkos iznenađujućem potezu Telemacha, Arena Sport kanali su i dalje ostali lako dostupni svim gledaocima na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine.”
Zdravo @Luciano88,
Arena Sport paket, od 1.1.2021. godine, nije sastavni dio naše programske sheme. Ugovor nije produžen. Obavijestit ćemo vas ako dođe do promjene.
Telemach

#107912 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

VinBenzin wrote: 04/01/2021 12:21 @Telemach

Znaci prvi komentar ostavljam u 4 godine koliko sam na forumu :lol:

Poslao sam Vam mail ima 2 dana i niko ne odgovara jos (razumijem praznici i ludilo sa Arenama) a mogu se i tebi javiti u PP sa podacima. Imam ugovor jos 10 mjeseci i spreman sam da ga odradim ukoliko mi ponudite neku alternativu koja mi je prihvatljiva (bolji paket, brzi internet, kanali). Ne zelim da me iko samo zove na mob..... volim da postoji pisani trag. :thumbup:
Zdravo @VinBenzin,
Hvala Vam mnogo i žao nam je zbog trenutne situacije. Slobodno nam pišite u pp, sve ćemo detaljno provjeriti. Hvala na razumijevanju.
avetinja

#107913 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avetinja »

Ljudi, pitao sam ih hoće li prenositi Seriu B. Kažu da su oni samo distributeri, a ne emiteri, te da ne znaju. Ja ih pitam kako onda možete reklamirati englesku i njemačku ligu i garantovati da ćemo uživati u njoj i evo još nikakvog odgovora nema.
Celticross

#107914 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Celticross »

Posebno neozbiljno bi bilo od Telemacha ako bi ovako pojedinačno smanjivao ugovore i traže rješenje osobama koje prijete raskidom. Plaćam ih preko 80 svaki mjesec, kad su ukinuli Arene nisam ih pretjerao napadao, poslao 2 upita i poziv telefonom i sve riješeno. Ne razumijem, zašto se ovim što prijete daju popusti i filmski kanali, a nama što se ne žalimo ostaje isto. Ili svima isto ili nikako. Neozbiljno pravo.
Last edited by Celticross on 04/01/2021 13:18, edited 1 time in total.
REDDEVILS

#107915 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

2 ci modula gratis

Hvala
Evo i od mene zahtjeva za produzenje ugovora :mrgreen:
Ugovor mi istice u februaru a trenutno placam 30.50 KM
Jedini zahtjev koji imam je da umjesto EON FULL TV predjem na EON PREMIUM TV i nastavim placati 30.50 KM dvije godine plus dodatni Eon Box free takodjer dvije godine :mrgreen:
Image
EON Smart TV aplikacija
EON Mobilna aplikacija
244 TV kanala (77 HD)Lista kanala
Cinestar Premiere HD HBO PremiumPINK paket
Video klub – preko 18.000 naslova (Nova S, Nova PLUS, Pikaboo Play, Vavoom Play, AXN, Diva, SciFi, E!, ABC Studios, History/C&I, Epic Drama, Minimax, Pickbox NOW, National Geographic, My Baby TV, CineStar Premiere Plus, Nick+, Hopster, Zauder, Dorcel, HBO OD)TV unazad do 7 dana
I naravno SK 4K
Telemach

#107916 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Armin2013 wrote: 04/01/2021 12:18 Pozz,

Da smo mi solidarni pa otkazat ugovore.
Arena nema zamjenu, u prvom redu zbog LŠ (što se mene tiče).

lp,
Zdravo @Armin2013,
Sigurni smo da do toga neće doći. Zaista u našoj ponudi imamo mnogo zbog čega nam vrijedi ukazati povjerenje. Žao nam je zbog situacije koja je nastala, ali vjerujemo da možemo pronaći rješenje. Molimo da nam se javite u pp i dostavite Vaše podatke. Pozvati ćemo Vas.
Telemach

#107917 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

agent_zero wrote: 04/01/2021 12:22 Ne znam jeli u ranijoj raspravi igdje konkretno odgovoreno ali da upitam ponovo - imamo li pravo na raskid ugovora sa Telemachom zbog ukidanja Arena sport kanala? Ugovor je produžen nekad ljetos za još dvije godine.
Zdravo @agent_zero,
Rado ćemo Vas pozvati i pronaći rješenje na obostrano zadoljstvo. Molimo da anm podatke dostavite u pp. Hvala unaprijed.
dinnooo

#107918 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dinnooo »

REDDEVILS wrote: 04/01/2021 13:16 Evo i od mene zahtjeva za produzenje ugovora :mrgreen:
Jedini zahtjev koji imam je da umjesto EON FULL TV predjem na EON PREMIUM TV i nastavim placati 30.50 KM dvije godine plus dodatni Eon Box free takodjer dvije godine :mrgreen:
Image
EON Smart TV aplikacija
EON Mobilna aplikacija
Video klub – preko 18.000 naslova (Nova S, Nova PLUS, Pikaboo Play, Vavoom Play, AXN, Diva, SciFi, E!, ABC Studios, History/C&I, Epic Drama, Minimax, Pickbox NOW, National Geographic, My Baby TV, CineStar Premiere Plus, Nick+, Hopster, Zauder, Dorcel, HBO OD)TV unazad do 7 dana
I naravno SK 4K
+ 55'' Smart TV i da si Fikret makne iz kuhinje :D
Celticross

#107919 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Celticross »

REDDEVILS wrote: 04/01/2021 13:16

2 ci modula gratis

Hvala
Image
EON Smart TV aplikacija
EON Mobilna aplikacija
I naravno SK 4K
Najbolje bi bilo za džaba sve, možda za marku.
Telemach

#107920 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

stachu wrote: 04/01/2021 12:27 @Telemach , Ako smo vec na pijaci, ovako koristim Eon ligh duo, placam 47.5km, prebacite me na EON FULL DUO za 50KM max, i ja potpisujem novi ugovor ako treba. Lp

Edit, imam u ugovoru arene na 24mj.
Zdravo @stachu,
U skladu sa mogućnostima, rado ćemo pronaći rješenje koje će Vam biti odgovarajuće. Molimo da podatke dostavite u pp kako bismo Vas pozvali. Hvala Vam na javljanju.
fortaleza

#107921 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Pijačarska kompanija. :-D
fortaleza

#107922 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

agent_zero wrote: 04/01/2021 12:40
agent_zero wrote: 04/01/2021 12:22 Ne znam jeli u ranijoj raspravi igdje konkretno odgovoreno ali da upitam ponovo - imamo li pravo na raskid ugovora sa Telemachom zbog ukidanja Arena sport kanala? Ugovor je produžen nekad ljetos za još dvije godine.
Upravo sam pogledao zadnji Anex ugovora, i u njemu je jasno navedeno da sam za produženje na naredne dvije godine, između ostalog, dobio Arena sport SD paket na 24 mjeseca.

Imam li pravo na raskid?
Imaš.
REDDEVILS

#107923 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

Celticross wrote: 04/01/2021 13:19
REDDEVILS wrote: 04/01/2021 13:16

2 ci modula gratis

Hvala
Image
EON Smart TV aplikacija
EON Mobilna aplikacija
I naravno SK 4K
Najbolje bi bilo za džaba sve, možda za marku.
Eto vidis to sam zaboravio :)
Moze prvih sest mjeseci za marku :lol:
TheWatcher

#107924 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

dembele wrote: 04/01/2021 12:30
kakotakonikako wrote: 04/01/2021 12:23
Telemach wrote: 04/01/2021 12:17 Zaista nam je žao zbog trenutne situacije. Nažalost i pored svih napora, nismo uspjeli nastaviti saradnju sa Arenama .....
https://scsport.ba/arena-sport-od-svih- ... ti-ugovor/

Ovdje neko ne govori istinu.

A sve se prebija preko korisnika usluga.
Treba reći Senadu da ih dovede na Face TV pa da pretrese i jedne i druge. Ko ne dođe, onda znamo u kom grmu leži zec
odlicna ideja :thumbup: trebalo bi kontaktirati Senada pa da vidimo mada sam siguran 100 % da je TM kriv nakon ovog saopstenja koje je dala Arena
Telemach

#107925 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Billy The Pljuc wrote: 04/01/2021 12:37
hrasno38 wrote: 03/01/2021 22:36
Billy The Pljuc wrote: 03/01/2021 22:26

:thumbup:

Ne krivim ih ja za postojeće stanje sa signalom, čak nisam ni znao za ove finese o kojima pišeš, samo sam htio ukazati kolegi forumašu na razliku u vrijednostima između wifi i kabl konekcije. Sad sam se već zainteresovao za ovu mogućnost pa bih te zamolio da nekad kad ugrabiš vremena objasniš šta i kako ako ti se uopšte da, možeš i na pp ako ti je lakše. Ako nisi raspoložen za besplatnu edukaciju nema ljutnje.
Nije nista komlikovano samo trebbas imati modem koji podrzava 5 GHz mrezu (UBEE ili mozda neki noviji) i spojiti se preko weba na modem i ukljuciti na WiFi mrezi 5 GHz band. To ti zna danas svako ko se iole bavi informatikom. Posalji koji ti je modem pa da prvo vidimo imas li tu mogucnost a drugo sto je bitno da li ti racunar, laptop ili telefon imaju mogucnost prijeme 5 GHZ. Takodje za LAN da bi imao ove brzine koje ti TM isporucuje moras imati gigabitne mrezne kartice.
Roger, da te ne peglam sad sa ovim trenutnim telemach modemom koji koristim jer definitivno prekidam saradnju sa njima. Pisem aBd kad budem pronasao novog operatera i vidim kakav modem dobijem pa ako ti ne bude zahmet malo ćeš me sjetovati nadam se :-D.

:thumbup:
Zdravo @Billy The Pljuc,
Sigurni smo da raskid neće biti Vaša konačna odluka. Kako bismo Vas detaljno upoznali sa svim mogućnostima, molimo da nam podatke dostavite u pp. Hvala Vam unaprijed.
Locked