Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Luciano88
#107876 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Povodom aktuelnih zbivanja u vezi ponude sportskih kanala za korisnike usluga bh. operatera, danas se oglasila Arena Channels Group.
Kompanija koja je, između ostalog, vlasnik kanala Arena Sport, u današnjem saopštenju navodi:
“Arena Sport kao lider među sportskim kanalima u proteklom periodu na tržištu kako kompletne regije, tako i Bosne i Hercegovine, a posebno u posljednje dvije godine, investirala je značajna financijska sredstva u poboljšanje kvalitete sadržaja koji emituje u svom programu.
Program je tako obogaćen kupovinom najjače košarkaške lige na svijetu NBA, te produžavanjem ugovora za najpopularnija domaća fudbalska takmičenje u regiji – M:tel Premijer liga BiH, Superligu Srbije i Hrvatsku nogometnu ligu koje će gledaoci moći pratiti i u narednim sezonama na kanalima Arena Sport.
Kao kruna ovih investicija produženi su i ugovori sa Uefom za najelitnije fudbalsko takmičenje svijeta – Ligu šampiona, kao i Ligu Evrope, te novo natjecanje – Konferencijsku ligu koja počinje sljedeće sezone. Sve tri navedene lige zajedno, Arena Sport će prenositi i u naredne tri sezone.
Šlag na tortu kada su akvizicije u pitanju, jeste i španska La Liga koju je Arena Sport otkupila na naredne tri godine, počevši od sljedeće sezone koja starta u septembru 2021.
Sa svim ovim novim sadržajima Arena Sport je željela da zadrži lidersku poziciju među sportskim kanalima, te da bude još interesantnija gledaocima u cijeloj regiji.
Usprkos ovim ozbiljnim investicijama, distributivne cijene Arena Sporta nisu se mijenjale i ostale su prihvatljive svim našim partnerima, odnosno operaterima, posebno u Bosni i Hercegovini. Dokaz tome je i što su ugovori sa svim operaterima u Bosni i Hercegovini, izuzev Telemacha, produženi i na naredni dugogodišnji period. Jedino Telemach nije odlučio produžiti ugovor za distribuciju kanala Arena Sporta, iako cijena u odnosu na prethodni period nije promijenjena.
Usprkos ovakvoj situaciji Arena Sport i dalje ostaje dostupna korisnicima na većem dijelu tržišta Bosni Hercegovine, što nam daje za pravo da vjerujemo da korisnici u svakom trenutku kroz druge operatere, kao što su Moja TV BH Telecoma, Extra TV HT Eroneta i IPTV M:tela, te kablovske operatere sirom BiH, mogu se pretplatiti na naše kanale. Na ovaj način, usprkos iznenađujućem potezu Telemacha, Arena Sport kanali su i dalje ostali lako dostupni svim gledaocima na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine.”
Kompanija koja je, između ostalog, vlasnik kanala Arena Sport, u današnjem saopštenju navodi:
“Arena Sport kao lider među sportskim kanalima u proteklom periodu na tržištu kako kompletne regije, tako i Bosne i Hercegovine, a posebno u posljednje dvije godine, investirala je značajna financijska sredstva u poboljšanje kvalitete sadržaja koji emituje u svom programu.
Program je tako obogaćen kupovinom najjače košarkaške lige na svijetu NBA, te produžavanjem ugovora za najpopularnija domaća fudbalska takmičenje u regiji – M:tel Premijer liga BiH, Superligu Srbije i Hrvatsku nogometnu ligu koje će gledaoci moći pratiti i u narednim sezonama na kanalima Arena Sport.
Kao kruna ovih investicija produženi su i ugovori sa Uefom za najelitnije fudbalsko takmičenje svijeta – Ligu šampiona, kao i Ligu Evrope, te novo natjecanje – Konferencijsku ligu koja počinje sljedeće sezone. Sve tri navedene lige zajedno, Arena Sport će prenositi i u naredne tri sezone.
Šlag na tortu kada su akvizicije u pitanju, jeste i španska La Liga koju je Arena Sport otkupila na naredne tri godine, počevši od sljedeće sezone koja starta u septembru 2021.
Sa svim ovim novim sadržajima Arena Sport je željela da zadrži lidersku poziciju među sportskim kanalima, te da bude još interesantnija gledaocima u cijeloj regiji.
Usprkos ovim ozbiljnim investicijama, distributivne cijene Arena Sporta nisu se mijenjale i ostale su prihvatljive svim našim partnerima, odnosno operaterima, posebno u Bosni i Hercegovini. Dokaz tome je i što su ugovori sa svim operaterima u Bosni i Hercegovini, izuzev Telemacha, produženi i na naredni dugogodišnji period. Jedino Telemach nije odlučio produžiti ugovor za distribuciju kanala Arena Sporta, iako cijena u odnosu na prethodni period nije promijenjena.
Usprkos ovakvoj situaciji Arena Sport i dalje ostaje dostupna korisnicima na većem dijelu tržišta Bosni Hercegovine, što nam daje za pravo da vjerujemo da korisnici u svakom trenutku kroz druge operatere, kao što su Moja TV BH Telecoma, Extra TV HT Eroneta i IPTV M:tela, te kablovske operatere sirom BiH, mogu se pretplatiti na naše kanale. Na ovaj način, usprkos iznenađujućem potezu Telemacha, Arena Sport kanali su i dalje ostali lako dostupni svim gledaocima na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine.”
- Telemach
#107877 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo @dembele,
Žao nam je zbog trenutne situacije. Trudimo se pronaći rješenje za sve naše korisnike. Cilj nam je da nastavimo uspješno sarađivati.
Hvala što nas pratite.
-
laik1981
#107878 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Niste me jos nazvali? Proslijedi ti to ponovo. Mozda su me gdje izgubili
Niste me jos nazvali? Proslijedi ti to ponovo. Mozda su me gdje izgubili
-
adnan899
-
kakaljin
#107880 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo zvanicno ovdje ponudu koju trazim od vas da nastavimo saradnju:
Imam HS-ov tv paket placam 35 KM
I dalje nastavim placati 35 KM
Vi me prebacite na EON FULL TV + prosireni paket
2 ci modula gratis
i na video klub da otkljucate sve kao sa eon premium TV paketu osim HBO OD, jer necu HBO premium i pink paket
Ako zelite da potpisem ugovor kao sto kazete da nista ne moze bez ugovora ili da gasim uslugu
A na drugoj adresi imam total tv premium paket i tu trenutno imam ugovor na 2 godine
tu da mi otkljucate film box pakete gratis do kraja ugovora
i da mi nakon isteka 12 mjeseci umjesto 30,90 KM da vam placam 21.50 KM, a trenutno placam 10,90 KM do juna mjeseca tekuce godine
I ne naplacujete mi nakon 12 mjeseci drugi resiver koji sam dobio na koristenje
Sve ovo do isteka trenutnog ugovora.
Ovo sve mozete kroz anekse ugovora provuci
Posaljite ovo nadredjenima i nazovite me samo ako potvrdjujete ovo sve da rijesimo, u suprotnom gasim sve Vase usluge
Hvala
2 ci modula gratis
i na video klub da otkljucate sve kao sa eon premium TV paketu osim HBO OD, jer necu HBO premium i pink paket
Ako zelite da potpisem ugovor kao sto kazete da nista ne moze bez ugovora ili da gasim uslugu
A na drugoj adresi imam total tv premium paket i tu trenutno imam ugovor na 2 godine
i da mi nakon isteka 12 mjeseci umjesto 30,90 KM da vam placam 21.50 KM, a trenutno placam 10,90 KM do juna mjeseca tekuce godine
Posaljite ovo nadredjenima i nazovite me samo ako potvrdjujete ovo sve da rijesimo, u suprotnom gasim sve Vase usluge
Hvala
- Telemach
#107881 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo @jazzer,jazzer wrote: ↑04/01/2021 10:30 Hajd da kazemo da se moze desiti da ne dodje do dogovora pa jedni drugima ukinu kanale koje imaju u vlasnistvu.
Ali mene iz Telemacha zovu danima (kraj novembra, pocetak decembra) u vezi produzenja govora sto se nikada ranije nije desilo. I nude Arene
kao benefit. Pa koliko, blago receno, bezobrazan i drzak moras biti da nudis nesto za sta znas da ne mozes ispostovati? Lazes korisnike od
kojih zivis ne bi li produzili ugovor a na Telemachu sam od osnivanja (bivsi ELOB).
Necu ostavljati broj ugovora ili broj telefona u pp, da vidim hoce li nazvati i izvinuti se za ovo sranje koje su napravili. Ili ce poziv dobiti
samo oni koji se ovdje pozale i ostave podatke forumasima koji rade za Telemach.
Ja cu traziti ponistenje produzenja ugovora, zelim vratiti stvari na staro, mjesec po mjesec. Jer mi ne mogu ponuditi nista
sto bi moglo zamijeniti Arene.
Kolege će Vas pozvati u najkraćem mogućem roku. Pronaći ćemo rješenje sa kojim ćete biti zadovoljni. Zaista nam je žao zbog trenutne situacije. Nažalost i pored svih napora, nismo uspjeli nastaviti saradnju sa Arenama, ali cilj nam je trenutnu situaciju riješimo na najbolji mgući način, na obostrano zadovoljstvo. Hvala Vam na razumijevanju.
-
Armin2013
#107882 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pozz,
Da smo mi solidarni pa otkazat ugovore.
Arena nema zamjenu, u prvom redu zbog LŠ (što se mene tiče).
lp,
Da smo mi solidarni pa otkazat ugovore.
Arena nema zamjenu, u prvom redu zbog LŠ (što se mene tiče).
lp,
-
VinBenzin
#107883 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Znaci prvi komentar ostavljam u 4 godine koliko sam na forumu
Poslao sam Vam mail ima 2 dana i niko ne odgovara jos (razumijem praznici i ludilo sa Arenama) a mogu se i tebi javiti u PP sa podacima. Imam ugovor jos 10 mjeseci i spreman sam da ga odradim ukoliko mi ponudite neku alternativu koja mi je prihvatljiva (bolji paket, brzi internet, kanali). Ne zelim da me iko samo zove na mob..... volim da postoji pisani trag.
Znaci prvi komentar ostavljam u 4 godine koliko sam na forumu
Poslao sam Vam mail ima 2 dana i niko ne odgovara jos (razumijem praznici i ludilo sa Arenama) a mogu se i tebi javiti u PP sa podacima. Imam ugovor jos 10 mjeseci i spreman sam da ga odradim ukoliko mi ponudite neku alternativu koja mi je prihvatljiva (bolji paket, brzi internet, kanali). Ne zelim da me iko samo zove na mob..... volim da postoji pisani trag.
- agent_zero
#107884 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne znam jeli u ranijoj raspravi igdje konkretno odgovoreno ali da upitam ponovo - imamo li pravo na raskid ugovora sa Telemachom zbog ukidanja Arena sport kanala? Ugovor je produžen nekad ljetos za još dvije godine.
- kakotakonikako
#107885 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://scsport.ba/arena-sport-od-svih- ... ti-ugovor/
Ovdje neko ne govori istinu.
A sve se prebija preko korisnika usluga.
- avetinja
#107886 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Krasno. Bukvalno su ljubitelje sporta vratili 20 godina unazad. Nekada tamo 2005 se znao red. BHT i FTV-Liga prvaka, BHT-engleska liga, Hayat-španska liga, OBN i PINK BH-talijanska liga, OBN-NBA, TVSA-njemačka liga. Nismo imali baš svaku utakmicu, ali prijenos je bio redovan. Ovako smo ostali na engleskoj i njemačkoj ligi, uz jednu utakmicu Lige prvaka i eventualno ako ATV prenosi NBA.Luciano88 wrote: ↑04/01/2021 12:01 Povodom aktuelnih zbivanja u vezi ponude sportskih kanala za korisnike usluga bh. operatera, danas se oglasila Arena Channels Group.
- stachu
#107887 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach , Ako smo vec na pijaci, ovako koristim Eon ligh duo, placam 47.5km, prebacite me na EON FULL DUO za 50KM max, i ja potpisujem novi ugovor ako treba. Lp
Edit, imam u ugovoru arene na 24mj.
Edit, imam u ugovoru arene na 24mj.
-
zole2020
#107888 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako ba ne kapirate normalno da ce vam ponuditi prosireni paket jer ih nista ne kosta. Oni vam nece nista dati sto ide na njihovu stetu, to je njihova crvena linija i steta ide na kotisnike. Niza pretplata ili sve sto oni placaju net i programe iz paketa necete nikad dobiti nego samo ponuditi prosireni paket glupih njima besplatnih kanala. Nista vam nece dati sto oni placaju. Steta se kompletsvaljuje na korisnike, jedini gubitnici ste vi kao korisnici i cao.VinBenzin wrote: ↑04/01/2021 12:21 @Telemach
Znaci prvi komentar ostavljam u 4 godine koliko sam na forumu![]()
Poslao sam Vam mail ima 2 dana i niko ne odgovara jos (razumijem praznici i ludilo sa Arenama) a mogu se i tebi javiti u PP sa podacima. Imam ugovor jos 10 mjeseci i spreman sam da ga odradim ukoliko mi ponudite neku alternativu koja mi je prihvatljiva (bolji paket, brzi internet, kanali). Ne zelim da me iko samo zove na mob..... volim da postoji pisani trag.![]()
- dembele
#107889 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
...
Last edited by dembele on 04/01/2021 12:31, edited 1 time in total.
- dembele
#107890 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Treba reći Senadu da ih dovede na Face TV pa da pretrese i jedne i druge. Ko ne dođe, onda znamo u kom grmu leži zeckakotakonikako wrote: ↑04/01/2021 12:23https://scsport.ba/arena-sport-od-svih- ... ti-ugovor/
- kakotakonikako
#107891 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imena kolega, imenadembele wrote: ↑04/01/2021 12:30Treba reći Senadu da ih dovede na Face TV pa da pretrese i jedne i druge. Ko ne dođe, onda znamo u kom grmu leži zeckakotakonikako wrote: ↑04/01/2021 12:23https://scsport.ba/arena-sport-od-svih- ... ti-ugovor/
-
jarobot
#107892 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zaboravio si još nešto . Crnca da ti češka m...kakaljin wrote: ↑04/01/2021 12:16 Evo zvanicno ovdje ponudu koju trazim od vas da nastavimo saradnju:
2 ci modula gratis
Hvala
- dembele
#107893 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovako bi nekako bilokakotakonikako wrote: ↑04/01/2021 12:32Imena kolega, imenadembele wrote: ↑04/01/2021 12:30Treba reći Senadu da ih dovede na Face TV pa da pretrese i jedne i druge. Ko ne dođe, onda znamo u kom grmu leži zeckakotakonikako wrote: ↑04/01/2021 12:23
https://scsport.ba/arena-sport-od-svih- ... ti-ugovor/
A sve se prebija preko korisnika usluga.![]()

- Billy The Pljuc
#107894 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Roger, da te ne peglam sad sa ovim trenutnim telemach modemom koji koristim jer definitivno prekidam saradnju sa njima. Pisem aBd kad budem pronasao novog operatera i vidim kakav modem dobijem pa ako ti ne bude zahmet malo ćeš me sjetovati nadam sehrasno38 wrote: ↑03/01/2021 22:36Nije nista komlikovano samo trebbas imati modem koji podrzava 5 GHz mrezu (UBEE ili mozda neki noviji) i spojiti se preko weba na modem i ukljuciti na WiFi mrezi 5 GHz band. To ti zna danas svako ko se iole bavi informatikom. Posalji koji ti je modem pa da prvo vidimo imas li tu mogucnost a drugo sto je bitno da li ti racunar, laptop ili telefon imaju mogucnost prijeme 5 GHZ. Takodje za LAN da bi imao ove brzine koje ti TM isporucuje moras imati gigabitne mrezne kartice.Billy The Pljuc wrote: ↑03/01/2021 22:26hrasno38 wrote: ↑03/01/2021 19:49 Znaci ne mozete ni pomocu filmiskih trikova imati vecu brzinu na WiFi mrezi ako korisitite 2.4 GHZ. Ako vam modem ima mogucnost 5 GHz imate cete pribliznu brzinu kao i na LAN-u a opet LAN je taj koji najpreciznije kaze da li vam se isporucuje poptisana brzina ili ne. Evo ja sam sad mjerio na LAN-u i imam 374 Mb a na WiFi 5 GHz 359 Mb! Nemojte kriviti Telemach i za ono sto treba i za ono sto ne treba. Nisu oni duzni da vam podese koju cete WiFi mrezu koristiti. Oni su duzni vam objezbjede uredjaj koji moze voziti te brzine i da vam osiguraju da imate LAN a za sve ostale vjerujem da ako ih nazovate ce sigurno rjesiti. Uglavnom je kod vecine ljudi koji ne znaju (a naravno da ne moraju svi znati podesavati modeme) to u pitanju. Naravno ima slucajeva i da je u pitanju infrastruktura ali ima i da ljudi nemaju modeme koji podrzavaju obadvije mreze.![]()
Ne krivim ih ja za postojeće stanje sa signalom, čak nisam ni znao za ove finese o kojima pišeš, samo sam htio ukazati kolegi forumašu na razliku u vrijednostima između wifi i kabl konekcije. Sad sam se već zainteresovao za ovu mogućnost pa bih te zamolio da nekad kad ugrabiš vremena objasniš šta i kako ako ti se uopšte da, možeš i na pp ako ti je lakše. Ako nisi raspoložen za besplatnu edukaciju nema ljutnje.
- agent_zero
#107895 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Upravo sam pogledao zadnji Anex ugovora, i u njemu je jasno navedeno da sam za produženje na naredne dvije godine, između ostalog, dobio Arena sport SD paket na 24 mjeseca.agent_zero wrote: ↑04/01/2021 12:22 Ne znam jeli u ranijoj raspravi igdje konkretno odgovoreno ali da upitam ponovo - imamo li pravo na raskid ugovora sa Telemachom zbog ukidanja Arena sport kanala? Ugovor je produžen nekad ljetos za još dvije godine.
Imam li pravo na raskid?
- Telemach
#107896 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo @k4mi,
Ne brinite, pozvati će Vas kolege. Molimo za malo strpljenja. Svi naši korisnici su nam važni i trudimo se kontaktirati i pronaći rješenje. Razumijemo da je trenutna situacija izazvala nezadovoljstvo. Hvala Vam unaprijed na razumijevanju.
- Telemach
#107897 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo @rahmetli dedo,rahmetli dedo wrote: ↑04/01/2021 11:49 ja imam onaj neki paket od prije sto godina, čini mi se Family nešto, obavezno trajanje isteklo ima sto godina. Zovu prije cca 7 dana, kao da pređem na ovaj novi EON, potpišem 2 godine, i daće mi besplatno Pink i HBO. To sam odbio jer je paket skuplji, brži net mi ne treba, od Pinka mi se povraća, a HBO mi ne treba jer postoji Netflix. Zovu opet 30.12., kao da potpišem još 2 godine, ostaje mi stari paket, ali jedno vrijeme (čini mi se 6 mjeseci) marka mjesečno pa onda kao po starom. To je hajd i ok, i ne znam šta mi bi pa im rekoh da ću im javiti kad razmislim, kad 1.1. odoše arene, i onda kao nisu znali. Ako išta gledam to je sport i doku. Kontam sad lagano Logosoft, samo net za 18 maraka, a ovo škartirat.
Meni bi recimo bilo super kad bi @Telemach dao internet od recimo 25mb/s i pristup EONu preko neta (ništa risiveri, boxovi, čuda) za jedno 30ak maraka osnovnim kanalima to bi bilo super, pa ond kiti sebi ako hoćeš i brzinu neta i HD i Pink i SK i Arene i HBO...
Ko prvi izbaci ovaj fol da imaš cjenovnik svakog kanala posebno i sam sebi sklapaš paket će da ubije pare
Sigurni smo da ćemo prevazići trenutnu situaciju i nastaviti sarađivati sa Vama. Pozivamo Vas na saradnju i molimo da nam podatke dostavite u pp stranice. Hvala unaprijed.
- Telemach
#107898 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo @kakotakonikako,kakotakonikako wrote: ↑04/01/2021 11:56 Meni zaista, kao dugogodisnjem njihovom korisniku, smeta ovaj pijacarski odnos prema svojim korisnicima.
Nadam se da ce ma pozvati, prvenstveno da se IZVINU zbog svega ovoga i ponuditi pored toga i nesto.
Telemach, ne trazite da ostavljamo svoje podatke na pp, ja to nikada nisam i prije htjeo, nego pozovite svakog vaseg korisnika IZVINITE mu se zbog situacije u koju ste ih/nas doveli. To je neki minimum.
Nakon ovoga vise nista nece biti kao prije. Sreca sto su ovi vasi konkurenti losiji od vas, ali siguran sam da ce se pojaviti neko ko ce biti konkurentan i prvenstveno imati profesionalan odnos prema korisnicima.
Rado ćemo Vas pozvati, to i činimo za sve naše korisnike. Međutim, bez podataka zaista ne vidimo na koji način da stupimo konkretno u kontakt sa Vama. Pisali smo Vam ranije pp i zamolili da nam dostavite osnovne informacije kako bismo pronašli rješenje. Izvinjenje smo svakako uputili i na portalu i putem svih drugih kanala komunikacije. Žao nam je zbog nastale situacije, ali i pored uloženih napora, saradnju sa Arenama u ovom trenutku nismo nastavili. Nadamo se da ćete imati razumijevanja i odazvati se našem pozivu na saradnju.
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#107899 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
ma necete prevazici dok ne vratite ARENASPORT i tacka,da li zaista mislite da su ljudi budale,hajde sto ne mozemo pratit najjacu kosarkasku i evropsku fudbalsku ligu,nego ni regionalne a slag na tortu je nemogucnost pracenja Premier lige BiH...ne znam da li ste normalni ili smatrate vase korisnike idiotima bez 3 razreda osnovne koji ne znaju za nista drugo,osim vijesti u 7 i turskih serija
ne mogu da vjerujem da raskidate saradnju nakon punih 10 godina!!!
ja hocu da smanjim racun za tacnu cijenu ARENASPORT HD paketa,a to bi znacilo izmjenu ugovora na koju imam pravo,ne zelim dodatne pogodnosti i gluposti koje me ne interesuju za trenutnu cijenu,nego komplet novi ugovor...
ma necete prevazici dok ne vratite ARENASPORT i tacka,da li zaista mislite da su ljudi budale,hajde sto ne mozemo pratit najjacu kosarkasku i evropsku fudbalsku ligu,nego ni regionalne a slag na tortu je nemogucnost pracenja Premier lige BiH...ne znam da li ste normalni ili smatrate vase korisnike idiotima bez 3 razreda osnovne koji ne znaju za nista drugo,osim vijesti u 7 i turskih serija
ne mogu da vjerujem da raskidate saradnju nakon punih 10 godina!!!
ja hocu da smanjim racun za tacnu cijenu ARENASPORT HD paketa,a to bi znacilo izmjenu ugovora na koju imam pravo,ne zelim dodatne pogodnosti i gluposti koje me ne interesuju za trenutnu cijenu,nego komplet novi ugovor...
Last edited by Evolution_IV on 04/01/2021 12:50, edited 1 time in total.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam