Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- dadoka84
#107801 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tenutno jedan trio priključak od 70KM odjavljen a možda će i drugi biti, duo od 50. To je samo iz mog domaćinstva. Svakako se više koriste striming servisi nego ovi kanali prepuni reklama i gluposti.
-
Officer Crabtree
- Billy The Pljuc
#107803 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
hrasno38 wrote: ↑03/01/2021 19:49 Znaci ne mozete ni pomocu filmiskih trikova imati vecu brzinu na WiFi mrezi ako korisitite 2.4 GHZ. Ako vam modem ima mogucnost 5 GHz imate cete pribliznu brzinu kao i na LAN-u a opet LAN je taj koji najpreciznije kaze da li vam se isporucuje poptisana brzina ili ne. Evo ja sam sad mjerio na LAN-u i imam 374 Mb a na WiFi 5 GHz 359 Mb! Nemojte kriviti Telemach i za ono sto treba i za ono sto ne treba. Nisu oni duzni da vam podese koju cete WiFi mrezu koristiti. Oni su duzni vam objezbjede uredjaj koji moze voziti te brzine i da vam osiguraju da imate LAN a za sve ostale vjerujem da ako ih nazovate ce sigurno rjesiti. Uglavnom je kod vecine ljudi koji ne znaju (a naravno da ne moraju svi znati podesavati modeme) to u pitanju. Naravno ima slucajeva i da je u pitanju infrastruktura ali ima i da ljudi nemaju modeme koji podrzavaju obadvije mreze.
Ne krivim ih ja za postojeće stanje sa signalom, čak nisam ni znao za ove finese o kojima pišeš, samo sam htio ukazati kolegi forumašu na razliku u vrijednostima između wifi i kabl konekcije. Sad sam se već zainteresovao za ovu mogućnost pa bih te zamolio da nekad kad ugrabiš vremena objasniš šta i kako ako ti se uopšte da, možeš i na pp ako ti je lakše. Ako nisi raspoložen za besplatnu edukaciju nema ljutnje.
- ps5
#107804 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ko ne prati sport to je mozda i ok opcija. Ko prati sport moze streaming servise macku o rep okaciti. Na bhtelecom su kanali ocajni jer imaju samo par bezveznih HD kanala, sve ostalo SD.
-
febo_acm
#107805 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ugovor se može raskinuti u ovoj situaciji... ne znam zašto se konstantno priča o tome.
-
yasaq
#107806 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ovdje se radi i o lažnom oglašavanju. Nudili su ljudima između ostalog i meni arenasport kanale na osnovu čega se i potpisao novi ugovor a da pri tome nisu obezbjedili te kanale za vrijeme trajanja ugovora.
Ovdje bi malo inspekcija mogla raditi !!!
Ovdje bi malo inspekcija mogla raditi !!!
- _Reds_
#107807 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- odmor
#107808 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije ni meni jasno zasto su izmisljali Nova Sport, pa ovima sto su prodavali SK, ljudi opet ostali uskraceni.
Drugo, mogli su se fino sa Arenom dogovorit ko ce sta otkupit i da jedni drugima na licitacijama ne nabijaju cijene.
Dakle, moogli smo svi u Bosni imat svih 5 lige petice i sve. Ovako jedni ovo, drugi ono.
-
Officer Crabtree
#107809 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
zato što se navodi da postoji element da se ugovor može prekinuti bez penala, dakle na nivou je tvrdnje, ali još uvijek nema dokaz za takvo nešto, niti se bilo ko javio da je prekinuo ugovor napismeno (nije još ni bilo prilike jer su bili praznici)
sutra ćemo najbolje znati, kad čovjek zna sve opcije koje ima lako je donijeti odluku kakva god ona bila
Last edited by Officer Crabtree on 03/01/2021 22:36, edited 1 time in total.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#107810 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije nista komlikovano samo trebbas imati modem koji podrzava 5 GHz mrezu (UBEE ili mozda neki noviji) i spojiti se preko weba na modem i ukljuciti na WiFi mrezi 5 GHz band. To ti zna danas svako ko se iole bavi informatikom. Posalji koji ti je modem pa da prvo vidimo imas li tu mogucnost a drugo sto je bitno da li ti racunar, laptop ili telefon imaju mogucnost prijeme 5 GHZ. Takodje za LAN da bi imao ove brzine koje ti TM isporucuje moras imati gigabitne mrezne kartice.Billy The Pljuc wrote: ↑03/01/2021 22:26hrasno38 wrote: ↑03/01/2021 19:49 Znaci ne mozete ni pomocu filmiskih trikova imati vecu brzinu na WiFi mrezi ako korisitite 2.4 GHZ. Ako vam modem ima mogucnost 5 GHz imate cete pribliznu brzinu kao i na LAN-u a opet LAN je taj koji najpreciznije kaze da li vam se isporucuje poptisana brzina ili ne. Evo ja sam sad mjerio na LAN-u i imam 374 Mb a na WiFi 5 GHz 359 Mb! Nemojte kriviti Telemach i za ono sto treba i za ono sto ne treba. Nisu oni duzni da vam podese koju cete WiFi mrezu koristiti. Oni su duzni vam objezbjede uredjaj koji moze voziti te brzine i da vam osiguraju da imate LAN a za sve ostale vjerujem da ako ih nazovate ce sigurno rjesiti. Uglavnom je kod vecine ljudi koji ne znaju (a naravno da ne moraju svi znati podesavati modeme) to u pitanju. Naravno ima slucajeva i da je u pitanju infrastruktura ali ima i da ljudi nemaju modeme koji podrzavaju obadvije mreze.![]()
Ne krivim ih ja za postojeće stanje sa signalom, čak nisam ni znao za ove finese o kojima pišeš, samo sam htio ukazati kolegi forumašu na razliku u vrijednostima između wifi i kabl konekcije. Sad sam se već zainteresovao za ovu mogućnost pa bih te zamolio da nekad kad ugrabiš vremena objasniš šta i kako ako ti se uopšte da, možeš i na pp ako ti je lakše. Ako nisi raspoložen za besplatnu edukaciju nema ljutnje.
-
sencobih
#107811 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Discovery kanali u HD su jos bezvezniji uključujući i eurosportove
-
the_stick
#107812 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako se ne varam, za moja web tv moras imati bht internet?kakotakonikako wrote: ↑03/01/2021 22:18Ne vrijedi samo za mobilnu aplikaciju.Benq wrote: ↑03/01/2021 22:09Rado bih ti pomogao ali nema jos Smart aplikacija za Android TV pa nisam u mogucnosti testirat, ali sam negdje procitao da promo period vrijedi samo za mobilnu aplikaciju, dok se pristup preko smart app placa.the_stick wrote: ↑03/01/2021 22:03 Moze pomoc... registrovao sam se na arena cloud preko mobitela, dobio sifru preko sms i preko mob mi radi ok... medjutim, pokusao sam broj mob i istu tu sifru koristiti za smarttv aplikaciju, ali ne radi... je li fazon u tome da ovaj free trial radi samo preko mob ili...?
Ako je tacno ovo sto neko napisa da je cijena samo Arena 4,99€ , onda je bolja varijanta uzeti MojaWebTV za 10 KM mjesec ( ili 26 KM za tri mjeseca ) jer osim Arena imas i prenose utakmica PLBiH.
- ps5
#107813 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nova Sport je izmisljen iz razloga da bi mogli poneku ekskluzivnu utakmicu opet gledati samo na Telemachu jer sad Bhtelecom ima SK kanale. Drago mi je da im se sva bahatost vraca, kamo srece da Bht ima malo bolju ponudu pa da svi s merakom otkacilo Telemach jer su pokazali kolika su govna u ovih par godina podizuci cijene i pokusavajuci svim silama da imaju monopol nad najjacim sportskim ligama sa SK.odmor wrote: ↑03/01/2021 22:35Nije ni meni jasno zasto su izmisljali Nova Sport, pa ovima sto su prodavali SK, ljudi opet ostali uskraceni.
Drugo, mogli su se fino sa Arenom dogovorit ko ce sta otkupit i da jedni drugima na licitacijama ne nabijaju cijene.
Dakle, moogli smo svi u Bosni imat svih 5 lige petice i sve. Ovako jedni ovo, drugi ono.
-
laik1981
#107814 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne moras..the_stick wrote: ↑03/01/2021 22:37Ako se ne varam, za moja web tv moras imati bht internet?kakotakonikako wrote: ↑03/01/2021 22:18Ne vrijedi samo za mobilnu aplikaciju.
Ako je tacno ovo sto neko napisa da je cijena samo Arena 4,99€ , onda je bolja varijanta uzeti MojaWebTV za 10 KM mjesec ( ili 26 KM za tri mjeseca ) jer osim Arena imas i prenose utakmica PLBiH.
-
aimamovic3
#107815 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
može se gledati i smart tv aplikacija i u ovom promo periodu ali se može aktivirati samo na AppleTv, a nakon toga se može gledati na svim koji imaju smart tv aplikacijuthe_stick wrote: ↑03/01/2021 22:03Moze pomoc... registrovao sam se na arena cloud preko mobitela, dobio sifru preko sms i preko mob mi radi ok... medjutim, pokusao sam broj mob i istu tu sifru koristiti za smarttv aplikaciju, ali ne radi... je li fazon u tome da ovaj free trial radi samo preko mob ili...?Benq wrote: ↑03/01/2021 21:14Ne, to je cijena najveceg Gold paketa u kojem se pored Arena nalazi jos gomila nekih kanala, a postoje 3 paketa i to Bronze, Silver i taj Gold. Arene su u Bronze paketu koji trenutno nema cijenu jer je promo period do 1.3.SemsudinPurivatra wrote: ↑03/01/2021 21:10
Zna se 10,99 eur mjesecno imate na stranici više informacija
EDIT: Evo formirali su cijenu za Bronze paket, 4,99€ ali tu su bas sve arene koje postoje, a mi smo imali 1-4.
-
febo_acm
#107816 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Officer Crabtree wrote: ↑03/01/2021 22:35zato što se navodi da postoji element da se ugovor može prekinuti bez penala, dakle na nivou je tvrdnje, ali još uvijek nema dokaz za takvo nešto, niti se bilo ko javio da je prekinuo ugovor napismeno (nije još ni bilo prilike jer su bili praznici)
sutra ćemo najbolje znati, kad čovjek zna sve opcije koje ima lako je donijeti odluku kakva god ona bila
Nije niko otisao da raskine ugovor, niti ce otici, jer mu je cejf vec zato sto su obustavili Arene. Nikoga oni ne bi zvali da mi moramo ostati kod njih.
Meni je jaran advokat i informisao sam se o svemu. Meni je zao sto je doslo do ovoga, ali oni meni vise nemaju sta ponuditi.... a evo gore je neko postavio i clan 9.3 u kojem sve precizno pise.
-
SemsudinPurivatra
#107817 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala,Billy The Pljuc wrote: ↑03/01/2021 22:13Ma da, to je to, opći uslovi poslovanja Telemach iz marta 2020-e, sami su ostavili opciju prekida od strane korisnika na koju se može primjeniti trenutna situacija.
Generalno meni a vjerujem i njima nije cilj da se ganjamo po sudovima, kako vrijeme prolazi čak sam sve manje i manje ljut jer su nas tretirali već kako i jesu i na kraju ostavili bez Arena Sport kanala. Moji ukućani i ja smo čak i spremni da nastavimo koristiti njihove usluge do daljnjeg ali samo pod uslovom da više nismo ugovorno obavezni jedni prema drugima što nama ostavlja slobodu da im otkažemo usluge ukoliko nađemo bolju opciju po nas same. Mi smo okruglo 10 godina njihovi korisnici i kako im se ponuda poboljšavala tako smo prelazili iz "razreda u razred" da bi trenutno bili u poziciji da nam stvarno nemaju šta ponuditi. Sudeći po iskustvima sa njima u prošlosti nekada nije bio problem uopšte da se koriste njihove usluge bez ugovorne obaveznosti i mi smo jedan period upravo na taj način i sarađivali sa njima. Pretpostavljam a što znači da možda i nisam u pravu, da oni svoje uposlenike "zaduže" za određeni broj korisnika i da isti čine sve u svojoj moći da zadrže korisnike na ugovoru i na taj način ostvare određenu proviziju.
All in all, ne postoji način da natjeraju korisnika da ispoštuje bilo šta što oni mogu zahtjevati ukoliko isti to ne želi, znači nikakvo plaćanje naknade zbog prijevremenog raskida ugovora i nepoštivanja vremenskog roka na koji je isti zaključen. Sve i da nemaju ovu tačku u svom poslovniku Zakon o obligacionim odnosima se sasvim lako primjeni na postojeću situaciju.
Pokušam još sutra pronaći s njima neki dogovor pa ukoliko ne uspijemo onda mi nema druge nego prekinuti saradnju sa njima u potpunosti.
Sa nestrpljenjem čekam šta si uspio dogovoriti sa njima
-
Officer Crabtree
#107818 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
niko ne mora ostati nakon isteka ugovora koji će kad tad prestati važiti, tako da to što zovu nije dokaz da zovu jer mozes prekinuti ugovor, oni sad zovu da umanje nezadovoljstvo i da sa što više korisnika 1 na 1 dogovore jer svako ima svoje zelje sta bi volio za nadoknadu zbog ovogafebo_acm wrote: ↑03/01/2021 22:50 da postoji element da se ugovor može prekinuti bez penala, dakle na nivou je tvrdnje, ali još uvijek nema dokaz za takvo nešto, niti se bilo ko javio da je prekinuo ugovor napismeno (nije još ni bilo prilike jer su bili praznici)
Nije niko otisao da raskine ugovor, niti ce otici, jer mu je cejf vec zato sto su obustavili Arene. Nikoga oni ne bi zvali da mi moramo ostati kod njih.
Meni je jaran advokat i informisao sam se o svemu. Meni je zao sto je doslo do ovoga, ali oni meni vise nemaju sta ponuditi.... a evo gore je neko postavio i clan 9.3 u kojem sve precizno pise.
vidjeti cemo u narednim danima, ta opcija prekida bez penala je najveći argument pri razgovoru sa njima...
-
kakaljin
#107819 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- drug_profi
#107820 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima u osnovnom ugovoru o prikljucenju na KKS u clanu 5 navedeno da telemah zadrzava pravo izmjene programske sheme i paketa.
https://telemach.ba/wp-content/uploads/ ... LEM.._.pdf
Pa uzmite i to u obzir.
Pa uzmite i to u obzir.
-
kakaljin
#107821 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To je za kks zato stalno malo malo pa izbace koji kanaldrug_profi wrote: ↑03/01/2021 23:20 Ima u osnovnom ugovoru o prikljucenju na KKS u clanu 5 navedeno da telemah zadrzava pravo izmjene programske sheme i paketa.
Pa uzmite i to u obzir.
- fusion_ba
-
StihNaAsfaltu
#107823 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa eto i da je tako, pise i da su duzni obavijestiti u pisanoj formi korisnike i to u roku od 30 dana unaprijed.drug_profi wrote: ↑03/01/2021 23:20 Ima u osnovnom ugovoru o prikljucenju na KKS u clanu 5 navedeno da telemah zadrzava pravo izmjene programske sheme i paketa.
Pa uzmite i to u obzir.
Jesmo li obavijesteni? Evo recimo moj otac mene zove veceras da pita sto nema Arena, covjek ne zna, gdje je mogao vidjeti, jesmo li to mi duzni da pratimo fb profil?
- czhuay
#107824 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
laik1981
#107825 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Preko bilo kojeg paketa. Kupio si nesto pogresno. Evo ti upute za one van bht mreze..
http://www.mojatv.ba/fileadmin/user_upl ... repaid.pdf