Koliko sam ovo puta ponavljao dok Orange operater nije dobio SK kanale
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Benq
- Moderator
- malwarebyte
#107378 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pozdrav Telemaše,
S obzirom na ukidanje ovih arena koje opcije nudite u zamjenu ? Trenutno eon light paket tako da bi hbo ili smanjenje cijene bilo ok. Ako ne može ništa od toga, drago mi je da smo surađivali ali idem tražiti alternative.
S obzirom na ukidanje ovih arena koje opcije nudite u zamjenu ? Trenutno eon light paket tako da bi hbo ili smanjenje cijene bilo ok. Ako ne može ništa od toga, drago mi je da smo surađivali ali idem tražiti alternative.
-
NLOUFO
#107379 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
navedi barem jednu?
- malwarebyte
#107380 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#107381 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Oglasavaju li se ovi lopovi? Hoce li smanjiti cijenu paketa?
-
NLOUFO
#107382 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ne koristim usluge telemaha!
a ti navedi alternativu!
- Qler
#107383 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni ponudili 3 mjeseca filmski paket. Malo mi je to bezveze, 3 mjeseca ne nadoknađuje ni blizu trajno izgubljene kanale. Plus ja već imam HBO GO i Netflix, cinestar ili kako li se već zove mi ne znači ništa... Više bi mi pomogli da mi dignu upload brzinu ili eventualno ukinu dodatno plaćanje CI modula. @Telemach mislim da ovi benefit slabo kome pomažu. Ako se ispostavi da imamo osnova za raskid, da se niko ne ljuti, vraćam se na logosoft. Bio sam 6 godina kod njih, evo tri kod vas... I izgleda idem nazad. Sretno.
- PlusSA
#107384 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
E jesu ti ponudili cak 3x mjesecaQler wrote: ↑02/01/2021 16:05 Meni ponudili 3 mjeseca filmski paket. Malo mi je to bezveze, 3 mjeseca ne nadoknađuje ni blizu trajno izgubljene kanale. Plus ja već imam HBO GO i Netflix, cinestar ili kako li se već zove mi ne znači ništa... Više bi mi pomogli da mi dignu upload brzinu ili eventualno ukinu dodatno plaćanje CI modula. @Telemach mislim da ovi benefit slabo kome pomažu. Ako se ispostavi da imamo osnova za raskid, da se niko ne ljuti, vraćam se na logosoft. Bio sam 6 godina kod njih, evo tri kod vas... I izgleda idem nazad. Sretno.
-
NLOUFO
#107385 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
pa nemaju šta da ponude u tome je stvar, samo petljajuQler wrote: ↑02/01/2021 16:05 Meni ponudili 3 mjeseca filmski paket. Malo mi je to bezveze, 3 mjeseca ne nadoknađuje ni blizu trajno izgubljene kanale. Plus ja već imam HBO GO i Netflix, cinestar ili kako li se već zove mi ne znači ništa... Više bi mi pomogli da mi dignu upload brzinu ili eventualno ukinu dodatno plaćanje CI modula. @Telemach mislim da ovi benefit slabo kome pomažu. Ako se ispostavi da imamo osnova za raskid, da se niko ne ljuti, vraćam se na logosoft. Bio sam 6 godina kod njih, evo tri kod vas... I izgleda idem nazad. Sretno.
pred njima je veliki zid i nazadak ako ubrzo ne uvedu mobilnu, ne razdvoje usluge kablovske i interneta i korisnicima TTV internet po istim uslovima kao što to rade susjedne zemlje.
da sam na njihovom mjestu hitno bi ušao u proces kupovine jednog od telekoma, nije da nemaju pare.
- semsasuljakovic
#107386 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Samo da kažem.
Kada sam prije 18 mjeseci potpisao dvogodišnji ugovor na EON Premium, i kada su mi došli instalirati uslugu, i kada sam pitao je li realno da ću imati zakupljnih 200 mbps, a na to mi serviser rekao, uz podsmijeh: Nema šanse, ova infrastruktura ne može dati više od 100 mbps... Prešao sam preko toga.
Međutim, sad kako su Arene ukinute, ne znam kako ćemo moći dalje. Ne znam šta mi to Telemach sada može ponuditi da me zadrže kod sebe. Iako sam uvijek govorio protiv BH Telecoma, mislim da definitivno prelazim kod njih. Posebno zbog činjenice da imaju optičku mrežu u mom kraju.
Kontakt podatke neću ostavljati, neću da me iko telefonski smara. Konkretno napišite šta možete ponuditi EON Premium korisnicima, pa ćemo vidjeti.
Kada sam prije 18 mjeseci potpisao dvogodišnji ugovor na EON Premium, i kada su mi došli instalirati uslugu, i kada sam pitao je li realno da ću imati zakupljnih 200 mbps, a na to mi serviser rekao, uz podsmijeh: Nema šanse, ova infrastruktura ne može dati više od 100 mbps... Prešao sam preko toga.
Međutim, sad kako su Arene ukinute, ne znam kako ćemo moći dalje. Ne znam šta mi to Telemach sada može ponuditi da me zadrže kod sebe. Iako sam uvijek govorio protiv BH Telecoma, mislim da definitivno prelazim kod njih. Posebno zbog činjenice da imaju optičku mrežu u mom kraju.
Kontakt podatke neću ostavljati, neću da me iko telefonski smara. Konkretno napišite šta možete ponuditi EON Premium korisnicima, pa ćemo vidjeti.
- fortaleza
#107387 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pokušavaju iskamcit da prođe rok od 30 dana na koje korisnici imaju pravo za raskid ugovora. Čekaju da to prodje.goran387 wrote: ↑02/01/2021 14:01 Pročitao sam poruku kolege koji ima premium paket i koga su zvali iz Telemacha na telefon ne da bi mu rekli da će umanjiti pretplatu najskupljeg paketa već da "navodno " pregovaraju još uvijek sa arenama a svi ostali odgovori radnika koji stoje iza Nick-a @telemach na forumu je da promoviraju šta sve ima na sportklub kanalima .
Očigledno ovi iz telefonske podrške pokušavaju zamajati korisnike i čekaju da prodje neki period i da ljudi ili se pomire sa situacijom ili splasne gorčina zbog gubitka arena sport kanala .
Koliko promoviraju ostavite podatke zvati ćemo vas čovjek bi očekivao da ljudima ponude umanjenje pretplate ( pogotovo premium korisnicima ) već sad a oni rade upravo suprotno.
Ne mogu vjerovati šta sam pročitao..
- Telemach
#107388 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo malwarebyte,malwarebyte wrote: ↑02/01/2021 16:00 Pozdrav Telemaše,
Molimo Vas dostavite nam korisničke podatke i kontakt broj u inbox, rado ćemo Vas pozvati i pronaći najbolje rješenje za Vas.
- fortaleza
#107389 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne moraš trpiti još 6 mjeseci, imaš 30 dana da raskines bez penala.kakotakonikako wrote: ↑02/01/2021 14:57Ispravka- Ugovor sam produzio prije 18 mjeseci i vala mogu istrpiti jos pola godine.kakotakonikako wrote: ↑02/01/2021 14:49 Pa onda ili traziti raskid Ugovora ili istrpiti ovo i PAMET U GLAVU i ne potpisivati nikakav novi Ugovor po isteku vazeceg.
Ja sam produzio Ugovor prije 6 mjeseci i dobio 6 mjeseci umanjenje 10 KM, Arene SD + Pink 24 mjeseca besplatno i besplatni rentu Ricivera ( 3,5 KM ) a imam EON FULL.
Mene su najvise iznervirali LAZIMA oko Arena.
- Telemach
#107390 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo semsasuljakovic,semsasuljakovic wrote: ↑02/01/2021 16:16 Samo da kažem.
Ukoliko želite, predlažemo da komunikaciju nstavimo putem e-maial [email protected] ili ako se odlučite za saradnju na ovaj način budite slobodni da nam se javite u inbox.
- fortaleza
#107391 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imaš osnovu za raskid, 30 dana fore.Qler wrote: ↑02/01/2021 16:05 Meni ponudili 3 mjeseca filmski paket. Malo mi je to bezveze, 3 mjeseca ne nadoknađuje ni blizu trajno izgubljene kanale. Plus ja već imam HBO GO i Netflix, cinestar ili kako li se već zove mi ne znači ništa... Više bi mi pomogli da mi dignu upload brzinu ili eventualno ukinu dodatno plaćanje CI modula. @Telemach mislim da ovi benefit slabo kome pomažu. Ako se ispostavi da imamo osnova za raskid, da se niko ne ljuti, vraćam se na logosoft. Bio sam 6 godina kod njih, evo tri kod vas... I izgleda idem nazad. Sretno.
- Qler
#107392 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Šta konkretno trebam uraditi? Gdje otici? Na telefon su mi rekli da kao morao bih penale plaćati...fortaleza wrote: ↑02/01/2021 16:28Imaš osnovu za raskid, 30 dana fore.Qler wrote: ↑02/01/2021 16:05 Meni ponudili 3 mjeseca filmski paket. Malo mi je to bezveze, 3 mjeseca ne nadoknađuje ni blizu trajno izgubljene kanale. Plus ja već imam HBO GO i Netflix, cinestar ili kako li se već zove mi ne znači ništa... Više bi mi pomogli da mi dignu upload brzinu ili eventualno ukinu dodatno plaćanje CI modula. @Telemach mislim da ovi benefit slabo kome pomažu. Ako se ispostavi da imamo osnova za raskid, da se niko ne ljuti, vraćam se na logosoft. Bio sam 6 godina kod njih, evo tri kod vas... I izgleda idem nazad. Sretno.
- avetinja
#107393 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Neko je već pisao da zakonom možeš raskinuti ugovor, jer nisu ispunili jednu stavku ugovora. Član 13, mislim. To samo ako ti piše Arena Spored SD u ugovoru, mislim. Takođe su rekli da time pokušavaju preplašiti narod pa na kome uspije. Sve to je odgovor od advokata. Da budeš siguran, objavi svoj problem na temi "besplatan pravni savjet", tako nešto, nekoliko podforuma dole, gdje ljudi daju odgovore na pravna pitanja.Qler wrote: ↑02/01/2021 16:32Šta konkretno trebam uraditi? Gdje otici? Na telefon su mi rekli da kao morao bih penale plaćati...fortaleza wrote: ↑02/01/2021 16:28Imaš osnovu za raskid, 30 dana fore.Qler wrote: ↑02/01/2021 16:05 Meni ponudili 3 mjeseca filmski paket. Malo mi je to bezveze, 3 mjeseca ne nadoknađuje ni blizu trajno izgubljene kanale. Plus ja već imam HBO GO i Netflix, cinestar ili kako li se već zove mi ne znači ništa... Više bi mi pomogli da mi dignu upload brzinu ili eventualno ukinu dodatno plaćanje CI modula. @Telemach mislim da ovi benefit slabo kome pomažu. Ako se ispostavi da imamo osnova za raskid, da se niko ne ljuti, vraćam se na logosoft. Bio sam 6 godina kod njih, evo tri kod vas... I izgleda idem nazad. Sretno.
- fortaleza
#107394 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa možeš raskinuti ugovor bez penala. Imaš 30 dana od njihove promjene uvjeta.zippoo87 wrote: ↑01/01/2021 20:44 Evo sta kod mene pise u ugovoru...
Kud ja produzi ugovor prije 2 mjeseca...prvo su me htjeli naguziti da u neznanju potpisem ugovor...onda se nekako dogovorimo i u dodatnim opcijama ima Arena SD a sada izbacise
A mozda je bolje bilo da sam sacekao do kraja februara ili marta,tada mi je i redovno isticao ugovor a i ja se zaleti,nisam se nadao izbacivanju Arena
Ja ako i gledam TV,gledam utakmice i to je to
![]()
-
mirza13
#107395 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li neko zna moze li korisnik sam staviti svoj router u DMZ na CGA2121 ili to samo Telemach podrska moze da uradi? Pokusao sam u postavkama CGA ali router je i dalje u duplom NAT-u i nema public IP...ako neko zna kako rijesiti taj problem bez da CGA stavljam u bridge mode bio bih mu zahvalan 
- fortaleza
#107396 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Po zakonu o zaštiti potrošača za svaku jednostranu promjenu ugovornih stavki ugovor je moguće raskinuti, u ovom slučaju ako si imao arena paket uključen.Qler wrote: ↑02/01/2021 16:32Šta konkretno trebam uraditi? Gdje otici? Na telefon su mi rekli da kao morao bih penale plaćati...fortaleza wrote: ↑02/01/2021 16:28Imaš osnovu za raskid, 30 dana fore.Qler wrote: ↑02/01/2021 16:05 Meni ponudili 3 mjeseca filmski paket. Malo mi je to bezveze, 3 mjeseca ne nadoknađuje ni blizu trajno izgubljene kanale. Plus ja već imam HBO GO i Netflix, cinestar ili kako li se već zove mi ne znači ništa... Više bi mi pomogli da mi dignu upload brzinu ili eventualno ukinu dodatno plaćanje CI modula. @Telemach mislim da ovi benefit slabo kome pomažu. Ako se ispostavi da imamo osnova za raskid, da se niko ne ljuti, vraćam se na logosoft. Bio sam 6 godina kod njih, evo tri kod vas... I izgleda idem nazad. Sretno.
Znam da svi operateri napišu da ukoliko korisnik ne pristaje na uvjete da ima 30 dana za raskid, općepoznata stvar diljem Europe. E sad, zašto telemach to javno ne objavljuje i preko telefona širi laži o plaćanju paketa to treba njih pitati.
- aveos
#107397 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod mene je total samo,oko 20 KM placam, sad kad nema arena i ja bih raskinuo ugovor,,jel isto vrijedi?fortaleza wrote: ↑02/01/2021 16:44Po zakonu o zaštiti potrošača za svaku jednostranu promjenu ugovornih stavki ugovor je moguće raskinuti, u ovom slučaju ako si imao arena paket uključen.
Znam da svi operateri napišu da ukoliko korisnik ne pristaje na uvjete da ima 30 dana za raskid, općepoznata stvar diljem Europe. E sad, zašto telemach to javno ne objavljuje i preko telefona širi laži o plaćanju paketa to treba njih pitati.
- shape of despair
#107398 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
HBO paket je taman mjesecno dovoljan, pogledas sve sta ima i ugasis, onda opet nekad aktiviras na mjesec i sve tako.
- Telemach
#107399 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo fortaleza,
Razumijemo Vaše nezadovoljstvo.
Zabilježili smo Vaše podatke, kolege će Vas ubrzo pozvati i pobrinuti se da pronađu najbolje moguće rješenje za Vas.
- Telemach
#107400 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo aveos,aveos wrote: ↑02/01/2021 16:50Kod mene je total samo,oko 20 KM placam, sad kad nema arena i ja bih raskinuo ugovor,,jel isto vrijedi?fortaleza wrote: ↑02/01/2021 16:44Po zakonu o zaštiti potrošača za svaku jednostranu promjenu ugovornih stavki ugovor je moguće raskinuti, u ovom slučaju ako si imao arena paket uključen.
Ljubazno Vas molimo da nam dostavite korisničke podatke i kontakt broj na kojem ste dostupni.
Uvjereni smo da ćemo pronaći najbolje rješenje za Vas.