jarobot wrote: ↑02/01/2021 15:02
I kod nene je internet ok . Nemoj pričati da je isto kad nije.
Imao sam ja i taj drugi internet gdje je strimanje 4K uhd bila misaona imenica .
A riješiće se ovo sa Arenama . Kome sport nije prioritet možda dobije nove benifite. Ko voli sport možda i dobije raskid ugovora i salamet tražiti na drugom mjestu.
Ma generalno mislim da je preko 90% korisnika prezadovoljno uslugama Telemacha, internet je brz, stabilan, EON TV nema konkurenciju, ali ono što je činjenica jeste da su sportski kanali ono čime "drže" ogroman broj svojih pretplatnika. Ja koristim EON premium paket radi brzine interneta, a od kanala pratim SK/AS i dokumentarne programe dok najviše vremena gledam Netflix. E sada, ako ja pored pretplate na EON premium moram plaćati još najmanje 10,00 KM za Arena Cloud koja opet ne pruža isti komoditet kao ona koja je uključena u programsku šemu već dolazimo do pitanja isplativosti.
Drugi razlog jeste sam način na koji korisnicima komuniciraju ovakve izmjene, a koje jednostavno ne idu uz kompaniju njihovog kalibra. Zar je teško bilo prije 15 dana poslati obavještenje korisnicima da se radi na produženju ugovora ali da je vrlo izvjesno da ga neće biti, da će se potruditi kompenzirati gubitak tih kanala nekim drugim u obimu u kojem je to objektivno moguće uraditi, da će im biti žao ali da oni koji žele mogu tražiti umanjenje cijene usluge, dodatne opcije ili raskid ugovora jer je to ZAKONSKO pravo njihovih korisnika? Garantujem da bi izgubili puno manje korisnika nego na ovaj način gdje ih pokušavaju nekim tete-a-tete dealovima zadžati.Evo opet uzimam sebe za primjer - ako koristim EON premium i već sam ugovorom dobio te dodatne kanale (koje ne gledam), šta mi mogu ponuditi da me zadrže? Da su išli transparentno, obavjestili nas jednako i sa istim žarom kao što nas obavještavaju za neizmirene obaveze ja bi prvi rekao ko ga šiša, opet su najbolji, vjerovatno će nešto drugo biti i to je to.
S druge strane, da ne bude da samo kudimo, za internet zaslužuju svaku moguću pohvalu: