Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
_dreamer_

#20901 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by _dreamer_ »

desni wrote: 02/01/2021 01:55
_dreamer_ wrote: 02/01/2021 01:42
desni wrote: 02/01/2021 01:22
Ksenofobija je strah od stranaca u prijevodu.
Lažeš ko ker da ja pozivam na nasilje, ja samo tražim da se zna ko i zašto od stranaca se nalazi u našoj državi i kuda se kreće. Ništa više.
Druze, ti si jednom kolektivu, jednoj etnickoj skupini podario epitet ubica, psihickih bolesnika i zaraznih ljudi. Tebi je problem da nas covjek da nekom bez krova nad glavom u decembru na minusu koru hljeba. Ako ti ne shvatas sta ti govoris, i ako ti ne razumijes sta ti ja govorim, onda ja nemam s tobom sta dalje pisati na tu temu.

Tebi je problem sto se neko krece ilegalno bez papira po bosni. Znas li ti recimo koliko se bosanaca krece ilegalno po Austriji? Pa ja sam prosle godine imao makar 50 poziva ljudi sa takvom pricom. Znas li ti koliko je bosanaca u ratu ilegalno uslo u Austriju, Njemacku itd? Pa nije nas niko kolektivno nazivao psihickim bolesnicima i zaraznim ljudima. Ne valja ti to, bolan, kako ne razumijes.
Ja nikome nisam nikakav epitet podario, oni su prešli državnu granicu ilegalno!
Napisao sam da niko ne zna koliko je među njima ubica, psihičkih bolesnika i zaraženih kojekakvim bolestima.
Ne da su svi ubice, psihički bolesnici i zaraženi bolestima.
Ti pišeš emotivno, očigledno si se poistovjetio iz određenog razloga sa njima :(
Svi bi trebali poštovati zakone i Bosanci u Austriji i Pakistanci u Bosni, inače bi trebali snositi posljedice :roll:
Zasto bih se ja poistovijetio s njima? Pa ja nisam - hvala Bogu - bio izbjeglica, nisi sam ikada proveo noc nad vedrim nebom jer nemam gdje da spavam. Ja pisem realno kako jest. Ti se hvatas tog ilegalnog prelaska granice, a zanemarujes cinjenicu da nasa drzava nije nista po tom pitanju, evo vec godinama, uradila. Nasa drzava nije dakle procesuirala te ljude, stavila ih pod kontrolu u neki centar, dala im krov, koru hljeba, onako kako to civilizovana zemlja radi. Naprotiv, cak im je i branila da plate sebi da prespavaju negdje itd. Dovela taj isti narod do toga da luta nasim ulicama ko muha bez glave. Pa valjda ti je jasno da smo mi sami sebi ovo napravili.
bingov buraz

#20902 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by bingov buraz »

Svakodnevna rasprava sa ljubiteljem ilegalnih migranata

Kakvi ste vi to ljudi napadate izbjeglice

To nisu izbjeglice u tim državama nema rata.

Država je dužna da tražiocima azila obezbijedi sve

Tražioca azila u BiH nema ni 1% među njima.

Zaboravili ste kad su Bosanci išli u Europu

Jesu ali su bili prave izbjeglice i postojali su programi njihovog zbrinjavanja koji su se poštovali.

Idu Bosanci i danas

Idu,neko se oženi,neko ide da se školuje,neko da zaradi šta ali velikoj većini je zajedničko to da pokažu pasoš na upit i ne landaraju okolo lažno se predstavljajući

Hiljade Bosanaca ilegalno radi i danas u EU

Istina ali takve kad uhvate kazne sa po 10 godina zabrane ulaska i protjeraju ih u BiH,to jeste naprave ono čega se vi gnušate kad se spomene vraćanje ilegalnih migranata u zemlje porijekla.

Ima među njima i žena i djece,čitavih porodica

Ima,jako mali broj,smješteni su u hotel Sedra i niko nije napisao i rekao jednu riječ protiv njih,naprotiv.

Isto bi se i vi ponašali da ste gladni i žedni

Nisu ni gladni ni žedni,svakodnevno im se dostavlja hrana i voda a smještaj su sami zapalili.

BiH je dobila xx miliona od EU da se brine za njih

90% tog novca je otišlo u IOM,sam je Piter van nešto njihov direktor to potvrdio.

Domaće stanovništvo se ponaša neprijateljski prema njima i napada ih

Činjenice govore da oni bodu domaće a domaći njih ne.

Ne smetaju vam domaći kriminalci

Naravno da smetaju kao i strani.Domaćima uglavnom znamo identitet i šta su im preferencije u kriminalu.Da li postojanje domaćih abolira strane kriminalce?
Kažu li Švabe nećemo uhapsiti i protjerati Alija iz Maroka jer imamo Hansa koji je isto kriminalac?

Mala pauza pa :

.....

Kao autor dajem slobodu da kopipejstate tekst kad vam neko od ljubitelja ilegalnih migranata počne soliti pamet jer se sve vrti u ovih par tvrdnji,sačuvajte vrijeme i živce :mrgreen:
meridiyan

#20903 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

_dreamer_ wrote: 02/01/2021 01:07

Jesam druze, dijasporac, otisao 2003 godine da se skolujem, u cemu je problem? Nisam oteo, ukrao, nego sve sam polako. Moja familija je dala od sebe, onako, preko 5000 km na razne nacine da se pomogne ponekom od migranata. Moja mati je spavala prosle godine u novembru u Bihacu sa tim ljudima, cisto da se solidarise i da vidi kako je prespavati noc na otvorenom. Eno je, ziva i zdrava, niko je nije izbo nozem.

Ne kazem ja da nema problema, ali ti fulas poentu. Poenta je da se vlast, a i ljudi, ponasaju mjesecima, ma godinama, prema njima kao prema zivotinjama. Sta ti ocekujes kao reakciju? Pa nasoj dijaspori je Austrija dala SVE, svu mogucu socijalnu zastitu, pa mi za zahvaljujemo ovdje tako sto smo glavni u kolonama krivicnih prijestupnika. Ja ti to odgovorno tvrdim kao covjek iz struke.

A nasa drzava, nas narod, tretira te ljude kao zivotinje. Sta ti dakle ocekujes kao reakciju na to? Ne znam sto vas iznenadjuje. Ja ne opravdavam nijedan napad na nekog naseg covjeka, ali huskacka politika ne smije biti odgovor, nego nasa bagra od vlastodrsaca treba da sistemski rijesi problem i sve to o cemu vi pricate ce ili nestati ili se svesti na podnosljivi minimum. Anarhija koja vlada trenutno je proizvod nase kurcobolje...
Razumna neka zena. I kakvi su joj utisci kad je po stare dane (pretpostavljam) isla u Bihac da prvi put prespava na otvorenom?

I ne ocajavaj! Skinut cemo ovu vlast sto lose postupa prema dobrim momcima i sta mislis, kao covjek od struke, ko bi trebao ih zamjeniti?

Rece li ti mater ima li kakav pogodan medju tim sto je kod njih boravila ?
desni

#20904 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by desni »

_dreamer_ wrote: 02/01/2021 02:02
desni wrote: 02/01/2021 01:55
Ja nikome nisam nikakav epitet podario, oni su prešli državnu granicu ilegalno!
Napisao sam da niko ne zna koliko je među njima ubica, psihičkih bolesnika i zaraženih kojekakvim bolestima.
Ne da su svi ubice, psihički bolesnici i zaraženi bolestima.
Ti pišeš emotivno, očigledno si se poistovjetio iz određenog razloga sa njima :(
Svi bi trebali poštovati zakone i Bosanci u Austriji i Pakistanci u Bosni, inače bi trebali snositi posljedice :roll:
Zasto bih se ja poistovijetio s njima? Pa ja nisam - hvala Bogu - bio izbjeglica, nisi sam ikada proveo noc nad vedrim nebom jer nemam gdje da spavam. Ja pisem realno kako jest. Ti se hvatas tog ilegalnog prelaska granice, a zanemarujes cinjenicu da nasa drzava nije nista po tom pitanju, evo vec godinama, uradila. Nasa drzava nije dakle procesuirala te ljude, stavila ih pod kontrolu u neki centar, dala im krov, koru hljeba, onako kako to civilizovana zemlja radi. Naprotiv, cak im je i branila da plate sebi da prespavaju negdje itd. Dovela taj isti narod do toga da luta nasim ulicama ko muha bez glave. Pa valjda ti je jasno da smo mi sami sebi ovo napravili.
Ti ne pišeš realno, ova država ih je smjestila u tzv. azilantske centre tipa Hadžići iz kojih su navodno samovoljno trojica ilegalnih migranata izašli i ubili bosanskohercegovačkog državljanina. Ili su možda imali negdje ilegalan smještaj kao neprijavljeni strani državljani :?
Policija po navodima iz ovog tv izvještaja ne zna ni identitet ubica :(

Efektivne kontrole nad državnom granicom nema i neće je još dugo biti :bih:
Ostaje emotivno gledanje na problem tipa tvog i mogućnost da kantonalni mupovi tamo gdje su Bošnjaci većina iskontrolišu situaciju kroz kontrolu kretanja ilegalnih migranata.
Znači mogu ih sklanjati sa javnih površina i kažnjavati one koji im pomažu u kršenju zakona ove zemlje. Na način da im omogućavaju da nelegalno vrše prodaju maramica, prosjače, nelegalno ih smještaju po svojim ili tuđim objektima.
Sve drugo je šuplja i uvod u anarhiju, ali kao što je već konstatovano od strane forumaša samo tamo gdje su Bošnjaci u većini :run:
BrziGonzales

#20905 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by BrziGonzales »

_dreamer_ wrote: 02/01/2021 01:42
Tebi je problem sto se neko krece ilegalno bez papira po bosni. Znas li ti recimo koliko se bosanaca krece ilegalno po Austriji? Pa ja sam prosle godine imao makar 50 poziva ljudi sa takvom pricom.
Ja imam jedan tehnički problem koji moram da riješim na semestru i mislim da mi možeš pomoći sa svojim savjetom. Na koji način Bosanac, koji luta bez papira Austrijom, stupi s tobom u kontakt da ti ispriča svoje probleme? Da li on pročita na zidu WC-a neke pumpe poruku, nešto kao: Ukoliko ste ilegalac iz Bosne, nazovite broj +43..., ili koristiš drugu tehniku komunikacije?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#20906 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

bingov buraz wrote: 02/01/2021 02:29
Svakodnevna rasprava sa ljubiteljem ilegalnih migranata

Jesu ali su bili prave izbjeglice i postojali su programi njihovog zbrinjavanja koji su se poštovali.

Idu Bosanci i danas

Idu,neko se oženi,neko ide da se školuje,neko da zaradi šta ali velikoj većini je zajedničko to da pokažu pasoš na upit i ne landaraju okolo lažno se predstavljajući

Istina ali takve kad uhvate kazne sa po 10 godina zabrane ulaska i protjeraju ih u BiH,to jeste naprave ono čega se vi gnušate kad se spomene vraćanje ilegalnih migranata u zemlje porijekla.

Ima,jako mali broj,smješteni su u hotel Sedra i niko nije napisao i rekao jednu riječ protiv njih,naprotiv.

Nisu ni gladni ni žedni,svakodnevno im se dostavlja hrana i voda a smještaj su sami zapalili.

90% tog novca je otišlo u IOM,sam je Piter van nešto njihov direktor to potvrdio.

Naravno da smetaju kao i strani.Domaćima uglavnom znamo identitet i šta su im preferencije u kriminalu.Da li postojanje domaćih abolira strane kriminalce?
Kažu li Švabe nećemo uhapsiti i protjerati Alija iz Maroka jer imamo Hansa koji je isto kriminalac?

Mala pauza pa :

.....

Kao autor dajem slobodu da kopipejstate tekst kad vam neko od ljubitelja ilegalnih migranata počne soliti pamet jer se sve vrti u ovih par tvrdnji,sačuvajte vrijeme i živce :mrgreen:
Svaka ti dala :kiss: :thumbup:
LionKing

#20907 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by LionKing »

Od love što se dobije za pomoć ilegalnim ljudima u pokretu izgraditi zatvorčinu najvećih dimenzija u Evropi. Uslovi ko u guantanamu, a korisnici usluge 14 sati dnevno na društveno korisnom radu. Pohapsiti svakog čovjeka bez dokumenta, i tako još otvoriti dobar broj radnih mjesta čuvara. Eto seksi turizma. Kad prestanu dolazit, zatvor koristiti za lokalne kriminalce. Tih nam kapaciteta svakako nedostaje.
Bloo
Globalna šefica

#20908 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Bloo »

_BataZiv_0809 wrote: 01/01/2021 22:50
General War wrote: 01/01/2021 22:39
_BataZiv_0809 wrote: 01/01/2021 22:30 @General War druze, znamo se godinama. Pitanje za tebe: Sto jedes govna kad je hljeb marka?
:?
Mozes li pojasniti nego sto se ponasas ko degen satim vokabularom?
Evo pojednostavit cu.

Ne jedi govna!
Dajte, smirite dozivljaj...
kamberovica polje

#20909 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by kamberovica polje »

Jesu otišli više?
¤ jelena ¤

#20910 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by ¤ jelena ¤ »

I kad odu, doći će drugi, ući ilegalno ko i ovi što su ušli i sve tako.... :-)
Sigma90

#20911 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Sigma90 »

_dreamer_ wrote: 02/01/2021 01:07
smijesni_ste wrote: 02/01/2021 00:59 Još jedan dijasporac u odbrani tiktokera, kliknuo sam odmah na nick i prijašnje postove i vidim Austrija se često spominje :D

Pazi molim te logike, imamo dosta kriminala nevezano za migrante pa trebamo onda ignorisati sve ovo?

To je isto kao da kažeš držat ću vrata od kuće ili stana otvorena jer se svaka brava može obiti prije ili kasnije :-)
Jesam druze, dijasporac, otisao 2003 godine da se skolujem, u cemu je problem? Nisam oteo, ukrao, nego sve sam polako. Moja familija je dala od sebe, onako, preko 5000 km na razne nacine da se pomogne ponekom od migranata. Moja mati je spavala prosle godine u novembru u Bihacu sa tim ljudima, cisto da se solidarise i da vidi kako je prespavati noc na otvorenom. Eno je, ziva i zdrava, niko je nije izbo nozem.

Ne kazem ja da nema problema, ali ti fulas poentu. Poenta je da se vlast, a i ljudi, ponasaju mjesecima, ma godinama, prema njima kao prema zivotinjama. Sta ti ocekujes kao reakciju? Pa nasoj dijaspori je Austrija dala SVE, svu mogucu socijalnu zastitu, pa mi za zahvaljujemo ovdje tako sto smo glavni u kolonama krivicnih prijestupnika. Ja ti to odgovorno tvrdim kao covjek iz struke.

A nasa drzava, nas narod, tretira te ljude kao zivotinje. Sta ti dakle ocekujes kao reakciju na to? Ne znam sto vas iznenadjuje. Ja ne opravdavam nijedan napad na nekog naseg covjeka, ali huskacka politika ne smije biti odgovor, nego nasa bagra od vlastodrsaca treba da sistemski rijesi problem i sve to o cemu vi pricate ce ili nestati ili se svesti na podnosljivi minimum. Anarhija koja vlada trenutno je proizvod nase kurcobolje...
Ohladi malo druze. Evo ja ne zivim u BiH pa mogu razumjeti nase ljude dole, pogotovo ljude u Bihacu. Vidim hvalis Austriju kako ti je dala sve a pljujes BiH da ne radi nista. Slazem se tu jedino u vezi bh vlasti. Znamo ko su i mislim nema potrebe trositi vrijeme na iste. Ali EU gdje prednjaci Njemacka i ta Austrija koju hvalis su uzrok ovi problema. Oni su ti koji Hrvatsku na to navode da ilegalce zadrzavaju u BiH. Malo je licemjerno dizati Austriju a znas da podrzavaju ovo sto Hrvatska radi. I da ta Austrija zeli da te ljude drze sto dalje od EU. I ti se cudis sto su oni nervozni? Zivim preko 30 godina vani upratio sam ovdje kod sebe dosta nacija koje su dosle i nikad nije bilo problema toliki koliko sad sa ovima sto dolaze i prave probleme po BiH i EU. Doduse mozda je do mene jer zivim u uredzenijoj drzavi nego sto su Njemacka, Austrija i odtatak EU. Ali mi je dosta slusati te licemjerne EU zvanicnike koji se odnose prema narodu u BiH kao njeni politicari. Kao poslat cemo vam pare a vi se brinite o tim ljudima. A pare bh kriminalcima salju i ovima iz IOM. I onda zele sa uzdignutim tonom naredjivati ljudima u Bihacu. EU je propala k.urcina i nista vise. J.ebes Uniju gdje su banana republike poput Hrvatske, Bugarske i Rumunije clanice. Doduse i Njemacka je banana republika ali o tome drugi put. Sve u svenu trosite vase EU poreze za migrante na vasoj teritoriji i okanite se BiH i Bihaca.
Zatvorili ste vasu granicu i onda prosipate pricu o humanosti. Primite ih kod vas i pokazite vasu humanost na dijelu.
I zasto je BiH i dalje uredjena kakva jeste je jedan veliki dio krivicom te EU koju hvalis. Koja podrzava ovo kako je da moze kupiti jeftinu radnu snagu iz BiH. Zato manje pametovanja.
howdy

#20912 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by howdy »

¤ jelena ¤ wrote: 02/01/2021 09:40 I kad odu, doći će drugi, ući ilegalno ko i ovi što su ušli i sve tako.... :-)
a ti ces uredno primat platu :)
dzumandzic1

#20913 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by dzumandzic1 »

bingov buraz wrote: 02/01/2021 02:29 Svakodnevna rasprava sa ljubiteljem ilegalnih migranata

Idu Bosanci i danas

Mala pauza pa :

.....

Bravo. Svaka je na mjestu. :thumbup:
dzumandzic1

#20914 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by dzumandzic1 »

Jos jedna interesantna stvar. Zasto EU nije napala Hrvatsku jer je njena policija pretukla migrante? Zasto mediji ne pisu o tome? Zasto se Bihac samo okrivljuje?
BrziGonzales

#20915 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by BrziGonzales »

dzumandzic1 wrote: 02/01/2021 12:04 Jos jedna interesantna stvar. Zasto EU nije napala Hrvatsku jer je njena policija pretukla migrante? Zasto mediji ne pisu o tome? Zasto se Bihac samo okrivljuje?
Još jedna interesantna stvar, zašto ti vadiš pasoš kada treba negdje da otputuješ van svoje zemlje? Čini mi se da si mišljenja da se može proputovati cijeli svijet bez dokumenata čisto iz avanturizma i bez ikakvih posljedica. Još i da ti se izvini ako te uhvate.
meridiyan

#20916 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

Migranti i jutros odbili hranu a nagovjestili su da nece ni u satore koji su postavili OS BiH

Grean

#20917 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Grean »

Meni je interesantnija stvar kako ih toliki broj hoda sa hladnim oruzjem a da se nista ne poduzima.

Kolika je kazna za nas ako nas uhvate sa nozem za pasom? 6 mjeseci?

Zasto policija ne provodi zakon, zasto ne pretresaju migrante, privode naoruzane, tuzilastvo procesuira a ured za strance ne deportuje one koji cine protivzakonite radnje. Odvajaju zito od kukolja.

Ovako se svi svrstavaju u jednu vrecu. Hodaju oni svuda po Evropi ali cini se nigdje nije ovako nekontrolisano.
Sigma90

#20918 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Sigma90 »

meridiyan wrote: 02/01/2021 12:44 Migranti i jutros odbili hranu a nagovjestili su da nece ni u satore koji su postavili OS BiH

Neka vode bradere u EU. Kad ih vec nagovaraju na proteste i strajku gladzu.
zrakomlat

#20919 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by zrakomlat »

meridiyan wrote: 02/01/2021 12:44 Migranti i jutros odbili hranu a nagovjestili su da nece ni u satore koji su postavili OS BiH
Ko ih hebe onda, neka gladni spavaju na ledini. Mada ne vjerujem potpuno u to, mislim da ovi aktivisti to lažu. Svi će uzeti ponuđenu hranu i skloniti se u šator, umjesto da budu gladni i na poljani.
Last edited by zrakomlat on 02/01/2021 13:07, edited 1 time in total.
orbita12

#20920 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by orbita12 »

maloprije procita na klixu, tj izjava od pripadnika os bih, gdje kaze da su im ove transparente podijelili novinari, da bi mogli imati pricu za tv
znam da su mediji kod nas g.....a ali da su takvi nisam znao
Sigma90

#20921 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Sigma90 »

zrakomlat wrote: 02/01/2021 13:05
Ko ih hebe onda, nek spavaju na ledini. Mada ne vjerujem potpuno i to, mislim da ovi aktivisti to lažu. Svi će uzeti ponuđenu hranu i skloniti se u šator, umjesto da budu gladni i na poljani.
Naravno da je laz. Pa jucer sam postavio video gdje uredno hranu uzimaju. A i kad slike od navodni protesta vidis lako primjetis da je to maksimalno deset ilegalaca.
zrakomlat

#20922 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by zrakomlat »

Sigma90 wrote: 02/01/2021 13:08
zrakomlat wrote: 02/01/2021 13:05
Ko ih hebe onda, nek spavaju na ledini. Mada ne vjerujem potpuno i to, mislim da ovi aktivisti to lažu. Svi će uzeti ponuđenu hranu i skloniti se u šator, umjesto da budu gladni i na poljani.
Naravno da je laz. Pa jucer sam postavio video gdje uredno hranu uzimaju. A i kad slike od navodni protesta vidis lako primjetis da je to maksimalno deset ilegalaca.
Znam, gledao sam taj video, zato i kažem to.
meridiyan

#20923 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

Sigma90 wrote: 02/01/2021 12:50

Neka vode bradere u EU. Kad ih vec nagovaraju na proteste i strajku gladzu.
Nece ih vise Njemacka a ni ostale EU i to otvoreno kaze Friedrich Merz, kandidat za predsjednika Merkelove CDU-a da ne želi prihvatiti izbjeglice iz kampova u Grčkoj ili Bosni. Po njemu rjesenje je da se migranti vrate u zemlje porijekla ili da se zbrinjavaju u tranzitnim zemljama.
Pozvao je na zajednicku europsku politiku azila i imigracija te da se repatrijacija (akt dobrovoljnog povratka) po mogucnosti rjesava van europskih zemalja!
Zato se insistira de LIPA bude TRAJNI kamp! Tek nama problemi nastaju ovo je sve jos u povoju!

https://www.zdf.de/nachrichten/heute-se ... d-102.html
MorningStar

#20924 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by MorningStar »

U pakistanu, maroku, alziru,bangladesu,afganistanu je fino i toplo.
dzumandzic1

#20925 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by dzumandzic1 »

BrziGonzales wrote: 02/01/2021 12:38
dzumandzic1 wrote: 02/01/2021 12:04 Jos jedna interesantna stvar. Zasto EU nije napala Hrvatsku jer je njena policija pretukla migrante? Zasto mediji ne pisu o tome? Zasto se Bihac samo okrivljuje?
Još jedna interesantna stvar, zašto ti vadiš pasoš kada treba negdje da otputuješ van svoje zemlje? Čini mi se da si mišljenja da se može proputovati cijeli svijet bez dokumenata čisto iz avanturizma i bez ikakvih posljedica. Još i da ti se izvini ako te uhvate.
Izgleda da me nisi shvatio, ili mozda ne zelis da me shvatis. Govorim zasto se BiH okrivljuje (a pogotovo Bihac) za ovu migrantsku krizu kada zemlje EU(npr Hrvatska) se ne okrivljuju pa cak se i podrzava. Nekako sam misljenja da EU vidi BiH kao "muslimansku drzavu" a to je apsolutna laz i da zeli da migrante ostavi tu.
Locked