Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
MorningStar

#20876 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by MorningStar »

General War wrote: 01/01/2021 23:51
Benjo34 wrote: 01/01/2021 23:44 @General War

3 900 tražilaca azila. Ok, kako su dospjeli tamo, da li su azil tražili bez ikakvih ličnih dokumenata ili su ipak priložili nešto? Koliko njih u Bosni hoda bez ikakvih papira i ne traži azil? Progooglaj ti to malo duže možda shvatiš poentu. Našu dijasporu je sramota staviti u istu rečenicu sa ovim.
...kakav azil bolan, radili na crno (ovo je iz 2016 godine) a jos gore je 1996-2014...a gdje su ostale drzave EU.
To sto zaboravljas-te, nasu situaciju od samo prije nekoliko godina, ne znaci da sad se mora praviti cijela pometnja. Njemcu je isti Q nas migrant, njihov migrant...a ne sta ja mislim.
Otisli da pasosima da rade na crno a ovi dolaze bez pasosa da ne rade i prave haos - isto jelde?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#20877 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Kako je svim agitatorima ista prica pa to je nevjerovatno.
Benjo34

#20878 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Benjo34 »

MorningStar wrote: 01/01/2021 23:53

3 900 tražilaca azila. Ok, kako su dospjeli tamo, da li su azil tražili bez ikakvih ličnih dokumenata ili su ipak priložili nešto? Koliko njih u Bosni hoda bez ikakvih papira i ne traži azil? Progooglaj ti to malo duže možda shvatiš poentu. Našu dijasporu je sramota staviti u istu rečenicu sa ovim.
...kakav azil bolan, radili na crno (ovo je iz 2016 godine) a jos gore je 1996-2014...a gdje su ostale drzave EU.
To sto zaboravljas-te, nasu situaciju od samo prije nekoliko godina, ne znaci da sad se mora praviti cijela pometnja. Njemcu je isti Q nas migrant, njihov migrant...a ne sta ja mislim.
Otisli da pasosima da rade na crno a ovi dolaze bez pasosa da ne rade i prave haos - isto jelde?
Lik fula cijelu poentu i zaista je jako sramotno staviti našu dijasporu u istu rečenicu i kontekst sa ovim. Ali ok, ima pravo na mišljenje, pogrešno, ali tako je to
high_volume

#20879 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by high_volume »

Ilegalni migranti kao da s neba padaju u BiH :-) Kuda prolaze granicu, ko ih pušta, s kojim ciljem i razlogom?

Da li je iko ikada iz Granične policije BiH odgovarao za propuste u radu zbog ovolikog broja iegalnih prelazaka BiH granice?
General War

#20880 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by General War »

Ama koji haos? Je li toliko problem shvatiti da su oni sada instrument da se siri pometnja nego realna prijetnja? Pa bolan do prije par godina ubise vas vijestima o ISIL povratnicima o vehabijama samo da dodju i da se raznesu ovdje...i sta bi? Odjednom nisu tema...sta, pacifizovali se u medjuvremenu?
Covjece imas hiljadu tema da vidis koliko smo debelo u govnima ko nas vodi...do jucer prijetnja Dodik hoce da se oCjepi a danas kantoni te ne hebu ni 2%.
Razmisli, zaceras migrantima...stvar je ono sto je stvarni cilj ovoga.
Benjo34

#20881 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Benjo34 »

high_volume wrote: 01/01/2021 23:57 Ilegalni migranti kao da s neba padaju u BiH :-) Kuda prolaze granicu, ko ih pušta, s kojim ciljem i razlogom?

Da li je iko ikada iz Granične policije BiH odgovarao za propuste u radu zbog ovolikog broja iegalnih prelazaka BiH granice?
Ulaze iz Srbije, onda ih usmjeravaju ISKLJUČIVO u sredine gdje su Bošnjaci većina, vidim na primjeru Tešnja. U Doboju ih nema, ni u Tesliću, dok ih u Tešnju koji je slijepo crijevo na neki način, ima.
MorningStar

#20882 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by MorningStar »

General War wrote: 01/01/2021 23:59

Ama koji haos? Je li toliko problem shvatiti da su oni sada instrument da se siri pometnja nego realna prijetnja? Pa bolan do prije par godina ubise vas vijestima o ISIL povratnicima o vehabijama samo da dodju i da se raznesu ovdje...i sta bi? Odjednom nisu tema...sta, pacifizovali se u medjuvremenu?
Covjece imas hiljadu tema da vidis koliko smo debelo u govnima ko nas vodi...do jucer prijetnja Dodik hoce da se oCjepi a danas kantoni te ne hebu ni 2%.
Opet pricas o politickom aspektu a rijetko koga boli nesto za to - koji haos pitaj one u Bihacu a mozes komotno i u sarajevu , jos koja hiljada pa i zdgrade da krenu pored kuca goriti , a bez pistolja se nece moci hodati kao da je ratno stanje -

Koji haos :lol:

Neka vidim neki razlog postoji (jal rad u nekoj nvo,cekanke para od nvo,neke ultraljevicarske ideologije ili vjerske) zbog cega pravdas ove klosare i njihovo ponasanje kao i nereakciju drzave ma nelegalni upad preko granice
General War

#20883 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by General War »

MorningStar wrote: 02/01/2021 00:05
Opet pricas o politickom aspektu a rijetko koga boli nesto za to - koji haos pitaj one u Bihacu a mozes komotno i u sarajevu , jos koja hiljada pa i zdgrade da krenu pored kuca goriti , a bez pistolja se nece moci hodati kao da je ratno stanje -

Neka vidim neki razlog postoji (jal rad u nekoj nvo,cekanke para od nvo,neke ultraljevicarske ideologije ili vjerske) zbog cega pravdas ove klosare i njihovo ponasanje kao i nereakciju drzave ma nelegalni upad preko granice
Politika ubija ljude i rusi drzave a ne ljudi...vrati se nekoliko strana unazad, nigdje ali apsolutno nigdje pravdam "Drzavu" niti te klosare cak sta vise...jbg ja dalje ne mogu ti crtati otvaranje pandorine kutije sta znaci kada se visi nivo ne slusa...eto ti novog Visokog predstavnika i Bajdena bit ce interesantno kad kazu eno dodik ne jebe drzavu...a ovaj kaze: pa eno ti ni kantone nesto zaboli za nju....ali kako ti rece rijetko nekoga boli nesto za to...bolit ce kad se sjeti.
I da, ako na mene mislis nemam ja nikave veze sa NVO i Unovima...bas naprotiv.
patriot_bih

#20884 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by patriot_bih »

_dreamer_

#20885 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by _dreamer_ »

MorningStar wrote: 02/01/2021 00:05
General War wrote: 01/01/2021 23:59

A Boga ti dragog poljubim, eto Sarajevo se utapa u kriminalu radi migranata. Ajde ne rise, molim te. Kao dijete od 15 godina sam dosao da idem tamo u skolu, peti dan su me sacekali sa par skolskih drugova i opljackali, u po bijela dana, hoces da ti kazem gdje? Ne migranti, nego lokalni pljackasi, bagra, sljam tog grada koji vedri i oblaci ulicama. Na stranim tablama ne smijes ostaviti auto da prenoci, jer ujutro mozes komotno u policiju da prijavis kradju bez da ides na parking.

Pljackaju se granapi, otima se na svakom mjestu. Sarajevo je ghetto odavno, a da postoji ikakav sistem za migrante kao sto ne postoji, oni nebi lutali mjesecima gradovima, selima, sumama. Hajde da tebe pustim da malo hodas Becom po decembru jedno mjesec dana, da ti ne daju da iznajmis yebeni hotel, sobu da prespavas, da te narod gleda ko najgoru stoku, da vidim kako bi se onda ti ponasao i kako bi gledao te "domacine".
desni

#20886 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by desni »

Benjo34 wrote: 02/01/2021 00:01
high_volume wrote: 01/01/2021 23:57 Ilegalni migranti kao da s neba padaju u BiH :-) Kuda prolaze granicu, ko ih pušta, s kojim ciljem i razlogom?

Ulaze iz Srbije, onda ih usmjeravaju ISKLJUČIVO u sredine gdje su Bošnjaci većina, vidim na primjeru Tešnja. U Doboju ih nema, ni u Tesliću, dok ih u Tešnju koji je slijepo crijevo na neki način, ima.
Istine radi trebalo bi navesti da osim usmjeravanja imamo i srdačan prijem, jer tamo gdje su Bošnjaci većina maramice idu ko halva :(
Što li?
Voli Bošnjak da glumi dobrog Samarićanina :thumbup:
Evo na fejsu pišu da ih je ovaj što su ga izboli u Tešnju povezao automobilom.
Moraju se skloniti sa javnih površina i mora se uvesti kažnjavanje onih koji im pomažu. Inače valja se pripremiti na još mnogo povrijeđenih i usmrćenih u sredinama gdje su Bošnjaci većina. Niko ne zna koliko je među njima ubica, psihičkih bolesnika, zaraženih kojekakvim bolešćurama.
smijesni_ste

#20887 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by smijesni_ste »

Još jedan dijasporac u odbrani tiktokera, kliknuo sam odmah na nick i prijašnje postove i vidim Austrija se često spominje :D

Pazi molim te logike, imamo dosta kriminala nevezano za migrante pa trebamo onda ignorisati sve ovo?

To je isto kao da kažeš držat ću vrata od kuće ili stana otvorena jer se svaka brava može obiti prije ili kasnije :-)
_dreamer_

#20888 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by _dreamer_ »

desni wrote: 02/01/2021 00:55
Benjo34 wrote: 02/01/2021 00:01

Istine radi trebalo bi navesti da osim usmjeravanja imamo i srdačan prijem, jer tamo gdje su Bošnjaci većina maramice idu ko halva :(
Što li?
Moraju se skloniti sa javnih površina i mora se uvesti kažnjavanje onih koji im pomažu. Inače valja se pripremiti na još mnogo povrijeđenih i usmrćenih u sredinama gdje su Bošnjaci većina. Niko ne zna koliko je među njima ubica, psihičkih bolesnika, zaraženih kojekakvim bolešćurama.
To ne znamo. Ali znamo da si ti ksenofob, evo ima sve crno na bijelo.
metal

#20889 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by metal »

Pitanje o odgovornosti Granicne policije je na mjestu, jer svi bi trebali odgovarati za rezultate svog rada. Ali, sto se toga tice, uvijek me je zanimalo to na koji nacin granicari mogu sprijeciti ove "ljude u pokretu" (sarkazam, naravno) da predju granicu I udju u BiH. Ponekad mislim da to lici na ganjanje macke oko kuce, potjeras je sa jedne strane, a ona se pojavi sa druge. Udaranje takodjer ne pomaze, vidimo iz primjera visekratnog pokusavanja da se predje granica sa Hrvatskom. Pucati na njih ili ubiti ih naravno da ne smiju. I kako ih onda zaustaviti? Sa ovakvima stanjem stvari ni vojska, bez nekih dodatnih ovlasti, ne bi mogla uciniti nista. Osim da svaki vojnii uhvati po jednog migranta I drzi ga na granicnoj liniji. Do beskonacnosti, valjda. Ili dok ne dodje neki "zastitnik ljudskih prava" I napadne ga za "rasizam, ksenofobiju... odnosno krsenje 101 konvencije o pravima ljudi u pokretu".

Mislim da konacno moramo shvatiti jednu stvar, a to je da su migranti ljudi kao I mi. Dakle, nikakva posebna vrsta poput, recimo, ptica selica koje preko granica vodi neki urodjeni instinkt. Migranti su, dakle, samo ljudi. I odgovorni su za ono sto rade, pa tako I za ilegalno prelazenje granica. Kada to konacno shvatimo, mozda cemo shvatiti I u cemu grijesimo u odnosu prema njima.

Izbjeglice su neka druga prica. Njih "proizvodi" rat ili neka slicna katastrofa. I njima treba pomoci na sve moguce nacine.
_dreamer_

#20890 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by _dreamer_ »

smijesni_ste wrote: 02/01/2021 00:59 Još jedan dijasporac u odbrani tiktokera, kliknuo sam odmah na nick i prijašnje postove i vidim Austrija se često spominje :D

Pazi molim te logike, imamo dosta kriminala nevezano za migrante pa trebamo onda ignorisati sve ovo?

To je isto kao da kažeš držat ću vrata od kuće ili stana otvorena jer se svaka brava može obiti prije ili kasnije :-)
Jesam druze, dijasporac, otisao 2003 godine da se skolujem, u cemu je problem? Nisam oteo, ukrao, nego sve sam polako. Moja familija je dala od sebe, onako, preko 5000 km na razne nacine da se pomogne ponekom od migranata. Moja mati je spavala prosle godine u novembru u Bihacu sa tim ljudima, cisto da se solidarise i da vidi kako je prespavati noc na otvorenom. Eno je, ziva i zdrava, niko je nije izbo nozem.

Ne kazem ja da nema problema, ali ti fulas poentu. Poenta je da se vlast, a i ljudi, ponasaju mjesecima, ma godinama, prema njima kao prema zivotinjama. Sta ti ocekujes kao reakciju? Pa nasoj dijaspori je Austrija dala SVE, svu mogucu socijalnu zastitu, pa mi za zahvaljujemo ovdje tako sto smo glavni u kolonama krivicnih prijestupnika. Ja ti to odgovorno tvrdim kao covjek iz struke.

A nasa drzava, nas narod, tretira te ljude kao zivotinje. Sta ti dakle ocekujes kao reakciju na to? Ne znam sto vas iznenadjuje. Ja ne opravdavam nijedan napad na nekog naseg covjeka, ali huskacka politika ne smije biti odgovor, nego nasa bagra od vlastodrsaca treba da sistemski rijesi problem i sve to o cemu vi pricate ce ili nestati ili se svesti na podnosljivi minimum. Anarhija koja vlada trenutno je proizvod nase kurcobolje...
desni

#20891 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by desni »

_dreamer_ wrote: 02/01/2021 01:00

Što li?
Ja i? Ako će ksenofobija spriječiti ovakva dešavanja, zašto ne biti ksenofob? Gdje su ubice ovog nedužnog bosanskohercegovačkog državljanina?

General War

#20892 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by General War »

desni wrote: 02/01/2021 01:13

Što li?
Ja i? Ako će ksenofobija spriječiti ovakva dešavanja, zašto ne biti ksenofob? Gdje su ubice ovog nedužnog bosanskohercegovačkog državljanina?

Tako je, isto gdje su ubice one dvojice policajaca u Sarajevu?
_dreamer_

#20893 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by _dreamer_ »

Što li?

Pa budi ti ksenofob, ja ti ne branim, ali bi ti branio zakon u normalnoj drzavi, i zavrsio bi u cuzi pored tih ubica koje pominjes. Jer pozivanje na nasilje radi druge etnicke ili rasne pripadnosti (ti ne spominjes pojedinca, nego grupu i polazis od toga da je svaki po defaultu kriminalac), ako nisi znao momcino, je veliki zlocin. Hoces da ti odam tajnu velikih ljudi koji su pricali takve stvari? Arkan, Führer, treba li jos da nabrajam? Budi ti dakle ksenofob i furaj svoju huskacku politiku, no reko da ti objasnim samo ko si i sta si posto vidim da ne znas...
smijesni_ste

#20894 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by smijesni_ste »

Lijepo od tebe i tvojih što se solidarišete sa njima, još samo da se vratiš u BiH i da to radite češće ili da se solidarišete sa porodicom ubijenog momka s Ilidže. Imaš i temu "Forumaši zapošljavaju" gdje našim ljudima treba pomoć.

Znam samo da ih naš narod životno ne ugrožava i pomaže koliko može, a oni uzvraćaju napadima, pljačkama,ubistvima.

Pa koliko je bilo ubistava bilo koje su počinili medjusobno u ovih nekoliko godina? Ovako iz prve 5,6 :-) :-)

Zamisli samo šta će nama raditi ako im se poveća broj i dok se još malo osile.
desni

#20895 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by desni »

_dreamer_ wrote: 02/01/2021 01:18

Pa budi ti ksenofob, ja ti ne branim, ali bi ti branio zakon u normalnoj drzavi, i zavrsio bi u cuzi pored tih ubica koje pominjes. Jer pozivanje na nasilje radi druge etnicke ili rasne pripadnosti (ti ne spominjes pojedinca, nego grupu i polazis od toga da je svaki po defaultu kriminalac), ako nisi znao momcino, je veliki zlocin. Hoces da ti odam tajnu velikih ljudi koji su pricali takve stvari? Arkan, Führer, treba li jos da nabrajam? Budi ti dakle ksenofob i furaj svoju huskacku politiku, no reko da ti objasnim samo ko si i sta si posto vidim da ne znas...
Ksenofobija je strah od stranaca u prijevodu.
Lažeš ko ker da ja pozivam na nasilje, ja samo tražim da se zna ko i zašto od stranaca se nalazi u našoj državi i kuda se kreće. Ništa više.
_dreamer_

#20896 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by _dreamer_ »

smijesni_ste wrote: 02/01/2021 01:19 Lijepo od tebe i tvojih što se solidarišete sa njima, još samo da se vratiš u BiH i da to radite češće ili da se solidarišete sa porodicom ubijenog momka s Ilidže. Imaš i temu "Forumaši zapošljavaju" gdje našim ljudima treba pomoć.

Znam samo da ih naš narod životno ne ugrožava i pomaže koliko može, a oni uzvraćaju napadima, pljačkama,ubistvima.

Pa koliko je bilo ubistava bilo koje su počinili medjusobno u ovih nekoliko godina? Ovako iz prve 5,6 :-) :-)

Zamisli samo šta će nama raditi ako im se poveća broj i dok se još malo osile.
Matere mi moje, vi kao da ste doktorirali svi politiku kod Bakira, Dodika i Covica. Zasto imas potrebu da pravis digresiju na nesto o cemu ne govorim i da izvrces moje rijeci? Ko kaze da se ja ne solidarisem sa svakom zrtvom koju su migranti proizveli? De mi samo objasni gdje si ti to procitao u mom komentaru?

Ja covjece pisem o tome da se ne smije pozivati na nasilje nad jednom etnickom grupom radi zlocina pojedinca. Ako to tebi nije jasno, onda nemamo o cemu dalje pricati.

Treba se traziti rjesenje da do toga ne dolazi. A hajmo se sloziti da je nasa drzava sjedila svo ovo vrijeme skrstenih ruku, jel mozemo?

Naravno da treba svakog migranta kazniti za svaki zlocin.
bingov buraz

#20897 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by bingov buraz »

Čuj nasilje nad ilegalnim migrantima :zzzz:

Još nijedan Bošnjo nije izbo migranta a obrnuto jeste.
smijesni_ste

#20898 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by smijesni_ste »

bingov buraz wrote: 02/01/2021 01:33 Čuj nasilje nad ilegalnim migrantima :zzzz:

Još nijedan Bošnjo nije izbo migranta a obrnuto jeste.
Isto sam napisao već, životno ih ne ugrožavamo, a obrnuto nije slučaj.

Ma prave se ludi.
_dreamer_

#20899 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by _dreamer_ »

desni wrote: 02/01/2021 01:22
Lažeš ko ker da ja pozivam na nasilje, ja samo tražim da se zna ko i zašto od stranaca se nalazi u našoj državi i kuda se kreće. Ništa više.
Druze, ti si jednom kolektivu, jednoj etnickoj skupini podario epitet ubica, psihickih bolesnika i zaraznih ljudi. Tebi je problem da nas covjek da nekom bez krova nad glavom u decembru na minusu koru hljeba. Ako ti ne shvatas sta ti govoris, i ako ti ne razumijes sta ti ja govorim, onda ja nemam s tobom sta dalje pisati na tu temu.

Tebi je problem sto se neko krece ilegalno bez papira po bosni. Znas li ti recimo koliko se bosanaca krece ilegalno po Austriji? Pa ja sam prosle godine imao makar 50 poziva ljudi sa takvom pricom. Znas li ti koliko je bosanaca u ratu ilegalno uslo u Austriju, Njemacku itd? Pa nije nas niko kolektivno nazivao psihickim bolesnicima i zaraznim ljudima. Ne valja ti to, bolan, kako ne razumijes.
desni

#20900 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by desni »

_dreamer_ wrote: 02/01/2021 01:42
desni wrote: 02/01/2021 01:22
Druze, ti si jednom kolektivu, jednoj etnickoj skupini podario epitet ubica, psihickih bolesnika i zaraznih ljudi. Tebi je problem da nas covjek da nekom bez krova nad glavom u decembru na minusu koru hljeba. Ako ti ne shvatas sta ti govoris, i ako ti ne razumijes sta ti ja govorim, onda ja nemam s tobom sta dalje pisati na tu temu.

Tebi je problem sto se neko krece ilegalno bez papira po bosni. Znas li ti recimo koliko se bosanaca krece ilegalno po Austriji? Pa ja sam prosle godine imao makar 50 poziva ljudi sa takvom pricom. Znas li ti koliko je bosanaca u ratu ilegalno uslo u Austriju, Njemacku itd? Pa nije nas niko kolektivno nazivao psihickim bolesnicima i zaraznim ljudima. Ne valja ti to, bolan, kako ne razumijes.
Ja nikome nisam nikakav epitet podario, oni su prešli državnu granicu ilegalno!
Napisao sam da niko ne zna koliko je među njima ubica, psihičkih bolesnika i zaraženih kojekakvim bolestima.
Ne da su svi ubice, psihički bolesnici i zaraženi bolestima.
Ti pišeš emotivno, očigledno si se poistovjetio iz određenog razloga sa njima :(
Svi bi trebali poštovati zakone i Bosanci u Austriji i Pakistanci u Bosni, inače bi trebali snositi posljedice :roll:
Locked