Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakotakonikako

#106976 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakotakonikako »

ivan-tz wrote: 01/01/2021 20:43 Ovo se moze jednostavno rijesiti bez problema tako sto ce telemach svakom nezadovoljnom korisniku ponuditi dvije opcije:
Raskid ugovora ili smanjenje mjesecnih troskova za 8-10 maraka. Pa kome se sta svidja neka odabere.
Slazem se.
Siguran sam da ce biti ne mali broj onih koji ce nakon raskida Ugovora nastaviti biti njihovi korisnici bez Ugovora dok/ako ne nadju bolju opciju.

TELEMACH, OVO VAM NIJE DOBAR POTEZ. AKO STE MOGLI DA OSTAVITE ARENE A PLATITE ONAJ KO VAM IH DAJE -TO JE BILA BOLJA OPCIJA I ONDA TRAZITI OD KORISNIKA KOJI TO ZELE DA PLATE TU RAZLIKU. OVAKO .....
Derdiyok

#106977 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Derdiyok »

Eto @Rema, dobio si srce od Vildane.

Jedva čekam ponedjeljak.
Labirint

#106978 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Labirint »

Radar71 wrote: 01/01/2021 17:35 jedan ugovor produžih u decembru
a drugi koji treba poštom ne šaljite

:D :D :mrgreen:

sretna vam nova godina, uživajte u utakmicama reprezentacije i najboljem sportskom sadržaju :D :D
agnostic_front

#106979 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agnostic_front »

Telemach wrote: 01/01/2021 20:58
zippoo87 wrote: 01/01/2021 20:44 Evo sta kod mene pise u ugovoru...
Kud ja produzi ugovor prije 2 mjeseca...prvo su me htjeli naguziti da u neznanju potpisem ugovor...onda se nekako dogovorimo i u dodatnim opcijama ima Arena SD a sada izbacise
A mozda je bolje bilo da sam sacekao do kraja februara ili marta,tada mi je i redovno isticao ugovor a i ja se zaleti,nisam se nadao izbacivanju Arena

Ja ako i gledam TV,gledam utakmice i to je to
Image
Zdravo@zippoo87,
Zahvaljujemo se na javljanju i želimo Vam uspješnu Novu 2021. godinu.
Sigurni smo da ćemo i ovaj put pronaći rješenje kojim ćete biti zadovoljni i vjerujemo da ćemo uspješno savladati i ovu prepreku koja se pojavila u našem poslovnom odnosu. Kolege će Vas pozvati u najkraćem mogućem roku. Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju.
@zippoo87
Hajd javi sta ste dogovorili :D
Telemach

#106980 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Derdiyok wrote: 01/01/2021 20:41 Odgovor advokata

Ovako prijatelji, mogućnost raskida je moguća na vrlo jednostavan način. Telemachu treba uputiti dopis u kojem ih obavještavate o raskidu ugovora zbog promijenjenih okolnosti , jer su oni na prijevaran način prikrili činjenicu o nemogućnosti emitiranja Arena sport kanala nakon 2020.g., a prije toga su nastojali sklopiti što više ugovora sa dužim trajanjem od isteka 2020.g.. Također,očito im je bilo poznato da će biti problema sa Arena kanalima dok su u ponudi za paket napisali promo,ali nisu objasnili što znači. Nisu se držali članka 13 ugovora koji ovdje kolega korisnik spominje.pa su oni dodatno dali povoda i utemeljenju raskida ugovora. Dakle,poslati dopis o raskidu,dobro bi bilo ili mailom ili sa prijemnim pečatom i dalje sklapati ugovor sa novom kablovskom. Ni slučajno plaćati period do isteka ugovora. Naravno postoji mogućnost da nas tuže,ali imamo dovoljno argumenata za sud i uspjeh u eventualnoj parnici. Ne treba podnositi tužbe koje u ovom slučaju neće polučiti rezultat zbog dugog trajanja postupaka.
Zdravo @Derdiyok ,
Molimo Vas da nam korisničke podatke dostavite u pp i pronaći ćemo rješenje koje će biti na naše obostrano zadovoljstvo. Cilj nam je da nastavimo saradnju i vjerujemo da možemo pronaći opciju koja će Vam kao korisniku naših usluga odgovarati. Stojimo Vam na raspolaganju.
mahalaš

#106981 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mahalaš »

Ovdje je stvar jasna, ukoliko dodje do promjene bilo kojeg dijela ugovora (u ovom slucaju sadrzaja koji se emituje) korisnik ima pravo raskinuti ugovor bez nadoknade stete u roku 30 dana.
Mogu pricati sta hoce, ali sa pravne strane situacija je i vise nego jasna. Ja cu svakako raskinuti ugovor, obzirom da na TV ja samo gledam Arenu i SK :D

Po meni je veci problem alternativa, slika na Telecomu je neuporedivo losija, a Logosoft nema SK :roll:
O internetu i da ne pricam, al et, puno mi je ovo placati bez Arene.

A sto je tuga kod HS-a, a poslije i njih sam sigurno 10-ak godina
Last edited by mahalaš on 01/01/2021 21:10, edited 1 time in total.
adnan899

#106982 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by adnan899 »

Zelim do kraja ugovora da plaćam po 1KM jer ste me prevarili i zvali svaki pet dana da potpisem novi ugovor ako želite da ostanem vas korisnik. Hvala za prevaru lopovi
Telemach

#106983 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

ivan-tz wrote: 01/01/2021 20:43 Ovo se moze jednostavno rijesiti bez problema tako sto ce telemach svakom nezadovoljnom korisniku ponuditi dvije opcije:
Raskid ugovora ili smanjenje mjesecnih troskova za 8-10 maraka. Pa kome se sta svidja neka odabere.
Zdravo @ivan-tz,
Hvala Vam na javljanju, saradnji kao i ukazanom povjerenju.
Mi smo spremni na kompromis, u svakom slučaju. Molimo Vas da nam dosatvite podatke u pp kako bismo Vas pozvali.
Stojimo Vam na raspolaganju i želimo sve najbolje u Novoj godini.
Labirint

#106984 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Labirint »

Telemach wrote: 01/01/2021 21:03

Ovako prijatelji, mogućnost raskida je moguća na vrlo jednostavan način. Telemachu treba uputiti dopis u kojem ih obavještavate o raskidu ugovora zbog promijenjenih okolnosti , jer su oni na prijevaran način prikrili činjenicu o nemogućnosti emitiranja Arena sport kanala nakon 2020.g., a prije toga su nastojali sklopiti što više ugovora sa dužim trajanjem od isteka 2020.g.. Također,očito im je bilo poznato da će biti problema sa Arena kanalima dok su u ponudi za paket napisali promo,ali nisu objasnili što znači. Nisu se držali članka 13 ugovora koji ovdje kolega korisnik spominje.pa su oni dodatno dali povoda i utemeljenju raskida ugovora. Dakle,poslati dopis o raskidu,dobro bi bilo ili mailom ili sa prijemnim pečatom i dalje sklapati ugovor sa novom kablovskom. Ni slučajno plaćati period do isteka ugovora. Naravno postoji mogućnost da nas tuže,ali imamo dovoljno argumenata za sud i uspjeh u eventualnoj parnici. Ne treba podnositi tužbe koje u ovom slučaju neće polučiti rezultat zbog dugog trajanja postupaka.
Zdravo @Derdiyok ,
Molimo Vas da nam korisničke podatke dostavite u pp i pronaći ćemo rješenje koje će biti na naše obostrano zadovoljstvo. Cilj nam je da nastavimo saradnju i vjerujemo da možemo pronaći opciju koja će Vam kao korisniku naših usluga odgovarati. Stojimo Vam na raspolaganju.
A sto njemu nisi čestitao novu godinu? Sramota :twisted: :D
kakotakonikako

#106985 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakotakonikako »

Pitanje za Telemach:

Zasto odgovarate tako da vam korisnici posalju podqtke pa ce te onda samo tim ponuditi nekakvu alternativu.

ZAR SVI VASI KORISNICI NEMAJU ISTI TRETMAN. OVAKVIM NACINOM RADA SAMO JOS VISE NAVLACITE BIJES I LJUTNJU.

Molim odgovor ( evo vam jedno srce crveno )
l33t

#106986 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

RemaBA wrote: 01/01/2021 20:56 Image

Sve dok je brzina interneta ok meni ne treba nista vise 🙂
Tako je barem malo pozitive na temi. Kao da je smak svijeta :lol: Meni internet treba i to je to a uvijek je u full brizni i upload i download :thumbup:
Btw citam onu oficijalnu vijest za SK kanale u kojoj se navodi da ce EURO 2021 i WC 2022 prenositi; tako da bice nekog sadrzaja.
Za sportase ce se eventualno pronaci neko rjesenje.
Last edited by l33t on 01/01/2021 21:12, edited 1 time in total.
Telemach

#106987 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

adnan899 wrote: 01/01/2021 21:08 Zelim do kraja ugovora da plaćam po 1KM jer ste me prevarili i zvali svaki pet dana da potpisem novi ugovor ako želite da ostanem vas korisnik. Hvala za prevaru lopovi
Zdravo @adnan899,
Razumijemo Vašu reakciju s obzirom da omiljeni sportski sadržaj nije dio naše ponude, u ovom trenutku. Nažalost, nismo uspjeli ostvariti nastavak saradnje sa Arenama i negdje vjerujemo da ćete razumjeti. Vjerujemo da možemo pronaći opciju kojom ćete biti zadovoljni. Molimo da nam podatke dostvite u pp i odmah ćemo Vas pozvati. Hvala Vam na saradnji.
Vsvp

#106988 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Vsvp »

@Telemach dosta više tih pregovora na pp i pozivanja kolega, pa nismo ovce da nas možete ubijediti da gledamo kinesku košarkašku ligu umjesto NBA.
Recite nam konkretno šta planirate za ljude koji vam plaćaju preko 85 KM mjesečno a najviše gube ovim vašim zadnjim potezima.
zippoo87

#106989 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

Kud ja produzi ugovor prije 2 mjeseca...prvo su me htjeli naguziti da u neznanju potpisem ugovor...onda se nekako dogovorimo i u dodatnim opcijama ima Arena SD a sada izbacise
A mozda je bolje bilo da sam sacekao do kraja februara ili marta,tada mi je i redovno isticao ugovor a i ja se zaleti,nisam se nadao izbacivanju Arena

Image
Zdravo@zippoo87,
Sigurni smo da ćemo i ovaj put pronaći rješenje kojim ćete biti zadovoljni i vjerujemo da ćemo uspješno savladati i ovu prepreku koja se pojavila u našem poslovnom odnosu. Kolege će Vas pozvati u najkraćem mogućem roku. Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju.
sta me imate zvati ,ne razumijem ?
ako ste se vec u firmi dogovorili koliko cete smanjiti cijenu svima,onda objavite ovdje,jer sigurno meni necete smanjiti 20KM a onom tamo 10 a petom 5 KM a sestom 11 kM...nego cete svima isto,kao i do sada sto je svakome sve isto nudjeno

Imate moj mail pa mi posaljite mail sa informacijama sta i kako ste mislili rijesiti ovaj problem...da me neko zove,nema potrebe
Necu nikakve nove kanale,necu hbo,necu nista iz ove ponude sto imate trenutno...stvarno ne znam sta bi mogli kompenzirati.
adnan899

#106990 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by adnan899 »

Telemach wrote: 01/01/2021 21:12
adnan899 wrote: 01/01/2021 21:08 Zelim do kraja ugovora da plaćam po 1KM jer ste me prevarili i zvali svaki pet dana da potpisem novi ugovor ako želite da ostanem vas korisnik. Hvala za prevaru lopovi
Zdravo @adnan899,
Razumijemo Vašu reakciju s obzirom da omiljeni sportski sadržaj nije dio naše ponude, u ovom trenutku. Nažalost, nismo uspjeli ostvariti nastavak saradnje sa Arenama i negdje vjerujemo da ćete razumjeti. Vjerujemo da možemo pronaći opciju kojom ćete biti zadovoljni. Molimo da nam podatke dostvite u pp i odmah ćemo Vas pozvati. Hvala Vam na saradnji.
Zelim javan odgovor na postavljeno pitanje hocu do kraja ugovora da plaćam 1KM da li ste voljni to uraditi posto sam od strane vas prevaren
Radar71

#106991 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Labirint wrote: 01/01/2021 21:03
Radar71 wrote: 01/01/2021 17:35 jedan ugovor produžih u decembru
a drugi koji treba poštom ne šaljite

:D :D :mrgreen:

sretna vam nova godina, uživajte u utakmicama reprezentacije i najboljem sportskom sadržaju :D :D
na pogrešnoj si adresi
kakotakonikako

#106992 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakotakonikako »

kakotakonikako wrote: 01/01/2021 21:11 Pitanje za Telemach:

Zasto odgovarate tako da vam korisnici posalju podqtke pa ce te onda samo tim ponuditi nekakvu alternativu.

ZAR SVI VASI KORISNICI NEMAJU ISTI TRETMAN. OVAKVIM NACINOM RADA SAMO JOS VISE NAVLACITE BIJES I LJUTNJU.

:srce:

Mozda sada dobijem odgovor
Nanox7

#106993 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nanox7 »

adnan899 wrote: 01/01/2021 21:15
Telemach wrote: 01/01/2021 21:12
Zdravo @adnan899,
Zelim javan odgovor na postavljeno pitanje hocu do kraja ugovora da plaćam 1KM da li ste voljni to uraditi posto sam od strane vas prevaren
Ostavi podatke u pp, pa ce vam se javit kolege. :lol: :lol: :lol: :lol: :izet:
Derdiyok

#106994 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Derdiyok »

Labirint wrote: 01/01/2021 21:09
Ma ne mora, čestitaću im ja lično, ništa preko telefona. :D Samo oči u oči. :-D

Nemaju. Imaćeš x različitih ponuda, isto kao i prije kod produžavanja ugovora ( ako si se razumio, onda si mogao vidjeti da kod svakoga u ugovoru ne piše Arena Sport ) ili eventualnog nezadovoljstva. Klasično šibicarenje pa gdje upali dobro i jes'. Isto ko i sa autima :)
Last edited by Derdiyok on 01/01/2021 21:24, edited 2 times in total.
Telemach

#106995 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Zdravo @kakotakonikako :)
Svi naši korisnici su nam jako važni i ne pravimo razliku jednih od drugih, međutim, jako je puno različitih zahtjeva i trudimo se pojedinačno svima odgovoriti i realizirati iste. Molimo da nam i Vi dostavite Vaše podatke i rado ćemo Vas pozvati. Hvala što nas pratite i koristite naše usluge.
Telemach

#106996 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Labirint wrote: 01/01/2021 21:09
Telemach wrote: 01/01/2021 21:03

Zdravo @Derdiyok ,
Zdravo @Labirint,
Svim našim korisnicima, naravno želimo sretnu Novu 2021. godinu, puno sreće i uspjeha. Naravno uz nadu da ćemo zajednički savladati ovu trenutnu situaciju na obostrano zadovoljstvo. :srce:
Gray

#106997 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gray »

Ovdje ima malo nerealnih zahtjeva, tipa hoću da plaćam 1 KM, hoću da mi plate 1000 maraka odštete, hoću da ih tužim, itd. Ne ide to bas tako :D

Ono što možete jeste pokušati raskinuti ugovor (opet treba pogledati šta tačno piše u ugovoru, možda nije svaki isti, ako se u njemu ne spominje arena onda moze biti problem jer oni obično zadrže pravo mijenjati programsku šemu) pisanim putem, tj. Poslati pismeni dopis da se ugovor raskida i vratiti im opremu i prestati plaćati. U tom slučaju je bitno imati dokaz prijema, dakle povratnicu ili prijemni pečat.

Ono mogu tvrditi da raskid nije validan i tužiti za plaćanje na sudu, u kom slučaju dolazi do spora gdje će oni morati dokazati da ugovor nije mogao biti raskinut (da nisu prekršili ugovor) a vi da jesu i da ste imali pravo raskinuti. Vjerovatnije je da bi korisnici uspjeli ali nije 100%, a ako izgubite onda morate platiti dug, kamate i troškove. Dakle postoji neki rizik, s tim da bi to bili sporovi male vrijednosti i trebalo bi 4-5 godina da se dovrše.

Druga opcija jeste da potpišete novi ugovor sa njima sa pogodnostima (manja cijena, drugi kanali i slično) gdje nema arena i time gubite pravo raskida ugovornog odnosa.

Dakle neke hiljade ili besplatne usluge ne dolaze u obzir.
Derdiyok

#106998 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Derdiyok »

Kasno je sad za srce. Ujela si me za isto Vildana, nikad ti neću oprostiti. :D
Last edited by Derdiyok on 01/01/2021 21:24, edited 1 time in total.
Raigor Stonehoof

#107000 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Raigor Stonehoof »

Image
Zdravo@zippoo87,
42 opstine i 3 u federaciji
Last edited by Raigor Stonehoof on 01/01/2021 21:27, edited 1 time in total.
Locked