Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
chakany

#106851 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Ja nešto imam osjećaj da će nam na kraju sve moguće ove kanale od konkurentskih grupacija izbaciti.
Ko zna, možda zagine i Prva TV grupacija, pa onda i Pimk, pa onda i Discovery grupacija gdje je i EUROSPORT, pa Viasat, pa MTV, te nam onda ostave samo one njihove kanale United Grupe i počnu ubacivati nešto kao slično tim kanalima koje su izbacili. To bi tek bio cirkus.
Sjećam se kad su izbacili RTS kanale, ovako je išla njihova famozna objava : ˝Ukidaju se RTS kanali, najbolji sadržaj se seli na Novu S˝. Tugo moja :lol:
sencobih

#106852 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Mirzareli wrote: 01/01/2021 18:15
laik1981 wrote: 01/01/2021 16:59 Zna li neko hoce li sport klubovi ostati na mojoj tv?
Hoce do Septembra 2022 dotad imaju ugovor sa UG.. Vjerojatno ce na području BiH jedino Moja TV imati sve sportske kanale SK,Arene,Eurosport.Vjerojatno i Mtel uskoro ostaje bez SK nece im ovi ostati dužni..
Mtel je jos prije ponoći ostao bez sk kanala
spinel_

#106853 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by spinel_ »

Mirzareli wrote: 01/01/2021 18:15
laik1981 wrote: 01/01/2021 16:59 Zna li neko hoce li sport klubovi ostati na mojoj tv?
Hoce do Septembra 2022 dotad imaju ugovor sa UG.. Vjerojatno ce na području BiH jedino Moja TV imati sve sportske kanale SK,Arene,Eurosport.Vjerojatno i Mtel uskoro ostaje bez SK nece im ovi ostati dužni..
Pa i Mtel je isto sinoc u ponoc ostao bez SK.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#106854 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

megaribi1 wrote: 01/01/2021 18:08
odmor wrote: 01/01/2021 18:03
chakany wrote: 01/01/2021 18:01 Odleti 11 kanala iz Telemach ponude, dok si rekao keks.
10 Arena Sport kanala (6 SD kanala + 4 HD kanala), kao i QYou HD kanal.
Ni ja im iskreno nikad neću zaboraviti ukidanje RTS kanala. Tako su mi poslije tog ukidanja pali u očima.
A one Discovery kanale?
Za svaku Novu godinu novo ukidanje. RTS za 2019, Discovery za 2020, Arena Sport za 2021
Da isto tako i cijene su isle konstantno gore bez obzira na ukidanja. E ovo je sad komletan paket radi kojeg je naznaceno da je cijena podinuta za 3 KM pa da vidimo.
kakotakonikako

#106855 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakotakonikako »

Odose i Arene sa Telemacha, na zalost. Neko ce reci da je to zbog para, neko ce reci da je to zbog ponasanja sa SK.
Mene, kao i jos dosta njihovih korisnika , Telemach je putem benefita za produzenje ugovora na 24 meseca davajuci besplatno Arene SD ubijedio i ugovor je produzen. Time se Telemach obezbijedio tih 24 mjeseca da mu budem korisnik.
Sada kada nema benefita toga, da bi Telemach pokazao ozbiljnost i da me nije zelio prevariti, NAJBOLJE JE DA RASKINE SVE NA TAJ NACIN SKLOPLJENE UGOVORE ( DA TO PONUDI TIM KORISNICIMA ) a ja i svi ostali onda odlucimo sta dalje.
Drugi nacin i put je da svi mi koji smo sklopili ugovore na taj nacin trazimo raskid ugovora i odlucimo sta dalje.
Prva varijanta bi bila bolja po Telemach i pokazali bi time da misle na svoje korisnike.
Telemach sta mislite o ovome ?
dzenanalic22

#106856 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dzenanalic22 »

Koji onda operateri u BiH trenutno imaju i SK i AS kanale? Je li samo Eronet i BHT?
Telemach

#106857 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

MorningStar wrote: 01/01/2021 17:56 @Telemach

Telemase, placam cini mi se 74 km za sve sto imate od kanala + internet.Zasto ja placam to kada sad djelite te kanale djaba u akcijama i promocijama i krpite oko ovih sport cega vec ?? Dajte sadrzaja i za nas sto placamo sve zivo - dje discovery science i jos dokumentarnih kanala ? Ima li jos outdors ,hunting ,pets itd kanala ? Nista ne povecavate uslugu za ove "najbolje" pakete a vamo sarate dijelite skoro sve sadrzaje po promocijama za osnovne.
Zdravo @MorningStar,
Prvenstveno želimo Vam sretnu Novu godinu i sve najbolje.
Zaista se trudimo da svi naši korisnici budu zadovoljni te da i onima koji su pretplaćeni na manje pakete omogućimo da u promotivnom periodu uživaju u omiljenom sadržaju. Drago nam je ukoliko Vi možete svakodnevno da uživate u našem cjelokupnom sadržaju. Težimo ka tome da uvijek unaprijedimo uslugu te da povećamo broj kanala za koji su korisnici zainteresirani, naravno u skladu sa mogućnostima. Arene više nisu u ponudi, međutim, na raspolaganju su Sport Klub kanali kao i Nova BH kanal sa ekskluzivnim sportskim sadržajem. Na raspolaganju su, također, i Discovery HD, National Geographic HD, Viasat History HD, History HD kao i mnogi drugi kanali dokmentarnog žanra. Naravno, mi ćemo Vas rado pozvati ukoliko ste nezadovoljni ponudom te pronaći opciju koja će Vam biti odgovarajuća. Molimo da nam podatke dostavite u pp. Hvala Vam unaprijed.
avetinja

#106858 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avetinja »

Realno, 90% kanala je smeće. Ti Viasat kanali su ništa drugo osim vječnih repriza. Onda oni kanali sa reprizama filmova gdje ih po 20 vrte svaka tri dana i tako u krug. O kanalima tipa TV Bugojno (da se niko ne naljuti, samo je primjer od mnogih), ZG i ostali neću ni da komentarišem. Apsolutno bez ikakvog programa, kao da smo se vratili u 2001. godinu. Procentualno gledam 80% Arena Sport, 15% Sport Klub, 5% ostali kanali.
dend

#106859 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dend »

dzenanalic22 wrote: 01/01/2021 18:21 Koji onda operateri u BiH trenutno imaju i SK i AS kanale? Je li samo Eronet i BHT?
Da
Altsa

#106860 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Altsa »

Mirzareli wrote: 01/01/2021 17:52 Ode i Španska primera od septembra na Arenu...Jedinu kompenzaciju Telemach moze napraviti tako sto ce sniziti cijene svih paketa dok im raja nije pocela vracati opremu...Gdje su sad oni sto su bili ubjedjeni da Arene ostaju na TM :) Šutnja TM zadnji mjesec po ovom pitanju je bio jasan signal da Arene napustaju Telemach mrežu i vjerojatno da se vise nikad nece ni emitirati na UG.
Pa znalo se to od ranije da spanska ide na Arenu a bundesliga na SK ali nije se znalo da ce ukinuti Arena kanale na Telemachu. Mene interesuje da li ce mi umanjiti pretplatu jer placam dodatne arene i plus HD.
addem

#106861 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by addem »

Realno telemache najvise boli ovo hinjsko javljanje 2 sata prije da vise nema Arena. Znaci skloni ste da zajebete korisnika iako ste sigurno tu informaciju mogli makar mjesec dana ranije da date. Sto ce reci da cete i u buducnosti biti spremni dobro da nas zajebete i da ste bezze firma. Sad na stranu sto sa pravne strane debelo vam se ljulja prevara korisnika da potpisu ugovore na 24 mjeseca uz sd arene koje u medjuvremenu nestadose.
TheRedhead

#106862 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheRedhead »

Ima li iko od operatera u Sarajevu i Arenu i SK, da se odmah predje? :)
Telemach

#106863 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

sandra01 wrote: 01/01/2021 17:52
Telemach wrote: 01/01/2021 17:43
sandra01 wrote: 01/01/2021 17:25 A zašto naplaćujete punu cijenu paketa kada , bar u mom slučaju isporučite duplo manju brzinu interneta od one koja stoji u ugovoru?
Zdravo @sandra01,
Zahvaljujemo se na javljanju i želimo Vam sretnu i uspješnu Novu godinu.
Ukoliko su se pojavile poteškoće pri radu servisa, molimo Vas da nam podatke dostavite u pp kako bismo mogli provjeriti i problem riješiti.
Stojimo Vam na raspolaganju.
Nemam ja šta pisati u inbox, zvala sam vašu korisničku službu stalno, mjesecima, i opet sve isto🙄
Vi jednostavno nudite nešto što ne možete isporučiti i to hladno naplatite.
Što se tiče ovog problema oko Arene, isto se desilo i sa RTS 1 i 2, u ugovoru pisalo da su ti programi uključeni i onda ukinuti navodno zbog visoke cijene koju je RTS tražio. Zašto ja kao korisnik moram biti oštećena jer Telemach neće da plati ponuđenu cijenu? Ponudili ste te programe u paketu , molim isporučite ih, to što vi imate problem sa RTS-om nije moj problem, platila sam vam da ih gledam.
Ima još puno toga ali evo ova dva primjera mislim da su sasvim dovoljni.
@sandra01,
Sigurni smo da možemo učiniti još nešto za Vas i trajno riješiti problem. Ukoliko se predomislite, budite slobodni da nam se javite, Uvijek smo tu.
Svaki put kada određeni kanal prestane biti dio ponude, korisnicima ponudimo alternativu. Razumijemo da je ljubiteljima sporta teško pala vijest o povalačenju Arena iz ponude, međutim, opet ponavljamo na raspolaganju su i drugi sportski kanali kao i mnogi benefiti zbog kojih nam ukazujete povjerenje.
Altsa

#106864 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Altsa »

Telemach wrote: 01/01/2021 18:21
MorningStar wrote: 01/01/2021 17:56 @Telemach

Telemase, placam cini mi se 74 km za sve sto imate od kanala + internet.Zasto ja placam to kada sad djelite te kanale djaba u akcijama i promocijama i krpite oko ovih sport cega vec ?? Dajte sadrzaja i za nas sto placamo sve zivo - dje discovery science i jos dokumentarnih kanala ? Ima li jos outdors ,hunting ,pets itd kanala ? Nista ne povecavate uslugu za ove "najbolje" pakete a vamo sarate dijelite skoro sve sadrzaje po promocijama za osnovne.
Zdravo @MorningStar,
Prvenstveno želimo Vam sretnu Novu godinu i sve najbolje.
Zaista se trudimo da svi naši korisnici budu zadovoljni te da i onima koji su pretplaćeni na manje pakete omogućimo da u promotivnom periodu uživaju u omiljenom sadržaju. Drago nam je ukoliko Vi možete svakodnevno da uživate u našem cjelokupnom sadržaju. Težimo ka tome da uvijek unaprijedimo uslugu te da povećamo broj kanala za koji su korisnici zainteresirani, naravno u skladu sa mogućnostima. Arene više nisu u ponudi, međutim, na raspolaganju su Sport Klub kanali kao i Nova BH kanal sa ekskluzivnim sportskim sadržajem. Na raspolaganju su, također, i Discovery HD, National Geographic HD, Viasat History HD, History HD kao i mnogi drugi kanali dokmentarnog žanra. Naravno, mi ćemo Vas rado pozvati ukoliko ste nezadovoljni ponudom te pronaći opciju koja će Vam biti odgovarajuća. Molimo da nam podatke dostavite u pp. Hvala Vam unaprijed.
Halo ba Telemach. Ne mozete sportske kanale nadomjestiti historijskim, NG ili drugim sa sasvim drugom tematikom i reci da ste rijesili problem i da ko biva treba da budemo sretni. Jel nas pravite budalama.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#106865 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

TheRedhead wrote: 01/01/2021 18:32 Ima li iko od operatera u Sarajevu i Arenu i SK, da se odmah predje? :)
Logosoft i Moja TV koliko ja znam ali ocito je da je ovo rat operatera preko ledja korisnika koji bi mogao zakacati i ta dva operatera.
hoggarr

#106866 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hoggarr »

Telemach wrote: 01/01/2021 15:01 Zdravo @hoggarr,
Hvala Vam na javljanju i želimo Vam sve najbolje u Novoj 2021. godini.
Sigurni smo da ćemo nastaviti saradnju i izgraditi još jednu uspješnu poslovnu godinu. Naši korisnici su nam najbitniji i možete biti uvjereni da smo učinili sve što je bilo u našim mogućnostima da nastavimo sa distribucijom Vaših omiljenih kanala. Nažalost, saradnja sa Arenama, zbog niza faktora, nije nastavljena te smo Vas o tome obavijestili kada je ishod bio konačan. Vjerujemo da ovo neće biti razlog da imate negativan stav, jer mi Vam, zaista, nudimo mnogo. Kolege Vas mogu kontaktirati i detaljno prezentirati mogućnosti, ukoliko nam dostavite podatke u pp. Hvala Vam na svemu i stojimo Vam na raspolaganju.
Zdravo @Telemach,

Hvala Vam na novogodišnjoj čestitci, Sretna Nova 2021. godina i Vama!

Nastavit ćemo saradnju, siguran sam u to, uz obostrano zadovoljstvo. Naime, svjestan sam da mi u ovom trenutku kao korisniku EON Premium paketa ne možete ponuditi ništa više, a o Arena Sport paketu ne možemo pregovarati, jer je koliko vidim to već prošlost. Jedina opcija je da nadoknadu nastale štete fakturišete kroz umanjenje iznosa računa za uslugu koju koristim, a kako bih putem drugih servisa pronašao način da se nadoknadi pričinjena šteta nastala ugovornim odnosom, koji nije sa Vaše strane ispoštovan do kraja, a koji ne predstavlja, koliko vidim, nikakvu garanciju. Povjerenje se gradi kroz načelo transparentnosti, koje bi u narednom periodu trebali početi primjenjivati.

Lijep pozdrav!
ANamelessGhoul

#106867 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ANamelessGhoul »

PREVARANTI !!!!!!
MTV

#106868 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

hrasno38 wrote: 01/01/2021 18:33
TheRedhead wrote: 01/01/2021 18:32 Ima li iko od operatera u Sarajevu i Arenu i SK, da se odmah predje? :)
Logosoft i Moja TV koliko ja znam ali ocito je da je ovo rat operatera preko ledja korisnika koji bi mogao zakacati i ta dva operatera.
Samo Moja TV. Logosoft nema Sport Klubove od 1.1.2016.
veliki_ah

#106869 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by veliki_ah »

Velika bruka sta rade. Definitivno je ovo razlaz sa TM, sva sreca pa ne potpisah novi ugovor.
Fuj, fuj, fuj. Pored toga sto su dozvolili da se ovo desi, sramotno je njihovo ponasanje i licemjerstvo u decembru. Arenu su dodatno masno naplacivali od korisnika i to se ne smije zaboraviti.

PS. konkurencija koja jedina ima sve sportske kanale svojim vjernim korisnicima koji obnove ugovor daju 6 mjeseci novog ugovora za 1km mjesecno.
Mustang1

#106870 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Opet za tv uvijek mozes naci alternativu na ovaj ili onaj nacin. Ali za los internet nemas alternative i zato ne bih kod telecoma da imaju sve kanale svijeta.
Telemach

#106871 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

addem wrote: 01/01/2021 18:31 Realno telemache najvise boli ovo hinjsko javljanje 2 sata prije da vise nema Arena. Znaci skloni ste da zajebete korisnika iako ste sigurno tu informaciju mogli makar mjesec dana ranije da date. Sto ce reci da cete i u buducnosti biti spremni dobro da nas zajebete i da ste bezze firma. Sad na stranu sto sa pravne strane debelo vam se ljulja prevara korisnika da potpisu ugovore na 24 mjeseca uz sd arene koje u medjuvremenu nestadose.
Zdravo @addem,
Žalimo Vam sretnu novu godinu, puno uspjeha i sve najljepše.
Ne želimo da smatrate da smo Vas na bilo koji način iznevjerili.
Nikada nam to nije cilj. Obavijest smo plasirali kada je ista bila konačna i kada smo mogli na taj način dijeliti informaciju.
Mi ćemo Vas rado pozvati, stoga bi nam mnogo značilo ukoliko nam dostavite korisničke podatke. Hvala Vam na saradnji.
avetinja

#106872 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avetinja »

Vidim raja piše u stilu: "Jesu nam zavukli". Zavukli su sami sebi. Nakon ovoga će izgubiti veliki broj korisnika. Prvo zbog hinjaluka da se pred doček objavljuje da Arene više nema u ponudi (bili su pitani dan-dva ranije i kao nisu znali), a drugo zbog toga što će nuditi samo dvije od pet najjačih liga, a kod konkurencije imaš pet od pet. Većina prava je na muškarcima, pa će da vide kada babo ode da vrati resiver i raskine ugovor.
Last edited by avetinja on 01/01/2021 18:43, edited 1 time in total.
laik1981

#106873 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by laik1981 »

Meni je zao ovog uposlenika Telemacha koji komunicira s nama ovdje, kao sto mi je zao radnika na salterima koji ce jedini trpiti uvrede i huju korisnika, a oni niti luk jeli, niti luk mirisali.. Njima zelim sve najbolje, a nadam se da ce rukovodstvo telemacha prestati sa bahacenjem i da ce na konkretan nacin pokusati ispraviti ovu prevaru..
TheRedhead

#106874 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheRedhead »

MTV wrote: 01/01/2021 18:35
hrasno38 wrote: 01/01/2021 18:33
Samo Moja TV. Logosoft nema Sport Klubove od 1.1.2016.
Al oni naravno nemaju Nova Sport
Eurosport imaju svi?

I sta sad Ligu prvaka i Evropa ligu Telemach nema i ocekuje da ostanemo??? Placamo tolike pare da bi morali traziti na internetu utakmice? bezobrazno veoma
Snake Eyes

#106875 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Snake Eyes »

@Telemach Obavijest ste plasirali kada je se vise nije moglo sakriti, tako da je obavijest plasirala samu sebe kroz ociglednu posljedicu :) . Obavjestenje bi bilo da ste to uradili prije iskljucenja kanala a upravo to ljuti, niste nas obavijestili. Iskoristili ste moć pretpostavke, moć majke svih zajeba, pretpostavke da niko nije toliko bezobrazan.
Locked