Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakaljin

#106526 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote: 01/01/2021 09:21 Nisam se oglašavao od sinoć, ali sam pratio situaciju oko Arena kanala kao i svi vi.

Vidim da je nekolicina vas mene optužila da ja brišem postove, što naravno nije uopšte moguće jer imam privilegije kao i svaki drugi obični forumaš ovdje, jer sam i ja samo forumaš i obični korisnik koji prati rad kompanije Telemach.

Žao mi je što Arena Sport kanali nisu više u ponudi, iako ih nikad nisam gledao, ali znam da ste mnogi od vas gledali sportske sadržaje na ovim kanalima.

Vjerujem da će vam se Telemach iskupiti i ponuditi neke dodatne benefite s kojima ćete biti zadovoljni.

Što neko napisa ovdje, postoji Arena Cloud platforma besplatno do marta mjeseca putem koje se mogu pratiti legalno svi Arena Sport kanali u HD rezoluciji, a do tada će Telemach vjerovatno izgladiti stvari sa Arenom i iste vratiti u ponudu.
Prvo da se ovdje izvines svim forumasima jer si ih nazvao lazovima i da bacaju suplju i bombe u vezi arena, da su korisnici drugih operatera i unose pometnju

Drugo molim te kao i svi ovdje da više ne branis neodbranjivo jer je dokazano sve sa ovim arenama. Ako se neko žali na telemach nemoj ti odgovarati imaju oni plaćeni da odgovaraju na pitanja.

I mmam pitanje šta ti misliš o ovome gdje korisnici znaju informacije a onaj koji je na izvoru informacija hajde što šuti nego obmanjuje korisnike sa izgovorom da ne zna.
turbofolk

#106527 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by turbofolk »

Najgore što se može desit po isporučioca usluge je da ljudi prestanu plaćati račune. Ne poštuju ugovor ni jedni ni drugi i hvala i doviđenja :D Nadam se da je ovo samo privremeno i da će Arene u roku od par mjeseci bit vraćene. Za Ligu Šampiona ne postoji alternativa osim jedne utakmice srijedom na novoj bh. Liga Šampiona je (pretpostavljam) najgledanije sportsko takmičenje u Evropi i ako to nemaš u ponudi nisi uopšte konkurentan.
Hercegoviina

#106528 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina »

Arena Cloud se nemože instalirat na eon box putem google playa- Šupcci
brazzo19

#106529 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Ide raskid ugovora, jer meni fakat nisu potrebni nekakvi bonusi tipa da mi otkljucate neke filmske kanale ili hd kanale da zamazete oci jer ste izgubili Arenu, meni Arena i SK predstavljaju 80% programa koje gledam a pogotovo sada kad Arena prenosi nasu ligu i da ne mogu pratiti utakmice, auuu pa nece moci.
crnivrag

#106530 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakaljin wrote: 01/01/2021 09:34
Prvo da se ovdje izvines svim forumasima jer si ih nazvao lazovima i da bacaju suplju i bombe u vezi arena, da su korisnici drugih operatera i unose pometnju

Drugo molim te kao i svi ovdje da više ne branis neodbranjivo jer je dokazano sve sa ovim arenama. Ako se neko žali na telemach nemoj ti odgovarati imaju oni plaćeni da odgovaraju na pitanja.

I mmam pitanje šta ti misliš o ovome gdje korisnici znaju informacije a onaj koji je na izvoru informacija hajde što šuti nego obmanjuje korisnike sa izgovorom da ne zna.
Nisam nikog eksplicitno nazvao lažovom, samo sam pisao da je prenesena informacija koja nije imala uporište niti izvora da bi bila validna, a zaista mi nije nikad bila namjera nekog vrijeđati po bilo kom osnovu.

Ne branim nikoga, samo nisam mogao prihvatiti priču rekla-kazala bez validnog izvora informacije.

Također vjerujem da ni sam @Telemach nije mogao ništa precizno odgovoriti jer postoji mogućnost da su se pregovori o produženju ugovora za Arena Sport kanale vodili do zadnjeg dana.
van Basten

#106531 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van Basten »

Navikao u ovoj drzavi da radi ko sta hoce, bez losljedica... sami smo krivi za to jer trpimo svakakve budale u svim sferama zivota do krajnjih granica.
Svaka lromjena ponude i cijene bi trebala mjesec ranije se objaviti.... ja imam ugovor jos 3 4 mjeseca poslije toga mahanje. Idem tamo gdje mogu sk i as gledati, ostalo me ne interesuje.
crnivrag

#106532 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Hercegoviina wrote: 01/01/2021 09:35 Arena Cloud se nemože instalirat na eon box putem google playa- Šupcci
Aplikacija Arena Cloud je trenutno dostupna samo za mobilne uređaje, ali se sprema uskoro Smart TV aplikacija koje će se moći koristiti i na Android TV OS-u.

Također postoji mogućnost da sideloaduješ mobilnu aplikaciju na box, ali mislim da će ti za korištenje aplikacije biti potreban miš.
Reglan

#106533 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Koji operateri na podrucju Sarajeva imaju i arene i sk?
Kako funkcionisu iptv? Moze li to preko eon boxa ici posto arena cloud ne moze, smradovi su blokrali
Benq
Moderator

#106534 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Hercegoviina wrote: 01/01/2021 09:35 Arena Cloud se nemože instalirat na eon box putem google playa- Šupcci
Na EON Box-u je Android TV sistem. Arena Cloud jos nije izbacila Smart TV aplikaciju za Android OS, trenutno je samo mobilna verzija u opticaju, ali ide Cast bez problema.
_coRey_

#106535 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by _coRey_ »

crnivrag wrote: 01/01/2021 09:21 Nisam se oglašavao od sinoć, ali sam pratio situaciju oko Arena kanala kao i svi vi.

Vidim da je nekolicina vas mene optužila da ja brišem postove, što naravno nije uopšte moguće jer imam privilegije kao i svaki drugi obični forumaš ovdje, jer sam i ja samo forumaš i obični korisnik koji prati rad kompanije Telemach.

Žao mi je što Arena Sport kanali nisu više u ponudi, iako ih nikad nisam gledao, ali znam da ste mnogi od vas gledali sportske sadržaje na ovim kanalima.

Vjerujem da će vam se Telemach iskupiti i ponuditi neke dodatne benefite s kojima ćete biti zadovoljni.

Što neko napisa ovdje, postoji Arena Cloud platforma besplatno do marta mjeseca putem koje se mogu pratiti legalno svi Arena Sport kanali u HD rezoluciji, a do tada će Telemach vjerovatno izgladiti stvari sa Arenom i iste vratiti u ponudu.
s kojim to benefitima mogu ljudi biti zadovoljni kad im je otisao sportski paket zbog kojeg je vecina njih i sklopila ugovor, da nije mozda sa 150 pink kanala

mene su od 25. do 30. zvali 3x za novi ugovor, to pokazuje ocaj i cupanje i rukama i nogama da se jos par ljudi prevari, ja sam barem bio upoznat sa glasinama i rekao im da se cujemo poslije NG kad neke stvari budu jasne, e sad zamisli koliko ljudi je nasjelo na ovo

dno dna, transparentnost 0 bodova, jos ako je istina da su ljudima pisali SD kanali promo kao bonus umjesto Arena paket...
JelBistro
Grijem se na: kratkih rukava
Vozim: isključivo VW, Audi

#106536 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by JelBistro »

Iskreno da mi ponude i najveći paket po cijeni koju trenutno plaćam ne mogu nadomjestiti gubitak sadržaja sa Arena.
Tako da je mahanje ako se slučajno šta ne promijeni u nekom kratkom roku. :run:
photo&video

#106537 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by photo&video »

Sta sad treba da placam arena cloud 10 eura, a do sada to imao uracunato u cijenu. Hocu al u ****.
kakaljin

#106538 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote: 01/01/2021 09:39
kakaljin wrote: 01/01/2021 09:34

Nisam nikog eksplicitno nazvao lažovom, samo sam pisao da je prenesena informacija koja nije imala uporište niti izvora da bi bila validna, a zaista mi nije nikad bila namjera nekog vrijeđati po bilo kom osnovu.

Ne branim nikoga, samo nisam mogao prihvatiti priču rekla-kazala bez validnog izvora informacije.

Također vjerujem da ni sam @Telemach nije mogao ništa precizno odgovoriti jer postoji mogućnost da su se pregovori o produženju ugovora za Arena Sport kanale vodili do zadnjeg dana.
Pa niko nije rekao 100% tačno već da se priča i nagađa pa se tražilo od telemacha da potvrdi ili demantuje. A telemach je demantovao tu informaciju i potvrdilo se da ispostavilo da je ovo rekla kazala ispalo tačno a zvanična informacija netačna. Iako su informacije bile rekla kazala ti nisi imao info da demantuje rekla kazala informaciju tako da si i ti sam govorio rekla kazala tako da ne možeš drugima spocitavati što su pisali.

A da se vodili pregovori bi telemach potvrdio i ovdje napisao da se vode pregovori pa šta bude a ne ovako da govori jedno a u stvarnosti drugo.
smartXL

#106539 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

@Telemach

Pitajte glavonje, hoće li nam sad umanjiti pretplatu za 3KM, kako je to bilo netom poslije uvodjenja arena. Recite im da nismo svi kratkog pamcenja!

S time da su tad poskupljenje opravdali uvođenjem novih servisa a ne arenom, al svi znamo pravi razlog.

Forumašima želim sretnu i uspješnu Novu godinu
rolacity

#106540 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rolacity »

Sramota. Pa imate li vi ikoga u firmi zaduženog za PR? Mislim, vjerojatno imate, al nije mi jasno šta on radi.
tuitamo

#106541 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tuitamo »

Arenasport je precijenjen sportski paket. Do utakmica lige prvaka krajem februara, moze se gledati Crotone, Lecce i kosarka. Ovo zadnje za one koji ustaju u pola 3 ujutro. Ligu prvaka svakako dijele sa Nova BH.

Bolje bi bilo da su tu ali i bez njih nije neka steta. Mozda su se malo precijenili. Nikada ne mogu traziti tretman kakav ima SK i to iskljucivo zbog puno bogatije ponude i kvaliteta.

Ono sto Telemach mora popraviti je situacija sa korinicima koji su potpisali ugovore na bazi AS. Ja u to ne sumnjam i molim vas da se ne ponasate ko derista kojima je oduzeta igracka. Danas je 01.01. Problem ce se rijesiti. Sabura malo.

PS Arene su dostupne i kod BH Telecom Moja Web Tv za male pare. Takodjer je tu i Arenacloud. Za sada sa kvalitetom i stabilnosti poluamaterski. Istina, nakon EON je sve poluamaterski.

:bih:
jarobot

#106542 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jarobot »

JelBistro wrote: 01/01/2021 09:49 Iskreno da mi ponude i najveći paket po cijeni koju trenutno plaćam ne mogu nadomjestiti gubitak sadržaja sa Arena.
Tako da je mahanje ako se slučajno šta ne promijeni u nekom kratkom roku. :run:
Bogami bi ja pristao na to . Hebeš Arene ako bi dobi HBO i Cinemax , otključan komplet videoklub, maksimalnu brzinu interneta + fiksni ( mislim da je to najskuplji paket ).
Last edited by jarobot on 01/01/2021 10:31, edited 1 time in total.
Nedzada

#106543 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nedzada »

TESLA_EDISON wrote: 01/01/2021 09:09 Šta je ovo ba, koga god citiram, javlja grešku "post ne postoji". Ovo neko čišćenje teme ili?
Ma ja, nakupilo se spamera.

:run: :lol:
PlusSA

#106544 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PlusSA »

Telemach BH od 1.1. neće više emitovati kanale Arena Sport u okviru svoje kablovske i Total TV satelitske ponude.

Fino :mrgreen:
MensurM

#106545 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MensurM »

Prevaranti
maroon1946

#106546 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by maroon1946 »

Varalice vratite Arenu
zlajci

#106547 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zlajci »

Pripadam grupi kojoj je Arena bila presudna u izboru kablovske televizije.
Prosto mi je nevjerovatno da se izbacivanje kanala izvrsi bez najave korisnicima.
Ovo je prevara korisnika i s moje strane dovidjenja Telemach.
kakabanja213

#106548 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakabanja213 »

tuitamo wrote: 01/01/2021 10:03 Arenasport je precijenjen sportski paket. Do utakmica lige prvaka krajem februara, moze se gledati Crotone, Lecce i kosarka. Ovo zadnje za one koji ustaju u pola 3 ujutro. Ligu prvaka svakako dijele sa Nova BH.

Bolje bi bilo da su tu ali i bez njih nije neka steta. Mozda su se malo precijenili. Nikada ne mogu traziti tretman kakav ima SK i to iskljucivo zbog puno bogatije ponude i kvaliteta.

Ono sto Telemach mora popraviti je situacija sa korinicima koji su potpisali ugovore na bazi AS. Ja u to ne sumnjam i molim vas da se ne ponasate ko derista kojima je oduzeta igracka. Danas je 01.01. Problem ce se rijesiti. Sabura malo.

PS Arene su dostupne i kod BH Telecom Moja Web Tv za male pare. Takodjer je tu i Arenacloud. Za sada sa kvalitetom i stabilnosti poluamaterski. Istina, nakon EON je sve poluamaterski.

Ja recimo ne znam kad sam pogledao nesto na SK osim NFL. Tako , sto se mene tice mogli su komotno i SK izbaciti. Ja ostajem na TM iskljucivo jer nemam alternative, pokusat cu raskinuti ugovor i preci na najmanji paket i nadato se da ce ovaj Arenacloud doci na smartTV pa i po cijeni od 10Eur.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#106549 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

Nije mi jasno zašto ovoliko komentara? Pa imate pravo raskinuti ugovor :)
tuitamo

#106550 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tuitamo »

kakabanja213 wrote: 01/01/2021 10:41
tuitamo wrote: 01/01/2021 10:03 Arenasport je precijenjen sportski paket. Do utakmica lige prvaka krajem februara, moze se gledati Crotone, Lecce i kosarka. Ovo zadnje za one koji ustaju u pola 3 ujutro. Ligu prvaka svakako dijele sa Nova BH.

Ja recimo ne znam kad sam pogledao nesto na SK osim NFL. Tako , sto se mene tice mogli su komotno i SK izbaciti. Ja ostajem na TM iskljucivo jer nemam alternative, pokusat cu raskinuti ugovor i preci na najmanji paket i nadato se da ce ovaj Arenacloud doci na smartTV pa i po cijeni od 10Eur.
Moze se def zakljuciti da Telekomu Srbije nije u interesu da Arene budu u Telemach. Upravo zbog razvoje aplikacije Arenacloud. Imam istu na Smart TV.

Smece
Locked