Demokratska fronta Željko Komšić

putokaz1

#47526 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Patton44 wrote: 29/12/2020 21:02 sto Guzin ima vise glasova i sto ce biti gradonacelnik.
Kako je krenulo i Hoće osim ako ne bude 18 HDZ ruku
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#47527 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Patton44 wrote: 29/12/2020 21:02
malakh wrote: 29/12/2020 19:50
Patton44 wrote: 29/12/2020 19:03
Sto je nisu stavili za nositeljicu liste gdje 100 tisuca ima pravo glasa.
Cuj podrzavo Guzina :lol: pa ako je u koaliciji sa njima koga ce podrzat.
To da smo ih prehebali u mostaru nije mi poznato.U ostalom sve cemo saznati, ko je koga i ko je skim krajem januara. :kiss:
zato što su iz bh bloka bili pametni i shvatili da bi, sa ili bez irme, na gradskoj listi imali 2 mandata, dok bi u starom gradu sa irmom garantirano imali dobar rezultat, što se na koncu i pokazalo.
:lol:

A onda ti ljut na Zeljka, sto Guzin ima vise glasova i sto ce biti gradonacelnik. :run:
i sto zeljko podrzava nacionaliste koji punih 12 godina drze mostarce taocima, a deklarativno se zalaze za postivanje ljudskih prava.
Patton44

#47528 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Patton44 »

malakh wrote: 29/12/2020 22:40
malakh wrote: 29/12/2020 19:50

zato što su iz bh bloka bili pametni i shvatili da bi, sa ili bez irme, na gradskoj listi imali 2 mandata, dok bi u starom gradu sa irmom garantirano imali dobar rezultat, što se na koncu i pokazalo.

A onda ti ljut na Zeljka, sto Guzin ima vise glasova i sto ce biti gradonacelnik. :run:
i sto zeljko podrzava nacionaliste koji punih 12 godina drze mostarce taocima, a deklarativno se zalaze za postivanje ljudskih prava.
Govoreli tebi rezultati izbora ista.
Sacekajmo kraj januara sve ce nam se samo kazat.
sumirprimus

#47529 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sumirprimus »

rezultati kazu da u mostaru zive velikom vecinom nacionalisti i podrzavatelji istih... :)
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#47530 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Patton44 wrote: 30/12/2020 08:19
malakh wrote: 29/12/2020 22:40

Govoreli tebi rezultati izbora ista.
Sacekajmo kraj januara sve ce nam se samo kazat.
2008. iz hdza imali 8 mandata i dobili su gradonacelnika. mislim da je suvisno dalje bilo sto diskutirati.
Novak20

#47531 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Komentar za 10. Sve ove bošnjačke marionete vrijede 0 - ništa. Problrm je što služe SDA isključivo za udaranje po političkim gloginjama. Kako onim desnim, tako i onim lijevim koje SDA utjeruje u suru.

Država BiH ? Ma haj'te molim vas.

https://www.dnevnik.ba/vijesti/zeljko-k ... -u-mostaru
Istinu govorim
Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite

#47532 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Istinu govorim »

Novak20 wrote: 31/12/2020 12:42 Komentar za 10. Sve ove bošnjačke marionete vrijede 0 - ništa. Problrm je što služe SDA isključivo za udaranje po političkim gloginjama. Kako onim desnim, tako i onim lijevim koje SDA utjeruje u suru.

Sva sreća pa ima nebošnjaka da nam otvore oči :lol:
BHCluster

#47533 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Vazno je da ima za one koji su Mostar unistavali i unistavaju, sto su otjerali narod, sto podrzavaju i slave ratne zlocin/ce, to je ono sto vrijedi nesto onima koji glasaju za iste.
doremifa

#47534 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by doremifa »

Istinu govorim wrote: 31/12/2020 16:47
Novak20 wrote: 31/12/2020 12:42 Komentar za 10. Sve ove bošnjačke marionete vrijede 0 - ništa. Problrm je što služe SDA isključivo za udaranje po političkim gloginjama. Kako onim desnim, tako i onim lijevim koje SDA utjeruje u suru.

Sva sreća pa ima nebošnjaka da nam otvore oči :lol:
Mislis na Komsica? Najboljeg (ne)Bosnjaka od Bosnjaka?
Istinu govorim
Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite

#47535 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Istinu govorim »

doremifa wrote: 31/12/2020 17:36

Mislis na Komsica? Najboljeg (ne)Bosnjaka od Bosnjaka?
Mislim na drugove Kikija, Novaka, profija i slične
Leverage

#47536 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

Tvrtko Milović je đonaš ali ima puno pravo da se sprda sa ovim ublehama.
zippoo87

#47537 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

Od Zeljkeca su mi jadniji samo ovi sto ga jos uvijek podrzavaju...a svjesni su kakav je lik.

BTW. ne mogu da vjerujem da je i drug malakh progledao...milion sam mu puta do sada govorio kakav je Zeljkec ali nije vjerovao :lol:
Leverage

#47538 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

Ako vidite ljuljana na cesti mršnite ga i dragi Allah će vam to upisati u sevap.
malakh

#47539 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

zippoo87 wrote: 31/12/2020 22:50 Od Zeljkeca su mi jadniji samo ovi sto ga jos uvijek podrzavaju...a svjesni su kakav je lik.

BTW. ne mogu da vjerujem da je i drug malakh progledao...milion sam mu puta do sada govorio kakav je Zeljkec ali nije vjerovao :lol:
drug malakh ima malo drukčiju percepciju, a u suštini to je da ćemo se mi lako riješiti kukolja, kada jednom za sva vremena udarimo jake temelje našoj državi i čvrsto sam vjerovao da je komšić odvojen od nacionalista i da ga je kao takvog bolje gledati u predsjedništvu nego čovića.

komšić me razočarao zbog mostara jer je bila idealna prilika da se pokažu zubi nacionalistima i totalno se razotkrio u mojim očima i sve mi je kristalno jasno što se njega tiče. svaka sluga nacionalistima je vrijedna političkog smetljista i ništa više od toga.
Last edited by malakh on 31/12/2020 23:19, edited 1 time in total.
Leverage

#47540 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

Baš se ranije nije pokazao kao takav, trebalo je čekati Mostar i decembar 2020. da se to skonta.
malakh

#47541 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Leverage wrote: 31/12/2020 23:18 Baš se ranije nije pokazao kao takav, trebalo je čekati Mostar i decembar 2020. da se to skonta.
koalicija sa nacionalistima ne znači nužno da je netko sluga istima. i sdp je bio u koaliciji sa istima, ali nikada nisu dopustili da budu dio njihovog paketa, na kraju reda, i direktno rade za iste i sprovode njihove ciljeve.
zippoo87

#47542 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

malakh wrote: 31/12/2020 23:17
zippoo87 wrote: 31/12/2020 22:50 Od Zeljkeca su mi jadniji samo ovi sto ga jos uvijek podrzavaju...a svjesni su kakav je lik.

drug malakh ima malo drukčiju percepciju, a u suštini to je da ćemo se mi lako riješiti kukolja, kada jednom za sva vremena udarimo jake temelje našoj državi i čvrsto sam vjerovao da je komšić odvojen od nacionalista i da ga je kao takvog bolje gledati u predsjedništvu nego čovića.

komšić me razočarao zbog mostara jer je bila idealna prilika da se pokažu zubi nacionalistima i totalno se razotkrio u mojim očima i sve mi je kristalno jasno što se njega tiče. svaka sluga nacionalistima je vrijedna političkog smetljista i ništa više od toga.
ako tebi treba 10 godina da nekog procitas,onda je do tebe druze malakh
nije do naseg obrazlije :lol:
malakh

#47543 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

ne, jer ja nikada nisam podržavao njegovu stranku, pa čak ni 2014. godine, kada su mnogi poletili da glasuju za njih.

milijun puta sam napisao zašto sam njega podržavao i zašto je bolji on od čovića, zarad nekih viših ciljeva i države, ali u mostaru ti isti viši ciljevi nisu podrzavanje jedne nacionalističke struje, kontra druge, zanemarujući ljevicu i ljude koji pretendiraju na glasove i jednih i drugih nacionalnih konfesija. a mene nitko ne može ubijediti da su on i njegova stranka samostalno izašli na izbore u srebrenici, a to isto nisu mogli u mostaru, ako već nisu željeli pomoći bh bloku i irmi.
Novak20

#47544 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Komšića podržavaju njegovi savjetnici i oni koje je doveo na neku poziciju. Ni Komšiću, ni onima koji zasjednu na položaj u njegovim kafanskim talovima stranka DF nije ni u peti ali dobro dođe za cjenkanje.

Nema tu "I" od ideologije ni "M" od morala. Kada presuši projekt Komšić, krpelji će se prešaltati na druge žrtve.
Leverage

#47545 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

malakh wrote: 31/12/2020 23:21
Leverage wrote: 31/12/2020 23:18 Baš se ranije nije pokazao kao takav, trebalo je čekati Mostar i decembar 2020. da se to skonta.
koalicija sa nacionalistima ne znači nužno da je netko sluga istima. i sdp je bio u koaliciji sa istima, ali nikada nisu dopustili da budu dio njihovog paketa, na kraju reda, i direktno rade za iste i sprovode njihove ciljeve.
Ne znači nužno ali znači u ovom slučaju.
malakh

#47546 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Novak20 wrote: 31/12/2020 23:49 Komšića podržavaju njegovi savjetnici i oni koje je doveo na neku poziciju. Ni Komšiću, ni onima koji zasjednu na položaj u njegovim kafanskim talovima stranka DF nije ni u peti ali dobro dođe za cjenkanje.

Nema tu "I" od ideologije ni "M" od morala. Kada presuši projekt Komšić, krpelji će se prešaltati na druge žrtve.
nista novo. to se od pocetka i znalo. zato su mnogi i napustili njegovu stranku, jer pretpostavljam da su stizale nimalo moralne i postene upute o nacinu rada i funkcioniranja izabranih zvanicnika.
drug_profi

#47547 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

NIje se fakat dalo naslutiti. :lol:
zippoo87

#47548 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

malakh wrote: 31/12/2020 23:28 ne, jer ja nikada nisam podržavao njegovu stranku, pa čak ni 2014. godine, kada su mnogi poletili da glasuju za njih.

milijun puta sam napisao zašto sam njega podržavao i zašto je bolji on od čovića, zarad nekih viših ciljeva i države, ali u mostaru ti isti viši ciljevi nisu podrzavanje jedne nacionalističke struje, kontra druge, zanemarujući ljevicu i ljude koji pretendiraju na glasove i jednih i drugih nacionalnih konfesija. a mene nitko ne može ubijediti da su on i njegova stranka samostalno izašli na izbore u srebrenici, a to isto nisu mogli u mostaru, ako već nisu željeli pomoći bh bloku i irmi.
pa evo kada rezimiras ZK u predsjednistvu za svo ovo vrijeme od kako je tu...mislim da je prvi put usao 2006. godine...vidis da nije uradio nista ni vise ni manje od Covica
Hrvatska komponenta njega ne priznaje nikako...ni u BiH,ni u EU,ni u Hrvatskoj...tako da on dalje od FBiH nema nikakav uticaj i potpuno je nebitan
U Predsjednistvu se sve odluke donose jednoglasno i nema preglasavanja...tako da je apsolutno nebitno je li Covic hr komponenta ili neko drugi...ako bosnjacki clan glasa protiv necega,to propada...jer preglasavanja nema

to sto on prica 10 godina da je za drzavu...je li jednom,eto samo jednom u praksi uradio ista za tu istu drzavu...mislim na nesto bitno...ne na "puckanje po prstima" i populizam.
Znaci taj lik je obicna pijanica i totalno je nesposoban ali cim spomene drzavu ,vecina vas svrsava...jer je hrvat pa vama puno srce sto jos neko voli BiH osim bosnja i eto ,lik jase 15 godina po politickom nebu...veceg nehljeba ova drzava nije vidjela.
Lik koji u Parlamentu za 4 godine nije imao niti jednu inicijativu ili prijedlog...halo niti jednu....nula i opet neki vjeruju da on moze nesto i zna nesto

ja sam davno postao svjestan da mi u ovom sranju nismo zbog politicara,nego zbog ljudi koji biraju pogresne politicare...svako iz svojih razloga.
malakh

#47549 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

zippoo87 wrote: 01/01/2021 01:45
malakh wrote: 31/12/2020 23:28 ne, jer ja nikada nisam podržavao njegovu stranku, pa čak ni 2014. godine, kada su mnogi poletili da glasuju za njih.

pa evo kada rezimiras ZK u predsjednistvu za svo ovo vrijeme od kako je tu...mislim da je prvi put usao 2006. godine...vidis da nije uradio nista ni vise ni manje od Covica
Hrvatska komponenta njega ne priznaje nikako...ni u BiH,ni u EU,ni u Hrvatskoj...tako da on dalje od FBiH nema nikakav uticaj i potpuno je nebitan
U Predsjednistvu se sve odluke donose jednoglasno i nema preglasavanja...tako da je apsolutno nebitno je li Covic hr komponenta ili neko drugi...ako bosnjacki clan glasa protiv necega,to propada...jer preglasavanja nema

to sto on prica 10 godina da je za drzavu...je li jednom,eto samo jednom u praksi uradio ista za tu istu drzavu...mislim na nesto bitno...ne na "puckanje po prstima" i populizam.
Znaci taj lik je obicna pijanica i totalno je nesposoban ali cim spomene drzavu ,vecina vas svrsava...jer je hrvat pa vama puno srce sto jos neko voli BiH osim bosnja i eto ,lik jase 15 godina po politickom nebu...veceg nehljeba ova drzava nije vidjela.
Lik koji u Parlamentu za 4 godine nije imao niti jednu inicijativu ili prijedlog...halo niti jednu....nula i opet neki vjeruju da on moze nesto i zna nesto

ja sam davno postao svjestan da mi u ovom sranju nismo zbog politicara,nego zbog ljudi koji biraju pogresne politicare...svako iz svojih razloga.
da se ne vracamo. stoji sto si napisao, ali nisam nikada nesto pretjerano to ni sporio. ni parlament, a ni predsjednistvo. generalno, opca slika u svijetu i vanjska politika dovodi do zakljucka da je komsic bolji izbor od covica, a matematicki ga moze pobijediti. na stranu sto smo saborci, pa postovanje i sa te strane. ali, kada se komsic pokaze kao sluga nacionalistima i kada mostar isporuci njima i pomogne im da zavladaju mostarom, onda je saucesnik sa covicem, ma koliko se u javnosti mrzili. to govorim zato sto mislim da ce hdz imati gradonacelnika mostara kojeg ce podrzati i komsicevi ljudi, ako ih upoce i ima u gradskom vijecu, a ranije odbio podrzati jednu zdravu ideju irme baralije. neka izvinu svi, ali ja ipak mislim da se u mostaru polaze ispit ideoloske pristrasnosti.

i da te malo korigiram. nisam "bosnjo", a nisam ni "bosnjak", ali volim bosnu i hercegovinu i poznajem jako puno nebosnjaka koji ju vole. ali taj nametnuti sda narativ
kojim oni spinuju javnost da samo bosnjaci i to sda bosnjaci vole bosnu i hercegovnu i dovodi do takvih promisljanja. da me pogresno ne shvatis, ne zamjeram.
Last edited by malakh on 01/01/2021 02:02, edited 2 times in total.
drug_profi

#47550 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

ZK je nacinio ogormnu stetu samo time sto je ojacao HDZ do te mjere da vise nema opozicije.
2006. je u hrvatskom korpusu bilo dovoljno normalnih konstruktivnih opcija sa kojima se mogla graditi drzava.
I gle cuda, pojavi se ZK, i najednom HDZ poce jacati na fonu majorizacije.
Radi nebitnog mjesta.
Post Reply