[/quote]
Iskren osvrt, posebno znajući od koga dolazi.MuaDib wrote: ↑26/12/2020 21:57 Demokratska fronta je u fazi nove konsolidacije kojom se odgovornost za izborni debakl isporučuje kantonalnim i općinskim odborima posebno na TK i u KS. Uz posve očekivani izostanak ikakve strateške analize o rezultatima poraza, bez volje da se promjeni od građana odbačeni politički kurs i da se spasi koliko se DF spasiti može od potpunog nestanka sa političke scene. Nažalost i DF je postao plijen zelene anakonde, koja ga je ugušila i ispljunula čim joj je postao blast.
Ono kad si zarobljen izmedju ukradene ikone i straha da ti plin ne iskljuce.
E, bas tako. Kako si me provalio, my bad!
Posudio stranicu iz tvoje knjige, sto pitas?
u centru u opcinsko vijece ispred dfa usao dzeka muminovic. sto dalje pricati o toj farsi od stranke?MuaDib wrote: ↑26/12/2020 21:57 Demokratska fronta je u fazi nove konsolidacije kojom se odgovornost za izborni debakl isporučuje kantonalnim i općinskim odborima posebno na TK i u KS. Uz posve očekivani izostanak ikakve strateške analize o rezultatima poraza, bez volje da se promjeni od građana odbačeni politički kurs i da se spasi koliko se DF spasiti može od potpunog nestanka sa političke scene. Nažalost i DF je postao plijen zelene anakonde, koja ga je ugušila i ispljunula čim joj je postao blast.
onda neke neko poruci Obrazliji da ce ga jos skuplje kostati ona izjava da mu nije bitno sta narod misli. tek na iducim izborima i njegov Obraz, cuj mene guzica...Obraz, ce moci biti lijepo procijenjen od strane onih cije misljenje mu je nebitno.MuaDib wrote: ↑26/12/2020 21:57 Demokratska fronta je u fazi nove konsolidacije kojom se odgovornost za izborni debakl isporučuje kantonalnim i općinskim odborima posebno na TK i u KS. Uz posve očekivani izostanak ikakve strateške analize o rezultatima poraza, bez volje da se promjeni od građana odbačeni politički kurs i da se spasi koliko se DF spasiti može od potpunog nestanka sa političke scene. Nažalost i DF je postao plijen zelene anakonde, koja ga je ugušila i ispljunula čim joj je postao blast.
Daj nam te tememalakh wrote: ↑28/12/2020 00:59u centru u opcinsko vijece ispred dfa usao dzeka muminovic. sto dalje pricati o toj farsi od stranke?MuaDib wrote: ↑26/12/2020 21:57 Demokratska fronta je u fazi nove konsolidacije kojom se odgovornost za izborni debakl isporučuje kantonalnim i općinskim odborima posebno na TK i u KS. Uz posve očekivani izostanak ikakve strateške analize o rezultatima poraza, bez volje da se promjeni od građana odbačeni politički kurs i da se spasi koliko se DF spasiti može od potpunog nestanka sa političke scene. Nažalost i DF je postao plijen zelene anakonde, koja ga je ugušila i ispljunula čim joj je postao blast.
kakve odluke, u posljednje vrijeme, donosi njihov predsjednik, mogao bi i on na sljedecim izborima biti pokojni politicar.
postaje dvoličnjak i o temama u kojima ne bi trebalo biti rezona i dvoumljenja.
Jesil to u sbb presao?malakh wrote: ↑28/12/2020 00:59u centru u opcinsko vijece ispred dfa usao dzeka muminovic. sto dalje pricati o toj farsi od stranke?MuaDib wrote: ↑26/12/2020 21:57 Demokratska fronta je u fazi nove konsolidacije kojom se odgovornost za izborni debakl isporučuje kantonalnim i općinskim odborima posebno na TK i u KS. Uz posve očekivani izostanak ikakve strateške analize o rezultatima poraza, bez volje da se promjeni od građana odbačeni politički kurs i da se spasi koliko se DF spasiti može od potpunog nestanka sa političke scene. Nažalost i DF je postao plijen zelene anakonde, koja ga je ugušila i ispljunula čim joj je postao blast.
kakve odluke, u posljednje vrijeme, donosi njihov predsjednik, mogao bi i on na sljedecim izborima biti pokojni politicar.
mostar, podrzavanje zlatka guzina, nauštrb irme baralije.Patton44 wrote: ↑28/12/2020 10:17Daj nam te tememalakh wrote: ↑28/12/2020 00:59u centru u opcinsko vijece ispred dfa usao dzeka muminovic. sto dalje pricati o toj farsi od stranke?MuaDib wrote: ↑26/12/2020 21:57 Demokratska fronta je u fazi nove konsolidacije kojom se odgovornost za izborni debakl isporučuje kantonalnim i općinskim odborima posebno na TK i u KS. Uz posve očekivani izostanak ikakve strateške analize o rezultatima poraza, bez volje da se promjeni od građana odbačeni politički kurs i da se spasi koliko se DF spasiti može od potpunog nestanka sa političke scene. Nažalost i DF je postao plijen zelene anakonde, koja ga je ugušila i ispljunula čim joj je postao blast.
Irma pa Irma.Glasaci su sve rekli,pogledaj broj glasova za Irmu i za Zlatka, samo ce ti se reci.malakh wrote: ↑28/12/2020 22:31mostar, podrzavanje zlatka guzina, nauštrb irme baralije.Patton44 wrote: ↑28/12/2020 10:17Daj nam te tememalakh wrote: ↑28/12/2020 00:59
u centru u opcinsko vijece ispred dfa usao dzeka muminovic. sto dalje pricati o toj farsi od stranke?
da ti nesto drug objasni. povjesni momenat za mostar se dogodio kada je jedna irma baralija, obicna gradjanka grada mostara, podnijela tuzbu medjunarodnom sudu za ljudska prava u strazburu i isti presudio u njenu korist.
ta ista irma baralija je najzasluznija sto su se stranci alarmirali i nakon 12 godina prisilili lidere naiconalnih stranaka da se dogovore vizavi izbora u mostaru. ta ista irma baralija je dokazala da se krse ljudska prava i da se cca sto tisuca mostaraca drzi taocima zbog volje naiconalista. ta ista irma je pobijedila nacionaliste na jedinom mjestu gdje ih moze pobijediti.
komsic je nebrojno puta u javnosti kritizirao sistem koji ne postuje ljudska prava, pominjao slucajeve: "sejdic i finci", "zornic", "pilav", "pudaric" i kada se kandidirao netko tko je upravo u strazburu pobijedio one koji su 12 godina krsili ljudska prava mostaraca i omogucio da se izbori i odrze, on je odlucio da podrzi iste te koji su 12 godina sve to cinili.
mostar je grad slucaj i uvazeni komsic je slucajno mogao sjesti za stol sa bh blokom i podrzati irmu baraliju. mogao je svima nama pokazati da i u praksi podrzava sve ono sto godinama u javnosti prezentira. on je izabran u predsjednistvo kao simbol onoga protiv cega se irma bori i kao simbol irmine pobjede (makar sam ja glasao za njega iz tog razloga, a znam jos ljudi), a drznuo se sve to ignorirati i stati na stranu nacionalista koji punih 12 godina krcme mostar i u suradnji sa hdzom kidnapiraju volju gradjanja mostara. na kraju price ce biti saucesnik u koaliciji sa hdzom i izabrati njihovog gradonacelnika.
druga stvar je ova populisticka apelacija ustavnom sudu zbog zakona o prebivalistu. svi su znali da je vec bila i odbijena. koalicija prvi mart, koju je predvodio emir suljagic, se direktno angazirala oko toga, a poslije je emir bio kandidat za clana predajednistva siprad njegove stranke. i sada nas sve pravi budale da on za tu apelaciju nije znao.![]()
vidis ja sam netko koga su puno vrijedjali zbog podrske koju sam pruzao komsicu, jer sam vjerovao da drzi do elementarnih principa kakav je i ovaj, po meni najbitniji princip. slucaj mostara je prvi put da je imao priliku da se dokaze da drzi do principa nenacionalizma ili antinacionalizma i istinske borbe protiv nacionalista, ali sam se uvjerio da je manipulirao. nema veze, svaki covjek grijesi kroz zivot, ali bitno je biti razuman i priznati gresku.
pa irma je bila nositeljica liste za izbornu jedinicu stari grad u kojoj pravo glasa ima cca 23 tisuce gradjanja, a od tih 23 tisuce, cca 11 je izaslo na izbore.Patton44 wrote: ↑29/12/2020 10:05Irma pa Irma.Glasaci su sve rekli,pogledaj broj glasova za Irmu i za Zlatka, samo ce ti se reci.malakh wrote: ↑28/12/2020 22:31mostar, podrzavanje zlatka guzina, nauštrb irme baralije.
da ti nesto drug objasni. povjesni momenat za mostar se dogodio kada je jedna irma baralija, obicna gradjanka grada mostara, podnijela tuzbu medjunarodnom sudu za ljudska prava u strazburu i isti presudio u njenu korist.
ta ista irma baralija je najzasluznija sto su se stranci alarmirali i nakon 12 godina prisilili lidere naiconalnih stranaka da se dogovore vizavi izbora u mostaru. ta ista irma baralija je dokazala da se krse ljudska prava i da se cca sto tisuca mostaraca drzi taocima zbog volje naiconalista. ta ista irma je pobijedila nacionaliste na jedinom mjestu gdje ih moze pobijediti.
komsic je nebrojno puta u javnosti kritizirao sistem koji ne postuje ljudska prava, pominjao slucajeve: "sejdic i finci", "zornic", "pilav", "pudaric" i kada se kandidirao netko tko je upravo u strazburu pobijedio one koji su 12 godina krsili ljudska prava mostaraca i omogucio da se izbori i odrze, on je odlucio da podrzi iste te koji su 12 godina sve to cinili.
mostar je grad slucaj i uvazeni komsic je slucajno mogao sjesti za stol sa bh blokom i podrzati irmu baraliju. mogao je svima nama pokazati da i u praksi podrzava sve ono sto godinama u javnosti prezentira. on je izabran u predsjednistvo kao simbol onoga protiv cega se irma bori i kao simbol irmine pobjede (makar sam ja glasao za njega iz tog razloga, a znam jos ljudi), a drznuo se sve to ignorirati i stati na stranu nacionalista koji punih 12 godina krcme mostar i u suradnji sa hdzom kidnapiraju volju gradjanja mostara. na kraju price ce biti saucesnik u koaliciji sa hdzom i izabrati njihovog gradonacelnika.
druga stvar je ova populisticka apelacija ustavnom sudu zbog zakona o prebivalistu. svi su znali da je vec bila i odbijena. koalicija prvi mart, koju je predvodio emir suljagic, se direktno angazirala oko toga, a poslije je emir bio kandidat za clana predajednistva siprad njegove stranke. i sada nas sve pravi budale da on za tu apelaciju nije znao.![]()
vidis ja sam netko koga su puno vrijedjali zbog podrske koju sam pruzao komsicu, jer sam vjerovao da drzi do elementarnih principa kakav je i ovaj, po meni najbitniji princip. slucaj mostara je prvi put da je imao priliku da se dokaze da drzi do principa nenacionalizma ili antinacionalizma i istinske borbe protiv nacionalista, ali sam se uvjerio da je manipulirao. nema veze, svaki covjek grijesi kroz zivot, ali bitno je biti razuman i priznati gresku.
Irma je za Mostarce ko Damir Niksic il Memo Haljevac za Sarajlije.
Sto se tice Komsica, imas njegovu izjavu, da on licno nema nista protiv da Irma bude gradonacelnica.
Sto je nisu stavili za nositeljicu liste gdje 100 tisuca ima pravo glasa.malakh wrote: ↑29/12/2020 12:30pa irma je bila nositeljica liste za izbornu jedinicu stari grad u kojoj pravo glasa ima cca 23 tisuce gradjanja, a od tih 23 tisuce, cca 11 je izaslo na izbore.Patton44 wrote: ↑29/12/2020 10:05Irma pa Irma.Glasaci su sve rekli,pogledaj broj glasova za Irmu i za Zlatka, samo ce ti se reci.malakh wrote: ↑28/12/2020 22:31
mostar, podrzavanje zlatka guzina, nauštrb irme baralije.
Irma je za Mostarce ko Damir Niksic il Memo Haljevac za Sarajlije.
Sto se tice Komsica, imas njegovu izjavu, da on licno nema nista protiv da Irma bude gradonacelnica.
guzin je bio nositelj liste u gradskoj izbornoj jedinici u kojoj pravo glasa ima cca 100 tisuca gradjana.
to je neuporedivo.
a ne ulazeci u irminu personalnost, ona je zasluzila podrsku, a komsiceve izjave poslije izbora su samo posipanje pepelom i ta njegova izjava dolazi nakon saznanja da ih je sda prehebala u mostaru, sto rece onaj njegov dzubur... zasto o tome nije govorio u kampanji? bio je pitan sta misli o svemu i podrzavao je zlatka guzina i sda. cak mu je i cedu na noge doveo![]()
zato što su iz bh bloka bili pametni i shvatili da bi, sa ili bez irme, na gradskoj listi imali 2 mandata, dok bi u starom gradu sa irmom garantirano imali dobar rezultat, što se na koncu i pokazalo.