Niko nije spojen na fikretove respiratore.TESLA_EDISON wrote: ↑30/12/2020 09:38
Pa i umiru kada ih spajaju na malinarove respiratore. Još na to dodaj doktore sa travničkih fakulteta jer sve što valja to je otjerano sa KCUS-a.
Na kraju krajeva, ne zna niko koliko je umrlih od korone. Sve je nagađanje jer nema obdukcija a samo obdukcija može potvrditi uzrok smrti.
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- zubi
#37501 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
- Tesla Edison
#37502 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa za 90% forumskog pučanstva sam doktor nauka
I što je najvažnije, koristim mozak. Ostalim mozak služi samo za primanje naredbi od onih koji su ih i pretvorili u panikbotove.
- Tesla Edison
#37503 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Niko nije ni umro od korone.zubi wrote: ↑30/12/2020 09:39Niko nije spojen na fikretove respiratore.TESLA_EDISON wrote: ↑30/12/2020 09:38
Pa i umiru kada ih spajaju na malinarove respiratore. Još na to dodaj doktore sa travničkih fakulteta jer sve što valja to je otjerano sa KCUS-a.
Na kraju krajeva, ne zna niko koliko je umrlih od korone. Sve je nagađanje jer nema obdukcija a samo obdukcija može potvrditi uzrok smrti.
S tim da su dokazi za drugu tvrdnju neuporedivo jači od prve
- zubi
#37504 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
NIje bolan tesla, pardon edisone, ne lupaj, FFF respiratori se jesu u svrhu pokusaja promocije, ponegdje pred izbore podijelili bolnicama, ali ih niko nije stavio u funkciju, nisu jos verifikovani, tako da i ovi sto su preuzeti stoje u podrumuTESLA_EDISON wrote: ↑30/12/2020 09:41Niko nije ni umro od korone.zubi wrote: ↑30/12/2020 09:39Niko nije spojen na fikretove respiratore.TESLA_EDISON wrote: ↑30/12/2020 09:38
S tim da su dokazi za drugu tvrdnju neuporedivo jači od prve![]()
-
adsubzero
#37505 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
A koji su to?TESLA_EDISON wrote: ↑30/12/2020 09:41Niko nije ni umro od korone.zubi wrote: ↑30/12/2020 09:39Niko nije spojen na fikretove respiratore.TESLA_EDISON wrote: ↑30/12/2020 09:38
-
laik1981
#37506 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo gore je dokaz nesposobnosi naucne zajednice koja jos uvijek nije utvrdila mogu li oni sa antitijelima prenositi zarazu, a teorije zavjere bi bila da kazemo da su brojevi u UK skocili zbog pocetka vakcinacijespinel_ wrote: ↑30/12/2020 07:57 Jel ovo 'teorija zavjere'?
Glavna znanstvenica Svjetske zdravstvene organizacije Soumya Swaminathan izjavi:“ I don't believe we have the evidence on any of the vaccines to be confident that it's going to prevent people from actually getting the infection and therefore being able to pass it on„
U prijevodu bi to bilo: ne vjerujem da postoje sigurni dokazi da će ijedno cjepivo spriječiti da ljudi obole i samim time da prenesu zarazu na druge.
U CJEPIVU JE SPAS!
- Tesla Edison
#37507 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
A donirani iz UAE koji su isti? Šta misliš gdje su oni?zubi wrote: ↑30/12/2020 09:48NIje bolan tesla, pardon edisone, ne lupaj, FFF respiratori se jesu u svrhu pokusaja promocije, ponegdje pred izbore podijelili bolnicama, ali ih niko nije stavio u funkciju, nisu jos verifikovani, tako da i ovi sto su preuzeti stoje u podrumuTESLA_EDISON wrote: ↑30/12/2020 09:41Niko nije ni umro od korone.
![]()
Pa na intenzivnim naravno. Samo njih niko ne spominje jer nisu medijski zanimljivi kao malinarovi.
Jebiga ovim iz UAE i ne treba verifikacija. To su braća muslimani, gdje bi to zajebalo. Ma kakvi.
-
kox
#37508 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Zar nije 47 preminulih juče, a tu obično utorkom 'ulaze' zaostaci od prethodnih dana:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-bosni ... /201229053
?
- zubi
#37509 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ni oni se ne koriste, jel ti bas sve sto pricas, lupetas na pamet???TESLA_EDISON wrote: ↑30/12/2020 09:50A donirani iz UAE koji su isti? Šta misliš gdje su oni?zubi wrote: ↑30/12/2020 09:48NIje bolan tesla, pardon edisone, ne lupaj, FFF respiratori se jesu u svrhu pokusaja promocije, ponegdje pred izbore podijelili bolnicama, ali ih niko nije stavio u funkciju, nisu jos verifikovani, tako da i ovi sto su preuzeti stoje u podrumuTESLA_EDISON wrote: ↑30/12/2020 09:41
Niko nije ni umro od korone.
![]()
Pa na intenzivnim naravno. Samo njih niko ne spominje jer nisu medijski zanimljivi kao malinarovi.
Jebiga ovim iz UAE i ne treba verifikacija. To su braća muslimani, gdje bi to zajebalo. Ma kakvi.
-
laik1981
#37510 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Rekla mu zenakox wrote: ↑30/12/2020 09:53Zar nije 47 preminulih juče, a tu obično utorkom 'ulaze' zaostaci od prethodnih dana:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-bosni ... /201229053
?
-
laik1981
#37511 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Dokaz da imamo katastrofalno zdravstvo i nesposobne ublehe koje ne znaju da lijece.. Cast izuzetcima..apsidejzi wrote: ↑30/12/2020 07:53Jebale vas teorije zavjere vise. Uskoro cemo biti najgori u svijetu po broju umrlih a vi i dalje pricate o nekim crnim planovima. Shvatate li vi da smo 4ti u svijetu. Imamo haman 1300 umrlih na milion stanovnika. Ispred nas su samo slovenija belgija i sanmarino a najbrze rastuci smo MI.TESLA_EDISON wrote: ↑30/12/2020 06:59Cilj je panika a kada imaš paniku, imaš opravdanja za mjere.boy_zelenski wrote: ↑30/12/2020 01:09
Obrazuj se malo, kad vec nemas obraza pa pises takve nebuloze. Nije cijela Bosna na Podhrastovima.
Sjetite se marta. Kolika je panika bila, ljudi su bukvalno tukli druge ako ih vide bez maske i rukavica. Svi su aplaudirali budžetskim parazitima sa balkona, slavili Solaka i krizni štab,....
Samo pusti paniku pa vladaj. Gdje je panika tu su mjere, gdje su mjere tu je kriminal, gdje je kriminal tu su malinari, vlada, stožeri.
88 ljudi jucer umrlo a ovaj kreten meni govori da se obrazujem... ja se mogu obrazovati al ti nikada obraza neces imati. Kakav egocentrizam...
- Tesla Edison
#37512 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja tvrdim da niko nije umro od korone a ti mi dokaži da jeste bez obdukcije.
Pitam se zašto to sudovi jedino obdukciju prihvataju kao dokaz o uzroku smrti određene osobe.
Bez obdukcije se danas može svašta desiti. Racimo, doktor greškom isključi respirator, puknu pluća, pacijent umre i on konstatuje da je od COVID-a. Bez obudkcije ne možeš znati jesu li pluća pukla ili nisu. Pozitivan je i odmah upisuju kao preminuo od covida a sa druge strane doktor zajebo stvar i izvukao se na taj način. Budući da smo mi država kakva jesmo, uopšte ne sumnjam da je ovakvih i sličnih slučajeva bilo na pretek.
-
Trappist
#37513 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
"Istraživanje kineskog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) pokazalo je da je u Wuhanu, epicentru pandemije, bilo zaraženo oko pola miliona stanovnika, 10 puta više od zvanično objavljenog broja"daddy-kool wrote: ↑29/12/2020 20:02 https://www.zzjzfbih.ba/seroepidemiolos ... -covid-19/
![]()
Nije reprezentativan uzorak (osobe u dobi od 18 do 65 godina koji su donirali krv u razdoblju od 2.11. do 7.12.2020. godine, više muških i sl), i moje je mišljenje da je realan broj bliže donjoj granici intervala pouzdanosti (oko 14-15%), ali tu je to negdje za taj vremenski presjek. Broj stvarno zaraženih naspram broja potvrđenih PCR testovm je 3,5-4x veći, nema onog 10x,15x i sl.
Sve u svemu dobro da su ovo uradili, imamo neki okvir koliko je populacije došlo u dodir sa virusom.
-
adsubzero
#37514 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa ti si iznio tako jaku tvrdnju, sta je problem da dokazes?TESLA_EDISON wrote: ↑30/12/2020 10:01Ja tvrdim da niko nije umro od korone a ti mi dokaži da jeste bez obdukcije.adsubzero wrote: ↑30/12/2020 09:48A koji su to?TESLA_EDISON wrote: ↑30/12/2020 09:41
Niko nije ni umro od korone.
Pitam se zašto to sudovi jedino obdukciju prihvataju kao dokaz o uzroku smrti određene osobe.
Bez obdukcije se danas može svašta desiti. Racimo, doktor greškom isključi respirator, puknu pluća, pacijent umre i on konstatuje da je od COVID-a. Bez obudkcije ne možeš znati jesu li pluća pukla ili nisu. Pozitivan je i odmah upisuju kao preminuo od covida a sa druge strane doktor zajebo stvar i izvukao se na taj način. Budući da smo mi država kakva jesmo, uopšte ne sumnjam da je ovakvih i sličnih slučajeva bilo na pretek.
- Tesla Edison
#37515 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Dokazujem time što nema obdukcija. Što ih nema, šta se krije i koga kriju, samo znaju oni koji su takvu odluku donijeli. Ako je neko pozitivan, ne znači da je umro od korone. Može samo sa koronom.adsubzero wrote: ↑30/12/2020 10:17Pa ti si iznio tako jaku tvrdnju, sta je problem da dokazes?TESLA_EDISON wrote: ↑30/12/2020 10:01Ja tvrdim da niko nije umro od korone a ti mi dokaži da jeste bez obdukcije.
Šta sad da neki pozitivan pogine u saobraćajnoj nesreći. Jel i on preminuo od korone? Hoće li i on ići u statistiku?
-
adsubzero
#37516 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nemoj me nasmijavati, pa o tome se cijele godine prica, kao da u zdravstvu sjede samo idioti i zlikovci.TESLA_EDISON wrote: ↑30/12/2020 10:23Dokazujem time što nema obdukcija. Što ih nema, šta se krije i koga kriju, samo znaju oni koji su takvu odluku donijeli. Ako je neko pozitivan, ne znači da je umro od korone. Može samo sa koronom.adsubzero wrote: ↑30/12/2020 10:17Pa ti si iznio tako jaku tvrdnju, sta je problem da dokazes?TESLA_EDISON wrote: ↑30/12/2020 10:01
Šta sad da neki pozitivan pogine u saobraćajnoj nesreći. Jel i on preminuo od korone? Hoće li i on ići u statistiku?
Obdukcija se radi samo kada je potrebno tj. kada uzrok smrti nije moguce utvrditi. Tebi kao laiku nije jasno kako je moguce da doktor prepozna pacijentovu klinicku sliku, ali kao sto je @splinter vec pisao, doktoru to nije problem jer je klinicka slika karakteristicna.
Stvarno tebe ne kontam, ti si bas sifra od covjeka. Ovamo branis vakcine a sad tvrdis niko nije umro od Covida. Za sta onda da se vakcinise?
-
BadBoy
#37517 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kako znaš da je pogino u saobraćajnoj nesreći? Možda je poginuo sa saobraćajnom nesrećom?TESLA_EDISON wrote: ↑30/12/2020 10:23Dokazujem time što nema obdukcija. Što ih nema, šta se krije i koga kriju, samo znaju oni koji su takvu odluku donijeli. Ako je neko pozitivan, ne znači da je umro od korone. Može samo sa koronom.adsubzero wrote: ↑30/12/2020 10:17Pa ti si iznio tako jaku tvrdnju, sta je problem da dokazes?TESLA_EDISON wrote: ↑30/12/2020 10:01
-
Trappist
#37518 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.bbc.com/news/health-53722711BadBoy wrote: ↑30/12/2020 10:40Kako znaš da je pogino u saobraćajnoj nesreći? Možda je poginuo sa saobraćajnom nesrećom?TESLA_EDISON wrote: ↑30/12/2020 10:23Dokazujem time što nema obdukcija. Što ih nema, šta se krije i koga kriju, samo znaju oni koji su takvu odluku donijeli. Ako je neko pozitivan, ne znači da je umro od korone. Može samo sa koronom.
"In England, there was no time limit. Someone who recovered from Covid-19 in March and died in a car crash in July would have been counted as a coronavirus death."
Samo se ismijavajte.
-
BadBoy
#37519 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne pitam za koronu, nego za smrt od saobraćajne nesreće. Kako znaju da je to uzrok?Trappist wrote: ↑30/12/2020 10:47https://www.bbc.com/news/health-53722711BadBoy wrote: ↑30/12/2020 10:40Kako znaš da je pogino u saobraćajnoj nesreći? Možda je poginuo sa saobraćajnom nesrećom?TESLA_EDISON wrote: ↑30/12/2020 10:23
Dokazujem time što nema obdukcija. Što ih nema, šta se krije i koga kriju, samo znaju oni koji su takvu odluku donijeli. Ako je neko pozitivan, ne znači da je umro od korone. Može samo sa koronom.
"In England, there was no time limit. Someone who recovered from Covid-19 in March and died in a car crash in July would have been counted as a coronavirus death."
Samo se ismijavajte.
- Tesla Edison
#37520 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
A ko garantuje da taj doktor koji "prepoznaje" kliničku sliku da nije ubio tog pacijenta i smrt pripisao koroni? Bez obdukcije tovja tvrdnja i moja tvrdnja su pravno jednake.adsubzero wrote: ↑30/12/2020 10:38Nemoj me nasmijavati, pa o tome se cijele godine prica, kao da u zdravstvu sjede samo idioti i zlikovci.TESLA_EDISON wrote: ↑30/12/2020 10:23Dokazujem time što nema obdukcija. Što ih nema, šta se krije i koga kriju, samo znaju oni koji su takvu odluku donijeli. Ako je neko pozitivan, ne znači da je umro od korone. Može samo sa koronom.
Obdukcija se radi samo kada je potrebno tj. kada uzrok smrti nije moguce utvrditi. Tebi kao laiku nije jasno kako je moguce da doktor prepozna pacijentovu klinicku sliku, ali kao sto je @splinter vec pisao, doktoru to nije problem jer je klinicka slika karakteristicna.
Stvarno tebe ne kontam, ti si bas sifra od covjeka. Ovamo branis vakcine a sad tvrdis niko nije umro od Covida. Za sta onda da se vakcinise?
Da ti bude lakše da me dešifruješ. Nisam pristalica teorija zavjere, žestoki sam kritičar antivaksera jer znam šta znači imunizacija, šta znači virus, bolest općenito.Stvarno tebe ne kontam, ti si bas sifra od covjeka. Ovamo branis vakcine a sad tvrdis niko nije umro od Covida. Za sta onda da se vakcinise?
Pa šta je problem? Problem su prvo mediji, koji po mrtvima gaze zarad profita. Vjerovatno si vidio jučer u Petrinji kada kamera N1 snima ženu koja plaće zbog gubitka djeteta i sve to da bi im video postao viralan i na istome zarađivali od pregleda. Dno dna. Ovu pandemiju su mediji pogoršali koliko se god moglo pogoršati a sve zarad samopromocije i zarade. Novinari su ljuštira bez duše i morala.
Drugo, problem su mi doktori u DZ i KCUS-u. Iskoristilu su pandemiju da sebi obezbjede extra slobodnog vremena, manje posla, manje žrtve. Kada sam čuo koliko ih je otišlo na bolovanje na samom početku pandemije, okrenuo sam se na glavu od muke. Pokreću štrajk u jeku pandemije. Govore kako su prebukirani, isto kao da im pandemija nije u opisu posla pa zbog istih je uveden i lockdown i uništena ekonomija i sve ostalo. Zamisli da se vojska žali što je rat i da mole ljude da se isele kako oni ne bi imali koga braniti?!
Treće, problem mi je licemjerni krizni štab. Štab u kojem sjedi jedan Adem Zalihić ,koji je organizovao skupove u Novom gradu u jeku pandemije i otkazao ih je zbog pritiska javnosti. Osoba koja je rekla da u Podhrastovima leži "onako", da nema simptoma (a prije toga zaražen dolazio na posao) pa onda naprasno izjavio da ima simptome i kao šlag na tortu, ozdravio za 3 dana?! Krizni štab koji u svom sastavu ima takvu osobu može biti samo stručan u licemjerstvu. Ničemu drugom.
Također, Aida Pilav, otišla brčkati guzicu po Turskoj a narod poziva da ostanu kućama. Dno dna.
Četvrto, problem su mi uhljebi kojima je pandemija došla kao kec na 12. Najveći su botovski kerovi po društvenim mrežama. Pored svih problema, oni na vatru dodaju još benzina.
Peto, nebulozne mjere kao što su maske na otvorenom, policijski sat i sl. Brojke drastično padaju a nismo zatvoreni kao što je evropa. Jel neko pohvalio građane na TV-u? Nije niko. A kad treba zatvoriti, nametnuti, optužiti i pokrasti te građane, tada su isti neodgovorna stoka.
Nisam protiv nauke, štaviše, itekako sam ua nauku međutim, protiv sam nakaradnog sistema koji je postavio nakaradne doktore u zdravstvo, koji je imenovao nakaradni krizni štab koji donosi nakaradne mjere a sve potpomognuto nakaradnim medijima i botovskim uhljebskim kerovima.
E protiv toga sam. A protiv vakcine ne, i nikad neću ni biti.
I šta @splinter radi na forumu? Zato što je nakaradan sistem, ljude poput njega odbacuju i ne imenuju u štabove a umjesto takvih imamo razne Zalihiće, Pilave, Mandiće i njima slične.
Last edited by Tesla Edison on 30/12/2020 11:12, edited 1 time in total.
-
Trappist
#37521 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ObdukcijomBadBoy wrote: ↑30/12/2020 10:48Ne pitam za koronu, nego za smrt od saobraćajne nesreće. Kako znaju da je to uzrok?Trappist wrote: ↑30/12/2020 10:47https://www.bbc.com/news/health-53722711
Samo se ismijavajte.
-
BadBoy
#37522 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa ne rade ih za sve saobraćajne nesreće, a nisu ni za taj slučaj u engleskoj. Tako da ne znamoTrappist wrote: ↑30/12/2020 11:12ObdukcijomBadBoy wrote: ↑30/12/2020 10:48Ne pitam za koronu, nego za smrt od saobraćajne nesreće. Kako znaju da je to uzrok?Trappist wrote: ↑30/12/2020 10:47
https://www.bbc.com/news/health-53722711
Samo se ismijavajte.![]()
-
Trappist
#37523 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ali znamo da su svi iz korona statistike umrli samo zbog korone ?
-
splinter
#37524 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Hvala Bogu pa nisam ni u kakvom štabu, pogotovu ovdje kod nas. Prošao me taj entuzijazam. Samo privatluk ubuduće npr nešto poput privatne laobratorije i neki kapital izvana, neki parnterski program sa EU, al ne možeš od naših lešinara s vlasti ni dočega doći iako imaš ideju.TESLA_EDISON wrote: ↑30/12/2020 11:11A ko garantuje da taj doktor koji "prepoznaje" kliničku sliku da nije ubio tog pacijenta i smrt pripisao koroni? Bez obdukcije tovja tvrdnja i moja tvrdnja su pravno jednake.adsubzero wrote: ↑30/12/2020 10:38Nemoj me nasmijavati, pa o tome se cijele godine prica, kao da u zdravstvu sjede samo idioti i zlikovci.TESLA_EDISON wrote: ↑30/12/2020 10:23
Dokazujem time što nema obdukcija. Što ih nema, šta se krije i koga kriju, samo znaju oni koji su takvu odluku donijeli. Ako je neko pozitivan, ne znači da je umro od korone. Može samo sa koronom.
Da ti bude lakše da me dešifruješ. Nisam pristalica teorija zavjere, žestoki sam kritičar antivaksera jer znam šta znači imunizacija, šta znači virus, bolest općenito.Stvarno tebe ne kontam, ti si bas sifra od covjeka. Ovamo branis vakcine a sad tvrdis niko nije umro od Covida. Za sta onda da se vakcinise?
Pa šta je problem? Problem su prvo mediji, koji po mrtvima gaze zarad profita. Vjerovatno si vidio jučer u Petrinji kada kamera N1 snima ženu koja plaće zbog gubitka djeteta i sve to da bi im video postao viralan i na istome zarađivali od pregleda. Dno dna. Ovu pandemiju su mediji pogoršali koliko se god moglo pogoršati a sve zarad samopromocije i zarade. Novinari su ljuštira bez duše i morala.
Drugo, problem su mi doktori u DZ i KCUS-u. Iskoristilu su pandemiju da sebi obezbjede extra slobodnog vremena, manje posla, manje žrtve. Kada sam čuo koliko ih je otišlo na bolovanje na samom početku pandemije, okrenuo sam se na glavu od muke. Pokreću štrajk u jeku pandemije. Govore kako su prebukirani, isto kao da im pandemija nije u opisu posla pa zbog istih je uveden i lockdown i uništena ekonomija i sve ostalo. Zamisli da se vojska žali što je rat i da mole ljude da se isele kako oni ne bi imali koga braniti?!
Treće, problem mi je licemjerni krizni štab. Štab u kojem sjedi jedan Adem Zalihić ,koji je organizovao skupove u Novom gradu u jeku pandemije i otkazao ih je zbog pritiska javnosti. Osoba koja je rekla da u Podhrastovima leži "onako", da nema simptoma (a prije toga zaražen dolazio na posao) pa onda naprasno izjavio da ima simptome i kao šlag na tortu, ozdravio za 3 dana?! Krizni štab koji u svom sastavu ima takvu osobu može biti samo stručan u licemjerstvu. Ničemu drugom.
Također, Aida Pilav, otišla brčkati guzicu po Turskoj a narod poziva da ostanu kućama. Dno dna.
Četvrto, problem su mi uhljebi kojima je pandemija došla kao kec na 12. Najveći su botovski kerovi po društvenim mrežama. Pored svih problema, oni na vatru dodaju još benzina.
Peto, nebulozne mjere kao što su maske na otvorenom, policijski sat i sl. Brojke drastično padaju a nismo zatvoreni kao što je evropa. Jel neko pohvalio građane na TV-u? Nije niko. A kad treba zatvoriti, nametnuti, optužiti i pokrasti te građane, tada su isti neodgovorna stoka.
Nisam protiv nauke, štaviše, itekako sam ua nauku međutim, protiv sam nakaradnog sistema koji je postavio nakaradne doktore u zdravstvo, koji je imenovao nakaradni krizni štab koji donosi nakaradne mjere a sve potpomognuto nakaradnim medijima i botovskim uhljebskim kerovima.
E protiv toga sam. A protiv vakcine ne, i nikad neću ni biti.
I šta @splinter radi na forumu? Zato što je nakaradan sistem, ljude poput njega odbacuju i ne imenuju u štabove a umjesto takvih imamo razne Zalihiće, Pilave, Mandiće i njima slične.
Ali ako ne može ovdje, može vani pa makar bila i Kina ili jugoistočna Azija. Nadam se da će mi se nekad želje ispuniti i da ću se makar na par godina ispaliti odavde preko nekog od programa poput PREDICT ili IDEEAL.
Već sam u kontaktu sa Eco Health Alliance, lakše je doći do Peter Daszak-a nego do našeg kantonalnog ministarstava .
-
BadBoy
#37525 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne, nikad ne znamo ko je od bilo čega ikada preminuo. Samo možemo znati ako je obdukcija rađena, izgleda.