Kriva je i korona i los sistem, moze li tako? Ako nije kriva korona, zasto se to redovno onda ne dogadja sa gripom?
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
adsubzero
#37476 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
Trappist
#37477 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kao prvo, doktori su sami birali taj poziv za koji dobiju platu svaki mjesec, i svaka im cast, ali to im je posao. Kao sto je pilotu posao da svaki dan preveze 300 ljudi a da ih ne ubije, i svaka mu cast. Kao drugo, kad sam ja imao koronu i kad sam pokusavao doci do doktora, javio mi se nakon 200 poziva. Kad sam otisao, vidio sam slusalicu podignutu, znaci namjerno nece da se javi, Tako da toliko o tome prst u guzicu.
-
Trappist
#37478 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mozda i dogadja ali mi nismo znali jer se nije ni pricalo o tome. Primjer kod susjeda:adsubzero wrote: ↑29/12/2020 13:05Kriva je i korona i los sistem, moze li tako? Ako nije kriva korona, zasto se to redovno onda ne dogadja sa gripom?
"Predsjednik Zoran Milanović u nedavnom intervjuu za N1 izrazio se pozitivno o mjerama koje je u borbi za suzbijanje zaraze koronavirusom poduzela Vlada, ali podsjetio i kako je prošle godine usred sezone gripe Klinika za infektivne bolesti u Zagrebu imala popunjene kapacitete respiratora. Ispada da je sada situacija bolja nego tada, dometnuo je.
Vratimo se u siječanj prošle godine. U vrijeme epidemije gripe Zarazna u Zagrebu je imala popunjene kapacitete respiratora, o tome se pisalo i to je bila jedna mala drama na koju nitko nije obratio pažnju. To je bilo prije samo godinu dana, ispada da je sada situacija bolja nego tada“."
-
aldinjo
#37479 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kako lagano "zaobiđiše" temu.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑29/12/2020 12:14 Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH na današnjoj sjednici je odbio da u dnevni red uvrsti prijedlog zastupnika Irfana Čengića (SDP) da se donesu zaključci vezani za provođenje presude Ustavnog suda BiH koji je to naložio Parlamentu FBiH.
"Zastupnici većine SDA-HDZ nisu prihvatili da danas raspravljamo o Odluci Ustavnog suda BiH. Još jednom sam pokazao da mi poštujemo Ustavni sud BiH i obaveze koje on naloži, a oni koji se kunu u Ustavni sud BiH na glasanju se ponašaju drugačije" izjavio je zastupnik Čengić.
Podsjećamo da je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim donesene mjere koje ograničavaju prava građana i naložio Parlamentu FBiH i Vladi FBiH da pronađe rješenje.
Ustavni sud je zaključio da miješanje u osnovna ljudska prava i slobode garantovane Ustavom BiH i Evropskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i sloboda, u konkretnom slučaju prava na privatni život i na slobodu kretanja, koje je izvršeno naredbama o obaveznom nošenju zaštitnih maski i o ograničenju kretanja, kada je izostalo aktivno učešće u donošenju i preispitivanju naređenih mjera najviših organa zakonodavne i izvršne vlasti, predstavlja kršenje navedenih ljudskih prava i sloboda.
-
aerodinamika
#37480 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
odluka suda je suluda, nije niko zaobisao, samo je odgodeno, nije sud mjerodavan za epidemioloske mjerealdinjo wrote: ↑29/12/2020 13:26Kako lagano "zaobiđiše" temu.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑29/12/2020 12:14 Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH na današnjoj sjednici je odbio da u dnevni red uvrsti prijedlog zastupnika Irfana Čengića (SDP) da se donesu zaključci vezani za provođenje presude Ustavnog suda BiH koji je to naložio Parlamentu FBiH.
"Zastupnici većine SDA-HDZ nisu prihvatili da danas raspravljamo o Odluci Ustavnog suda BiH. Još jednom sam pokazao da mi poštujemo Ustavni sud BiH i obaveze koje on naloži, a oni koji se kunu u Ustavni sud BiH na glasanju se ponašaju drugačije" izjavio je zastupnik Čengić.
Podsjećamo da je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim donesene mjere koje ograničavaju prava građana i naložio Parlamentu FBiH i Vladi FBiH da pronađe rješenje.
Ustavni sud je zaključio da miješanje u osnovna ljudska prava i slobode garantovane Ustavom BiH i Evropskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i sloboda, u konkretnom slučaju prava na privatni život i na slobodu kretanja, koje je izvršeno naredbama o obaveznom nošenju zaštitnih maski i o ograničenju kretanja, kada je izostalo aktivno učešće u donošenju i preispitivanju naređenih mjera najviših organa zakonodavne i izvršne vlasti, predstavlja kršenje navedenih ljudskih prava i sloboda.![]()
![]()
![]()
![]()
-
adsubzero
#37481 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
I da li su digli noge na sto i zapalili? Ili su zauzeti drugim stvarima? Jel shvatas da se ne moze raditi sa jednim pacijentom i istovremeno pricati sa drugim pacijentom na telefon, barem ne kontinuirano? Sjedio sam i kao pacijent i slusao doktoricu kako prica preko telefona 2-3 minute. Naravno da bi bilo potpuno neprihvatljivo da je ona uzela da se javi na telefon svaki naredni put, a ja da gledam u zid.Trappist wrote: ↑29/12/2020 13:07Kao prvo, doktori su sami birali taj poziv za koji dobiju platu svaki mjesec, i svaka im cast, ali to im je posao. Kao sto je pilotu posao da svaki dan preveze 300 ljudi a da ih ne ubije, i svaka mu cast. Kao drugo, kad sam ja imao koronu i kad sam pokusavao doci do doktora, javio mi se nakon 200 poziva. Kad sam otisao, vidio sam slusalicu podignutu, znaci namjerno nece da se javi, Tako da toliko o tome prst u guzicu.
Da si uzeo telefon, sjeo i konstantno zvao dobio bi, jer jedino tako i mozes dobiti. Kad sam otisao po doznake u DZ, dolazi neki klosar i govori ima temperaturu, a dosao tu medju (uglavnom) starije ljude. Pita ga sestra sto dolazis sa simptomima ovdje, kaze "ma 'arane zovem vas 20 puta to se ba niko ne javlja, sta cu drugo nego da dodjem". Jest al u qrcu zvao 20 puta. Kako sam ih ja dobio onda i kako su mi mogli reci da dodjem? Uzeo telefon i zvao dok nije zazvonilo. A onda sam pricao nekoliko minuta sa njima, normalno da niko ne moze dobit u to vrijeme. Jel to cudno?
Svaka cast pilotu, uvijek sam rekao ni jedno zanimanje ne potcjenjujem, a pilot je vrlo vazno zanimanje. I imam razumijevanje kad let kasni zbog loseg vremena ili bilo kojeg drugog razloga. To samo zelim da dokazem, ne osudjuj nekoga kada ne znas u kakvoj je situaciji, pogotovo ne na osnovu nekog pojedinacnog slucaja.
-
adsubzero
#37482 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Valjda potice od engleskogboy_zelenski wrote: ↑29/12/2020 13:47Smijesna mi je ta prica da zivis s doktoricom, kao da je to pokazatelj bilo cega.
A ovo ostalo sto si napisao ne znam na koga se odnosi, na mene sigurno ne. U septembru i novembru sam imao citav niz zahvata, tako da sam obilazio i Dom zdravlja, i Opcu bolnicu, i KUM, sve obavio regularno uz, naravno, obavezno postovanje protokola.
Iskreno govoreci, bolji sam tretman imao nego prije pandemije.
Na sve to sam u oktobru prelezao ovaj virus uz sve simptome, nazalost, ali sam se oporavio bez upotrebe antibiotika, iako mi ih je doktorica prepisala za ne daj Boze. Cak su mi se javili nakon nekih 5-6 poziva, sto uopce nije puno imajuci na umu da se desava i da narod nekad zove od jutra do mraka.
A sad mi je smijesan ovaj izraz “prst u guzici”.![]()
Nisam mislio na tebe ovdje, ne sikiraj se.
Pa kako nije pokazatelj, kada imam nekoga ko ce mi licno reci dozivljaj i sta se stvarno desava unutar zdravstva? U kakvom losem stanju ljudi dolaze i inace koliko ima pacijenata u odnosu na ranije, koliko pacijenata umre, generalno kakva sve stoka dolazi itd. Dakle vrijedi kao i za sve, dvije su strane medalje.
Pazi ovo, kazes narod zove od jutra do mraka, eto sad sam ti naveo situaciju. Ovo je savjet direktno od doktora, uzmi telefon i konstantno zovi dok ne dobijes. Znaci ne kao kad zoves jarana, vidis zauzeto i kazes probat cu za par minuta. Konstantno. Jer neko drugi uleti uvijek i onda se prica ne mozes ih dobit.
Jos jedna situacija:
Spoiler
Show
cekam u covid ambulanti pregled, skupila se guzva od 20 ljudi na malom prostoru, mada bilo je i vecih guzvi. Greska je sto nisu malo bolje uredili to da se fino napravi red, ali nije poenta price. Dosao covjek i doveo oca koji ima nekih 70-godina, kaze ima malo poteskoca u disanju i umoran je. Buni se sto sporo ide, a onda je cuo da rade 2 doktora od 4. Tad poce galama "gdje su doktori" a naravno pridruzi mu se jos masa ljudi u tom gundjanju. U tome sestra govori "otisli su za klinicki sa pacijentima koji su u losem stanju". Tad tek poce natezanje "pa jesu oni normalni, ne mogu ostaviti tek tako ovdje ljude da cekaju a samo su dva doktora ostala i nema ih satima. Sto nisu sestre otisle, ne mora doktorica". Ma ja, mora da su pobjegli na kafu 
Uglavnom na to jos dvoje-troje: "tako je". Halo ljudi, cekajte malo. Takva je procedura. Doktora znamo da je malo, to nije krivica samih doktora, znate kome se treba obratiti.
Uglavnom na to jos dvoje-troje: "tako je". Halo ljudi, cekajte malo. Takva je procedura. Doktora znamo da je malo, to nije krivica samih doktora, znate kome se treba obratiti.
-
aldinjo
#37483 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
aerodinamika wrote: ↑29/12/2020 13:30odluka suda je suluda, nije niko zaobisao, samo je odgodeno, nije sud mjerodavan za epidemioloske mjerealdinjo wrote: ↑29/12/2020 13:26Kako lagano "zaobiđiše" temu.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑29/12/2020 12:14 Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH na današnjoj sjednici je odbio da u dnevni red uvrsti prijedlog zastupnika Irfana Čengića (SDP) da se donesu zaključci vezani za provođenje presude Ustavnog suda BiH koji je to naložio Parlamentu FBiH.
Ustavni sud je zaključio da miješanje u osnovna ljudska prava i slobode garantovane Ustavom BiH i Evropskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i sloboda, u konkretnom slučaju prava na privatni život i na slobodu kretanja, koje je izvršeno naredbama o obaveznom nošenju zaštitnih maski i o ograničenju kretanja, kada je izostalo aktivno učešće u donošenju i preispitivanju naređenih mjera najviših organa zakonodavne i izvršne vlasti, predstavlja kršenje navedenih ljudskih prava i sloboda.![]()
![]()
![]()
![]()
Dokle ljudska glupost ide?
- spinel_
#37484 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma pusti tog lika. Tamo na temi "zemljotres" pise kako su ljudi izasli na ulice bez maski i ne paze na distancu. Mislim, bolest
-
laik1981
#37485 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Da se zdravstvene ustanove nisu branile od pacijenata mozda bi i spasili dobar dio onih koji su umrli a bili pozitivni.. Prvi poznati slucaj smrti zbog sticenja zdravstvenog sistema imamo jos u martu, kada je zena umrla u haustoru na rukama svoje kcerke, ne docekavsi da je nas sistem lijeci.. Tada smo bukvalno imali prazne bolnice i domove zdravlja.. "Heroji" se zabarakadirali i odlucili da ne lijece. Pa onda slucaj onog doktora, pa bezbroj slucajeva iz oktobra i novembra kada se zbog samo 90 sebijinih kreveta i vjestacki stvorenog kolapsa u zdravstvu nije moglo doci do zdravstvene usluge..
Kad je krenulo poboljsanje? Pa onog momenta kada su prosirili kapacitete i kada su poceli primati ugrozene kategorije i bez srednje i teske klinicke slike, tj. kada su ih poceli primati i preventive radi..
Protokoli i mjere, pogotovo u zdravstvenom sistemu, su teski zlocin protiv ljudi.. Kakve ce dugorocne posljedice ostaviti ta odbrana sistema od pacijenata mozemo samo nagadjati.. Odgodjeni pregledi, odgodjene operacije, propustene dijagnoze.. Zlocin..
Kad je krenulo poboljsanje? Pa onog momenta kada su prosirili kapacitete i kada su poceli primati ugrozene kategorije i bez srednje i teske klinicke slike, tj. kada su ih poceli primati i preventive radi..
Protokoli i mjere, pogotovo u zdravstvenom sistemu, su teski zlocin protiv ljudi.. Kakve ce dugorocne posljedice ostaviti ta odbrana sistema od pacijenata mozemo samo nagadjati.. Odgodjeni pregledi, odgodjene operacije, propustene dijagnoze.. Zlocin..
-
aldinjo
#37486 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Misliš da ne možeš veću glupost pročitati a onda te demantuje neko.spinel_ wrote: ↑29/12/2020 14:24Ma pusti tog lika. Tamo na temi "zemljotres" pise kako su ljudi izasli na ulice bez maski i ne paze na distancu. Mislim, bolestaldinjo wrote: ↑29/12/2020 14:23aerodinamika wrote: ↑29/12/2020 13:30
odluka suda je suluda, nije niko zaobisao, samo je odgodeno, nije sud mjerodavan za epidemioloske mjere![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dokle ljudska glupost ide?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
daddy-kool
#37487 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.zzjzfbih.ba/seroepidemiolos ... -covid-19/
Nije reprezentativan uzorak (osobe u dobi od 18 do 65 godina koji su donirali krv u razdoblju od 2.11. do 7.12.2020. godine, više muških i sl), i moje je mišljenje da je realan broj bliže donjoj granici intervala pouzdanosti (oko 14-15%), ali tu je to negdje za taj vremenski presjek. Broj stvarno zaraženih naspram broja potvrđenih PCR testovm je 3,5-4x veći, nema onog 10x,15x i sl.
Sve u svemu dobro da su ovo uradili, imamo neki okvir koliko je populacije došlo u dodir sa virusom.
Nije reprezentativan uzorak (osobe u dobi od 18 do 65 godina koji su donirali krv u razdoblju od 2.11. do 7.12.2020. godine, više muških i sl), i moje je mišljenje da je realan broj bliže donjoj granici intervala pouzdanosti (oko 14-15%), ali tu je to negdje za taj vremenski presjek. Broj stvarno zaraženih naspram broja potvrđenih PCR testovm je 3,5-4x veći, nema onog 10x,15x i sl.
Sve u svemu dobro da su ovo uradili, imamo neki okvir koliko je populacije došlo u dodir sa virusom.
-
vatreni__poljubac
#37488 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Znaci ovi sa transfuzije su direktni krivci za sirenje virusa. Jasno i sa namjerom. Za zatvora.daddy-kool wrote: ↑29/12/2020 20:02 https://www.zzjzfbih.ba/seroepidemiolos ... -covid-19/
![]()
-
Medobrundo25
#37489 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
De zivota ti objasni zasto nije reprezentativan uzorak i koji postulati statisticke analize nisu ispravni? Hajde molim te mi objasnidaddy-kool wrote: ↑29/12/2020 20:02 https://www.zzjzfbih.ba/seroepidemiolos ... -covid-19/
![]()
- apsidejzi
#37490 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nas sistem ne moze dozivjeti Italijansko Spanski scenario iz prostog razloga sto u nas konstantno umire onoliko ljudi koliko novih dodje tako da uvijek imamo slobodne krevete... Shvati da je danas umrlo 88 ljudi. To je haman citav kapacitet Podhrastova...adsubzero wrote: ↑29/12/2020 12:45Radis li u zdravstvenim institucijama? Znas li sta se desava ili samo govoris napamet? U jednom periodu je bilo strasno preopterecenje.
- Tesla Edison
#37491 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Cilj je panika a kada imaš paniku, imaš opravdanja za mjere.boy_zelenski wrote: ↑30/12/2020 01:09Obrazuj se malo, kad vec nemas obraza pa pises takve nebuloze. Nije cijela Bosna na Podhrastovima.
Sjetite se marta. Kolika je panika bila, ljudi su bukvalno tukli druge ako ih vide bez maske i rukavica. Svi su aplaudirali budžetskim parazitima sa balkona, slavili Solaka i krizni štab,....
Samo pusti paniku pa vladaj. Gdje je panika tu su mjere, gdje su mjere tu je kriminal, gdje je kriminal tu su malinari, vlada, stožeri.
-
daddy-kool
#37492 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Odmah u zagradi sam naveo zašto nije reprezentativan.Medobrundo25 wrote: ↑29/12/2020 23:30
De zivota ti objasni zasto nije reprezentativan uzorak i koji postulati statisticke analize nisu ispravni? Hajde molim te mi objasni![]()
- apsidejzi
#37493 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jebale vas teorije zavjere vise. Uskoro cemo biti najgori u svijetu po broju umrlih a vi i dalje pricate o nekim crnim planovima. Shvatate li vi da smo 4ti u svijetu. Imamo haman 1300 umrlih na milion stanovnika. Ispred nas su samo slovenija belgija i sanmarino a najbrze rastuci smo MI.TESLA_EDISON wrote: ↑30/12/2020 06:59Cilj je panika a kada imaš paniku, imaš opravdanja za mjere.boy_zelenski wrote: ↑30/12/2020 01:09Obrazuj se malo, kad vec nemas obraza pa pises takve nebuloze. Nije cijela Bosna na Podhrastovima.
Sjetite se marta. Kolika je panika bila, ljudi su bukvalno tukli druge ako ih vide bez maske i rukavica. Svi su aplaudirali budžetskim parazitima sa balkona, slavili Solaka i krizni štab,....
Samo pusti paniku pa vladaj. Gdje je panika tu su mjere, gdje su mjere tu je kriminal, gdje je kriminal tu su malinari, vlada, stožeri.
88 ljudi jucer umrlo a ovaj kreten meni govori da se obrazujem... ja se mogu obrazovati al ti nikada obraza neces imati. Kakav egocentrizam...
- spinel_
#37494 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jel ovo 'teorija zavjere'?
U CJEPIVU JE SPAS!
Glavna znanstvenica Svjetske zdravstvene organizacije Soumya Swaminathan izjavi:“ I don't believe we have the evidence on any of the vaccines to be confident that it's going to prevent people from actually getting the infection and therefore being able to pass it on„
U prijevodu bi to bilo: ne vjerujem da postoje sigurni dokazi da će ijedno cjepivo spriječiti da ljudi obole i samim time da prenesu zarazu na druge.
U CJEPIVU JE SPAS!
-
daddy-kool
#37495 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Što bi bila teorija zavjere, ja od početka to navodim kao vrlo realnu mogućnost.spinel_ wrote: ↑30/12/2020 07:57 Jel ovo 'teorija zavjere'?
Glavna znanstvenica Svjetske zdravstvene organizacije Soumya Swaminathan izjavi:“ I don't believe we have the evidence on any of the vaccines to be confident that it's going to prevent people from actually getting the infection and therefore being able to pass it on„
U prijevodu bi to bilo: ne vjerujem da postoje sigurni dokazi da će ijedno cjepivo spriječiti da ljudi obole i samim time da prenesu zarazu na druge.
U CJEPIVU JE SPAS!
- Tesla Edison
#37496 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Tebi su respiratori i malinari teorije zavjere?apsidejzi wrote: ↑30/12/2020 07:53Jebale vas teorije zavjere vise. Uskoro cemo biti najgori u svijetu po broju umrlih a vi i dalje pricate o nekim crnim planovima. Shvatate li vi da smo 4ti u svijetu. Imamo haman 1300 umrlih na milion stanovnika. Ispred nas su samo slovenija belgija i sanmarino a najbrze rastuci smo MI.TESLA_EDISON wrote: ↑30/12/2020 06:59Cilj je panika a kada imaš paniku, imaš opravdanja za mjere.boy_zelenski wrote: ↑30/12/2020 01:09
Obrazuj se malo, kad vec nemas obraza pa pises takve nebuloze. Nije cijela Bosna na Podhrastovima.
88 ljudi jucer umrlo a ovaj kreten meni govori da se obrazujem... ja se mogu obrazovati al ti nikada obraza neces imati. Kakav egocentrizam...
Najjača ubjedljivo od nastanka teme do sada
Moj Bakire, jadna ti je stranka za ovakvim "lavovima".
-
Medobrundo25
#37497 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Uozbilji se bogatidaddy-kool wrote: ↑30/12/2020 07:49Odmah u zagradi sam naveo zašto nije reprezentativan.Medobrundo25 wrote: ↑29/12/2020 23:30
De zivota ti objasni zasto nije reprezentativan uzorak i koji postulati statisticke analize nisu ispravni? Hajde molim te mi objasni![]()
![]()
- apsidejzi
#37498 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sta sad ljudi ne umiru zato sto je Fikret odradio pare na respiratorima. Ja logike i klinca. Mijenjaj avatar. Sramotis ga.TESLA_EDISON wrote: ↑30/12/2020 08:21Tebi su respiratori i malinari teorije zavjere?apsidejzi wrote: ↑30/12/2020 07:53Jebale vas teorije zavjere vise. Uskoro cemo biti najgori u svijetu po broju umrlih a vi i dalje pricate o nekim crnim planovima. Shvatate li vi da smo 4ti u svijetu. Imamo haman 1300 umrlih na milion stanovnika. Ispred nas su samo slovenija belgija i sanmarino a najbrze rastuci smo MI.TESLA_EDISON wrote: ↑30/12/2020 06:59
Cilj je panika a kada imaš paniku, imaš opravdanja za mjere.
88 ljudi jucer umrlo a ovaj kreten meni govori da se obrazujem... ja se mogu obrazovati al ti nikada obraza neces imati. Kakav egocentrizam...![]()
![]()
Najjača ubjedljivo od nastanka teme do sada![]()
![]()
- zubi
- Tesla Edison
#37500 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa i umiru kada ih spajaju na malinarove respiratore. Još na to dodaj doktore sa travničkih fakulteta jer sve što valja to je otjerano sa KCUS-a.apsidejzi wrote: ↑30/12/2020 09:31Sta sad ljudi ne umiru zato sto je Fikret odradio pare na respiratorima. Ja logike i klinca. Mijenjaj avatar. Sramotis ga.TESLA_EDISON wrote: ↑30/12/2020 08:21Tebi su respiratori i malinari teorije zavjere?apsidejzi wrote: ↑30/12/2020 07:53
Jebale vas teorije zavjere vise. Uskoro cemo biti najgori u svijetu po broju umrlih a vi i dalje pricate o nekim crnim planovima. Shvatate li vi da smo 4ti u svijetu. Imamo haman 1300 umrlih na milion stanovnika. Ispred nas su samo slovenija belgija i sanmarino a najbrze rastuci smo MI.
88 ljudi jucer umrlo a ovaj kreten meni govori da se obrazujem... ja se mogu obrazovati al ti nikada obraza neces imati. Kakav egocentrizam...![]()
![]()
Najjača ubjedljivo od nastanka teme do sada![]()
![]()
Na kraju krajeva, ne zna niko koliko je umrlih od korone. Sve je nagađanje jer nema obdukcija a samo obdukcija može potvrditi uzrok smrti.