Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
zubi

#37426 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

laik1981 wrote: 27/12/2020 13:15
zubi wrote: 27/12/2020 13:09
laik1981 wrote: 27/12/2020 13:02 U EU su zato sto imaju sposobne i postene politicare i krajnje odgovoran i inteligentan narod..
Ascare bolje nego mi :D
Zavidim im. Da je nama docekati politicare poput Milanovica i Plenkovica, te politicare zeljne samopromocije poput Vucica i onih koji ga okruzuju.. Al prvo mi divlje i primitivne bosnje trebamo doci na nivo pitomosti i pameti gradjana Srbije i Hrvatske, pa se tek tad mozemo nadati da nas takvi politicari povedu prema prosperitetu..
Aha, samo ti karikiraj, vjerujem da je onda lakse podnijeti cinjenicu da je Hrvatska u EU a i Srbija ce prije nas...
laik1981

#37427 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

boy_zelenski wrote: 27/12/2020 13:21
Zavidim im. Da je nama docekati politicare poput Milanovica i Plenkovica, te politicare zeljne samopromocije poput Vucica i onih koji ga okruzuju.. Al prvo mi divlje i primitivne bosnje trebamo doci na nivo pitomosti i pameti gradjana Srbije i Hrvatske, pa se tek tad mozemo nadati da nas takvi politicari povedu prema prosperitetu..
Prvo sapun, pa parfem... :mrgreen:
Pa zna covjek. Ipak je on predsjednik jedne EU drzave. Vidimo da takve teze podrzavaju i osvjesteni i edukovani gradjani BiH.. Prljavi, divlji i glupi bosnjo mora jos puno pure pojesti da bi dosao na nivo prosjecnih gradjana Hrvatske i Srbije koji su izabrali postenu i odgovornu vlast i koja je obezbijedila pocetak vakcinacije.
laik1981

#37428 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

zubi wrote: 27/12/2020 13:26
Aha, samo ti karikiraj, vjerujem da je onda lakse podnijeti cinjenicu da je Hrvatska u EU a i Srbija ce prije nas...
Haj valjda cemo nekad doci na nivo srba i hrvata.. Ne preostaje nista nego da se svi potrudimo da dodjemo na taj nivo razvijenosti svijesti.

Sto bi rekla politicka i ljudska gromada iz susjedstva prvo moramo sapun upoznati..
daddy-kool

#37429 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Trenutno smo još uvijek u trećem talasu.
daddy-kool

#37430 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

laik1981 wrote: 27/12/2020 13:15 Al prvo mi divlje i primitivne bosnje trebamo doci na nivo pitomosti i pameti gradjana Srbije i Hrvatske, ..
Puno politike na ovim temama...
Evelinda

#37431 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Evelinda »

Ako je ovo treci talas koliko ce ih jos biti?Na Tv govore da polako jenjava
spinel_

#37433 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Manje ljudi Tv-a, manje....
Samo vam mozak ispiraju.
laik1981

#37434 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

laik1981 wrote: 21/12/2020 10:57
laik1981 wrote: 14/12/2020 12:17
laik1981 wrote: 07/12/2020 11:35 7.12.
U Sarajevu u zadnjih 7 dana ukupno 1421 slucaj pozitivno testiranih sto je pad od nekih 25% u odnosu na predproslu sedmicu kada je bilo 1957 potvrdjenih slucajeva zaraze.. U istom periodu u zadnje dvije sedmice prema sluzbenim objavama oporavljeno je 4957 prethodno pozitivnih, sto je pad od 1579 aktivnih slucajeva, ne racunajuci smrtne slucajeve.. Trenutni broj aktivnih u KS je 3137.. Na bolnickom lijecenju oko 10% aktivnih slucajeva..
14.12.
U KS u zadnjih 7 dana 1155 zarazenih od 5008 testiranih. I dalje procentualno slican pad u odnosu na prethodnu sedmicu.. Pozitivnost 23%, te se i tu nastavlja trend laganog pada.. Trenutni broj aktivnih slucajeva je 2393 sto je pad od 744 slucaja u odnosu na proslu sedmicu..
21.12.
U KS u protekloj sedmici 884 pozitivnih od 4565 testiranih.. Trend pada novozarezenih se i dalje nastavlja u slicnom procentu kao i u zadnje tri sedmice.. Aktivnih slucajeva je 1880.. Nastavlja se i trend pada pozitivnosti u odnosu na broj testiranih pa je u protekloj sedmici pozitivnost bila 19,3%..

Skole rade, biznisi nisu zatvoreni, ugostitelji rade.. Bolji trendovi nego u nekim drzavama gdje je sve zatvoreno..
28.12.
U KS u proteklih 7 dana 715 pozitivnih od 3913 testiranih. Trend pada broja novozarazenih se i dalje nastavlja slicnim tempom, kao i trend smanjenja pozitivnosti koja je u proteklih 7 dana bila 18%. U KS trenutno po zvanicnim podacima 1426 aktivnih slucajeva..
laik1981

#37435 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

U odnosu na period kada je bio crni petak imamo smanjenje novozarazenih na sedmicnom nivou od preko 60%..
spinel_

#37436 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Lazni moralisti a pravi licemjeri odleprsali s teme...
Trappist

#37437 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

Najavljivan je spanski-talijanski scenario od marta: oba Bajrama, iftari, dijaspora preko ljeta, neum, black friday, dijaspora za Bozic, sad i nova godina evo... A samo jedna stvar, sjetite se kad je sebija najavljivala krah zdravstvenog sistema jer je na podhrastovima bilo 80 ljudi. A gledaj sad kako pisu koliko je ljudi gore: "Na klinikama i u Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na Podhrastovima (110)". Sad odjednom ubrajaju i druge klinike na KCUS-u.
spinel_

#37438 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Neki su prije 2 sedmice najavljivali neki "Black Friday special edition report".
Prepoznace se sami.
Trappist

#37439 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

To je samo dokaz u kakvom pesimisticnom drustvu zivimo, drustvu zeljnom losih vijesti i prigovaranja drugim. Zato su takvim maske super dosle, mogu svakodnevno po ulici "pljuvati" po ljudima koji ne nose maske i osjecati se mocnijima i pametnijima jer su oni eto odgovorni i nose masku dok hodaju sami po trebevicu. U sustini, narod jedva ceka losu vijest, i ako dodje neka dobra, pokusat ce se izvuci najlosija strana te vijesti.
kakavdanakneiskustvu

#37440 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kakavdanakneiskustvu »

U Bosni i Hercegovini je 220 novozaraženih osoba, a testirano je ukupno 1.719 uzoraka na koronavirus. Preminule su 23 osobe koje su bile pozitivne na ovaj virus.
zubi

#37441 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

BadBoy wrote: 28/12/2020 10:35 https://www.klix.ba/vijesti/bih/policij ... /201228030

Kaže što smo na crnoj listi....
Da, i sto nam traze samo EU PCR test...
BadBoy

#37442 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Pa kako nemamo ostvaren najcrnje prognoze kad smo u vrhu liste po broju umrlih na milion stanovnika?

Za testiranje znamo da je irelevantno jer:

1. negativni testovi se kupuju na crnom tržištu (lažiranje testova)
2. privatne ordinacije nisu sve uvezane i ne šalju podatke o obavljenim testiranjima
3. kriteriji za testiranje su nasumični, neobjektivni i neprecizni, a u najmanju ruku različiti za RS i FBiH.
4. masa ljudi ne ide uopće na testiranje zbog lošeg zdravstvenog sistema
5. masa ljudi ne ide uopće na testiranje jer misle da je ovo sve glupost

Dakle, broj umrlih nam je konstantan i među najgorima smo u svijetu po tom parametru, a vi i dalje tvrdite da je sve ok?
Trappist

#37443 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

BadBoy wrote: 28/12/2020 14:49 Pa kako nemamo ostvaren najcrnje prognoze kad smo u vrhu liste po broju umrlih na milion stanovnika?

2. privatne ordinacije nisu sve uvezane i ne šalju podatke o obavljenim testiranjima
3. kriteriji za testiranje su nasumični, neobjektivni i neprecizni, a u najmanju ruku različiti za RS i FBiH.

Dakle, broj umrlih nam je konstantan i među najgorima smo u svijetu po tom parametru, a vi i dalje tvrdite da je sve ok?
E o ovome govorim... Pljuj pljuj pljuj, sve nam je najgore, ne do Bog se obradovati nekim dobrim vijestima. Na toj "listi" je i dalje san marino prvi, a Indija na 98. Mjestu, tako da ta lista nema smisla. Ali vama odgovara naravno, da se malo drami
BadBoy

#37444 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Trappist wrote: 28/12/2020 14:56
BadBoy wrote: 28/12/2020 14:49 Pa kako nemamo ostvaren najcrnje prognoze kad smo u vrhu liste po broju umrlih na milion stanovnika?

E o ovome govorim... Pljuj pljuj pljuj, sve nam je najgore, ne do Bog se obradovati nekim dobrim vijestima. Na toj "listi" je i dalje san marino prvi, a Indija na 98. Mjestu, tako da ta lista nema smisla. Ali vama odgovara naravno, da se malo drami
Hajde da se nađemo na pola. Ja ne pljujem smanjenje broja pozitivnih, Bože sačuvaj, ali nemoj ni ti minimizirati broj umrlih. Može li tako?
Trappist

#37445 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

BadBoy wrote: 28/12/2020 15:02

Hajde da se nađemo na pola. Ja ne pljujem smanjenje broja pozitivnih, Bože sačuvaj, ali nemoj ni ti minimizirati broj umrlih. Može li tako?
Moze. Kakva je onda logika da imamo toliki broj mrtvih, kad zemlje sa gorim zdravstvenim sistemom i losijom higijenom općenito nisu ni blizu nas? A isti virus hara i tamo i ovdje. Meni to jednostavno nema logike. Da ne govorim za Sloveniju i Belgiju...
BadBoy

#37446 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Trappist wrote: 28/12/2020 15:07
Moze. Kakva je onda logika da imamo toliki broj mrtvih, kad zemlje sa gorim zdravstvenim sistemom i losijom higijenom općenito nisu ni blizu nas? A isti virus hara i tamo i ovdje. Meni to jednostavno nema logike. Da ne govorim za Sloveniju i Belgiju...
Ne razumijem, zašto se moramo baviti uzrocima da li je negdje gore ili lošije? Zašto se ne baviti našom situacijom ovdje, da mi na sve moguće načine minimiziramo naše smrtne slučajeve? Kratkoročno kroz suzbijanje širenja virusa poštivanjem mjera, a dugoročno (nadam se) i kroz borbu protiv ovakvog truhlog sistema i uspostavljanje boljeg. Zar to nije najlogičnije od svega?
Trappist

#37447 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

BadBoy wrote: 28/12/2020 15:21

Ne razumijem, zašto se moramo baviti uzrocima da li je negdje gore ili lošije? Zašto se ne baviti našom situacijom ovdje, da mi na sve moguće načine minimiziramo naše smrtne slučajeve? Kratkoročno kroz suzbijanje širenja virusa poštivanjem mjera, a dugoročno (nadam se) i kroz borbu protiv ovakvog truhlog sistema i uspostavljanje boljeg. Zar to nije najlogičnije od svega?
Odakle ti da ce postivanje mjera doprinijeti tome? Je li to Svabe ne postuju mjere? I sta ti je kratkorocno, ovo traje 9 mjeseci, za ljude koji su izgubili poslove zbog tih istih neprovjerenih mjera, to je vec vječnost.
BadBoy

#37448 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Trappist wrote: 28/12/2020 15:27
BadBoy wrote: 28/12/2020 15:21
Odakle ti da ce postivanje mjera doprinijeti tome? Je li to Svabe ne postuju mjere? I sta ti je kratkorocno, ovo traje 9 mjeseci, za ljude koji su izgubili poslove zbog tih istih neprovjerenih mjera, to je vec vječnost.
Znači ti sad direktno osporavaš djelotvornost mjera? Iako postoje mnogobrojni dokazi da one, ako se implementiraju pravilno, zaista djeluju?
Trappist

#37449 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

Ne osporavam ja, dovoljno je otvoriti onu stranicu gdje smo mi medju najgorima po umrlim pa ce ti se samo kazati. Mozes li mi poslati taj naucni dokaz da policijski sat pomaze u sprjecavanju sirenja bilo kojeg virusa? Da radno vrijeme do 23 sata smanjuje sirenje virusa? Da napuštanje opština smanjuje? Da tacno 30 ljudi u zatvorenom i otvorenom smanjuje? I naravno, da obavezno nosenje maske vani smanjuje?
Evo i ja imam dokaz da ce se saobraćajne nesrece smanjiti za 100% ako zabranimo totalno saobracaj. Tako cemo spasiti stotine zivota svake godine.
MUNAFIK

#37450 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

Trappist wrote: 28/12/2020 15:34 Ne osporavam ja, dovoljno je otvoriti onu stranicu gdje smo mi medju najgorima po umrlim pa ce ti se samo kazati. Mozes li mi poslati taj naucni dokaz da policijski sat pomaze u sprjecavanju sirenja bilo kojeg virusa? Da radno vrijeme do 23 sata smanjuje sirenje virusa? Da napuštanje opština smanjuje? Da tacno 30 ljudi u zatvorenom i otvorenom smanjuje? I naravno, da obavezno nosenje maske vani smanjuje?
Evo i ja imam dokaz da ce se saobraćajne nesrece smanjiti za 100% ako zabranimo totalno saobracaj. Tako cemo spasiti stotine zivota svake godine.
Policijski sat ne smanjuje nista... Svi mi sto bi sjedili u gradu do ponoći sad sjedimo sa istim ljudima u istim mjestima do 23:00 h.

30 ljudi u otovorenom i zatvorenim je posebno ono ODOKATIVNA mjera koja i dalje ostaje nedefinisana. Sta znaci 30 ljudi na otvorenom i sta je zatvoren prostor itd..???

Maske na otvorenom u šetnji su posebna glupost jer naravno nece se niko zarazit setajuci parkom, ulicom ili Ferhadijom... A jos je gluplje to jer vecina ljudi nosi nekakve papirne klix maske po 100 puta iste samo da im ne pisu kaznu i takve maske su potpuno beskorisne.

Veliki broj mjera je jednostavno glup i beskorostan.
Locked