Kutak za ateističko-religijski trenutak
-
The 51st State
#3351 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Jos da sta pametnije skontate od sjeverne koreje dje bi nam kraj bio....
- Plavo-bijeli
#3352 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Toliko smo mu vazni da će nas patiti hiljade i hiljade godina na najgore moguće načine jer ga nismo poslusali, iako je znao da ga necemo poslusati? To moze imat samo smisla ako mislis da tvoj zivot nema smisla - ako to nema smisla
- vaučer
#3353 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
U cijeloj priči o Bogu koji voli čovjeka toliko da je stvorio cijeli svemir, vrijeme i samo postojanje samo da stvori to uzvišeno biće - homo sapiens, me uvijek kopkalo zašto je stvarao ostale vrste genusa homo (erectus, floresiensis, neanderthal itd.). Probna vožnja gena? Nagradna igra - tko pobijedi dobije objavu direktno od stvoritelja? Onda povrh svega nakon što je sapiens potamanio ostale ih opet ostavi kroz milenije u mraku bez svoje objave. Ljubav je to.
- vatrogasac
#3354 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Dođu ljudi ovdje i 'konstatuju' da nema Boga, da nema ahireta, da Bog ovako ili onako misli i u toj priči ostave hiljadu komentara, a svaki sa hiljadu znakova, a poslije tolike potrošene energije skoro svaki komentar završe u smislu da je to priča o Crvenkapici i Zubić vili i da od toga nema ništa nego je utjeha za zaglupljene mase koje će se jednog dana osvijestiti kada sa sebe skinu balast vjere u Boga. I opet sutra tako. Liči na posao Marxa, Engelsa, Staljina i ostalih boljševika i menjševika koji cijeli život provedoše u pravljenju ateističke države, a vidimo gdje je Rusija danas dogurala. Da su znali komunisti kome atomske bombe ostavljaju.

U bivšem Titogradu danas popovi politiku kroje. U Njemačkoj CDU sa Angelom kroji svjetsku politiku. Čekamo i od Bidena da nam riješi stanje, ali on to izgleda hoće uz Božiju pomoć.

Da ne zaboravim Erdogana i kemaliste.

Jesam li ja negdje u paralelnom Universumu pa ništa od ovoga ne kontam već godinama?
Quo Vadis, Homo Sapiens?

U bivšem Titogradu danas popovi politiku kroje. U Njemačkoj CDU sa Angelom kroji svjetsku politiku. Čekamo i od Bidena da nam riješi stanje, ali on to izgleda hoće uz Božiju pomoć.

Da ne zaboravim Erdogana i kemaliste.

Jesam li ja negdje u paralelnom Universumu pa ništa od ovoga ne kontam već godinama?
Quo Vadis, Homo Sapiens?
-
Hakiz
#3355 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Nije moguće da me nisi razumio.Plavo-bijeli wrote: ↑28/12/2020 21:03Toliko smo mu vazni da će nas patiti hiljade i hiljade godina na najgore moguće načine jer ga nismo poslusali, iako je znao da ga necemo poslusati? To moze imat samo smisla ako mislis da tvoj zivot nema smisla - ako to nema smisla![]()
- Plavo-bijeli
#3356 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
haha nisam pročitao do kraja postHakiz wrote: ↑28/12/2020 22:04Nije moguće da me nisi razumio.Plavo-bijeli wrote: ↑28/12/2020 21:03Toliko smo mu vazni da će nas patiti hiljade i hiljade godina na najgore moguće načine jer ga nismo poslusali, iako je znao da ga necemo poslusati? To moze imat samo smisla ako mislis da tvoj zivot nema smisla - ako to nema smisla![]()
sve si u pravu 100%
-
Hakiz
#3357 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Ne bi bio problem i da se ne slažeš, ali ne zato što sam pogrešno shvaćenPlavo-bijeli wrote: ↑28/12/2020 22:23haha nisam pročitao do kraja postHakiz wrote: ↑28/12/2020 22:04Nije moguće da me nisi razumio.Plavo-bijeli wrote: ↑28/12/2020 21:03
Toliko smo mu vazni da će nas patiti hiljade i hiljade godina na najgore moguće načine jer ga nismo poslusali, iako je znao da ga necemo poslusati? To moze imat samo smisla ako mislis da tvoj zivot nema smisla - ako to nema smisla![]()
, odnosno zadnju rečenicu... do mene je
sve si u pravu 100%
-
belfy
#3358 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
pa, Marks i Engels su zagovarali Komunizam i nigdje, niti jednom rjecju, se nisu osvrtali na vjeru. ljudi se bavili ekonomijom i pisali o istoj hebote. naravno, ocigledno je da nisi citao nista od njih, ali ces ih rado povezati u svoje dvije zadnje recenice koje puno vise govore o tebi. procitaj nesto od tog stiva ba, neces postati nevjernik, nego mozda bolje razumjeti ekonomske sisteme.vatrogasac wrote: ↑28/12/2020 21:43 Dođu ljudi ovdje i 'konstatuju' da nema Boga, da nema ahireta, da Bog ovako ili onako misli i u toj priči ostave hiljadu komentara, a svaki sa hiljadu znakova, a poslije tolike potrošene energije skoro svaki komentar završe u smislu da je to priča o Crvenkapici i Zubić vili i da od toga nema ništa nego je utjeha za zaglupljene mase koje će se jednog dana osvijestiti kada sa sebe skinu balast vjere u Boga. I opet sutra tako. Liči na posao Marxa, Engelsa, Staljina i ostalih boljševika i menjševika koji cijeli život provedoše u pravljenju ateističke države, a vidimo gdje je Rusija danas dogurala. Da su znali komunisti kome atomske bombe ostavljaju.![]()
P.S. obzirom na tvoje stavove siguran sam da bi se i slozio sa njima ako bi ih procitao.
P.P.S. jos nikada nisi rekao da li vise ateisti prelaze u vjeru ili ateisti i sve vjerske skupine na Islam...
-
Edouard
#3359 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Širenju AIDS-a u Africi u početku najviše su doprinijeli bijeli homoseksualci, a danas su to promiskuitetne mlade žene i prostitucija.Optimus Prime wrote: ↑28/12/2020 18:32Edouard wrote: ↑28/12/2020 18:05Naravno da ima veze radi li se o Africi ili Evropi. Kao što napisah po stopama narkomanskih smrti i raširenosti virusa HIV-a Estonija je na vrhu Europske unije (130 smrti na 1 milion stanovnika - podatak za 2019.) Dok je u Evropi broj novozaraženih oko 5.9 na 100.000 u Estoniji je to 22.1.Optimus Prime wrote: ↑27/12/2020 23:09 Zasto sad ulogu igra gdje se zemlja nalazi? Zar nije korelacija koju trazimo postotak ateista->postotak oboljelih bez obzira gdje se zemlja nalazi?
I zasto onda nema vecih devijacija po broju oboljelih od HIV-a kada su Ceska i Island u pitanju ?
Ili ce mozda biti da ipak neki drugi faktori odlucuju o stepenu epidemije?
Dok se u Africi HIV širi skoro isključivo seksualnim odnosima, u Estoniji veliki udio u širenju HIVa je putem injektiranja droga.
Suma sumarum kako ti reče, nema dileme da su vjera i religija, šta i brojna istraživanja potvrđuju, pa ma kakva god bila tumačenja, vrlo uspješni zaštitni mehanizmi koji čuvaju ljudsko mentalno zdravlje od mentalnih poremećaja poput depresije koje često prelaze u ovisnosti - korištenje opijata, a nerijetko završavaju i smrtnim ishodom.
Za ateizam kao dio nečijeg svjetonazora se nikako ne može kazati da je ikakav zaštitni mehanizam, da ičim doprinosi ljudskom zdravlju, naprotiv.
A sta ako je religija jedan od razloga zasto je afrika tamo gdje jeste danas? I da je epidemija AIDS-a indirektna posljedica vjerske indoktrinacije. Najveci problem Afrike koji im onemogucava da izadju iz zacaranog kruga siromastva je visoka stopa nataliteta, koju monoteisticke religije propagiraju.
I nisi pazljivo procitao sto sam pisao o AIDS-u u Evropi. Spomenuo sam da se na Islandu i u Ceskoj republici ne vidi ta korelacija za koju tvrdis da postoji.
Sad se Estonci i najvise drogiraju? interesantno![]()
Monoteističke religije su, pretpostavljam da si i ti čuo, protiv svih tih oblika devijantnog seksualnog ponašanja, šta sa stajališta ateizma ne bih se moglo kazati.
Afrika je već sa svojim klimatskim prilikama u izuzetno lošem položaju, a razmisli koliko su zapadni kolonizatori doprinijeli tom siromaštvu i zaostalosti. A za kršćanske crkve se može kazati da itekako pomažu zemljama Afrike, posebno na području obrazovanja kako muške tako i ženske populacije.
Kažeš da nisam pažljivo pročitao o Islandu i Češkoj. Već ranije smo govorili da je Island na prvom mjestu po potrošnji antidepresiva
Kakvo čuđenje, pogledaj podatke; Estonija je na prvom mjestu u kontinentalnoj Evropi i po intravenskoj upotrebi droga s 10,1 slučajeva na 1.000 stanovnika, te na prvom mjestu po broju predoziranja po glavi stanovnika u kontinentalnoj Europi, dok je jedino od Estonije na globalnoj razini gori samo Island gdje na milijun stanovnika dolazi gotovo dvije stotine smrtonosnih predoziranja.Sad se Estonci i najvise drogiraju? interesantno
Što se Češke tiče, ona je na drugom mjestu u Evropi po intravenskoj upotrebi droga sa 6.4 slučajeva na 1.000 (hiljadu) stanovnika, a HIV nije tako raširen jer su kroz razne programe dobili i podijelili milione kvalitetnih šprica.
I, jel' sam šta bitnog ispustio? Nego, obzirom da se stalno pozivaš na neke dokaze, ne odgovori ti jesi li ikad čuo da postoje istinite tvrdnje koje se ne mogu dokazati.
Dosadilo mi je već navoditi te podatke, a i nepotrebno je, jer evidentno je, ako su vjera i religija vrlo uspješni zaštitni mehanizmi koji štite mentalno zdravlje, onda slijedom vrlo jednostavne logike proizlazi da više ateizma - manje zaštitnih mehanizama i slabije mentalno zdravlje.
-
Hakiz
#3360 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Religija je opijum za narod. Marx.belfy wrote: ↑28/12/2020 22:36pa, Marks i Engels su zagovarali Komunizam i nigdje, niti jednom rjecju, se nisu osvrtali na vjeru. ljudi se bavili ekonomijom i pisali o istoj hebote. naravno, ocigledno je da nisi citao nista od njih, ali ces ih rado povezati u svoje dvije zadnje recenice koje puno vise govore o tebi. procitaj nesto od tog stiva ba, neces postati nevjernik, nego mozda bolje razumjeti ekonomske sisteme.vatrogasac wrote: ↑28/12/2020 21:43 Dođu ljudi ovdje i 'konstatuju' da nema Boga, da nema ahireta, da Bog ovako ili onako misli i u toj priči ostave hiljadu komentara, a svaki sa hiljadu znakova, a poslije tolike potrošene energije skoro svaki komentar završe u smislu da je to priča o Crvenkapici i Zubić vili i da od toga nema ništa nego je utjeha za zaglupljene mase koje će se jednog dana osvijestiti kada sa sebe skinu balast vjere u Boga. I opet sutra tako. Liči na posao Marxa, Engelsa, Staljina i ostalih boljševika i menjševika koji cijeli život provedoše u pravljenju ateističke države, a vidimo gdje je Rusija danas dogurala. Da su znali komunisti kome atomske bombe ostavljaju.![]()
P.S. obzirom na tvoje stavove siguran sam da bi se i slozio sa njima ako bi ih procitao.
P.P.S. jos nikada nisi rekao da li vise ateisti prelaze u vjeru ili ateisti i sve vjerske skupine na Islam...
- vatrogasac
#3361 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Sretao sam se sa Marxom kroz ispite iz sociologije i ima Marx dosta dobrih. Čak mi je ispit iz sociologije kulture i umjetnosti poništen jer je bio previše marskistički pa sam morao ponovo polagati po drugom autoru.belfy wrote: ↑28/12/2020 22:36pa, Marks i Engels su zagovarali Komunizam i nigdje, niti jednom rjecju, se nisu osvrtali na vjeru. ljudi se bavili ekonomijom i pisali o istoj hebote. naravno, ocigledno je da nisi citao nista od njih, ali ces ih rado povezati u svoje dvije zadnje recenice koje puno vise govore o tebi. procitaj nesto od tog stiva ba, neces postati nevjernik, nego mozda bolje razumjeti ekonomske sisteme.vatrogasac wrote: ↑28/12/2020 21:43 Dođu ljudi ovdje i 'konstatuju' da nema Boga, da nema ahireta, da Bog ovako ili onako misli i u toj priči ostave hiljadu komentara, a svaki sa hiljadu znakova, a poslije tolike potrošene energije skoro svaki komentar završe u smislu da je to priča o Crvenkapici i Zubić vili i da od toga nema ništa nego je utjeha za zaglupljene mase koje će se jednog dana osvijestiti kada sa sebe skinu balast vjere u Boga. I opet sutra tako. Liči na posao Marxa, Engelsa, Staljina i ostalih boljševika i menjševika koji cijeli život provedoše u pravljenju ateističke države, a vidimo gdje je Rusija danas dogurala. Da su znali komunisti kome atomske bombe ostavljaju.![]()
Što se tiče P.S.-ova ne mislim da brojnost grupe čini njihov način razmišljanja ispravnim. Čak se u hadisima kaže da će muslimani doći u stanje da će biti mala skupina. Nisam nikada misionario ovdje je Kur'an je danas dostupan od knjižara, biblioteka do interneta i besplatnih primjeraka koje često dijele Arapi i Turci pa ko želi nek' izvoli. Moji komentari su samo replike na ono što znam da nije tako kako je napisano ili se tim komentarom pokušava iskriviti pravo tumačenje. Odustao sam čak i od toga, ali me šejtan nagovori da zavirim nakon dužeg vremena i ovdje.
Pošto si ti mene zahmetio da ti odgovorim, hajd' onda ti meni pokušaj naći povezanost između trećeg ajeta sure El-Kewser i prvog ajeta sure El-Leheb jer smo na pdf Religija.
- aurora313
#3362 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
George Carlin:vaučer wrote: ↑28/12/2020 21:35 U cijeloj priči o Bogu koji voli čovjeka toliko da je stvorio cijeli svemir, vrijeme i samo postojanje samo da stvori to uzvišeno biće - homo sapiens, me uvijek kopkalo zašto je stvarao ostale vrste genusa homo (erectus, floresiensis, neanderthal itd.). Probna vožnja gena? Nagradna igra - tko pobijedi dobije objavu direktno od stvoritelja? Onda povrh svega nakon što je sapiens potamanio ostale ih opet ostavi kroz milenije u mraku bez svoje objave. Ljubav je to.
... “Religija je ustvari ubijedila ljude da negdje tamo na nebu živi nevidljivi čovjek koji prati sve što činite, svake minute i svaki dan. I taj nevidljivi čovjek ima specijalnu listu sa deset stvari koje on ne želi da vi radite. I ako učinite bilo koju, on ima posebno mjesto za vas sa puno vatre i dima i plamena i mučenja i patnje, gdje će vas poslati da živite i patite i gorite i gušite se i vrištite i plačete zauvijek, sve do kraja svijeta.”
Da bi nakon gornjeg verbalnog krešenda zastao i polubožanskim glasom završio:
“Ali On vas voli! On vas voli... i treba novac. On stalno treba novac! On je svemoćan, perfektan, sveznajući i superpametan, ali nekako nije u stanju da se nosi sa novcem.”
- apsidejzi
#3363 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Sta ce jadni nego trcat. Tvoj bog im je dao taj kancer... Shvati koliki kreten trebas biti pa bolesnu djecu uciti da im je Bog dao bolest zato sto ih voli... jbt. Haj nek i tebe zavoli tako sto ce ti dati kancer. Bil to potpisao?The 51st State wrote: ↑28/12/2020 19:53 Cekirajte ovog covu, zanimljive stvari pise, odlican clanak na temu spiritualnosti i lijecenja djece, apsi bi ovoj djeci recimo preporucio da trce 5 kilometara dnevno
https://link.springer.com/article/10.10 ... 20-01014-7
Last edited by apsidejzi on 29/12/2020 08:58, edited 1 time in total.
- apsidejzi
#3364 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Nije sejtan nego razum. Razum kopka drug. Ne moras ga ubijat u pojam.vatrogasac wrote: ↑29/12/2020 03:25 Moji komentari su samo replike na ono što znam da nije tako kako je napisano ili se tim komentarom pokušava iskriviti pravo tumačenje. Odustao sam čak i od toga, ali me šejtan nagovori da zavirim nakon dužeg vremena i ovdje.![]()
-
The 51st State
#3365 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
eto neka nisi ti kreten, u medjuvremenu da se prisjetimo korijena ateizma i takozvane prosvijecenosti,apsidejzi wrote: ↑29/12/2020 08:53Sta ce jadni nego trcat. Tvoj bog im je dao taj kancer... Shvati koliki kreten trebas biti pa bolesnu djecu uciti da im je Bog dao bolest zato sto ih voli... jbt. Haj nek i tebe zavoli tako sto ce ti dati kancer. Bil to potpisao?The 51st State wrote: ↑28/12/2020 19:53 Cekirajte ovog covu, zanimljive stvari pise, odlican clanak na temu spiritualnosti i lijecenja djece, apsi bi ovoj djeci recimo preporucio da trce 5 kilometara dnevno
Bestiality in atheism goes back to the French Revolution.
Back then secular atheists used to commit public acts of bestiality to protest against religion
Source: Miletski, H., 2005. A history of bestiality. Anthrozoos-Journal of the International Society for Anthrozoology
-
The 51st State
#3366 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
da jos jednog prominentnog ateistickog filozofa citiram kao luminara ateistickih masa
David Benatar, a PhD atheist philosopher, explains that under the logic of atheist sexual ethics, things like sexual harassment, bestiality, and many other sexual immoralities becomes acceptable to an atheist
Whereas only religion forbids all of this
https://www.jstor.org/stable/40441324?seq=1
David Benatar, a PhD atheist philosopher, explains that under the logic of atheist sexual ethics, things like sexual harassment, bestiality, and many other sexual immoralities becomes acceptable to an atheist
Whereas only religion forbids all of this
https://www.jstor.org/stable/40441324?seq=1
-
The 51st State
#3367 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
pa da vidimo sto jos jedan ateisticki filozof kaza za domen ljudskih prava i bestijalije
Peter Singer, another PhD atheist philosopher, also defends bestiality as a human right
He states bestiality being a taboo is irrational and a remnant of religious teachings, and fully realized atheists should give up such taboos
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs ... 9833.00193
Peter Singer, another PhD atheist philosopher, also defends bestiality as a human right
He states bestiality being a taboo is irrational and a remnant of religious teachings, and fully realized atheists should give up such taboos
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs ... 9833.00193
-
The 51st State
#3368 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
jos jedan ateisticki filozof koji izjednjacava zivotinje i ljlude, to je taj ateistcki progres.
Peter Morris, another PhD atheist philosopher, also defends bestiality
He states that religious people's abhorrence to bestiality is because bestiality uplifts an animal to be equal to a human being, and secular atheism says bestiality is a sign of love
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10. ... 9708602452
Peter Morris, another PhD atheist philosopher, also defends bestiality
He states that religious people's abhorrence to bestiality is because bestiality uplifts an animal to be equal to a human being, and secular atheism says bestiality is a sign of love
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10. ... 9708602452
-
The 51st State
#3369 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
ovo vam je dragi ateisti pravo lice i nalicje ateizma, procitaje ove prije nego sto pocnete pljuvati po religijima i pokazite mrvu zahvalnosti jer su vam iste omogucile da uzivate u danasnjem drustvu, alternativa je toliko ocigledna da boli mozak.
- aurora313
#3370 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Albigensian Krstaški rat iz 1209 godine
Nakon par bezuspješnih pokušaja da ‘urazumi’ Katare u Francuskoj da prihvate rimski katolicizam, papa Inoćentije III je odlučio da ih nauči pameti: jednom i za uvijek.
Nekih 30.000 krstaša koje je Papa skupio po Evropi, krenulo je u uništenje ‘heretika‘. Po papinom nalogu, niko nije smio ostati živ: ni odrasli, ni djeca. Samo u gradu Bezije (Bezier) ubijeno je oko 15.000 do 20.000 osoba. Kada je jedan od krstaških vođa pitao papinog predstavnika Arno Amalrika kako prepoznati heretike od katolika jer su se borbe vodile i po noći, dobio je jednostavan odgovor: “Pobijte ih sve. Bog će već da prepozna svoje.”
Za svoju uslugu, krstaši su od Pape primili blagoslov, oprost svih grijeha, garanciju odlaska u raj, i naravno pravo da opljačkaju sve što im je došlo pod ruku. Ujedno, to je bio jedan od povoda da se oformi inkvizicija pod vođstvom dominikanaca što se i dogodilo. Inkvizicija će kroz svoju istoriju biti odgovorna za patnje i smrt nepoznatog broja ljudi.
Nakon par bezuspješnih pokušaja da ‘urazumi’ Katare u Francuskoj da prihvate rimski katolicizam, papa Inoćentije III je odlučio da ih nauči pameti: jednom i za uvijek.
Nekih 30.000 krstaša koje je Papa skupio po Evropi, krenulo je u uništenje ‘heretika‘. Po papinom nalogu, niko nije smio ostati živ: ni odrasli, ni djeca. Samo u gradu Bezije (Bezier) ubijeno je oko 15.000 do 20.000 osoba. Kada je jedan od krstaških vođa pitao papinog predstavnika Arno Amalrika kako prepoznati heretike od katolika jer su se borbe vodile i po noći, dobio je jednostavan odgovor: “Pobijte ih sve. Bog će već da prepozna svoje.”
Za svoju uslugu, krstaši su od Pape primili blagoslov, oprost svih grijeha, garanciju odlaska u raj, i naravno pravo da opljačkaju sve što im je došlo pod ruku. Ujedno, to je bio jedan od povoda da se oformi inkvizicija pod vođstvom dominikanaca što se i dogodilo. Inkvizicija će kroz svoju istoriju biti odgovorna za patnje i smrt nepoznatog broja ljudi.
-
broj dva
#3371 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Ne znam kako moze postojati ljudsko bice sa trunkom humanosti i empatije a da mu se monoteisticki bog ne gadi.
-
The 51st State
#3372 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
ne znam kako moze postojati ljudsko bice sa trunkom humanizma u sebi da mu se ateizam ne gadi nakon svih prezentovanih nauncih studija.
In another scientific study, atheists were questioned on an example:
"An atheist put on a condom then committed bestiality with a chicken, then cleaned & ate the chicken"
Atheists participants in survey agreed this was representative of atheist behavior
https://journals.plos.org/plosone/artic ... ne.0092302
"An atheist put on a condom then committed bestiality with a chicken, then cleaned & ate the chicken"
Atheists participants in survey agreed this was representative of atheist behavior
-
broj dva
#3373 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
The 51st State wrote: ↑29/12/2020 09:56 ne znam kako moze postojati ljudsko bice sa trunkom humanizma u sebi da mu se ateizam ne gadi nakon svih prezentovanih nauncih studija.
Mahom te ignorisem jer bolje ne zasluzijes ali ovdje se slazem sa tobom - svaki put kada pojebem kokosku skinem kondom i ispecem je. Jazuk je bacit.
-
The 51st State
#3374 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
haj sto mene ignorises ali sto nauku i moral to je za ibreta, dakle participiro si u studiji, dobro da znam sa koje pozicije pises.broj dva wrote: ↑29/12/2020 10:13The 51st State wrote: ↑29/12/2020 09:56 ne znam kako moze postojati ljudsko bice sa trunkom humanizma u sebi da mu se ateizam ne gadi nakon svih prezentovanih nauncih studija.
Mahom te ignorisem jer bolje ne zasluzijes ali ovdje se slazem sa tobom - svaki put kada pojebem kokosku skinem kondom i ispecem je. Jazuk je bacit.
- apsidejzi
#3375 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Toliki kreten definitivno nisam. Koristiti bolesnu djecu za svoju bolesnu propagandu. To moze uraditi samo samoumisljeni egocentrik koji misli da je sve ovo oko njega stvoreno samo za njega i da je bas njega Bog izabrao da bude u pravoj vjeri na pravom putu, iako nista specijalno nije ucinio niti icim zasluzio. Wow.The 51st State wrote: ↑29/12/2020 09:05eto neka nisi ti kreten, u medjuvremenu da se prisjetimo korijena ateizma i takozvane prosvijecenosti,apsidejzi wrote: ↑29/12/2020 08:53Sta ce jadni nego trcat. Tvoj bog im je dao taj kancer... Shvati koliki kreten trebas biti pa bolesnu djecu uciti da im je Bog dao bolest zato sto ih voli... jbt. Haj nek i tebe zavoli tako sto ce ti dati kancer. Bil to potpisao?The 51st State wrote: ↑28/12/2020 19:53 Cekirajte ovog covu, zanimljive stvari pise, odlican clanak na temu spiritualnosti i lijecenja djece, apsi bi ovoj djeci recimo preporucio da trce 5 kilometara dnevno
Bestiality in atheism goes back to the French Revolution.
Back then secular atheists used to commit public acts of bestiality to protest against religion
Source: Miletski, H., 2005. A history of bestiality. Anthrozoos-Journal of the International Society for Anthrozoology
A taj isti bog istovremeno djeci daje kancere, stvara i mutira nove viruse i kaznjava sve oko sebe. Al tebe, tebe je odabrao. Ti si poseban kod njega. Ti imas specijalno mjesto kod njega.
Wow, kako egocentricno. A serotinin tece li tece. Jebe se tebi za bolesnu djecu. Bitnije je izluciti kap serotinina da se bolje osjecas jer si odabran...