Kutak za ateističko-religijski trenutak

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
apsidejzi

#3301 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by apsidejzi »

The 51st State wrote: 27/12/2020 18:33 Dakle prakticno himdus :D

The word "stoic" commonly refers to someone who is indifferent to pain, pleasure, grief, or joy.

Neko zesce pranje mozga.
Da nisi trol napisao bih nesto vise. Ovako, uzivaj u svojoj iluziji. Tacnije DMT muhamedovoj iluziji...
The 51st State

#3302 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by The 51st State »

apsidejzi wrote: 27/12/2020 19:10

The word "stoic" commonly refers to someone who is indifferent to pain, pleasure, grief, or joy.

Neko zesce pranje mozga.
Da nisi trol napisao bih nesto vise. Ovako, uzivaj u svojoj iluziji. Tacnije DMT muhamedovoj iluziji...
Bas mi je zao sto cu ostati uskracen za jos jedam izljev egotripovanja i opservacija lisenih smisla i reda.
apsidejzi

#3303 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by apsidejzi »

The 51st State wrote: 27/12/2020 19:12

Neko zesce pranje mozga.
Bas mi je zao sto cu ostati uskracen za jos jedam izljev egotripovanja i opservacija lisenih smisla i reda.
Naravno :lol:

A sve se potajno nada da nesto napisem kako bi nesto novo naucio. Evo recimo, nisi znao sta je stoicizam do danas. Do maloprije kad si u google napisao rijec i dobio wikipedija definiciju nazad, ucinila ti se kao hinduizam i onda se provalio napisavsi isto. No nazalost, stoicizam nema veze sa hinduizmom. To samo pokazuje koliko plitko razmisljas, koliko plitko analiziras i koliko si plitak sa znanjem.

Hajmo nova zadaca za google: Upisi "DMT trip reports" al ovaj put pogledaj minimalno dva, a ako ti se da i tri linka. Kada se vratis vamo napisi slicnosti i razlike Muhamedovog putovanja Isra i Miradza sa DMT trip svjedocenjima :D

Evo da ti pomognem malo :lol:
The 51st State

#3304 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by The 51st State »

apsidejzi wrote: 27/12/2020 19:23
The 51st State wrote: 27/12/2020 19:12
Naravno :lol:

A sve se potajno nada da nesto napisem kako bi nesto novo naucio. Evo recimo, nisi znao sta je stoicizam do danas. Do maloprije kad si u google napisao rijec i dobio wikipedija definiciju nazad, ucinila ti se kao hinduizam i onda se provalio napisavsi isto. No nazalost, stoicizam nema veze sa hinduizmom. To samo pokazuje koliko plitko razmisljas, koliko plitko analiziras i koliko si plitak sa znanjem.

Hajmo nova zadaca za google: Upisi "DMT trip reports" al ovaj put pogledaj minimalno dva, a ako ti se da i tri linka. Kada se vratis vamo napisi slicnosti i razlike Muhamedovog putovanja Isra i Miradza sa DMT trip svjedocenjima :D
ko je od tebe sta naucio mogo je samo ostati zbunjen, sta se ima reci o stoizmu vide nego da se radi o civilizacijskoj regresiji?
a to sto se ti pucas lsdijom ili vec kakvim opijatima je tvoja stvar, samo je glupo i imbecilno projicirati da su Poslanici bili pod uticajem istih. de se ti spucaj pa kakav manifest napisi i probaj napraviti civilizacijsli iskorak tako sto ces dobiti pratitelje.
apsidejzi

#3305 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by apsidejzi »

The 51st State wrote: 27/12/2020 19:26 ko je od tebe sta naucio mogo je samo ostati zbunjen, sta se ima reci o stoizmu vide nego da se radi o civilizacijskoj regresiji?
a to sto se ti pucas lsdijom ili vec kakvim opijatima je tvoja stvar, samo je glupo i imbecilno projicirati da su Poslanici bili pod uticajem istih. de se ti spucaj pa kakav manifest napisi i probaj napraviti civilizacijsli iskorak tako sto ces dobiti pratitelje.
Nisi pogledao video. Sjedi jedan. :lol:

I jopet mijesas babe i zabe. Nije lsd nego DMT. Googlaj malo pa ces vidjeti da i nije toliko glupo nego naprotiv, objasnjava mnogo toga :lol:

Pogledaj video pa ces vidjeti da pricaju o "entitetima" sa nekoliko stotina krila (koliko ono Dzibril ima krila?), pricaju o svjetlosti, o objavi. Pricaju o mudrosti koju dobijaju. Letu u druge dimenzije. Bliskom susretu sa "andjelima". Joe je ostavljao kameru ukljucenu dok tripuje pa poslije se gleda i ne moze da vjeruje kako slozene i mudre recenice izlaze iz njega dok to traje.

Sta je sad logicnije: Muhamed je jedan u nizu ljudi koji su iskusili isti trip na DMT-u pa se nafurao da je poslanik, ili zaista postoji nevidljivi, nicim dokuciv i neobjasnjiv carobni svijet meleka i dzina. Ko god proba DMT udje u taj svijet. Sta je sad logicnije: DMT iluzija ili stvarna realnost. Hm... interesantno. Sta je logicnije: madzionicar stvori zeca u sesiru, ili zec je oduvijek bio tu samo dobro sakriven :)
The 51st State

#3306 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by The 51st State »

apsidejzi wrote: 27/12/2020 19:43
The 51st State wrote: 27/12/2020 19:26 ko je od tebe sta naucio mogo je samo ostati zbunjen, sta se ima reci o stoizmu vide nego da se radi o civilizacijskoj regresiji?
Nisi pogledao video. Sjedi jedan. :lol:

I jopet mijesas babe i zabe. Nije lsd nego DMT. Googlaj malo pa ces vidjeti da i nije toliko glupo nego naprotiv, objasnjava mnogo toga :lol:

Pogledaj video pa ces vidjeti da pricaju o "entitetima" sa nekoliko stotina krila (koliko ono Dzibril ima krila?), pricaju o svjetlosti, o objavi. Pricaju o mudrosti koju dobijaju. Letu u druge dimenzije. Bliskom susretu sa "andjelima". Joe je ostavljao kameru ukljucenu dok tripuje pa poslije se gleda i ne moze da vjeruje kako slozene i mudre recenice izlaze iz njega dok to traje.

Sta je sad logicnije: Muhamed je jedan u nizu ljudi koji su iskusili isti trip na DMT-u pa se nafurao da je poslanik, ili zaista postoji nevidljivi, nicim dokuciv i neobjasnjiv carobni svijet meleka i dzina. Ko god proba DMT udje u taj svijet. Sta je sad logicnije: DMT iluzija ili stvarna realnost. Hm... interesantno. Sta je logicnije: madzionicar stvori zeca u sesiru, ili zec je oduvijek bio tu samo dobro sakriven :)
Nemas ti meni sta dijeliti ocjene iz pozicije svog apsurdistana.

Te kritike Poslanika su odavno oborene od strane ozbiljnih istrazivaca i naucnika, ja tebe, a i ostale ateiste upitah prosto pitanje, ako je utvrdjeno analizom da bi se probala napisati jedn takva knjiga kao sto je Kuran bilo potrebno jedno 30 40 vijecnica punih knjiga i to specificno subimiranih po oblastima da bi se sumirao stepen znanja, kompleksnosti, alegorija i naucnih komplememtarnosti potvrdjenih ili nikad oborenih, kako je to mogao 1 covjek usred pustinje uraditi, logican odgovor nikad nisam dobio, osim besmislemog skretanja sa teme i banaliziranja.
Btw. Jeki to ta ateisticka konzistentnost, rece da neces sa trolom da komuniciras :)
Edouard

#3307 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by Edouard »

Optimus Prime wrote: 27/12/2020 14:23
Edouard wrote: 27/12/2020 00:54
Ne pokušavam ovdje predstaviti da su mentalni problemi isključivo rezervirani za ateiste, već samo to da je ateizam kao svjetonazorski odabir pogrešan, štoviše izuzetno loš izbor; da loše djeluje na sve aspekte ljudske egzistencije, njegovog fizičkog i mentalnog zdravlja, individualnog i društvenog života.
A ti svjetski izvještaji o sreći su presmiješni. Kad smo već spominjali antidepresive, većina tih zemalja je također u vrhu i po potrošnji antidepresiva. Ne bez razloga stručnjaci podsjećaju da je i 'nesretnost dio života' te da se ne treba samo tako prepisivati antidepresive 'kako bi se ljudi osjećali veselije'. I kao šta ti reče da to dođe nešto kao život na drogama.
Kad govoriš za nešto da je iluzija; iluzija vjecnog zivota te iluzija kosmicke pravde, podrazumijeva se da znaš šta je zbilja, šta je istina. Ali ćeš isto kazati da ti ne znaš postoji li vječni život, da nema dokaza, ali svejedno tvrdiš da je iluzija. Čudno zaključivanje, logika.
I slažem se s tobom kad kažeš da razumiješ da su neki ljudi slabi i da im je utješna laž milija od istine, samo što misliš (ne znam na osnovi čega) da ti nisi uključen u te neke.
Sve zombiji na antidepresivima:

Izveo si pogresan zakljucak. Ja nisam tvrdio da raj i pakao sa sigurnoscu ne postoje. Samo sam tvrdio da ne prihvatam tu tvrdnju dok krscanstvo ili islam ne dokazu da tako nesto postoji. Do tada, su ta mjesta u rangu sa Oz-om i Narnijom, sto se mene tice.
Opet daješ video sa zemljom u kojoj se ljudi izjašnjavaju kao nevjernici, a u kojoj je suicid na samom vrhu u Evropi (4. mjesto) zajedno u društvu Litvanijom, Letonijom i Rusijom, također bivšim komunističkim zemljama u kojima je ateizam bio ugrađen u same temelje društvenog uređenja.
Dodatno, po stopama narkomanskih smrti i raširenosti virusa HIV-a Estonija je u samom vrhu Europske unije.
Izveo si pogresan zakljucak. Ja nisam tvrdio da raj i pakao sa sigurnoscu ne postoje.
Nemoj me pogresno razumjeti, i ja mislim da postoje aspekti religije koji mogu biti pozitivni za neke pojedince i pomoci im da prebrode neke teske situacije: Snazna drustvena zajednica , iluzija vjecnog zivota te iluzija kosmicke pravde.
Ali to ti dodje nesto kao zivot na drogama. Ali razumijem da su neki ljudi slabi i da im je utjesna laz milija od istine.
I, onda kakav moj pogrešan zaključak? Kažeš: iluzija, utješna laž, i tome dodaješ: "ja nisam tvrdio da raj i pakao sa sigurnoscu ne postoje."
Šta, istovremeno nešto može biti iluzija, utješna laž, i imati izvjesnost postojanja. Pa to je nevjerojatno.
Optimus Prime

#3308 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by Optimus Prime »

Edouard wrote: 27/12/2020 20:26
Optimus Prime wrote: 27/12/2020 14:23
Edouard wrote: 27/12/2020 00:54
Ne pokušavam ovdje predstaviti da su mentalni problemi isključivo rezervirani za ateiste, već samo to da je ateizam kao svjetonazorski odabir pogrešan, štoviše izuzetno loš izbor; da loše djeluje na sve aspekte ljudske egzistencije, njegovog fizičkog i mentalnog zdravlja, individualnog i društvenog života.
A ti svjetski izvještaji o sreći su presmiješni. Kad smo već spominjali antidepresive, većina tih zemalja je također u vrhu i po potrošnji antidepresiva. Ne bez razloga stručnjaci podsjećaju da je i 'nesretnost dio života' te da se ne treba samo tako prepisivati antidepresive 'kako bi se ljudi osjećali veselije'. I kao šta ti reče da to dođe nešto kao život na drogama.
Kad govoriš za nešto da je iluzija; iluzija vjecnog zivota te iluzija kosmicke pravde, podrazumijeva se da znaš šta je zbilja, šta je istina. Ali ćeš isto kazati da ti ne znaš postoji li vječni život, da nema dokaza, ali svejedno tvrdiš da je iluzija. Čudno zaključivanje, logika.
I slažem se s tobom kad kažeš da razumiješ da su neki ljudi slabi i da im je utješna laž milija od istine, samo što misliš (ne znam na osnovi čega) da ti nisi uključen u te neke.
Sve zombiji na antidepresivima:

Izveo si pogresan zakljucak. Ja nisam tvrdio da raj i pakao sa sigurnoscu ne postoje. Samo sam tvrdio da ne prihvatam tu tvrdnju dok krscanstvo ili islam ne dokazu da tako nesto postoji. Do tada, su ta mjesta u rangu sa Oz-om i Narnijom, sto se mene tice.
Opet daješ video sa zemljom u kojoj se ljudi izjašnjavaju kao nevjernici, a u kojoj je suicid na samom vrhu u Evropi (4. mjesto) zajedno u društvu Litvanijom, Letonijom i Rusijom, također bivšim komunističkim zemljama u kojima je ateizam bio ugrađen u same temelje društvenog uređenja.
Dodatno, po stopama narkomanskih smrti i raširenosti virusa HIV-a Estonija je u samom vrhu Europske unije.
Izveo si pogresan zakljucak. Ja nisam tvrdio da raj i pakao sa sigurnoscu ne postoje.
Nemoj me pogresno razumjeti, i ja mislim da postoje aspekti religije koji mogu biti pozitivni za neke pojedince i pomoci im da prebrode neke teske situacije: Snazna drustvena zajednica , iluzija vjecnog zivota te iluzija kosmicke pravde.
Ali to ti dodje nesto kao zivot na drogama. Ali razumijem da su neki ljudi slabi i da im je utjesna laz milija od istine.
I, onda kakav moj pogrešan zaključak? Kažeš: iluzija, utješna laž, i tome dodaješ: "ja nisam tvrdio da raj i pakao sa sigurnoscu ne postoje."
Šta. istovremeno nešto može biti iluzija, utješna laž, i imati izvjesnost postojanja. Pa to je nevjerojatno.
Nije ama bas nikakvo mjerilo za kvalitetu zivota prosjecnog covjeka ali kad vec insistiras:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... icide_rate

Ovdje je vidljivo da je Estonija na 29 mjestu sa 14.4 samoubistava na 100.000 stanovnika. Katolicka Poljska ima oko 13, 3. Znaci na sto hiljada stanovnika samo jedno samoubistvo vise. U zemljama poput Obale Slonovace gdje maltene i nepoznaju koncept ateizma skoro duplo vise samoubistava nego u Estoniji.

HIV je daleko rasprostranjenji u Africi gdje ces rijetko naletiti na ateistu.

Dakle molim te prestani izmisljati korelacije koje ne postoje.

Sto se tice raja,tu opet ponavljam da ne postoje dokazi za nadgrobni zivot, idokje tako naravno je da se radi o iluziji
Edouard

#3309 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by Edouard »

Optimus Prime wrote: 27/12/2020 21:26 Ovdje je vidljivo da je Estonija na 29 mjestu sa 14.4 samoubistava na 100.000 stanovnika. Katolicka Poljska ima oko 13, 3. Znaci na sto hiljada stanovnika samo jedno samoubistvo vise. U zemljama poput Obale Slonovace gdje maltene i nepoznaju koncept ateizma skoro duplo vise samoubistava nego u Estoniji.

Govorio sam o Evropi, ali djelomično si u pravu, moj je podatak bio stariji.
Dakle, Estonija je na sedmom, a ne na četvrtom mjestu, ali svejedno bode u oči podatak s liste, da od svih tih sedam evropskih zemalja na vrhu, osim Belgije, bivše su komunističke zemlje u kojima je na vlasti bio ateizam.
Podatak o stopama narkomanskih smrti i raširenosti virusa HIV-a u Estoniji odnosi se na EU, a ne čitav svijet.
Optimus Prime wrote: 27/12/2020 21:26 Sto se tice raja,tu opet ponavljam da ne postoje dokazi za nadgrobni zivot, idokje tako naravno je da se radi o iluziji
Opet logika: ne znaš sigurno postoji li (ili ne postoji) raj, ali znaš da je iluzija.
Inače, jesi li ikad čuo da postoje istinite tvrdnje koje se ne mogu dokazati.
Hakiz

#3310 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by Hakiz »

Neko zesce pranje mozga.
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Stoicizam

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Stoicism

Ne trolaj.
Optimus Prime

#3311 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by Optimus Prime »

Edouard wrote: 27/12/2020 22:47
Optimus Prime wrote: 27/12/2020 21:26 Ovdje je vidljivo da je Estonija na 29 mjestu sa 14.4 samoubistava na 100.000 stanovnika. Katolicka Poljska ima oko 13, 3. Znaci na sto hiljada stanovnika samo jedno samoubistvo vise. U zemljama poput Obale Slonovace gdje maltene i nepoznaju koncept ateizma skoro duplo vise samoubistava nego u Estoniji.

Govorio sam o Evropi, ali djelomično si u pravu, moj je podatak bio stariji.
Dakle, Estonija je na sedmom, a ne na četvrtom mjestu, ali svejedno bode u oči podatak s liste, da od svih tih sedam evropskih zemalja na vrhu, osim Belgije, bivše su komunističke zemlje u kojima je na vlasti bio ateizam.
Podatak o stopama narkomanskih smrti i raširenosti virusa HIV-a u Estoniji odnosi se na EU, a ne čitav svijet.
Optimus Prime wrote: 27/12/2020 21:26 Sto se tice raja,tu opet ponavljam da ne postoje dokazi za nadgrobni zivot, idokje tako naravno je da se radi o iluziji
Opet logika: ne znaš sigurno postoji li (ili ne postoji) raj, ali znaš da je iluzija.
Inače, jesi li ikad čuo da postoje istinite tvrdnje koje se ne mogu dokazati.
Zasto sad ulogu igra gdje se zemlja nalazi? Zar nije korelacija koju trazimo postotak ateista->postotak oboljelih bez obzira gdje se zemlja nalazi?
I zasto onda nema vecih devijacija po broju oboljelih od HIV-a kada su Ceska i Island u pitanju ?

Ili ce mozda biti da ipak neki drugi faktori odlucuju o stepenu epidemije?

Raj naravno teoretski moze da postoji, kao i dosta toga sto je trenutno u domenu ljudske maste. Da li to znaci da bi bez dokaza trebali vjerovati da je doista tako. Ja bih rekao ne.
Hakiz

#3312 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by Hakiz »

U raj ili pakao se svakako ide na sudnji dan, tako da je svejedno, neće ovdje ostati niko da mu ta informacija išta znači.

Ali ne, ne postoji.
belfy

#3313 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by belfy »

meni je samo jako cudno da Edo nije presao na Islam nakon ovoliko kvalitetnih upisa 51-og... ako do sada nije shvatio da je Islam pravi put ja ne znam kada ce...
aurora313

#3315 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by aurora313 »

Hakiz wrote: 27/12/2020 23:11 U raj ili pakao se svakako ide na sudnji dan, tako da je svejedno, neće ovdje ostati niko da mu ta informacija išta znači. Ali ne, ne postoji.
Ima dosta individualnih objašnjenja oko nekakvog putovanja do raja (pakao je izmišljen od pisaca svetih knjiga e kako bi se đavo optužio za sve loše) kod onih koji su maltene umrli pa su se vratili iz kome. Mnogi od njih su naveli to putovanje kroz osjećaj tunela svjetlosti i mirnoću okruženja. Sve im je bilo lijepo i potaman. Ako je to bilo putovanje maštom do raja, onda lijepo. Naravno, niko nije stigao do raja pa se vratio na ovaj dunjaluk sa iskustvom.

Interesantno je dodati iskustva ljudi koje su napali grabežljivci: lavovi, medvjedi... Oni ne opisuju bolove obzirom da im je mozak za vrijeme izlučio ogromne doze endokrina, adrenalina te koječega koji smanjuju bol i umiruju žrtvu. Ali su svi bili vrlo svjesni napada, pa neki čak spominju da su čuli krckanje vlastitih kostiju. A koliko smo puta mogli vidjeti u dokumentarcima poluživu žrtvu grabežljivaca koja i mrda glavom, trepće i više ne pušta glasa dok je mesožderi komadaju.

Mozak je izvanredan drug dealer. To osjećaju i vjernici ali ne znaju da to tumače nego se pozivaju na ‘knjigu‘.
Hakiz

#3316 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by Hakiz »

aurora313 wrote: 28/12/2020 09:29
Hakiz wrote: 27/12/2020 23:11 U raj ili pakao se svakako ide na sudnji dan, tako da je svejedno, neće ovdje ostati niko da mu ta informacija išta znači. Ali ne, ne postoji.
Ima dosta individualnih objašnjenja oko nekakvog putovanja do raja (pakao je izmišljen od pisaca svetih knjiga e kako bi se đavo optužio za sve loše) kod onih koji su maltene umrli pa su se vratili iz kome. Mnogi od njih su naveli to putovanje kroz osjećaj tunela svjetlosti i mirnoću okruženja. Sve im je bilo lijepo i potaman. Ako je to bilo putovanje maštom do raja, onda lijepo. Naravno, niko nije stigao do raja pa se vratio na ovaj dunjaluk sa iskustvom.

Interesantno je dodati iskustva ljudi koje su napali grabežljivci: lavovi, medvjedi... Oni ne opisuju bolove obzirom da im je mozak za vrijeme izlučio ogromne doze endokrina, adrenalina te koječega koji smanjuju bol i umiruju žrtvu. Ali su svi bili vrlo svjesni napada, pa neki čak spominju da su čuli krckanje vlastitih kostiju. A koliko smo puta mogli vidjeti u dokumentarcima poluživu žrtvu grabežljivaca koja i mrda glavom, trepće i više ne pušta glasa dok je mesožderi komadaju.

Mozak je izvanredan drug dealer. To osjećaju i vjernici ali ne znaju da to tumače nego se pozivaju na ‘knjigu‘.
To je osjećaj smrti, ne raja. U raj ili pakao se ne ide omah nakon smrti. Ide se na sudnji dan i tada svi koji su za raj odjednom i zajedno idu u raj, kao i oni za pakao. Do tog trenutka duše čekaju u limbu ili su u čistilištu. To jeste, u trenutku odlaska u raj ili pakao na Zemlji nema više ni jednog živog čovjeka, ni jedne duše. Sudnji dan se zato i zove tako, to je dan kad se svim dušama presuđuje. A samo je jedan, ne postoji pojedinačan sudnji dan za svaku dušu, nego se u tom trenutku svim dušama presuđuje u isto vrijeme.

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Sudnji_dan
The 51st State

#3317 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by The 51st State »

Hakiz wrote: 27/12/2020 23:11 U raj ili pakao se svakako ide na sudnji dan, tako da je svejedno, neće ovdje ostati niko da mu ta informacija išta znači.

Ali ne, ne postoji.
hehe

“An accuracy of one part in 10^10^(123).the precision needed to set the universe on its course.”

"This tells us how precise the Creator’s aim must have been: namely to an accuracy of one part in 1010123.
This is an extraordinary figure."

Roger penrose.
broj dva

#3318 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by broj dva »

Hakiz wrote: 28/12/2020 09:52
aurora313 wrote: 28/12/2020 09:29

To je osjećaj smrti, ne raja. U raj ili pakao se ne ide omah nakon smrti. Ide se na sudnji dan i tada svi koji su za raj odjednom i zajedno idu u raj, kao i oni za pakao. Do tog trenutka duše čekaju u limbu ili su u čistilištu. To jeste, u trenutku odlaska u raj ili pakao na Zemlji nema više ni jednog živog čovjeka, ni jedne duše. Sudnji dan se zato i zove tako, to je dan kad se svim dušama presuđuje. A samo je jedan, ne postoji pojedinačan sudnji dan za svaku dušu, nego se u tom trenutku svim dušama presuđuje u isto vrijeme.

Ti boga što su nebesa (i podzemlje) fino birokratski organizovana. Dakle nema preko reda, sva raja u čekaonicama, sjede puše čekaju sudnji dan pa onda kom šeš kom beš, nekom raj nekom pakao a trenutno su te dvi destinacije bez turista jer se još čeka sudnji dan.
Samo bi da pohvalim celestijalne čekaonice, milijarde ljudi čekaju a niko se ne žalu da je tjesno, zagušljivo, prljavo. God is truly great alaha mi.
The 51st State

#3319 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by The 51st State »

konstatovali ste da su religije zlo bla bla bla da vidimo sta kazu ateisticki gurui recimo o seksualnom zlostavljanju i prakticni naucni rad na tu temu.

Sexual harassment is a huge epidemic in atheist movements. Many atheist leaders like Richard Dawkins even mock women for being sexually harassed and tell them it's normal.

Women are not safe at atheist events and face unwanted sexual harassment.

https://www.sciencedirect.com/science/a ... 9518303443
The 51st State

#3320 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by The 51st State »

jos jedan naucni rad na temu superiornosti religije vezano za zdravlje i prezivljavanje.

https://www.karger.com/Article/Abstract/190791
The 51st State

#3321 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by The 51st State »

jos jedna studija koja solidno potvrdjuje ateisticku licemjernost.

https://www.tandfonline.com/doi/abs/10. ... 013.771991
The 51st State

#3322 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by The 51st State »

jasna prednost religioznih privatnih skola u odnosu na ostale u smislu akademskih dostignuca i generalnog znanja i karakterizacije ucenika

https://www.tandfonline.com/doi/abs/10. ... 012.679542

ovako mogu do sutra da satirem ateisticke besmislice
The 51st State

#3323 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by The 51st State »

na kraju sve price imamo cetiri opcije, ateisticki vjernici ce reci 3 bez ijednog dokaza, ostavljam na prosudbu koliko je to logicno i validno.

1-universe created itself
2-universe was created by something created.
3-universe from nothing
4-universe was created by an uncaused cause (God)
aurora313

#3324 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by aurora313 »

Hakiz wrote: 28/12/2020 09:52 To je osjećaj smrti, ne raja. U raj ili pakao se ne ide omah nakon smrti. Ide se na sudnji dan i tada svi koji su za raj odjednom i zajedno idu u raj, kao i oni za pakao. Do tog trenutka duše čekaju u limbu ili su u čistilištu. To jeste, u trenutku odlaska u raj ili pakao na Zemlji nema više ni jednog živog čovjeka, ni jedne duše. Sudnji dan se zato i zove tako, to je dan kad se svim dušama presuđuje. A samo je jedan, ne postoji pojedinačan sudnji dan za svaku dušu, nego se u tom trenutku svim dušama presuđuje u isto vrijeme.
Ne znam šta ko osjeća kada ga popuši, ali vidjeću kada dođem na red. :D
A evo i malo oko čistilišta:

“Katolički marketing je uvijek tražio način kako da bolje iskoristi koncept pakla i raja, tj., koncept kazne i nagrade. Ma da je pojam ‘čistilišta’ u katoličku crkvu ubačen tek u XI vijeku—navodno, to je bio jedan od razloga raskola crkve—u XVI vijeku katolička crkva je uvela vrlo praktično rješenje za izgubljene duše. Naime, tadašnji papa Leo X. trebao je više novca da bi završio baziliku Sv. Petra u Rimu. Zato je crkva uvela oproštenje od grijeha koje je bilo štampano i javno prodavano. Time je data šansa onima sa novcem da preko čistilišta izbjegnu pakao i stignu do raja kraticom.
Danas se to može postići karticom.“ (Nevanđelje)
apsidejzi

#3325 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by apsidejzi »

The 51st State wrote: 28/12/2020 10:45 na kraju sve price imamo cetiri opcije, ateisticki vjernici ce reci 3 bez ijednog dokaza, ostavljam na prosudbu koliko je to logicno i validno.

1-universe created itself
2-universe was created by something created.
3-universe from nothing
4-universe was created by an uncaused cause (God)
Poklone ispod jelke je ostavio djeda mraz tako sto je usao kroz dimljak ili je mozda neko od roditelja ostavio poklon
Zubic vila je ostavila pare ispod jastuka ili je pak roditelj to uradio
BOg se pojavio pred nekim ko tvrdi da je poslanik ili je pak ta osoba konzumirala DMT pa se nafurala kao i mnogi drugi koji su je konzumirali.

Sve je to isto :D
Post Reply