Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Industrialyzer

#4651 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

I evo ti jedna detaljnija studija

https://www.nature.com/articles/s41564-020-0771-4

Mozes li mi reci kriterij po kojem ces izabrati studiju kojoj vjerujes?
Lao Ce

#4652 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Industrialyzer wrote: 26/12/2020 17:08
Lao Ce wrote: 26/12/2020 16:54
Industrialyzer wrote: 26/12/2020 16:48 Kako jedna ovakva studija nije cenzurisana?
Kako i zašto nakon ovakvih studija ljudi zabadaju glavu u pijesak? Valjda se tako osjećaju komotnije.
Izvuci glavu iz pijeska i odgovori, kako jedna ovakva studija regularno moze biti objavljena? Zalite se da mainstream mediji cenzurisu sve moguce i nemoguce, pa tako nas vrli nobelovac jadan nikako ne moze obajviti svoje rezultate.
Hvala Bogu pa mi nije glava u pijesku. Nitko nije spominjao studiju od Luca koja vjerovatno i ne postoji pa ne znam na šta se ti odnosiš na to, a ne odnosiš se na ono što je rekao, kao da postoji razlika između onoga što je on rekao i onoga što ove studije govore. Poenta je da ti ne želiš da dođeš do istine i da se baviš njome, nego na sve načine pokušavaš da istu diskredituješ.

Šta znače u ovakvom svijetu i poretku snaga i sila ovakve studije? Nažalost, ne znače ništa. Ljudima i snagama koji stoje iza ovog projekta one zasigurno ne mogu ništa jer imaju potpunu kontrolu nad večinom - medijima, političarima, vladama i masom ovaca u koje spadaš i ti.

Šta znači i može postojanje ovakvih studija ISTINE pored svakodnevnog medijskog bombardiranja o virusu, zaraženima i cjelokupnoj masovnoj hipnozi i agendi? Ali neće tako oduvijek biti. Vrijeme radi za 'teorije zavjere'. Polako i just wait.
Industrialyzer

#4653 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

Lao Ce wrote: 26/12/2020 17:23
Industrialyzer wrote: 26/12/2020 17:08
Lao Ce wrote: 26/12/2020 16:54

Kako i zašto nakon ovakvih studija ljudi zabadaju glavu u pijesak? Valjda se tako osjećaju komotnije.
Izvuci glavu iz pijeska i odgovori, kako jedna ovakva studija regularno moze biti objavljena? Zalite se da mainstream mediji cenzurisu sve moguce i nemoguce, pa tako nas vrli nobelovac jadan nikako ne moze obajviti svoje rezultate.
Hvala Bogu pa mi nije glava u pijesku. Nitko nije spominjao studiju od Luca koja vjerovatno i ne postoji pa ne znam na šta se ti odnosiš na to, a ne odnosiš se na ono što je rekao, kao da postoji razlika između onoga što je on rekao i onoga što ove studije govore. Poenta je da ti ne želiš da dođeš do istine i da se baviš njome, nego na sve načine pokušavaš da istu diskredituješ.

Šta znače u ovakvom svijetu i poretku snaga i sila ovakve studije? Nažalost, ne znače ništa. Ljudima i snagama koji stoje iza ovog projekta one zasigurno ne mogu ništa jer imaju potpunu kontrolu nad večinom - medijima, političarima, vladama i masom ovaca u koje spadaš i ti.

Šta znači i može postojanje ovakvih studija ISTINE pored svakodnevnog medijskog bombardiranja o virusu, zaraženima i cjelokupnoj masovnoj hipnozi i agendi? Ali neće tako oduvijek biti. Vrijeme radi za 'teorije zavjere'. Polako i just wait.
Postavio sam iznad naucni rad, procitaj i reci mi, po kojem jasnom kriteriju ces izabrati onaj kojem vjerujes? Kako ces, konkretno izmedju ova dva rada, diskreditovati jedan, a drugom vjerovati?
spinel_

#4654 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Jesu li ovo ti autoriteti koje moramo slusati i cija rijec jedino vrijedi?

Skandal u Hrvatskoj: Capak sjedio na kutiji vakcina protiv koronavirusa
http://www.klix.ba/clanak/201226062
spinel_

#4655 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

A kad smo kod Hidroksihlorokina, jel i ovo mozda slucajno se eto desilo?
Fabrika HIDROKSIKLOROKINA u plamenu nakon eksplozije

https://www.logicno.com/politika/fabrik ... njene.html

Liberty Times je izvijestio da fabrika proizvodi hidroksiklorokin, te da je API drugi najveći svjetski dobavljač sirovina za proizvodnju hidroksiklorokina.
shbc

#4656 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by shbc »

Nakon sto sam nekidan napisao post ovdje na forumu da mi cigani nisu htjeli platit da glumim da imam koronu, danas sam dva puta, umjesto uobicajenog jednog, u hali zaglavio. Slucajnost??? :oops:
Lao Ce

#4657 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

boy_zelenski wrote: 26/12/2020 17:45 Jao rasprava na ovoj temi. Kad nestane argumenata, onda uslijedi relativiziranje (npr. kako ces odabrati izmedju ove dvije studije, kako?!).

Odmah se treba sjetiti studije iz uglednog Lanceta, one zbog koje je hidroksihlorokin zabranjen, ni manje ni vise, u terapiji protiv ovog koronavirusa. Studija je lazirala sve podatke i iznijela zakljucke po necijoj narudzbi.

Image

Image
To sam je dotičnom gospodinu koji se ovdje predstavlja kao ljekar nekoliko puta predočio, ali naravno ni glasa ni muka od odgovora. Ljudi lažu sami sebe. Ne morate vjerovati ni u šta, ali barem pustite druge ljude na miru.
Lao Ce

#4658 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

spinel_ wrote: 26/12/2020 17:59 Jesu li ovo ti autoriteti koje moramo slusati i cija rijec jedino vrijedi?

Šta reći moj drug - zajebavaju se s nama.
Industrialyzer

#4659 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

Lao Ce wrote: 26/12/2020 18:37
spinel_ wrote: 26/12/2020 17:59 Jesu li ovo ti autoriteti koje moramo slusati i cija rijec jedino vrijedi?

Šta reći moj drug - zajebavaju se s nama.

Nisi mi odgovorio
Dozer

#4660 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

adsubzero wrote: 26/12/2020 00:32 Test nije 100% pouzdan, ali jeste pouzdan u visokoj mjeri. Traziti sada tacne izvore ne mogu.

To za voce i povrce je vec objasnjeno a evo opet se ponavlja pitanje i to je jedan od razloga sto sam rekao zasto vise necu ozbiljno diskutovati. A opet budala pisem... Postoji razlog zasto ti ili ja ne mozemo obradjivati testove, a to je zato sto je potrebno strucno lice koje zna sta radi. Test konkretno na koli je pogresno uradjen, dakle nije ispostovana tacna procedura i zato test nije validan.
Dialab explains in its posts that Schnedlitz conducted the test incorrectly, leading to a positive result. The company demonstrated in the videos how to carry out the test correctly with Coca-Cola, which leads to a negative result.

The YouTube video’s description explains that the sample, in this case Coca-Cola, was not swirled with the buffer, which is essential to keep the pH value constant in order to conduct the test correctly. When the sample is not swirled with the buffer, the antibody proteins of the test are destroyed, showing the positive marker.
Ovo je ono sto vi nikako ili necete da vidite, ili ne sjvacate, ili necete da shvatite.... Ovo je sada objasnjeno ovako, zvanicno zar ne... Zasto isto tako nije objasnjeno i prije 6-7 mjeseci kada ih je onaj predsjednik iz Afrike napravio budalama s uzrocima uzetim s voca i povrca, a koji su bili pozitivni?
Nisu ni znali da testiraju voce i povrce. Radi ovakvih stvari je sasvim logicno sto se mnogi pitaju o cemu se ovdje zapravo radi.
Jesi procitao Markovskog? Posto za njega jos nise uspjeli naci nikakav "factcheck" kojim biste ga diskreditovali , nego ga samo hladno ignorisete jer vam ne godi ono sto govori, da li taj covjek od struke ima pravo s podacima da 30-40% onih koji su se na PCR-u vodili kao pozitivni na koronu kasnije nisu imali antitijela na istu, sto znaci da nisu ni imali koronu, a bili su tako zavedeni i usli su u gobalnu statistiku inficiranih?
I onda kazete da je PCR test dovoljno precizan...
Svi znamo kako rade masine koje to testiraju, zar ne... Uzorak,> reagensi > software > baza podataka> rezultat.

Ko upravlja bazom podataka?
Last edited by Dozer on 26/12/2020 21:50, edited 1 time in total.
Dozer

#4661 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

zubi wrote: 26/12/2020 09:24
Dozer wrote: 25/12/2020 22:56 Kao bivsi drot ti kazem da sve ovo postoji, u svakom zakonu svake drzave.
Eeeeeeeee, sad mi je puno jasniji tvoj mentalni sklop, hvala ti na ovoj informaciji spasio si me da ne trosim vrijeme uludo :thumbup:
Zalosno. To sam rekao u smislu poznavanja nekih zakona, al' ti to, po obicaju, ne kontas. To se vidi i iz ovog gore pravog djecijeg nastavljanja suplje price o editovanju postova. Iako sam vam dokazao da inicjalini sadrzaj nije promijenjen nigdje, ti nastavljas sa svojim opusom nebuloza. Za nekoga ko nema nijedan smislen post na bilo kojoj temi, ocekivano. ;)
Last edited by Dozer on 26/12/2020 21:30, edited 1 time in total.
zubi

#4662 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

Dozer wrote: 26/12/2020 21:08
zubi wrote: 26/12/2020 09:24
Dozer wrote: 25/12/2020 22:56 Kao bivsi drot ti kazem da sve ovo postoji, u svakom zakonu svake drzave.
Eeeeeeeee, sad mi je puno jasniji tvoj mentalni sklop, hvala ti na ovoj informaciji spasio si me da ne trosim vrijeme uludo :thumbup:
Zalosno. To sam rekao u smislu poznavanja nekih zakona, al' ti to, po obicaju, ne kontas. To se vidi i iz ovog roe pravog djecijeg nastavljanja sulje price o editovanju postova. Iako sam vam dokazao da inicjalini sadrzaj nije promijenjen nigdje, ti nastavljas sa svojim opusom nebuloza. Za nekoga ko nema nijedan smislen post na bilo kojoj temi, ocekivano. ;)
Jasta... :P
Dozer

#4663 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

:-)

Eto sam editovao i ovaj post. Nadji gdje i sta. Imas original. I original :lol: :lol: :lol:
Dozer

#4664 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

zagortenej wrote: 26/12/2020 11:23
spinel_ wrote: 26/12/2020 10:57 PCR je najveca prevara za koronu. Nazalost koriste se bolesni za zabludu. A lopovi to masno naplacuju.

https://pieceofmindful.com/2020/04/06/b ... human-dna/
pa kako onda ljudi budu i negativni na pcr testu? :roll:
Pa jer je to super precizan test. Navodio sam ranije primjer jarana koji je imao sve simptome covida, obostrana upala pluca, i na 3x PCR-a i jednom antgenskom bio negativan. Kad se nekako iskobeljao iz svega, kazu da je bio rekorder na serosloskom s kolicinom antitijela.
Danas ovi strucnjaci ovdje, a i svugdje drugo, to pravdaju "nepravilnim uzimanjem uzorka" :D
Hajde jednom, hajde i dvaput, ali...4 puta...? :D

A, mozda masina na kojoj se sve obradjivalo nije dovoljno dobro zagrijavala i hladila uzorke. Mozda joj ni baza podataka nije bila updatovana :D

Sjetimo se Elona Muska - 4 uzorka, isti tehnicar, ista masina - 2x negativan, 2x pozitivan :-) :-) :-)
Industrialyzer

#4665 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

Dozer wrote: 26/12/2020 21:35
spinel_ wrote: 26/12/2020 10:57 PCR je najveca prevara za koronu. Nazalost koriste se bolesni za zabludu. A lopovi to masno naplacuju.

Pa jer je to super precizan test. Navodio sam ranije primjer jarana koji je imao sve simptome covida, obostrana upala pluca, i na 3x PCR-a i jednom antgenskom bio negativan. Kad se nekako iskobeljao iz svega, kazu da je bio rekorder na serosloskom s kolicinom antitijela.
Danas ovi strucnjaci ovdje, a i svugdje drugo, to pravdaju "nepravilnim uzimanjem uzorka" :D

A, mozda masina na kojoj se sve obradjivalo nije dovoljno dobro zagrijavala i hladila uzorke. Mozda joj ni baza podataka nije bila updatovana :D

Sjetimo se Elona Muska - 4 uzorka, isti tehnicar, ista masina - 2x negativan, 2x pozitivan :-) :-) :-)

E moj Dozeru, bruko mala :-) a bio si najjaci adut svoje male ergele.
zubi

#4666 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

Dozer wrote: 26/12/2020 21:31 :-)

Eto sam editovao i ovaj post. Nadji gdje i sta. Imas original. I original :lol: :lol: :lol:
Nebitan si mi fakat, sad si mi u rangu ovih bisera s teme, samo ignore.
Dozer

#4667 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

adsubzero wrote: 26/12/2020 11:56 Jel ti cijeli svoj zivot zivis u nekoj pecini pa ne znas da se UV svjetlo koristi za dezinfekciju?
Namjenska UV sijalica/svjetlo da, ali LED svjetlo, osim ako nije nekakva bas namjenska UV rasvjeta, bas i ne emituje UV spektar.
For the majority of LED light bulbs, in industrial applications and otherwise, they do not give off UV radiation.
Izgleda da ni ti nisi bas daleko odmakao od svoje pecine...
Dozer

#4668 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Industrialyzer wrote: 26/12/2020 21:39 E moj Dozeru, bruko mala :-) a bio si najjaci adut svoje male ergele.
Hajd de...ja sam bar mala bruka, za razliku od tebe i jos nekih ovdje...

Pitanje - na osnovu cega masina izbacuje rezultat?
Da odmah pojasnim - ne pitam te za proces = grijanje, hladjenje, razdvajanje, blabla, nego sta je zasluzno za ispis rezultata?
red evil

#4669 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by red evil »

Nekad davno je @splinter govorio o mutacijama virusa na tim genomima što ih PCR detektuje, brzo tu mutira i testovi to ne prate dovoljno brzo a imajući u vidu da mi u Bosni kasnimo u svemu, mi vjerovatno još uvijek koristimo verzije testova one iz marta. :mrgreen:
adsubzero

#4670 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Dozer wrote: 26/12/2020 21:43
adsubzero wrote: 26/12/2020 11:56 Jel ti cijeli svoj zivot zivis u nekoj pecini pa ne znas da se UV svjetlo koristi za dezinfekciju?
Namjenska UV sijalica/svjetlo da, ali LED svjetlo, osim ako nije nekakva bas namjenska UV rasvjeta, bas i ne emituje UV spektar.
For the majority of LED light bulbs, in industrial applications and otherwise, they do not give off UV radiation.
Izgleda da ni ti nisi bas daleko odmakao od svoje pecine...
Daj ba Dozeru bas peglas. To sto nema zracenje i nije UV nego obicno ljubicasto svjetlo. Zna se sta je UV i zna se da moze koristiti za dezinfekciju.
Lao Ce

#4671 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

red evil wrote: 26/12/2020 22:00

Nekad davno je @splinter govorio o mutacijama virusa na tim genomima što ih PCR detektuje, brzo tu mutira i testovi to ne prate dovoljno brzo a imajući u vidu da mi u Bosni kasnimo u svemu, mi vjerovatno još uvijek koristimo verzije testova one iz marta. :mrgreen:
Ma svakako :mrgreen:
Industrialyzer

#4672 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

Dozer wrote: 26/12/2020 21:52
Industrialyzer wrote: 26/12/2020 21:39 E moj Dozeru, bruko mala :-) a bio si najjaci adut svoje male ergele.
Hajd de...ja sam bar mala bruka, za razliku od tebe i jos nekih ovdje...

Pitanje - na osnovu cega masina izbacuje rezultat?
Da odmah pojasnim - ne pitam te za proces = grijanje, hladjenje, razdvajanje, blabla, nego sta je zasluzno za ispis rezultata?
Nisi vise u poziciji da postavljas takva pitanja.

Zao mi je, obrukao si se par puta i izgubio kredibilitet, onaj gram sto si imao.
spinel_

#4673 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Ona sestra sto je nedavno pred kamerama primila vakcinu i nedugo nakon toga pala izgleda da nije ziva. Samo se to pokusava zataskati.
Dosta je misterije oko ovoga...

Dozer

#4674 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

adsubzero wrote: 26/12/2020 22:08 Daj ba Dozeru bas peglas. To sto nema zracenje i nije UV nego obicno ljubicasto svjetlo. Zna se sta je UV i zna se da moze koristiti za dezinfekciju.
Covjek pricao o LED svjetlu, ti otisao odmah na UV, i sad te neko pegla kad ti pokaze da LED svjetlo ne emituje UV spektar...? Vrh :D
spinel_

#4675 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Image
Post Reply