Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
vjeshalica

#19776 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by vjeshalica »

aerodinamika wrote: 23/12/2020 22:17
nije u pitanju sto hiljada barbara- v ec manje od hiljadu i po ocajnika, ako im nisi u stanju obezbjedit smjestaj u kantonu sa velikim brojem praznih nekretnina (sto privatnih to drzavcnih) onda znas koliko je sati....
Koja si ti čivija da daješ prijedlog uzurpacije imovine u kojoj niko ne boravi nebitno da li je državna ili privatna?
Čega se lik dosjetio, da ustupa imovinu tuđu ilegalnim labrnjama bjelosvjetskim kriminalcima i ološu...
don vito

#19777 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by don vito »

sandzokan wrote: 23/12/2020 23:02 Ljudi, vi koji odavno govorite da ćemo imati velikih problema sa migrantima i da ih treba tornjat iz Bosne, vi ste bili u pravu. Moram priznati. Ranije sam na vaše postove gledao kao na ksenofobiju i pretjerivanje, ali došlo je i meni "iz guzice u glavu". Još će mnogo našeg naroda ovi čergari ojaditi.
Kako su samo mene na ovom forumu etiketirali 2015. godine kada sam pisao da Viktor Orban radi jedino ispravnu stvar podizanjem žice... ""Fašista", "ksenofob", "nemam empatije za braću muslimane", "dužna ih je Evropa primiti" itd itd

Tada sam govorio tim ljigavcima (većina ih je isparila s ove teme i foruma uopšte poput nekog "drvosječe iz dejčića") otprilike:

"Nećete još dugo moći tuđim q..cem gloginje mlatiti i s pristojne udaljenosti glumiti merhametlije jer kada se ilegalni migranti suoče sa zidom u Mađarskoj ostaje samo jedna ruta za EU, via Sarajevo i Bihać, pa ćete imati priliku pokazati svoju dobrotu i empatiju".

I dođe mečka pred vrata i nema šansi da će mirno otići... :roll:
meridiyan

#19778 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

Sta kaze jedan od organizatora blokade BIRE. Covjek koji sa gradjanima 80 dana dezura ispred BIRE.

Prof. Sej Ramic
Humanitarna kriza već treću godinu. Providna priča Cikotiću agende SDA stranke koja je sve svoje resurse uključila da uguši neposlušnu Krajinu. Prvo ste potpisali Marakeški sporazum i nesmetan prelazak granice ovog migrantskog ološa. 70 000 krivičnih djela ilegalnog prelaska granice! Ti ljudi nemaju nikakav status, tako i kad ubiju krvnički Bošnjaka ne dogovaraju za to! Ubistvo s leđa Selmo zove nesretan slučaj!
SDA je uključila sve kapacitete.
Talgo, Centrotrans, BHTelecom, BH pošta Ozimice2 i posebna priča Islamska vjerska zajednica, pod plaštom da su to naša braća! Po čemu? Siluju maloljetnike, drogiraju se, pale, pljačkaju, igraju kladionice, bacaju smeće! Jesu to braća? Niti civilizacijski, niti kulturološki ne pripadaju ovoj sredini. Kaže jadne izbjeglice, bježe od rata! Kojeg rata? Maroko, Alžir, Tunis, Pakistan Iran ne bježe od rata! A i da bježe, gdje su žene, djeca, starci? Od rata se bježi u susjednu zemlju. Što nisu u bogatoj Saudijskoj Arabiji ili UAE?
Bira, Robot! Milioni se obrću preko migrantske krize! Novac ispred sigurnosti i bezbijednosti građana USK već treću godinu!
Naročito njegova izjava da se migranti šalju gdje je bošnjačka većina! Zato ne mogu Sarajevo, Živinice, ali može Kladuša, Bihać i to centar i urbana zona gradova? Koja smo mi kategorija Cikotiću?
Ovo je trajna tendencija promjene demografske slike USK preko SDA i IOMa kao kriminalne organizacije i silnih nevladinih organizacija i Brisela!
sandzokan

#19779 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by sandzokan »

don vito wrote: 23/12/2020 23:19

Kako su samo mene na ovom forumu etiketirali 2015. godine kada sam pisao da Viktor Orban radi jedino ispravnu stvar podizanjem žice... ""Fašista", "ksenofob", "nemam empatije za braću muslimane", "dužna ih je Evropa primiti" itd itd

Tada sam govorio tim ljigavcima (većina ih je isparila s ove teme i foruma uopšte poput nekog "drvosječe iz dejčića") otprilike:

"Nećete još dugo moći tuđim q..cem gloginje mlatiti i s pristojne udaljenosti glumiti merhametlije jer kada se ilegalni migranti suoče sa zidom u Mađarskoj ostaje samo jedna ruta za EU, via Sarajevo i Bihać, pa ćete imati priliku pokazati svoju dobrotu i empatiju".

Nedzada wrote: 23/12/2020 23:15
E moj sandžo .... ja godinu dana objašnjavam ljudim da ne daju pare za maramice i da ne nasjedaju na brother i ta sranja - da će nam se obiti o glavu to - 95% sugovornika se nije slagalo sa mnom, čak su me prozvali hitlerom u raji.

Da hoće bogdo svima tako iz guzice u glavu doći.
Sve sam vam i ja to govorio i mislio, bio sam slijep, naivan, glup... kako god.

Nešto nisam imao vremena da pratim vijesti pa nisam ni znao za te njihove "aferime" ali kako ubiše onoga momka na Ilidži sjeo sam i bolje se upoznao sa svime.
Još danas gledam zapalili šatore koje im je ovaj narod od svoje bijede kupio, eno VM daje 5 miliona za kontejnere dok se naša djeca liječe uz SOS telefone i koncerte. Toliko mi je skočio pritisak da mi se u glavi pojavila slika kako neko kalašem rafala onu piromansku bagru. Da ima pravde, države i državnika sve one iz zapaljenih šatora trebalo bi ostaviti da zimuju na sred one livade bez ičega.
smijesni_ste

#19780 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by smijesni_ste »

don vito wrote: 23/12/2020 23:19

Ako ništa još si na forumu, ljudi su dobijali banove zbog "rasističkih" stavova, a kao što kažeš tih ljigavaca uglavnom više nema na ovom i sličnim topicima uključujući neke dijasporske ublehe i ex-moderatore
visuljak

#19781 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by visuljak »

DELEGACIJA EU U BIH: NEUSPJEH VLASTI USK DIREKTNO DOPRINOSI HUMANITARNOJ I BEZBJEDNOSNOJ KRIZI

:izet:
Haj sada trk do Dodika i Covica pa pohvalite njihov konstruktivni doprinos svemu i svacemu.
Nabijem vas sve na neku stvar hostaplersku europsku.
General War

#19782 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by General War »

visuljak wrote: 23/12/2020 23:56
DELEGACIJA EU U BIH: NEUSPJEH VLASTI USK DIREKTNO DOPRINOSI HUMANITARNOJ I BEZBJEDNOSNOJ KRIZI

Haj sada trk do Dodika i Covica pa pohvalite njihov konstruktivni doprinos svemu i svacemu.
Sve Ok, ali gdje su pare od EU?
irac300

#19783 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by irac300 »

Sad je i vrapcima na grani jasno da supci iz EU imaju dugorocan plan sa ovim hameljima. Kontrolisani uvoz radne snage po potrebi. Do tada, da se malo naviknu na Evropu, cekajuci u njenom predvorju tj. BiH. Zato im trebaju kampovi. Bihac je tek pocetak. Danas sutra, doci ce na red i na Tuzlu, Sarajevo... a ni rs i zapadna Hercegovina nece biti postedjene. Samo sto debili od drveta ne vide sumu. To je dugorocan proces, kao eksperiment sa zabom i postepenim zagrijavanjem vode.

Kad nasi hajvani skontaju da cemo svi najebat', bez obzira na vjeru i naciju, bit ce kasno.
meridiyan

#19784 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

General War wrote: 24/12/2020 00:03

Pa eto zapalili su Lipu i oprali pozamasnu svotu.
General War

#19785 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by General War »

meridiyan wrote: 24/12/2020 00:08

Ono je od IOM-a koji se finansira od UNa ...pozamasna svota EU para je u Seheru i nije zapaljena vec orocena
meridiyan

#19786 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

General War wrote: 24/12/2020 00:18

Ono je od IOM-a koji se finansira od UNa ...pozamasna svota EU para je u Seheru i nije zapaljena vec orocena
Pa to ce Tuzilastvo i Sud BiH istraziti :lol: :lol:
General War

#19787 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by General War »

meridiyan wrote: 24/12/2020 00:25
General War wrote: 24/12/2020 00:18

Pa to ce Tuzilastvo i Sud BiH istraziti :lol: :lol:
Koda gledam da su vec "formirali predmet" :D
vrbas1979

#19788 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by vrbas1979 »

meridiyan wrote: 23/12/2020 23:22 Sta kaze jedan od organizatora blokade BIRE. Covjek koji sa gradjanima 80 dana dezura ispred BIRE.

Prof. Sej Ramic
Humanitarna kriza već treću godinu. Providna priča Cikotiću agende SDA stranke koja je sve svoje resurse uključila da uguši neposlušnu Krajinu. Prvo ste potpisali Marakeški sporazum i nesmetan prelazak granice ovog migrantskog ološa. 70 000 krivičnih djela ilegalnog prelaska granice! Ti ljudi nemaju nikakav status, tako i kad ubiju krvnički Bošnjaka ne dogovaraju za to! Ubistvo s leđa Selmo zove nesretan slučaj!
SDA je uključila sve kapacitete.
Talgo, Centrotrans, BHTelecom, BH pošta Ozimice2 i posebna priča Islamska vjerska zajednica, pod plaštom da su to naša braća! Po čemu? Siluju maloljetnike, drogiraju se, pale, pljačkaju, igraju kladionice, bacaju smeće! Jesu to braća? Niti civilizacijski, niti kulturološki ne pripadaju ovoj sredini. Kaže jadne izbjeglice, bježe od rata! Kojeg rata? Maroko, Alžir, Tunis, Pakistan Iran ne bježe od rata! A i da bježe, gdje su žene, djeca, starci? Od rata se bježi u susjednu zemlju. Što nisu u bogatoj Saudijskoj Arabiji ili UAE?
Bira, Robot! Milioni se obrću preko migrantske krize! Novac ispred sigurnosti i bezbijednosti građana USK već treću godinu!
Naročito njegova izjava da se migranti šalju gdje je bošnjačka većina! Zato ne mogu Sarajevo, Živinice, ali može Kladuša, Bihać i to centar i urbana zona gradova? Koja smo mi kategorija Cikotiću?
Ovo je trajna tendencija promjene demografske slike USK preko SDA i IOMa kao kriminalne organizacije i silnih nevladinih organizacija i Brisela!
Sej je hard-core fašista koji se mržnjom prema migrantima nastojao dokopati načelničke pozicije.
Srećom ima normalnog i pametnog stanovništva u Bihaću koje ga je hladno odjebalo.
Od 8 kandidata, Sej je sedmi i osvojio bijednih 2.5% glasova. Eto koliko je bitan.
visuljak

#19789 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by visuljak »

Pitaj klosare iz IOMa i UNHCRa.
meridiyan

#19790 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

vrbas1979 wrote: 24/12/2020 01:04

Sej je hard-core fašista koji se mržnjom prema migrantima nastojao dokopati načelničke pozicije.
Srećom ima normalnog i pametnog stanovništva u Bihaću koje ga je hladno odjebalo.
Od 8 kandidata, Sej je sedmi i osvojio bijednih 2.5% glasova. Eto koliko je bitan.
Klasicna SDA spika "vidi mu gloove".

Kad ti kazes da je hard-core fasista onda je svima jasno da je tip moralna gromada za vas koji ste na strani bjelosvjetskog otpada.
I vrapci na grani znaju zasto ti je prof. Sej Ramic trn u oku. Nije samo Sej, nego svi iz Bihaca a i iz USK kantona koji ne dozvoljavaju bagri da im tulumari po gradu.
Normalni i pametni gradjani Bihaca su izglasali bas takve koji djele Sejove stavove cim su oduvali SDA krimose koji su kao najjaca organizacija osvojili
mizernih 14 posto glasova. Na sta li bi tek tada Bihac licio!

nosara

#19791 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by nosara »

Jesam li dobro shvatio... Neko (ko li boze :lol: ) je uzeo lovu, a nije osigurao lagodan zivot ovim divnim ljudima iz bratskih zemalja Afrike i Azije? Sve natovario na ledja domorodaca, koji, usput receno, biraju ove koji su uzeli lovu?

Reklo bi se, savrsen krug uzimanja-davanja-primanja.
bingov buraz

#19792 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by bingov buraz »

90% u IOM,priznao je onaj Belgijanac kod Senada kad je gostovao.
Nedzada

#19793 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Nedzada »

meridiyan wrote: 24/12/2020 02:13

Kad ti kazes da je hard-core fasista onda je svima jasno da je tip moralna gromada za vas koji ste na strani bjelosvjetskog otpada.
I vrapci na grani znaju zasto ti je prof. Sej Ramic trn u oku. Nije samo Sej, nego svi iz Bihaca a i iz USK kantona koji ne dozvoljavaju bagri da im tulumari po gradu.
Normalni i pametni gradjani Bihaca su izglasali bas takve koji djele Sejove stavove cim su oduvali SDA krimose koji su kao najjaca organizacija osvojili

Nemam pojma ko je Sej ali mi je sad drag i odoh ga zapratiti.
De vrbas svega ti nabroj još neke loše likove?
:lol:
Chloe
Photo mod

#19794 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

meridiyan wrote: 24/12/2020 02:13

Nkead su postojalai azilski centri za nas Balkanose u mnogim gradovima EU, koji se nalaze u pravno uređenim državama.
Npr. u Frankfurtu, ti isti azilanti su krali sve do čega su stigli, da je pošta odbijala dostavu pošiljki u taj dio grada da se domicilno stanovništvo preseljavalo u druge djelove grada. Bilo je svega, ali jook mi smo bili divni i krasni pa su se čudili kad su ih uvodili u toalete i objašnjavali za šta služi wc šolja i vodokotlić. :facepalm:

Vlada Njemačke nije pitala građane šta će uraditi, nego su iznalazili najbolja rješenja u skladu sa zakonima i konvencijama.

Bez centara za migrante, imat ćemo ih na svakom ćošku, pa i u našim kućama, bez ikakve kontrole.

Odustajanjem IOM-a od Lipe, neiznalaženje rješenja pa taman to bila i Bira, nagrebusili smo i mi s njima više nego što narod misli.

Al' eto ... živi bili pa vidjeli.
General War

#19795 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by General War »

bingov buraz wrote: 24/12/2020 08:22

90% u IOM,priznao je onaj Belgijanac kod Senada kad je gostovao.
Ima heljbe para koje su dali kroz institucije da se potrose, posebno EU drzave ponaosob, valjda ne trebamo se ubjedjivati da su ovi bakirovi nisu bas toliki humaisti.
Haris.ba

#19796 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Haris.ba »

Chloe wrote: 24/12/2020 08:42

Nkead su postojalai azilski centri za nas Balkanose u mnogim gradovima EU, koji se nalaze u pravno uređenim državama.
Npr. u Frankfurtu, ti isti azilanti su krali sve do čega su stigli, da je pošta odbijala dostavu pošiljki u taj dio grada da se domicilno stanovništvo preseljavalo u druge djelove grada. Bilo je svega, ali jook mi smo bili divni i krasni pa su se čudili kad su ih uvodili u toalete i objašnjavali za šta služi wc šolja i vodokotlić. :facepalm:

Vlada Njemačke nije pitala građane šta će uraditi, nego su iznalazili najbolja rješenja u skladu sa zakonima i konvencijama.

Bez centara za migrante, imat ćemo ih na svakom ćošku, pa i u našim kućama, bez ikakve kontrole.

Odustajanjem IOM-a od Lipe, neiznalaženje rješenja pa taman to bila i Bira, nagrebusili smo i mi s njima više nego što narod misli.

Pa evo, neka Vlada Njemacke opet uradi isto. Kakve veze to ima sa BiH? Valjda se Njemci najbolje razumiju u drzanje ljudi po centrima.

Treba BiH da bude zemlja u kojoj migranti se prinudno drze u centrima?

Mene ne zanima jesu li Njemci se bunili zbog azilanata ili nisu. Niti, slusa li vlast svoj narod u Njemackoj.

Sve imigracione centre treba zatvoriti. Nema smisla za njihovo postojanje. Svakom ilegalnom imigrantu pokloniti isprintanu sliku regiona sa strelicama prema Njemackoj, a na poledjini sa slikom Merkelice.

Postojanje centara zadrzava migrante u BiH. Bez centara nema zadrzavanja.

P.S.
I ta prica imacemo migrante u nasim kucama.
Evo, ja bih volio da vidim kako izgleda iko na ovom svijetu u mojoj kuci bez poziva.
Ako neko stvarno moze uci u moju kucu bez pitanja, useliti se, onda neka je uzme. I ne zasluzujem je.
Last edited by Haris.ba on 24/12/2020 09:10, edited 2 times in total.
General War

#19797 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by General War »

visuljak wrote: 24/12/2020 01:19

Pitaj klosare iz IOMa i UNHCRa.
Pitao, kazu klosarima u Sarajevu zasjale okice.
General War

#19798 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by General War »

Haris.ba wrote: 24/12/2020 09:04

Pa evo, neka Vlada Njemacke opet uradi isto. Kakve veze to ima sa BiH? Valjda se Njemci najbolje razumiju u drzanje ljudi po centrima.

Mene ne zanima jesu li Njemci se bunili zbog azilanata ili nisu. Niti, slusa li vlast svoj narod u Njemackoj.

Sve imigracione centre treba zatvoriti. Nema smisla za njihovo postojanje. Svakom ilegalnom imigrantu pokloniti isprintanu sliku regiona sa strelicama prema Njemackoj, a na poledjini sa slikom Merkelice.

Posenbnom crvenom strelicom pokazati pravac PC i puteve odakle su dosli...moze se u hrvatsku preci i preko save ili trebinja, a ne po sumama i gorama krajine..ako im se ne svidja onda curik drina pa Vucicu na konak.
vjeshalica

#19799 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by vjeshalica »

To sto je on osvojio mizeran broj glasova ne znaci da je fasista i da nije u pravu.
Osim toga ne znam kakvo je vrijeme doslo da ne smijes reci da se neko drogira, siluje, vrsi nezakonitosti itd...
Nisi nikad objasnio slucaj Ujgura kad sam te prozvala
Perfidno i da lje sutis
Chloe
Photo mod

#19800 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

Haris.ba wrote: 24/12/2020 09:04

P.S.
I ta prica imacemo migrante u nasim kucama.
Evo, ja bih volio da vidim kako izgleda iko na ovom svijetu u mojoj kuci bez poziva.
Ako neko stvarno moze uci u moju kucu bez pitanja, useliti se, onda neka je uzme. I ne zasluzujem je.
Jesi li siguran da nema zadržavanja?

Jesi li bio u Krajini tačnije Velika Kladuša, Bihać pa vidio kako se sve odvija i šta se dešava?

Migranti su po šumama, pustim kućama, livadama, nikad ne znaš gdje ćeš na njih naići.
Njima je ruta preko Krajine otvorena jer prolaze određenim dijelom Hr i Slo, nije to BiH dogovorila
da može utjecati i preusmjeriti. Ako se to desi, na nekom drugom graničnom diejlu, oni će se svi prebaciti u taj dio BiH.

Vrlo dobro znam kako je Hr granična policija opremljena, koliko je ljudstva angažovano za "sprječavanje" prelazaka koji se opet dešavaju,
i dok budu prolazili dolazit će.

Centri su obezbjeđivali hranu, odjeću, higijenska sredstva i zdravstvenu zaštitu, time su građani pošteđeni prosjačenja, krađa itd.

Šta možemo očekivati od galdnih, promrzlih i umornih ljudi???

Sigurnosti tu nema za građane Krajine.

Ako neko misli da će ukidanjem centara zaustaviti tu masu ljudi na samom cilju ulaska EU, zavarava se.
Locked