Dobro si proš'o

Moderators: _BataZiv_0809, anex
Dobro si proš'o

Koliko su komada prodali??sime_cipol wrote: ↑22/12/2020 12:14 Nakon 10 godina, danas je zadnji dan proizvodnje Alfa Romeo Giulietta.
Evo ja sam prvi ljubitelj svaba ali isto tako volim da eksperimentisem, pa kud puklo da puklo.citroen xm wrote: ↑17/12/2020 18:39 Meni je specifično kako ljubitelji švapskih marki i potcjenjivači svega ostalog imaju apsolutno isti šablon pisanja. Da ih sto različitih postaviš, "rukopis" je svima isti.
Ne mogu ljudi da shvate da neko neće VW ili BMW ili Audi pa da ih ubiješ. Uvjek ista priča. Kupi neko Alfu 2010. god za 10000 KM, kaže da je mogao kupio bi BMW 2010. god. Kupi Alfu 2007. god, kaže nije mogao dobaciti do Pasata 2007 pa se tješi.Znači, igre bez granica.
Otkud ti to da volvo ima modeniji dizajn od stelvija, infotainment??? Mislim, lijepo je navesti neke pojedinosti o svemu tome, kad vec tako "površno" tvrdiš..ElRe wrote: ↑29/12/2020 12:45 Bilo bi dobro dobiti odgovor kako je Volvo uspio da napravi od XC60 uspješan i poželjan automobil a Fiat/Alfa sa Stelvio nisu.
XC60 ima moderniji dizajn, savremeni infotainment, ali nije valjda samo do toga. Servisna mreža Volva je takodje slabije razvijena od Fiatove/Alfine.
U Hrvatskoj je 156 kao nova bila jako popularna. Uvijek negdje na rubu Top 10 modela po prodaji u prvih par godina.530i wrote: ↑16/12/2020 12:48 Govorim o malo novijim vremenima. Periodu Alfi 147, 156, 159 i novije. Koliko ih je novih kupljeno kod nas? I u okruženju? Jednostavno veoma mali broj...ali brdo ljubitelja ili bolje rečeno "ljubitelja" koji kupuju polovnjake reda veličine 10 hiljada maraka. Auta koja su nova 40-50 hiljada i više...
Za napredna rješenja i dinamiku u vožnji potrebno je kupovati ta nova auta, a ne kukati kako će postati pežo ili opel.
Istini za volju kod nas je tih modela prodato nikakav broj, ovo sto pratim nekoliko stelvio modela i giulietta je isla po neka. Mozda su falili i ozbiljni distributeri i serviseri. Volvo radi ozbiljan posao, dizajn, reklama, tehnologija i daje rezultatekidney wrote: ↑29/12/2020 16:53U Hrvatskoj je 156 kao nova bila jako popularna. Uvijek negdje na rubu Top 10 modela po prodaji u prvih par godina.530i wrote: ↑16/12/2020 12:48 Govorim o malo novijim vremenima. Periodu Alfi 147, 156, 159 i novije. Koliko ih je novih kupljeno kod nas? I u okruženju? Jednostavno veoma mali broj...ali brdo ljubitelja ili bolje rečeno "ljubitelja" koji kupuju polovnjake reda veličine 10 hiljada maraka. Auta koja su nova 40-50 hiljada i više...
Za napredna rješenja i dinamiku u vožnji potrebno je kupovati ta nova auta, a ne kukati kako će postati pežo ili opel.
Evo ja ovdje u Splitu Stelvio viđam u daleko većem broju nego XC60. Zapravo čak moguće da ima više novih XC90 nego XC60.
U trendu su oštre linije (vidi Q5, X3, RAV4...) za razliku od italijanski zaobljenog Stelvia.konektovan wrote: ↑29/12/2020 15:25
Otkud ti to da volvo ima modeniji dizajn od stelvija, infotainment??? Mislim, lijepo je navesti neke pojedinosti o svemu tome, kad vec tako "površno" tvrdiš..
gdje su svi ostali a gdje je stelvioElRe wrote: ↑30/12/2020 08:30U trendu su oštre linije (vidi Q5, X3, RAV4...) za razliku od italijanski zaobljenog Stelvia.konektovan wrote: ↑29/12/2020 15:25
Otkud ti to da volvo ima modeniji dizajn od stelvija, infotainment??? Mislim, lijepo je navesti neke pojedinosti o svemu tome, kad vec tako "površno" tvrdiš..
Infotainment Stelvia je već bio zastario 2016 godine kada je predstavljena Giulia.
https://carsalesbase.com/european-sales ... rossovers/
Vidite gdje je XC60, a gdje Stelvio.
Najprodavaniji automobil u tom segmentu (SUV D-segment) i u Evropi i kod nas je istovremeno i najskuplji.
A gospodja Giulija? Benzinac od 200 konja sa automatskim mjenjacem, je li cemu u odnosu na konkureciju?Seawolf wrote: ↑30/12/2020 18:00Najprodavaniji automobil u tom segmentu (SUV D-segment) i u Evropi i kod nas je istovremeno i najskuplji.
p.s. Ja bih uvijek prije uzeo Stelvio (kad bih imao novaca) nego XC60, koji je u odnosu na Alfu obična igračka sa mjenjačem kakav se ugrađuje u triput jeftinije aute.
Skuplji od Audija kazes?