Sociolog wrote: ↑21/12/2020 20:33
tovarish wrote: ↑21/12/2020 19:29
Sociolog wrote: ↑21/12/2020 17:19
Evo progurase ovo za ugalj i cumur.
Barem 50.000 ljudi su s ovim sjebali.
Izgubiti ce na izborima. U jeku najvece ekonomske krize, salonci koji imaju 5000km platu, ukidaju ljudima ugalj i cumur od 1..11.narwdne godine.
Nemam komentar, sam lozim 1 tonu cumura, a ima raje sto loze 3 t cumura.
Ne moze niko na parno, plin...
Kakvi istreni potezi, u jeku najvece ekonomske ,privredne krize.
Bojim se da ce ova koalicija, nazalost 2022 izgubiti dosta kod raje.
P.s. gledao na Tvsa
90% ovih sebi može priuštiti skuplji energent, jedino mi žao ove prave sirotinje.
Al' nek se presjeklo. Ja neću da mi se dijete truje, a tebi ako ne smeta da ti dijete/unuče fasuje boleščurinu, tvoj problem.
Tovarish,
U kojem ti svijetu iluzija i imaginacija zivis.
Nisu svi na budzetu ko ti, nema raja za plina, a kamoli za struje i Toplana.
Izgubice barem 30% odaktivno, najmanje, jos u najvecoj ekonomskoj krizi.
Gledam u svojoj mahali i polazim od nje. Niko nije gladan, svi imaju uredne kuće, termo fassade na 90% objekata. Većina ima uveden plin ali imaju i peći na kruto gorivo, većina radi, nema guzonja, ljudi žive pristojno, voze se neka prosječna vozila, niko ne odskače od prosjeka, sve je tu u 5 deka. Pogodite čime se većina grije? Ugalj i drva iako imaju i plin uporedo. Jednostavno mentalitet je čudo, kažu
"ne možeš se ogrijati do čumura i drveta", tako govore i čudili se mojim inverter klimama kada sam ugrađivao kako mogu grijati na -15 jer to mora da ima grijač u sebi, ne može iz have na -15 grijati. Slažem se da ima ljudi koji jednostavno ne mogu priuštiti sada da kupe plinski kotao od 2000KM, plus cijevi, radijatori, majstor projekat...ode to na 5000KM glat. Za takve nadam se biće nekih subvencija ali ovi ostali mogu platiti da se griju na plin pa i na struju. Evo ja sam računao moj komšija koji se grije na drva i ja na plin, on na kraju potroši više, grije samo dnevnu sobu i kuhinju dok ja grijem dva sprata non stop 24h. Dobro imam soldinu termoizolaciju i dobre porzore ali kada sam mu stavio na papir koliko potrošim plina za sezonu (sa toplom vodom) i koliko potroši on na drva, cijepanje, slaganje, čišćenje i grije dvije prostorije čovjek se frapirao.