Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
_Scarlett_

#15451 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by _Scarlett_ »

konektovan wrote: 20/12/2020 23:51
Cherry-Cherry wrote: 20/12/2020 23:41
thekupus wrote: 20/12/2020 23:32

Kakav si ti smrad četnički, bljak.
Istina boli, zar ne, cvjetiću?
Misliš laži koji ovdje pišeš i podvaljuješ?!
Opet kazem - to da je SDA neoustaska stranka je nesto sto cujes cisto iskljucivo od bosnjacke ljevice i od srpskih ultranacionalista.

Ni jedna Hrvatska tako nesto ne tvrdi, niti jedan medjunarodni faktor, niti jedna zapadna zemlja. Jedino se mozda Lavrov slaze :D

Njihov je problem sto im nije dovoljno sto je SDA kriminalno-mafijaska organizacija koja je upropastila cega se god dohvatila. Moraju ubaciti ustasluk zbog efekta :D Bas isto kao i srpski nacionalisti. A i vjerujem jer ne smiju da ih prozivaju zbog islamizma :)
doremifa

#15452 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by doremifa »

Koliko je ovih ministara strucnjaka predloženih iz NiPa završilo Fakultet za fiskulturu? A koliko ih je završilo Fakultet za fiskulturu od ovih iz originalne postave NiPovaca nu Skupštini KS?
uglavnomja

#15453 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by uglavnomja »

Ja_Ja wrote: 21/12/2020 00:25 Koje supljiranje FGR-e na ovoj temi hljebu dragi. Znaci ako je Srbin, Hrvat, ili agnostik/ateist Bosnjak onda je odlican i ebo sve reference moze takav. Jer ako i ne zna, nema veze okruzen je ovim sto su dobri pa ce ga/je pogurati. A ako ima maramu odmah su onda razocareni, talibani, bosnjakistan, vjeri se priblizavaju, uzasan nacin razmisljanja.
pobuljenoj zeni nije mjesto na celu obrazovanja i to jos male djece
obrazovanje je odvojeno od vjere, osim izbborne vjeronauke
obrazovanje treba da ostane neutralno

drugo - na mjeso direktora u bosnjackoj je mogla doci samo osoba iz sda i u ovom lsucaju i iz iz-e, jer je to sve povezano

a cilj izbora je bio srusiti sda

a kolliko vidim niko ni jednu llijepu o njoj nije rekao, tipicno, cim mozak velicine aspirina natakne maramu ili skrati pantole, a uz to legne clanska sda - to je uhvatilo boga za jajca :zzzz:

sad i onaj krivic izgleda ekspert u odnosu na ovaj autogol.
hamos

#15454 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by hamos »

uglavnomja wrote: 21/12/2020 01:31
Ja_Ja wrote: 21/12/2020 00:25 Koje supljiranje FGR-e na ovoj temi hljebu dragi. Znaci ako je Srbin, Hrvat, ili agnostik/ateist Bosnjak onda je odlican i ebo sve reference moze takav. Jer ako i ne zna, nema veze okruzen je ovim sto su dobri pa ce ga/je pogurati. A ako ima maramu odmah su onda razocareni, talibani, bosnjakistan, vjeri se priblizavaju, uzasan nacin razmisljanja.

drugo - na mjeso direktora u bosnjackoj je mogla doci samo osoba iz sda i u ovom lsucaju i iz iz-e, jer je to sve povezano

a kolliko vidim niko ni jednu llijepu o njoj nije rekao, tipicno, cim mozak velicine aspirina natakne maramu ili skrati pantole, a uz to legne clanska sda - to je uhvatilo boga za jajca :zzzz:

O Boze :lol:

Zove 1947a 2020u i zeli da joj se vratis by the way :D
ABH017

#15455 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by ABH017 »

uglavnomja wrote: 21/12/2020 01:31

Kad ti je argument i referenca za nekog "pobuljena žena" to sasvim dovoljno govori o kredibilnosti tvojih stavova. Znači, po tebi, "pobuljena žena" nema pravo da bude nosilac neke javne funkcije. To dalje znači da vjernik ne može da obnaša javnu funkciju.
Ne misliš li da je to diskriminacija i osporavanje nečijih ljudskih prava, kao i zadiranje u nečiju privatnost?
Dotičnu "pobuljenu ženu" ne poznajem, niti išta znam o njenoj obrazovanosti i stručnosti (a to bi valjda trebale da budu reference), ali njeno ne/prakticiranje vjere nema nikakve veze sa funkcijom za koju je predložena.
Opetja033

#15456 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Opetja033 »

Srećom pa se ovi boljševici ništa ne pitaju. To ministarstvo je pripalo NiP-u, NiP izabrao kadar i šta je problem?

Pokrivena žena će biti ministrica i biće ministrica pomenutog resora. Zašto? Iz jednostavnog razloga jer NiP tako želi i smatra najboljim rješenjem.
Ne sviđa vam se? Nikakav problem: napravite koaliciju bez Naroda i pravde. Jednostavno.

NiP ne postoji kako bi neki mračnjaci, parazitirajući na izbornom rezultatu te stranke, liječili svoje komplekse niže vrijednosti i provodili svoju islamofobnu ideologiju.
ultima_palabra

#15457 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by ultima_palabra »

Nije problem sto je pokrivena, ali njen background dobro podsjeca na Bogunicku. Nadam se da Dino zna sta radi.
Ja_Ja

#15458 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Ja_Ja »

ultima_palabra wrote: 21/12/2020 03:45 Nije problem sto je pokrivena, ali njen background dobro podsjeca na Bogunicku. Nadam se da Dino zna sta radi.
Ovom gore sto me citira je jedini problem sto je pokrivena jer po njemu pokrivenoj zeni nije mjesto tu jer bi mogla da proaipa svoje vrijednost. Isti mentalni sklop bi bio sasvim zadovoljan da na poziciju dodje kakva fufara sa minjakom sto joj jedva prekriva guzicu. Nivo neandertalnosti je nenadjebiv.
Tvrtko II Kotromanić

#15459 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Tvrtko II Kotromanić »

nadam se da izljevi fgr stereotipa koji ocigledno proizlaze iz neznanja ( a kod njih par i iz mrznje) nece usrati koaliciju (barem ovu forumsku :-) :sax: )

ne znam zaista ali meni kao muslimanu (ljevicaru i clanu jedne ljevicarske stranke ali opet na prvom mjestu muslimanu) smeta kada neko napise "pobuljena zena" onako
u momentu mi se ucini da citam neki post na forum.hr ili hercegbosna forumu

hajmo malo uvazavanja

jedno je politika a drugo su ove bljuvotine

:run:
_Scarlett_

#15460 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by _Scarlett_ »

ultima_palabra wrote: 21/12/2020 03:45 Nije problem sto je pokrivena, ali njen background dobro podsjeca na Bogunicku. Nadam se da Dino zna sta radi.
I Konakovicev background je cisti SDAovski pa su ljudi na forumu slavili njegovu pobjedu kao da je pobijedila Partija :D

Mogu postovati ove koji otvoreno kazu "pobuljena zena ne smije biti na toj funkciji". Ne mogu ove sto spocitavaju ustasluk i nesto mrmljaju apstraktno samo jer se plase reci ono prethodno :D
A_A_AKCIJA

#15461 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by A_A_AKCIJA »

uglavnomja wrote: 21/12/2020 01:31 pobuljenoj zeni nije mjesto na celu obrazovanja i to jos male djece
Bravo genije :thumbup:

A da je neka trandža, tražila bi se intervencija šeste flote u cilju odbrane ljudskih prava.

E zato je propala ljevica. Sve opisano u ovom citatu. Jednima ćemo dati prava, a drugima ćemo oduzeti.

I upravo zbog ovoga nikada neću podržati paradu. Jer je paradigma ovakvog razmišljanja.

Dokaz da većina laže kada kaže da su za prava za sve. Ne, oni su za prava za sve one koji im se sviđaju. Za one koje ne podnose imaju malo druge planove.
JThomas

#15462 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

samo da ne bude za tri mjeseca kao sa bogunićkom. jer jedno je učenik, drugo profesor, a treće direktor. i meni je baš teško povjerovati da ta osoba nije, ono, baš njihova...
_Scarlett_

#15463 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by _Scarlett_ »

A_A_AKCIJA wrote: 21/12/2020 09:54
uglavnomja wrote: 21/12/2020 01:31 pobuljenoj zeni nije mjesto na celu obrazovanja i to jos male djece

A da je neka trandža, tražila bi se intervencija šeste flote u cilju odbrane ljudskih prava.

E zato je propala ljevica. Sve opisano u ovom citatu. Jednima ćemo dati prava, a drugima ćemo oduzeti.

I upravo zbog ovoga nikada neću podržati paradu. Jer je paradigma ovakvog razmišljanja.

Dokaz da većina laže kada kaže da su za prava za sve. Ne, oni su za prava za sve one koji im se sviđaju. Za one koje ne podnose imaju malo druge planove.
Pa nisi ti nista drugaciji nego on. On mi da oduzima prava jednima, ti drugima.
Ambula

#15464 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Ambula »

Bilo kome ko se oblaci na takav nacin da implicira time koje je vjere, naciolnosti, rase, seksalnog opredjeljenja na odredjen nacin bi stavio do znanja da to nije bas najprirodnije. Jer te pozicije zahtjevaju neutralnost i profesionalnost koja prevazilazi tu vrstu oblacenja.
A_A_AKCIJA

#15465 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by A_A_AKCIJA »

_Scarlett_ wrote: 21/12/2020 10:02

Pa nisi ti nista drugaciji nego on. On mi da oduzima prava jednima, ti drugima.
nikome ja ništa ne oduzimam, haj ti to malo bolje pročitaj
_Scarlett_

#15466 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by _Scarlett_ »

A_A_AKCIJA wrote: 21/12/2020 10:06

Nista ne oduzima ni on, nego ne zeli da vidi pokrivene zene na javnim funkcijama kao sto ti ne zelis da se homoseksualci slobodno okupe u paradi.

Ali odosmo u off.
A_A_AKCIJA

#15467 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by A_A_AKCIJA »

_Scarlett_ wrote: 21/12/2020 10:08
A_A_AKCIJA wrote: 21/12/2020 10:06

Nista ne oduzima ni on, nego ne zeli da vidi pokrivene zene na javnim funkcijama kao sto ti ne zelis da se homoseksualci slobodno okupe u paradi.

Ali odosmo u off.
a gdje sam ja to rekao da ne želim :D ?

Ja govorim o deklariranom i manifestacionom i razlici koju većina pokazuje. Deklariraju se za sva prava, ali manifestuju elementarnu diskriminaciju, jer motiv nije prava za sve, nego je motiv: prava za sve koji se meni sviđaju.
_Scarlett_

#15468 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by _Scarlett_ »

Ambula wrote: 21/12/2020 10:04 Bilo kome ko se oblaci na takav nacin da implicira time koje je vjere, naciolnosti, rase, seksalnog opredjeljenja na odredjen nacin bi stavio do znanja da to nije bas najprirodnije. Jer te pozicije zahtjevaju neutralnost i profesionalnost koja prevazilazi tu vrstu oblacenja.
Jao, ne morate se bas toliko potruditi da ublazite ono sto mislite. Zasto kazete "nije najsretnije da pokrivena zena dobije tu funkciju jer ne pokazuje neutralnost koju takva funckija zathjeva" umjesto otvoreno "ruzno je vidjeti zenu koja nosi maramu na javnoj funkciji jer je marama simbol zaostalosti i zatucanosti i obespravljenosti zena i ne uklapa se u sliku promjena u SA koju sam stvorio poslije izbora".
wewa

#15469 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by wewa »

JThomas wrote: 21/12/2020 10:01 samo da ne bude za tri mjeseca kao sa bogunićkom. jer jedno je učenik, drugo profesor, a treće direktor. i meni je baš teško povjerovati da ta osoba nije, ono, baš njihova...
kandidatkinja je zavrsila upravo PBG, a odmah nakon zavrsenog fakulteta i pocela raditi kao profesorica u toj skoli. nakon toga je imenovana za direktoricu.

obzirom da su u nadleznosti ministarstva osnovne i srednje skole, moje je misljenje da je neko iz prakse u osnovnom obrazovanju bio bolja opcija. drugo i konkretnije, za doticnu znam da je vrlo rigidnih stavova po pitanju administracije, a prekomjerna administracija jeste rak rana osnovnog i srednjeg obrazovanja. njen privatni zivot i praktikovanje vjere me ne zanima niti najmanje, dapace mislim da je dobro da medju ministrima imamo i pokrivenu zenu, samo mi je dojam da ova pokrivena zena nije najsretniji izbor.

svejedno, zelim joj puno srece, u ministarstvu ima sposobnih i iskusnih kadrova, nadam se da ce biti mudra i uspjesna na zadovoljstvo svih nas ukljucenih u obrazovni proces.
Horke

#15470 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Horke »

:roll:

Spicitavati zeni koja je pokrivena je jednako kao spocitavati Pedji sto nosi dugu kosu (garant se i drogira).

Nit je pokrivena zena po defaultu zatucana, niti su oni koji imaju dugu kosu narkomani.

Osnovno pitanje je pitanje kompetencija. Ne znam koliko je ova kompetentnija od ostalih potencijalnih kandidata.

Bumo vidjeli, ali sto rece neko - strah me scenarija Bogunic, part II
Opetja033

#15471 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Opetja033 »

:thumbup:

Pokrivena žena će biti ministrica odgoja i obaveznog obrazovanja. NiP je smatrao da baš ona treba biti na čelu baš tog ministarstva.
Što? Zato.
Ne sviđa ti se - pokušaj glasanjem ili lobiranjem napraviti vladu bez NiP-a.

A ne ovako jadno i patetično podgrijavati svoju i tuđu islamofobiju nazivajući buduću ministricu i Delića "najslabijim karikama" ove Vlade. Niste providni, ali nikako.

Dosta više preseravanja, islamofobije i kompleksa. Ne samo da ste patetični, nego sranja koja pišete su direktno u suprotnosti sa zakonima i Ustavom ove zemlje. Ako vam se ne sviđa napravite stranku i izađite sa tom islamofobnom platformom na izbore. Pa ćemo vidjeti kolika vam je podrška, sa srećom vam.
I naravno Dzej

#15472 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by I naravno Dzej »

Postoji li neka tehničko-administrativna procedura izbora kandidata za ministre u NiP-u ? Kao npr. Opštinski odbori delegiraju kandidate Kantonalnom odboru ,pa oni na sjednici odluče.Koja je procedura u NiP-u ? Nejasno, i nije prvi put.
wewa

#15473 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by wewa »

e da, ko misli da osoba na mjestu direktora PGB nema veze s SDA, nema veze ni o cemu. osnivac skole je RIjaset, Alijina najstarija kcerka dugogodisnja direktorica...
doremifa

#15474 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by doremifa »

I naravno Dzej wrote: 21/12/2020 13:01 Postoji li neka tehničko-administrativna procedura izbora kandidata za ministre u NiP-u ? Kao npr. Opštinski odbori delegiraju kandidate Kantonalnom odboru ,pa oni na sjednici odluče.Koja je procedura u NiP-u ? Nejasno, i nije prvi put.
Opci uvjeti su da je minimalno VSS - DIF a posebni uvjeti da je iz predmeta "Izlet i logorovanje" kao i "Ples" dobio najvecu mogucu ocjenu
Styling

#15475 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

I naravno Dzej wrote: 21/12/2020 13:01 Postoji li neka tehničko-administrativna procedura izbora kandidata za ministre u NiP-u ? Kao npr. Opštinski odbori delegiraju kandidate Kantonalnom odboru ,pa oni na sjednici odluče.Koja je procedura u NiP-u ? Nejasno, i nije prvi put.
Ocigledno da ne postoji, cim su im sve nestranacki kadrovi. Bilo je kandidata iz stranke koji su izrazili zainteresovanost i koji su bili jednako kvalifikovani kao i ova i PBG ali avaj.
Locked