Dagnje, prasa, bijeli luk, bijelo vino, prezla, peršun.

Moderator: anex

Mislim da je fora u stvaranju slatko kiselog okusa. U nas se u te svrhe pretežito koriste šljive.
to u rerni pekla jel? kakav je miris, jel puno "pobjegne"?banjaluka078 wrote: ↑19/12/2020 17:59 Malo skuše u zimske dane, da si prizivam ljeto.
Uz blitvu i krompir.
![]()
U pekaču za picu, papir ispod da imam manje posla poslije ručka. Bila je svježa i nije puno "tuknula", a i prozor je odmah pored.
...
pobornik sam treba probat pa kudit. probo, pojeo 50ak onih ko gumica iz sredine, slano, ljigavo, nisam se najeo, presjeklo me zestoko na spricer, neka hvala. nit sam uzivo gor nit dol. moje licno i personalno iskustvo, nema ljutnje
haahah...nisu trebale biti--- gumice....niti slane toliko.. .. no, zapecene u rerni, su mi bile najj..sumirprimus wrote: ↑21/12/2020 13:49
pobornik sam treba probat pa kudit. probo, pojeo 50ak onih ko gumica iz sredine, slano, ljigavo, nisam se najeo, presjeklo me zestoko na spricer, neka hvala. nit sam uzivo gor nit dol. moje licno i personalno iskustvo, nema ljutnje![]()
nisu. ne bi trebalo da se isushe.. neko ti nije skuvao ok... ali, je zbilja ukusno s puterom i bijelim lukom...sumirprimus wrote: ↑21/12/2020 14:08 i tu mi je problem, realno, kad se zapece i isusi dovoljno sta ostane?pa to su bozije mrve, ja moram ubacit u usta 5 odjednom samo da osjetim ..
ok 100 ljudi 100 cudi. i o ukusima ne vrijedi., posteno...