POLJOPRIVREDA
Moderator: anex
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#101 Re: POLJOPRIVREDA
hoce li poljoprivreda ista hajrovat od korone?
- Janjicar
#102 Re: POLJOPRIVREDA
Hoće, eno Fikret uz'o lovu na malinama
-
Tambure
#103 Re: POLJOPRIVREDA
Eno daje efendic komad zemlje ko hoce da posije malo luka buranije i paradajza
-
Proposition Joe
#104 Re: POLJOPRIVREDA
Na koji način ja, kao proizvođač nekog poljoprivrednog proizvoda npr. bijelog luka mogu plasirati/prodati direktno pravnim licima, recimo npr. nekim restoranima ili zelenarama?
Moram biti nekako registrovan, moram izdati potvrdu/racun, jer nabavljaci moraju prikazati ulaz.
To mi nikad nije bilo jasno kod poljoprivrednih proizvođača.
Poljoprivredno gazdinstvo ili to mora biti obrt?
Ovo drugo sumnjam da mora a kod prve opcije nigdje nisam uspio naci reguliran način rada, samo proces registracije polj. gazdinstva.
Moram biti nekako registrovan, moram izdati potvrdu/racun, jer nabavljaci moraju prikazati ulaz.
Ovo drugo sumnjam da mora a kod prve opcije nigdje nisam uspio naci reguliran način rada, samo proces registracije polj. gazdinstva.
- stubrijez
#105 Re: POLJOPRIVREDA
Jarane, nije ti to pitanje za forum... nema ovdje tih koji se bave tim niti znaju, dzaba ces dobit pogresan info. Ima u svakoj opcini referent za te stvari, registracije firmi, oblike udruzivanja i to, sad ne znam kako se zove tacno ali najbolje idi konkretno. Ili jos bolje nadji zakon i listaj, tu nema prevare. Sto se tice konkretno trgovackih lanaca tu ti igraju veliki igraci, isti oni koji dobijaju milionske poticaje godinama, cupaju vocnjake nanovo sade isl. sto reko nas narod "gazde" a ustvari lopovi, ovo na malo tu mozes kako hoces osim ako njima ne treba racun.
-
high_volume
#106 Re: POLJOPRIVREDA
A naš ministar ekonomskih odnosa jedine sastanke organizira sa ljubavnicomTržište Turske je potpuno otvoreno za srpske maline kao neprikosnovenog svetskog brenda iz Srbije, poručeno je na današnjem sastanku ministara poljoprivrede Srbije i Turske Branislava Nedimovića i Bekira Pakdemirlija u Ankari.
Kako saznaje "Blic", sastanak je potvrdio odličnu saradnju dve zemlje, koja je donela razmenu od 100 miliona evra u prvih devet meseci ove godine.
Dogovoreni su dalji pravci saradnje, naročito u sektorima voćarstva i stočarstva.
https://www.blic.rs/biznis/srpske-malin ... 00/pztfj8p
-
high_volume
#107 Re: POLJOPRIVREDA
Kao fizičko lice, proizvođač poljoprivrednih proizvoda, možeš ih prodati pravnom licu preko otkupnog bloka. Moraš imati transakcijski račun u banci i ličnu kartu.Proposition Joe wrote: ↑20/12/2020 21:55 Na koji način ja, kao proizvođač nekog poljoprivrednog proizvoda npr. bijelog luka mogu plasirati/prodati direktno pravnim licima, recimo npr. nekim restoranima ili zelenarama?
Ili obrt ili d.o.o. ako ne želiš otkupnim blokom...