POLJOPRIVREDA

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#101 Re: POLJOPRIVREDA

Post by Toto »

hoce li poljoprivreda ista hajrovat od korone?
Janjicar

#102 Re: POLJOPRIVREDA

Post by Janjicar »

Hoće, eno Fikret uz'o lovu na malinama
Tambure

#103 Re: POLJOPRIVREDA

Post by Tambure »

Eno daje efendic komad zemlje ko hoce da posije malo luka buranije i paradajza
Proposition Joe

#104 Re: POLJOPRIVREDA

Post by Proposition Joe »

Na koji način ja, kao proizvođač nekog poljoprivrednog proizvoda npr. bijelog luka mogu plasirati/prodati direktno pravnim licima, recimo npr. nekim restoranima ili zelenarama?

Moram biti nekako registrovan, moram izdati potvrdu/racun, jer nabavljaci moraju prikazati ulaz.

To mi nikad nije bilo jasno kod poljoprivrednih proizvođača.

Poljoprivredno gazdinstvo ili to mora biti obrt?

Ovo drugo sumnjam da mora a kod prve opcije nigdje nisam uspio naci reguliran način rada, samo proces registracije polj. gazdinstva.
stubrijez

#105 Re: POLJOPRIVREDA

Post by stubrijez »

Jarane, nije ti to pitanje za forum... nema ovdje tih koji se bave tim niti znaju, dzaba ces dobit pogresan info. Ima u svakoj opcini referent za te stvari, registracije firmi, oblike udruzivanja i to, sad ne znam kako se zove tacno ali najbolje idi konkretno. Ili jos bolje nadji zakon i listaj, tu nema prevare. Sto se tice konkretno trgovackih lanaca tu ti igraju veliki igraci, isti oni koji dobijaju milionske poticaje godinama, cupaju vocnjake nanovo sade isl. sto reko nas narod "gazde" a ustvari lopovi, ovo na malo tu mozes kako hoces osim ako njima ne treba racun.
high_volume

#106 Re: POLJOPRIVREDA

Post by high_volume »

Tržište Turske je potpuno otvoreno za srpske maline kao neprikosnovenog svetskog brenda iz Srbije, poručeno je na današnjem sastanku ministara poljoprivrede Srbije i Turske Branislava Nedimovića i Bekira Pakdemirlija u Ankari.

Kako saznaje "Blic", sastanak je potvrdio odličnu saradnju dve zemlje, koja je donela razmenu od 100 miliona evra u prvih devet meseci ove godine.

Dogovoreni su dalji pravci saradnje, naročito u sektorima voćarstva i stočarstva.

https://www.blic.rs/biznis/srpske-malin ... 00/pztfj8p
A naš ministar ekonomskih odnosa jedine sastanke organizira sa ljubavnicom :-) :(
high_volume

#107 Re: POLJOPRIVREDA

Post by high_volume »

Proposition Joe wrote: 20/12/2020 21:55 Na koji način ja, kao proizvođač nekog poljoprivrednog proizvoda npr. bijelog luka mogu plasirati/prodati direktno pravnim licima, recimo npr. nekim restoranima ili zelenarama?

Moram biti nekako registrovan, moram izdati potvrdu/racun, jer nabavljaci moraju prikazati ulaz.

To mi nikad nije bilo jasno kod poljoprivrednih proizvođača.

Poljoprivredno gazdinstvo ili to mora biti obrt?

Ovo drugo sumnjam da mora a kod prve opcije nigdje nisam uspio naci reguliran način rada, samo proces registracije polj. gazdinstva.
Kao fizičko lice, proizvođač poljoprivrednih proizvoda, možeš ih prodati pravnom licu preko otkupnog bloka. Moraš imati transakcijski račun u banci i ličnu kartu.

Ili obrt ili d.o.o. ako ne želiš otkupnim blokom...
Post Reply