Što da ti kažem ? Prošlost ne mogu promijeniti niti volim o tome pisati. Zamjerim svim političarima sve što smo (pre)živjeli ovih 30 godina i narodu koji je razvlastio radničku klasu i sam sebe preko noći da bi glasao za ove politike. Očito, nije teško žabe natjerati da skoče u vodu koja im se sviđa.escobar__ wrote: ↑18/12/2020 09:13
Prvi sam koji zamjera bosanskom političkom vodstvu ignorisanje činjenica na terenu, te početkom rata u Bosni i Hercegovini smatram napad JNA hordi na hercegovačko selo Ravno. Ja to (kao Bošnjak) nemam problem za kazati, ni to, ni mnogo čega drugog što smatram pogrešnim s naše strane. Ipak, to se nije moralo rješavati ratnim sukobima i zabijanjem noža u leđa, logorima, rušenjem Starog, muslimanskih sakralnih objekata i dr., a sve ono šta ste zdušno radili za vrijeme sukoba Armije i HVO-a.
I dan-danas imate presude Međunarodnog suda pravde da se radilo o udruženom zločinačkom poduhvatu i umjesto da se suočite s vlastitom prošlošću i historijom vi se time još i ponosite, te šurujete s Dodikom i Rusima na razbijanju zemlje koju, navodno, tako zdušno volite i smatrate drugom (ili prvom) domovinom.
Tvoji sunarodnjaci mene mogu smatrat Azijatom/Turčinom, zatucanim, crncem i šta im sve nije padalo na pamet ali nismo baš tolike ovce kakve mislite da smo.
Nemam nikakve presude, pišem u prvom licu jednine, trudim se da ne generaliziram pa kada mislim na Bošnjake ne napišem VI. J.be mi se što tvoji sunarodnjaci i ti osobno sve Hrvate zovete ustašama, UZP-ovcima i kako god kome padne na pamet. Ja znam da ja nisam ništa od toga pa me i ne tangira previše. Kolektivne krivice nema.
Očito je da smo svi ovce i više nego što mislimo pa ne možemo živjeti kao normalni ljudi. Našu domovinu i zemlju koju volimo jednako efikasno razbijaju podobni lopovi koji se vole hvaliti i patriotizmom i domoljubljem.
Moju domovinu nitko ne treba ostavljati nekome u amanet. Erdoganu pogotovo.
A što se šuruje sa Dodikom ?
Ja bih se zapitao što se to desilo pa se ne šuruje sa Izetbegovićem ili Komšićem.