Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
spinel_

#3801 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

I Gavrankapetanovicu su dusmani zeljeli oduzeti licencu...
Mogy87

#3802 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

spinel_ wrote: 17/12/2020 22:07 Sta se vrtimo u krug? Novi video je postavljen a ti isto postavljas po obicaju.
I na stranu sve, reci sta je slagala u ovom 3-minutnom.videu?
Simbolika maske kao brnjice, ponizavanje, potlacivanje :roll:

A sta ocekivati od vodje antivakcinalnog pokreta u Hrvatskoj
spinel_

#3803 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Mogy87 wrote: 17/12/2020 22:12
spinel_ wrote: 17/12/2020 22:07 Sta se vrtimo u krug? Novi video je postavljen a ti isto postavljas po obicaju.

Spinujes kao i mediji koji su kontra nje. Na Faceu je odlucno rekla da NIJE protiv vakcina i da joj to mediji poturaju jer je zele diskreditovati odmah u startu. Samo je protiv NEPROVJERENIH vakcina.
Lao Ce

#3804 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

spinel_ wrote: 17/12/2020 22:15

Spinujes kao i mediji koji su kontra nje. Na Faceu je odlucno rekla da NIJE protiv vakcina i da joj to mediji poturaju jer je zele diskreditovati odmah u startu. Samo je protiv NEPROVJERENIH vakcina.
Ne znam što se vi raspravljate sa ljudima koji su tu da diskredituju sve i svakoga, bez obzira o kome i čemu se radi, koji idu protiv zvanične priče. Nema veze kako, na koji način, može se raditi o poderanim čarapama, da je viđen kako puši travu, da farba kosu, da navija za Bayern, da je član partije zelenih itd. Do not care what she thinks.
Last edited by Lao Ce on 17/12/2020 22:22, edited 1 time in total.
Mogy87

#3805 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

Aha gdje si sta ima

U organizaciji Hrvatske udruge roditelja aktivista i građanske inicijative Cijepljenje – pravo izbora, u Splitu će iduću subotu gostovati dr. Andrew Wakefield. Britanski liječnik, koji više nema dozvolu za rad u struci, za neke je borac protiv farmaceutske industrije, no za medicinsku struku plagijator koji je priznao falsificiranje podataka. Njegovu studiju o povezanosti autizma i cjepiva objavio je 1998. ugledni Lancet, no izbio je skandal kad se pokazalo da nije bila utemeljena na znanstvenim dokazima i da su je financirali odvjetnici uključeni u tužbu protiv proizvođača cjepiva. Buknula je tada priča u svijetu poznata kao “antivax pokret”.

Splitsko okupljanje održava se u povodu obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti o osobama oštećenima cjepivom, stoji na plakatima s najavom skupa u Hrvatskoj, koji su digli prašinu. Uz Wakefielda, najavljenog kao specijalnog gosta, kao govornici stoje dr. Alma Demirović, patologinja iz KBC-a Sestre milosrdnice, i dr. Lidija Gajski, internistica zagrebačkog doma zdravlja, te Ivana Delaš.

https://m.vecernji.hr/vijesti/medicinsk ... ra-1323117
Mogy87

#3806 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

Lao Ce wrote: 17/12/2020 22:21

Ne znam što se vi raspravljate sa ljudima koji su tu da diskredituju sve i svakoga, bez obzira o kome i čemu se radi, koji idu protiv zvanične priče. Nema veze kako, na koji način, može se raditi o poderanim čarapama, da je viđen kako puši travu, da farba kosu, da navija za Bayern, da je član partije zelenih itd. Do not care what she thinks.
Poderane carape i ugostiti, masno platiti i idealizirati covjeka koji je uzrokovao bolesti, boli i smrti ko jedan omanji rat je potpuno jednako :thumbup:

Proguglajte izvore koje stavljate. Ne mora uvijek biti najveci sljam i talog
spinel_

#3807 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

@Lao Ce u pravu si, ali eto neko joj mora i odg, jer stalno postavlja isto..

Nego, idemo dalje:
Other vital firms such as Pfizer, AstraZeneca and GlaxoSmithKline employ hundreds of Communist Party members, giving them access to networks, designs and supply chains.
Image

https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... Party.html
Mogy87

#3808 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

spinel_ wrote: 17/12/2020 22:52 @Lao Ce u pravu si, ali eto neko joj mora i odg, jer stalno postavlja isto..

Nego, idemo dalje:
Other vital firms such as Pfizer, AstraZeneca and GlaxoSmithKline employ hundreds of Communist Party members, giving them access to networks, designs and supply chains.
Image

https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... Party.html
E jesi mi odgovorio svaka ti cast :lol:

Nego ti rece da je ona protiv neprovjetenih vakcina? Sta bi s tim?
Isto ko i ono s vakcinom u australiji.
Da li te sramota pisati ovolike budalastine?
spinel_

#3809 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Jos jedan koji "pojma nema":

Dozer

#3810 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Jel' ovo i WHO konacno, nakon 10 mjeseci, priznao da je PCR test nebuloza? :lol: :lol:

Mogy, daj nam brzo neki diskreditirajuci clanak za WHO :lol:
spinel_

#3811 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Dozer wrote: 17/12/2020 23:24 Jel' ovo i WHO konacno, nakon 10 mjeseci, priznao da je PCR test nebuloza? :lol: :lol:

Mogy, daj nam brzo neki diskreditirajuci clanak za WHO :lol:
Vidis kako je to lagano preskocila, jer joj ne odgovara. A svaki put postavlja isto s fuckografa

Mozda joj ja mogu pomoci. Glavni covjek WHO je optuzen za genocid
Point.

#3812 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Point. »

Koja je danas bila u modi teorija zavjere? Jope Bil Gejc?
drag_gost

#3813 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

Mogy87 wrote: 17/12/2020 14:34
drag_gost wrote: 17/12/2020 14:30
vet wrote: 17/12/2020 12:05
To sam davno predstavio pod temama Virtuelna realnost i Bitka za Dušu (gdje sam se čak i nacrtao stvar) a takođe i u prethodno linkovanim „primjerima“, tako da nema svrhe pričati o tome pod ovom temom, međutim, oni koji razumiju stvar, razumjeće i ovo korona-mahnitanje. Oni koji ne razumiju, mogu to uzeti čisto informativno, mada ni to nije obavezno.

Čovjekova ličnost ne može izaći iz matriksa sama po sebi, pa onda percipirati kojekakve bitove ili brojeve jer je ona njegov dio. Istovremeno, čovjekova ličnost može percipirati jedinice i nule, kad ju se pod hipnozom navede da koncentriše pažnju na najsićušniju „česticu“ neke materije. Čovjek nije njegova ličnost a sve što on zna o sebi je ona. A ona je softver. Fizičko tijelo je hardver. Fizičko tijelo je moderno Tesla auto a naša ličnost je auto-pilot. U nekim od tih vozila se nalazi i putnik koji je stvarno ili istinsko ljudsko biće. Veza između putnika i autopilota je blokirana, tako da putnik skoro da nema uticaja na auto-pilota a ovaj vozi kako je programiran od strane „treće stranke“. I za putnika i za autopilota je spas u međusobnom povezivanju što je u praksi teško izvodljivo.

Može li se ličnost isključiti, pa staviti u džep a funkcionisati na osnovu unutrašnjeg znanja koje ne dolazi iz pametne glave, nego iz čovjekovog bića („putnika“) i koje je vezano za trenutak u kojem on jeste i što je sve što postoji (a ne za prošlost ili budućnost koje ne postoje)? Onda ju, možda, povremeno izvlačiti iz džepa i upotrebljavati, čisto kad se ukaže potreba? (Naravno, većini ličnosti koje ovo čitaju, malo šta će biti jasno jer softver može razumjeti samo ono što mu program dozvoljava).

..
Hazime, imamo Nea.
:lol: :lol:
U pravu ste bili, ovako je najbolje 😁 Ja se slomih da konstruktivno pisem i nista. Ovako najbolje.
splinter

#3814 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by splinter »

spinel_ wrote: 17/12/2020 23:21 Jos jedan koji "pojma nema":

Kada je splinter još nekad u julu ili možda je bio početak avgusta, napisao upravo ovo u vezi vakcina što uvaženi stručnjak Šekler kaže sada nekada i kad sam referrirao ovaj dio sa CoV virusima kod životinja i efikasnosti i vakcine kod njih, te izrazio dozu skepticizma za razvoj humane vakcine, to naravno niko nije ni konstatovao.
Općenito kada napišem bilo šta ma koliko god bio u pravu, odmah sam etiketiran kao "forumski stručnjak", "seoski doktor" itd.
To je samo dokaz da ovdje ništa ni ne čita i da nema konstruktivne diskusije već se sve uglavnom svodi na lične uvrede i prozivanja. Naravno, čast izuzecima :thumbup:
Što se same vakcine tiče, naravno da sam za njen razvoj ali uz ozbiljan i strategijski pristup.
Treba dati vakcini vremena da odradi svoje i da imunizacija na globalnom nivou ide na način da se postigne maksimalan efekat. A sigurno da će biti određenih problema i tokom same imunizacije ali i nakon nje.
Problemi će se morati rješavati u hodu.
Mogy87

#3815 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

drag_gost wrote: 18/12/2020 05:15
Mogy87 wrote: 17/12/2020 14:34
drag_gost wrote: 17/12/2020 14:30
Hazime, imamo Nea.
:lol: :lol:
U pravu ste bili, ovako je najbolje 😁 Ja se slomih da konstruktivno pisem i nista. Ovako najbolje.
I ja se cesto zanesem da nesto objasnjavam jer me fascinira kolicina gluposti koje se pisu.

Ali da, tema bi trebala sadrzavati iskljucivo humoristicki sadrzaj :D
Last edited by Mogy87 on 18/12/2020 10:14, edited 1 time in total.
spinel_

#3816 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Evo strucnjaci sada kazu da vitamin D nam ne treba, ali su zato disanje pod maskom vlastitog CO2 i vakcina 100% sigurni.
Naravno sve ce se diskreditovati samo da vakcina i nakon vakcine maske ostanu.
Lao Ce

#3817 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

spinel_ wrote: 18/12/2020 08:53 Evo strucnjaci sada kazu da vitamin D nam ne treba, ali su zato disanje pod maskom vlastitog CO2 i vakcina 100% sigurni.
Naravno sve ce se diskreditovati samo da vakcina i nakon vakcine maske ostanu.
Opšti ludaci koji zabranjuju sve što koristi čovjeku, a promovišu otrove i vakcinu. Ovo je tako naivna priča ali opet nekima nedostižna za shvatiti. Nažalost, problem je što imaju podršku u glupim ljudima koji tako lako pihvataju oaj oblik pokoravanja ljudi.

Pogledaj ovaj video ako već nisi i dijeli dalje. Ovo je jedan od videa koji su ono must watch.

Last edited by Lao Ce on 18/12/2020 10:23, edited 1 time in total.
Lao Ce

#3818 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Šta je ovo? Jadna žena...

Mogy87

#3819 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

Lao Ce wrote: 18/12/2020 10:22 Šta je ovo? Jadna žena...

Jeste, grozno je kad te bilo kakva bol dovodi do nesvjesti, a posebno kad se to desava cesto sto je zena naglasila

She soon recovered and spoke again with WTVC, saying she has a condition where she often faints when she feels pain.

It’s common for me,” she said.

WTTC reported that the doctors at CHI Memorial said the fainting episode was not related to the Pfizer-made vaccine.

https://www.washingtontimes.com/news/20 ... d-vaccine/
Lao Ce

#3820 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Da sam na mjestu ovih koji tako žustro i srčano brane ovu priču koju nam kroz uši mjesecima protura elita putem medija, ne bih se od stida više usudio javljati i pisati na ovom forumu. Kako vas bolan nije stid da budte na strani ljudi koji su protiv čovječanstva?
Industrialyzer

#3821 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

Lao Ce prica o obrazu i stidu :lol: :lol: :lol:

Ne znam je li do mene, ali cini mi se da su zavjerasi najgluplji ljudi sa kojima mozete imati raspravu.
pojedinac

#3822 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by pojedinac »

Mogy87 wrote: 18/12/2020 10:26

Jeste, grozno je kad te bilo kakva bol dovodi do nesvjesti, a posebno kad se to desava cesto sto je zena naglasila

She soon recovered and spoke again with WTVC, saying she has a condition where she often faints when she feels pain.

WTTC reported that the doctors at CHI Memorial said the fainting episode was not related to the Pfizer-made vaccine.

Kome vjerovati?

Robertu [Udruženje za zaštitu dječijih prava] ili Washington Times-u u vlasništvu News World Communications gazde mesije.
Mogy87

#3823 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

pojedinac wrote: 18/12/2020 10:35

Kome vjerovati?

Robertu [Udruženje za zaštitu dječijih prava] ili Washington Times-u u vlasništvu News World Communications gazde mesije.
Ono kad toliko zglajzas da clanovi vlastite porodice imaju potrebu da ti na to javno ukazu

He is wrong’: Robert F. Kennedy Jr.’s family calls him out for anti-vaccine conspiracy theories

“Robert F. Kennedy Jr. … is part of this campaign to attack the institutions committed to reducing the tragedy of preventable infectious diseases,” they wrote. “He has helped to spread dangerous misinformation over social media and is complicit in sowing distrust of the science behind vaccines.”

https://www.washingtonpost.com/health/2 ... -theories/
Last edited by Mogy87 on 18/12/2020 10:48, edited 2 times in total.
Lao Ce

#3824 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Industrialyzer wrote: 18/12/2020 10:33 Lao Ce prica o obrazu i stidu :lol: :lol: :lol:

Ne znam je li do mene, ali cini mi se da su zavjerasi najgluplji ljudi sa kojima mozete imati raspravu.
Pratim tvoj 'napredak' kako polako gubiš dostojanstvo i spuštaš se na niske grane vrijeđajući ljude koji vam nastoje pomoći, a vjerovatno i vašim najmilijima. Nemajući argumenata da odgovorite i da odbranite ovu naivnu i jeftinu priču globalista, a nitko vas nije ni pozvao da to radite, pristupate jedino onom što vam je ostalo - vrijeđanju. Ne znam otkuda taj poriv da slijedite i branite ovaj projekat i agendu koji su usmjereni protiv ljudi, osim ako se ne smatraš čovjekom pa te nije ni briga.
pojedinac

#3825 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by pojedinac »

Mogy87 wrote: 18/12/2020 10:40
pojedinac wrote: 18/12/2020 10:35

Kome vjerovati?

He is wrong’: Robert F. Kennedy Jr.’s family calls him out for anti-vaccine conspiracy theories

Mogy87 wrote: 18/12/2020 10:40

Ono kad toliko zglajzas da clanovi vlastite porodice imaju potrebu da ti na to javno ukazu

“Robert F. Kennedy Jr. … is part of this campaign to attack the institutions committed to reducing the tragedy of preventable infectious diseases,” they wrote. “He has helped to spread dangerous misinformation over social media and is complicit in sowing distrust of the science behind vaccines.”

Halo ba!

E, jest ti izvor za degradaciju R.J.K.-a.
Last edited by pojedinac on 18/12/2020 10:52, edited 1 time in total.
Post Reply