Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Locked
Palmalma

#3601 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Palmalma »

Nije bilo Ivo, ali bila je Željana Zovko....
Ukratko, nada se kako Biden nece biti ukljucen u procese u BiH, jer USA se nije ni ukljucivala ni u sukob u Nagorno-Karabahu....

Bio je neki mladi dr. iz Mostara. Ugrozen, ali tanko sve. Nema onog prepoznatljivog HRT-a i epiteta; mudzahedini, islamisti, teroristi....
Palmalma

#3602 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Palmalma »

Ante Prkačin, N1 Pressing:

"Kao pravaš, osjećam se gubitnički, osjećam se poraženo. Nikada nisam vjerovao da će Hrvati i Bošnjaci otići toliko daleko jedni protiv drugih da sam uvjeren da je pomirenje u ovom stoljeću gotovo nemoguće",

"Bošnjačka politika s pokušajem da stvori unitarnu državu uništava BiH. Žao mi je zbog toga jer sam u ratu bio saveznik s Bošnjacima, zauzimao se za jedinstvo s njima, branio ih u Hrvatskom saboru, ali politika koju danas vode je najveći neprijatelj državi BiH"

"Mora netko hrabro prozvati krivca za politički kaos, cirkus u BiH, to su isključivo Bošnjaci i muslimani (političke stranke, op.a.). Veliki sam gubitnik, jedini veći gubitnik od mene je Zlatko Hasanbegović. 20 godina zagovaram zajedništvo, borim se za njih i onda dođem u poziciju da ih moram prozivati... Postoji politička klika koja hoće unitarnu Bosnu i Hercegovinu, 90 posto njihovog naroda nije svjesno o čemu se radi".
horkesh

#3603 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by horkesh »

In the meantime, Dragan Čović o izostanku bh. zastave na orgijama u Lukavici:
"Na jednom sastanku je bilo zastave Bosne i Hergecovine, na sastanku predsjedništva Bosne i Hercegovine kad je gospodin Dodik primio ministra kao predsjedavajući predsjedništva. To je već uhodana procedura tako da s te strane nije bilo iznenađenja. Kad sam se ja sastao s gospodinom Lavrovom u Sarajevu naravno bila je zastava BiH", rekao je Čović.
A njegovo viđenje NATO integracija - dosta je ovo što imamo:
Što se tiče pogleda na put BiH prema NATO-u, suprotstavljeni su. Lavrov se protivi bilo kakvom približavanju.

"Tu su različiti stavovi. Moramo naći rješenja. Mi s NATO-om imamo vrlo dobre odnose već danas", poručio je Čović.
cimara

#3604 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by cimara »

Palmalma wrote: 16/12/2020 00:04 Ante Prkačin, N1 Pressing:

"Kao pravaš, osjećam se gubitnički, osjećam se poraženo. Nikada nisam vjerovao da će Hrvati i Bošnjaci otići toliko daleko jedni protiv drugih da sam uvjeren da je pomirenje u ovom stoljeću gotovo nemoguće",

"Bošnjačka politika s pokušajem da stvori unitarnu državu uništava BiH. Žao mi je zbog toga jer sam u ratu bio saveznik s Bošnjacima, zauzimao se za jedinstvo s njima, branio ih u Hrvatskom saboru, ali politika koju danas vode je najveći neprijatelj državi BiH"

"Mora netko hrabro prozvati krivca za politički kaos, cirkus u BiH, to su isključivo Bošnjaci i muslimani (političke stranke, op.a.). Veliki sam gubitnik, jedini veći gubitnik od mene je Zlatko Hasanbegović. 20 godina zagovaram zajedništvo, borim se za njih i onda dođem u poziciju da ih moram prozivati... Postoji politička klika koja hoće unitarnu Bosnu i Hercegovinu, 90 posto njihovog naroda nije svjesno o čemu se radi".
Ante još misli da postoji nekakvo hrvatsko cvijeće :-)
Nespin

#3605 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Nespin »

Image
U komšiluku stanje uredno... :oops:

(da se podsjetimo: https://www.jpost.com/Opinion/Fundament ... val-558319)
Loki2k9

#3606 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Loki2k9 »

Hrvati su se ustrtili jer se blize procentu od 10% u ukupnom udjelu stanovnistva u BiH. Shodno tome oni ce gubiti politicki utjecaj koji imaju, a on je danas vec znatno slabiji neko prije 10 godina i zbog toga su se susjedni i komsije okomili na Bosnjake i sve one koji su za gradjansku BiH. Sto je manje u drzavi onih koji ce je razarati iznutra, to su jaci njihovi napadi s vana.
Guadalajara

#3607 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Guadalajara »

Loki2k9 wrote: 16/12/2020 00:43 Hrvati su se ustrtili jer se blize procentu od 10% u ukupnom udjelu stanovnistva u BiH. Shodno tome oni ce gubiti politicki utjecaj koji imaju, a on je danas vec znatno slabiji neko prije 10 godina i zbog toga su se susjedni i komsije okomili na Bosnjake i sve one koji su za gradjansku BiH. Sto je manje u drzavi onih koji ce je razarati iznutra, to su jaci njihovi napadi s vana.
Ko je ono rekao samo ih kurcem u vrlo. :lol:
Zlocin&Kazna

#3608 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Zlocin&Kazna »

sportman1 wrote: 15/12/2020 23:36
Zlocin&Kazna wrote: 15/12/2020 22:50 Da Bošnjaci nisu odlučili kako su odlučili (da su npr usli u neki "savez" sa Miloševićem) ne bi se desila Oluja, Hrvatska nikada ne bi uspostavila kontrolu na cijeloj svojoj teritoriji (vjerovatno bi i oni imali dva konstitutivna naroda), Kosovo nikada ne bi dobilo priliku za nezavisnost, Crna Gora nikada ne bi imala zrelu situaciju za pozitivan referendum o nezavisnosti, Srbija ne bi bila bombardovana, Srbi ne bi imali zlocin genocida u svojoj historijskoj biografiji... Za bh Hrvate nemam pojma šta bi bilo...

-Taj savez je bio moguc ako bi BIH ostala u skracenoj Yugi a to bi vjerovatno bilo gore po Bosnjake nego sadasnja situacija.
Naravno, ja nisam ni pokusao pogadjati sta bi bilo sa Bosnom i Bošnjacima... Vjerujem da bi se svejedno neki velikosrpske planovi realizovali (samo bez logora i masovnih grobnica).
Twigi

#3609 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Twigi »

Zlocin&Kazna wrote: 15/12/2020 22:50 Da Bošnjaci nisu odlučili kako su odlučili (da su npr usli u neki "savez" sa Miloševićem) ne bi se desila Oluja, Hrvatska nikada ne bi uspostavila kontrolu na cijeloj svojoj teritoriji (vjerovatno bi i oni imali dva konstitutivna naroda), Kosovo nikada ne bi dobilo priliku za nezavisnost, Crna Gora nikada ne bi imala zrelu situaciju za pozitivan referendum o nezavisnosti, Srbija ne bi bila bombardovana, Srbi ne bi imali zlocin genocida u svojoj historijskoj biografiji... Za bh Hrvate nemam pojma šta bi bilo...
Vidjeli smu u Srebrenici,Prijedoru,Zvorniku...što srbi misle o vama i savezu s vama.
Twigi

#3610 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Twigi »

EME91 wrote: 15/12/2020 19:09 Hrvatima u BiH treba dati sansu da odaberu, ili retrogradne snage ili demokratsko uredjenje drzave.

Ukoliko iz zvanicno potvrde svoje srljanje u provaliju koja se zove politika Milorada Dodika onda je apsolutno legitimno da se i nasa politika prema istim radikalno zaokrene.

Ima tu jos Aluminijuma koliko hoces diljem skutorije.
Tko si ti da jednom cjelom narodu nesto dajes?! Ako to nije fasizam onda ne znam sto je. čuj mudunje on bi nekome nesto odredjivao.
Da ste mogli u ratu bi nas rjesili,niste iako vas je 5 puta vise.

Bas zbog takvih kao ti i vecine kometatora na ovoj temi bih ti postoji na hrvatskim i srpskim područjima samo kao mrtvo slovo na papiru a pitanje je do kada ce i tako....
LBVIEW

#3611 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by LBVIEW »

Zlocin&Kazna wrote: 16/12/2020 07:43
sportman1 wrote: 15/12/2020 23:36

-Taj savez je bio moguc ako bi BIH ostala u skracenoj Yugi a to bi vjerovatno bilo gore po Bosnjake nego sadasnja situacija.
Naravno, ja nisam ni pokusao pogadjati sta bi bilo sa Bosnom i Bošnjacima... Vjerujem da bi se svejedno neki velikosrpske planovi realizovali (samo bez logora i masovnih grobnica).
Mozda na pocetku, kasnije u slucaju bilo kakvih politickih trzavica napravili bi isto, samo bi "plan B" izvadili iz ladice, nisu su se oni jedno jutro probudili i rekli: "hajdemo balije potrpati u logore", logisticke, politicke i vojne pripreme u tom smjeru su trajale par godina. :oops:
https://impulsportal.net/index.php/impu ... -drugi-dio
Novak20

#3612 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Novak20 »

Twigi wrote: 16/12/2020 08:02
EME91 wrote: 15/12/2020 19:09 Hrvatima u BiH treba dati sansu da odaberu, ili retrogradne snage ili demokratsko uredjenje drzave.

Ukoliko iz zvanicno potvrde svoje srljanje u provaliju koja se zove politika Milorada Dodika onda je apsolutno legitimno da se i nasa politika prema istim radikalno zaokrene.

Tko si ti da jednom cjelom narodu nesto dajes?! Ako to nije fasizam onda ne znam sto je. čuj mudunje on bi nekome nesto odredjivao.

Bas zbog takvih kao ti i vecine kometatora na ovoj temi bih ti postoji na hrvatskim i srpskim područjima samo kao mrtvo slovo na papiru a pitanje je do kada ce i tako....
Vala baš...

Kao pijani plota se drže oduzimanja političkih prava Hrvatima već 25 godina jer Srbima ne mogu ništa i očekuju da Hrvati povjeruju da se mogu radikalno zaokrenuti nagore ili da čeka taj zaokret spuštenih ruku.
Benjo34

#3613 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Benjo34 »

Jooj najjači su mi ovi južni srbi na HercegBosna forumu. U njihovim glavama oni su većina, sve ih je više, Bošnjaci iseljavaju, bitno im kakve su fasade na kućama :lol:

Ne vjerujem šta čitam, jel njihov forum ima više od 20 članova, mislim jesul se svi hrvati u BiH na njeg registrovali? :D
costacurta

#3614 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by costacurta »

UZP? :roll:
Imam ja u mahali gurbete neke i niko od njih ne radi, al voze najjača aFta, para ko pljeve, kurava najjače trebe oko njih, muzika dere i kad dođe murija zbog remećenja mira oni krenu s pričom da im policoja dolazi jer su "Romi" i zato su ugroženi. Sad i kad dođe patrola kad im se obraćaju policajci ide obavezno kroz smijeh "Đe ste ugroženi. Imal ugrozbe" :lol:
Naravno niko ne pomišlja da ih pita odakle im sve to bogatstvo kad niko ne radi, niko feninga poreza ne plaća.
Kakve to ima veze sa tvojim postom?
Pa eto ne znam, skontaj ti :D
LBVIEW

#3615 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by LBVIEW »

Novak20 wrote: 16/12/2020 08:22

Vala baš...

Kao pijani plota se drže oduzimanja političkih prava Hrvatima već 25 godina jer Srbima ne mogu ništa i očekuju da Hrvati povjeruju da se mogu radikalno zaokrenuti nagore ili da čeka taj zaokret spuštenih ruku.
A Hrvati, odnosno HDZ, po obicaju, nikakve krivice nemaju?
Vama iz stozerne stranke nikako ne ide u glave kako narod kojeg u Federaciji ima 75% ne zeli status manjine.
Prvo HZB, pa UZP, pa samoupravljanje, pa onda surovanje s Dodikom, a citavo vrijeme, jos od Graca, sa Srbima ruku pod ruku(a lafo saveznici), i jos se pitate zasto Bosnjaci tako reagiraju. :-)
Novak20

#3616 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Novak20 »

Palmalma wrote: 16/12/2020 00:04 Ante Prkačin, N1 Pressing:

Propuštena je ova rečenica.
Na konstataciju kako Bošnjacima smeta savez Čovića i Dodika, kaže: "Tvrdim da oni spašavaju državu. Nemoguća je država kakvu hoće Bošnjaci - unitarna..."
Twigi

#3617 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Twigi »

costacurta wrote: 16/12/2020 08:27

UZP? :roll:
Imam ja u mahali gurbete neke i niko od njih ne radi, al voze najjača aFta, para ko pljeve, kurava najjače trebe oko njih, muzika dere i kad dođe murija zbog remećenja mira oni krenu s pričom da im policoja dolazi jer su "Romi" i zato su ugroženi. Sad i kad dođe patrola kad im se obraćaju policajci ide obavezno kroz smijeh "Đe ste ugroženi. Imal ugrozbe" :lol:
Naravno niko ne pomišlja da ih pita odakle im sve to bogatstvo kad niko ne radi, niko feninga poreza ne plaća.
Kakve to ima veze sa tvojim postom?
Pa eto ne znam, skontaj ti :D
A sto se UZP tiče,samo mi na ova dva pitanja odgovori- Koliko se Hrvata vratilo nakon rata na područje pod kontrolom tkz armije bih a koliko muslimana na područje koje je kontrolirao HVO? -Koliko je bilo ubojstava na povratnike muslimane na hrvatskim područjima a koliko na hravt na vasim podrucjima (kao npr.obitelj Andelic,Policajac u Travniku,selo Dolac...)? Mislim da pitanje nije komplicirano i da ces iskreno odgovoriti.
mO k3

#3618 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by mO k3 »

Gledaj ovoga takozvane abih ....

Drugar šta je bilo , prpa ???

Bih ima Budućnost sa HDZ ili bez njih do vas je Bosna i Hercegovina će u EU i NATO , biće jedan čovjek jedan glas
Twigi

#3619 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Twigi »

LBVIEW wrote: 16/12/2020 08:29

Vala baš...

Vama iz stozerne stranke nikako ne ide u glave kako narod kojeg u Federaciji ima 75% ne zeli status manjine.
Prvo HZB, pa UZP, pa samoupravljanje, pa onda surovanje s Dodikom, a citavo vrijeme, jos od Graca, sa Srbima ruku pod ruku(a lafo saveznici), i jos se pitate zasto Bosnjaci tako reagiraju. :-)
hdz ne predstavlja sve Hrvate,vec samo onih 30% koji izlaze na izbore i koji ga biraju,tako da je to jos jedna bosnjačka izlizana floskula.
Tko vam gura status manjine,na kakvim si ti drogama? Očito su Hrvati krivi sto su ostali i opstali unatoč takvima islamofasitima i cetnicima. Vi ste kao ugrozoni sto Hrvati hoce samo ono sto imaju i druga dva naroda. Da nije tragicno bilo bi smjesno.
Twigi

#3620 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Twigi »

mO k3 wrote: 16/12/2020 08:37 Gledaj ovoga takozvane abih ....

Drugar šta je bilo , prpa ???

Bih ima Budućnost sa HDZ ili bez njih do vas je Bosna i Hercegovina će u EU i NATO , biće jedan čovjek jedan glas
Od koga prpa? :-) Niste nam u ratu mogli nista a sada u miru jos i manje. Jebo te hdz.
A Hrvati u bih su svakako sa svojim dokumentima u EU i NATO ali ako bude referendum da bih udje u iste rado cu glasati protiv kad vidim vase islamofasističke stavove. A to jedan covijek jedaan glas od toga nema nista
Zlocin&Kazna

#3621 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Zlocin&Kazna »

Twigi wrote: 16/12/2020 08:33

A sto se UZP tiče,samo mi na ova dva pitanja odgovori- Koliko se Hrvata vratilo nakon rata na područje pod kontrolom Armije Republike BiH, a koliko muslimana na područje koje je kontrolirao tzv HVO? -Koliko je bilo ubojstava na povratnike muslimane na hrvatskim područjima a koliko na hravt na vasim podrucjima (kao npr.obitelj Andelic,Policajac u Travniku,selo Dolac...)? Mislim da pitanje nije komplicirano i da ces iskreno odgovoriti.
Malo te pravopis je*e, ali evo gratis popravio sam.
Twigi

#3622 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Twigi »

Zlocin&Kazna wrote: 16/12/2020 08:43

A sto se UZP tiče,samo mi na ova dva pitanja odgovori- Koliko se Hrvata vratilo nakon rata na područje pod kontrolom Armije Republike BiH, a koliko muslimana na područje koje je kontrolirao tzv HVO? -Koliko je bilo ubojstava na povratnike muslimane na hrvatskim područjima a koliko na hravt na vasim podrucjima (kao npr.obitelj Andelic,Policajac u Travniku,selo Dolac...)? Mislim da pitanje nije komplicirano i da ces iskreno odgovoriti.
Malo te pravopis je*e, ali evo gratis popravio sam.
Ne odgovori ti...
Iskreno nisam ni očekivao jer istina očito boli....
Novak20

#3623 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Novak20 »

LBVIEW wrote: 16/12/2020 08:29

Vala baš...

Ne pitam se ja ništa nego vidim da se 25 godina sve zapostavlja nauštrb politike. Nema napretka ni u čemu bitnom za društvo, nema ga nikome i nitko se ne trudi da ga napravi. Budućnost se potkopava sa prošlim vremenom i "kolektivnim krivicama".

Ne radi iznalaženja nekog realnog, pragmatičnog političkog rješenja nego radi želje za dominacijom jednog naroda u zajedničkoj multi-kulti državi.
costacurta

#3624 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by costacurta »

A sto se UZP tiče,samo mi na ova dva pitanja odgovori- Koliko se Hrvata vratilo nakon rata na područje pod kontrolom tkz armije bih a koliko muslimana na područje koje je kontrolirao HVO? -Koliko je bilo ubojstava na povratnike muslimane na hrvatskim područjima a koliko na hravt na vasim podrucjima (kao npr.obitelj Andelic,Policajac u Travniku,selo Dolac...)? Mislim da pitanje nije komplicirano i da ces iskreno odgovoriti.
1. Da preformulišemo pitanje, koliko je bosanskohercegovačkih katolika dragovoljno napustilo a koliko ih je doista protjerano i protiv svoje bolje otišlo sa teritorija tzv Armije BiH? Evo ja sam sa područja TK, pa ti mogu reći iz prve ruke ali kako "Hrvati" žive samo u Z. Hercegovini ovi podaci ti i neće biti interasantni.
2.Ta ubistva su procesuirana, imaju svoje sudske epiloge. Nema veze sa kolektivnom odgovornošću kao npr težina koju ima presuda za UZP i zločine koje su se dešavali na tetitoriji pod kontrolom HZHB i ljudi koji su bili tj obnašali odgovorne funkcije a i dan danas ili su i najvišim instancama vlasti u BiH ili pretenduju da budu, npr Ćirilo upravnik Sokola :mrgreen: .
Brajković Mijo direktor Aluminija nije dozvoljavao zaposlenje neHrvatima tj nebosanskohercegovačkim katolicima u tu firmu, znam iz iskustva jer onomad aplicirah više puta bezuspješno.
Da ti kaem iskreno,
Ebe mi se za vas, halalit vam neću tuzlanski konvoj spasa i sve one gladne noći i zimu 93. godine koju provedoh u mraku zahvaljujući VAMA ugroženim nosiocima europskih vrijednosti.
spreca

#3625 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca »

Sta kaze Prkacin, ima i cetnika casnih, :lol: vidim ja da ljubav cveta i frca na sve strane jos od raspada YU...Imali neko da mu se prkacin nije prodao :mrgreen:
Locked