Nije objava, treba da na website postavi kako je i šta radio, detaljno da drugi ljudi te struke to mogu da ocjene, recenzuju.Dozer wrote: ↑15/12/2020 16:24Njegova izjava na TV o rezultatima istraizvanja za koje tvrdi da je uradio nije "objava"...? OK...Industrialyzer wrote: ↑15/12/2020 14:29 Nije objava, to je njegova izjava u medijima. Sve dok se ne vide jasni podaci koji potvrdjuju njegovu teoriju, sve je rekla kazala. Za par stotina dolara se napravi stranica lucmontagnier.com i objavis rezultate. Sve ostalo je spekulacija.
Jedina evidentna laz oko pcr testa jeste ona koju si koristio kao argument od covjeka koji nije ni bio ziv u to vrijeme. Kakva je tvoja inteligencija i analiza kada ti je promakla jedna tako ocigledna laz? Zasto nisi provjerio vjerodostojnost iste, a bila je vrlo lako provjerljiva. Zasto mislis, da tvoji izvori informacija ne prave i dalje takve propuste? Zasto kupujes auto koje ti se, na oko cini super?!
A "objava" je ako to sto je rekao na TV-u napise na website-u? Jel' se zajebavas...?![]()
Za PCR test... Znaci, taj najpouzdaniji od najpouzdanijih testova ikada nije iz 3x mogao detaktovati virus u covjeku koji zamalo nije umro od njega, i kojem su nakon oporavka utvrdjena antitijela od 30...?
Ne vidis nijednu laz u ovome...? Ah...da... znam. Laz je da postoji ovakav covjek, jel' tako?
Za covjeka koji je to tvrdio jos u martu, da PCR nije namijenjen ovome, govorio je svabo koji je direktor nekakvog mikrobioloskog centra negdje u Njemackoj. Mislim da negdje s pocetka teme postoji i link na tu njegovu izjavu. On je izjavio da je tvorac tog testa tvrdio da to nije test za zarazne viruse, a ja samo citirao. Nikad nisam nigdje ni spomenuo tog umrlog, niti znam ko je i kako se zvao. Slobodno provjeri kroz postove ako ne vjerujes.
Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- red evil
#3576 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- spinel_
#3577 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
shbc wrote: ↑15/12/2020 17:30Jah. Opet njih DESETINE MILIONA zastrasili. I bas svi se pokrili usima. Bas onako vrlo vjerovatnoDozer wrote: ↑15/12/2020 16:13Polazis od pogresne premise, a to je "potplacivajne". Zasto bi se morali potplatiti milioni ljudi kad je lakse to izvesti kroz represiju u vidu prijetnji i ucjena...?shbc wrote: ↑15/12/2020 14:19 Ukoliko je ovo jedan veliki projekt, mozes li nam izracunati koliko bi kostalo da se potplate desetine miliona ljudi sirom svijeta koji bi morali biti ukljuceni u ovu zavjeru? Nakon toga, ako nije problem da nam das informaciju ko ima novac potreban za tako nesto? Te racunicu kome bi se tako nesto isplatilo.
Moje neko misljenje je da bi takav jedan poduhvat na globalnom nivou kostao minimum nekoliko DESETINA TRILIONA dolara (posto cisto sumnjam da se neki doktor ili svjetski priznati naucnik moze kupiti za hiljadu dolara). Obzirom da nemamo jos nijednog trilionera na svijetu, te da bi dosli do jednog triliona potrebno je da 9 najbogatijih ljudi na svijetu daju svu svoju imovinu (do zadnjeg centa), zivo me interesuje kako vi zamisljate da se dodje do ovako jedne globalne zavjere
Oni koji se ne povinuju, idu na bubanj satanizacije, diskreditacije, gubljenja posla, itd.itd.itd. Imamo vec sasvim lijepe primjere toga i ovdje na temi.
A da bi se bilo sta danas sprovelo u djelo, bilo kakva zamisao, dovoljno je samo kontrolisati glavne medije. A njima se moze i platiti, nije problem.
I malo i zaprijetiti, ako su vec iole neavisni i ako gazde vec nemaju tal s "onima gore".
Posto svi namo kako funkcionisu stvari danas na korporativno-vladajucem nivou, mislim da tu ne treba biti Ajnstajn pa da se skotna kako je lako manipulisati milijardama ljudi.
A ne znam fakat sta da ti odgovorim na pitanje sto ti vec Dozer nije napisao.
Evo pogledaj samo ono gore sto je Lao postavio "Sastanak premijera Plenkovića i urednika najvećih medija u Hrvatskoj 17.3.2020. god"
Jel tebi ovo govori sta? Mislis da nije bilo ni u ostalim drzava nesto slicno? Eto Svedska se npr nije pokrila po usima sto ti kazes. Pa sta sada imamo? Svi globalni i mass mediji je sikaniraju i predstavljaju kao ubice. A situacija tamo nije nista losija u odnosu na npr Njemacku.
-
adsubzero
#3578 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Sta treba da govori? Meni samo govori da predaleko sezes trazeci poveznicu koje nema.spinel_ wrote: ↑15/12/2020 20:49shbc wrote: ↑15/12/2020 17:30Jah. Opet njih DESETINE MILIONA zastrasili. I bas svi se pokrili usima. Bas onako vrlo vjerovatnoDozer wrote: ↑15/12/2020 16:13
Polazis od pogresne premise, a to je "potplacivajne". Zasto bi se morali potplatiti milioni ljudi kad je lakse to izvesti kroz represiju u vidu prijetnji i ucjena...?
Oni koji se ne povinuju, idu na bubanj satanizacije, diskreditacije, gubljenja posla, itd.itd.itd. Imamo vec sasvim lijepe primjere toga i ovdje na temi.
A da bi se bilo sta danas sprovelo u djelo, bilo kakva zamisao, dovoljno je samo kontrolisati glavne medije. A njima se moze i platiti, nije problem.
I malo i zaprijetiti, ako su vec iole neavisni i ako gazde vec nemaju tal s "onima gore".
Posto svi namo kako funkcionisu stvari danas na korporativno-vladajucem nivou, mislim da tu ne treba biti Ajnstajn pa da se skotna kako je lako manipulisati milijardama ljudi.
Evo pogledaj samo ono gore sto je Lao postavio "Sastanak premijera Plenkovića i urednika najvećih medija u Hrvatskoj 17.3.2020. god"
Jel tebi ovo govori sta? Mislis da nije bilo ni u ostalim drzava nesto slicno? Eto Svedska se npr nije pokrila po usima sto ti kazes. Pa sta sada imamo? Svi globalni i mass mediji je sikaniraju i predstavljaju kao ubice. A situacija tamo nije nista losija u odnosu na npr Njemacku.
Svedska je ovo:A situacija tamo nije nista losija u odnosu na npr Njemacku.

Svugdje drugo lockdown se pokazao uspjesnim, kao i ostale mjere, ukoliko se pravilno sprovode. Imas projekcije sta bi bilo da mjere nisu nikako uvodjene. Kolaps i katastrofa, cak i za bolje uredjene sisteme.
Suludo mi je da pored ovakvog opterecenja zdravstvenog sistema (ne samo kod nas) moras i dalje budali dokazivati zasto situacija nije za sprdanciju i zasto rak i srcana oboljenja nemaju veze za jednom zaraznom bolescu, iako su i dalje ispred po smrtnosti.
- shbc
#3579 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Sta ce mi reci sastanak premijera jedne drzave sa novinarima? To nesto neuobicajeno? Novo?spinel_ wrote: ↑15/12/2020 20:49shbc wrote: ↑15/12/2020 17:30Jah. Opet njih DESETINE MILIONA zastrasili. I bas svi se pokrili usima. Bas onako vrlo vjerovatnoDozer wrote: ↑15/12/2020 16:13
Polazis od pogresne premise, a to je "potplacivajne". Zasto bi se morali potplatiti milioni ljudi kad je lakse to izvesti kroz represiju u vidu prijetnji i ucjena...?
Svedska nigdje nije rekla da je ovo neki projekat, vec su izabrali drugaciji nacin borbe protiv virusa. Koji, kao sto vidimo, nije upalio. Zasto nisu gori od Njemacke? Mozda zato sto im je gustina naseljenosti 10 puta manja. Sto svedski obicaji svakako ne poznaju neku narucitu bliskost. Mozda nesto trece. Cetvrto. Milion faktora je u igri.
Last edited by shbc on 15/12/2020 22:09, edited 1 time in total.
-
vatreni__poljubac
#3580 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ako je konferencija za stampu nije. Ako je zatvoreni sastanak jeste neobicno.shbc wrote: ↑15/12/2020 22:05Sta ce mi reci sastanak premijera jedne drzave sa novinarima? To nesto neuobicajeno? Novo?spinel_ wrote: ↑15/12/2020 20:49
- shbc
#3581 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Mozda tebivatreni__poljubac wrote: ↑15/12/2020 22:09Ako je konferencija za stampu nije. Ako je zatvoreni sastanak jeste neobicno.shbc wrote: ↑15/12/2020 22:05Sta ce mi reci sastanak premijera jedne drzave sa novinarima? To nesto neuobicajeno? Novo?spinel_ wrote: ↑15/12/2020 20:49
-
vatreni__poljubac
- spinel_
#3583 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Pa rekao im sta trebaju pisati. Znaci mediji nisu slobodni da objavljaju sta oni misle da treba vec striktno kako im je naredjeno.shbc wrote: ↑15/12/2020 22:05
Sta ce mi reci sastanak premijera jedne drzave sa novinarima? To nesto neuobicajeno? Novo?
Svedska nigdje nije rekla da je ovo neki projekat, vec su izabrali drugaciji nacin borbe protiv virusa. Koji, kao sto vidimo, nije upalio. Zasto nisu gori od Njemacke? Mozda zato sto im je gustina naseljenosti 10 puta manja. Sto svedski obicaji svakako ne poznaju neku narucitu bliskost. Mozda nesto trece. Cetvrto. Milion faktora je u igri.
Ali ok, nista cudno.
Sto se tice Svedske, sta je sa prethodnim godinama?
Moja je greska sto sam je poredio s Njemackom koja ima 8 puta vise stanovnika ali evo prava usporedba su 2019,2018...
Evo statistike:

Ovi ljudi su mozda umirali od gladi mozda
-
vatreni__poljubac
#3584 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Broj umrlih od covida nema nikakav znacaj. Niti za jednu smrt nije potvrdjeno da je uzrok covid.
- spinel_
#3585 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Zato i ne volim ove statistike, ali evo postavio sam ovu koja pokazuje smrtnost na nivou prethodnih godina. Ne ulazim u razloge...vatreni__poljubac wrote: ↑15/12/2020 22:28 Broj umrlih od covida nema nikakav znacaj. Niti za jednu smrt nije potvrdjeno da je uzrok covid.
Da je prava pandemija kako to panikbotovi zele brojka bi trebala da bude sada debelo preko 100 milja za ovu godinu.
-
vatreni__poljubac
#3586 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Naravno .. umiranje i radjanje nije poremeceno, nacin zivota jeste.spinel_ wrote: ↑15/12/2020 22:30Zato i ne volim ove statistike, ali evo postavio sam ovu koja pokazuje smrtnost na nivou prethodnih godina. Ne ulazim u razloge...vatreni__poljubac wrote: ↑15/12/2020 22:28 Broj umrlih od covida nema nikakav znacaj. Niti za jednu smrt nije potvrdjeno da je uzrok covid.
Da je prava pandemija kako to panikbotovi zele brojka bi trebala da bude sada debelo preko 100 milja za ovu godinu.
-
Mogy87
#3587 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Da nastavimo humoristicni ton ove teme

-
vatreni__poljubac
#3588 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Trenutno najveca teorija zavjere je da postoji sigurna covid vakcina 
-
adsubzero
#3589 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ukupno je 1,6 miliona smrti od Covida. Ta brojka je mogla biti debelo veca da se nista nije radilo.spinel_ wrote: ↑15/12/2020 22:30Zato i ne volim ove statistike, ali evo postavio sam ovu koja pokazuje smrtnost na nivou prethodnih godina. Ne ulazim u razloge...vatreni__poljubac wrote: ↑15/12/2020 22:28 Broj umrlih od covida nema nikakav znacaj. Niti za jednu smrt nije potvrdjeno da je uzrok covid.
Posto nije jos doslo do mozga:

-
vatreni__poljubac
#3590 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Sa prvom smrti je zabranjena obdukcija. Pametnom dostaadsubzero wrote: ↑15/12/2020 22:44Ukupno je 1,6 miliona smrti od Covida. Ta brojka je mogla biti debelo veca da se nista nije radilo.spinel_ wrote: ↑15/12/2020 22:30Zato i ne volim ove statistike, ali evo postavio sam ovu koja pokazuje smrtnost na nivou prethodnih godina. Ne ulazim u razloge...vatreni__poljubac wrote: ↑15/12/2020 22:28 Broj umrlih od covida nema nikakav znacaj. Niti za jednu smrt nije potvrdjeno da je uzrok covid.
Posto nije jos doslo do mozga:
![]()
-
adsubzero
#3591 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Sta znaci potvrdjeno? Tebi kao totalnom laiku je mozda nejasno zasto ne treba obdukcija da se ustanovi razlog smrti, ali iskusnom doktoru je dovoljna klinicka slika. Obdukcije se rade kada postoji mogucnost nasilne smrti ili kada nema nikakvih naznaka o mogucem uzroku. Kada je pacijent imao jasno izrazenu upalu pluca ciji je razvoj karakteristican za Covid, tu nema sumnje. Obdukcija nije potrebna niti je opravdana niti je razumna.vatreni__poljubac wrote: ↑15/12/2020 22:28 Broj umrlih od covida nema nikakav znacaj. Niti za jednu smrt nije potvrdjeno da je uzrok covid.
Taj sto misli da je pametan, definitivno nije pametan...vatreni__poljubac wrote: ↑15/12/2020 22:45Sa prvom smrti je zabranjena obdukcija. Pametnom dosta![]()
Last edited by adsubzero on 15/12/2020 22:51, edited 3 times in total.
- Lao Ce
#3592 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
U Hrvatskoj, njihovi 'stručnjaci' kazuju da nema gripe zato što ljudi nose maske, ali da korona bijesni zbog toga što ne nose maske
. Ma nema šta. Ovakve odgovore i obrazloženja možemo naći i na ovom forumu od strane nekih forumaša.
-
vatreni__poljubac
#3593 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Kovid nije uzrok ni 2% zvanicnih smrti.adsubzero wrote: ↑15/12/2020 22:49Sta znaci potvrdjeno? Tebi kao totalnom laiku je mozda nejasno zasto ne treba obdukcija da se ustanovi razlog smrti, ali iskusnom doktoru je dovoljna klinicka slika.vatreni__poljubac wrote: ↑15/12/2020 22:28 Broj umrlih od covida nema nikakav znacaj. Niti za jednu smrt nije potvrdjeno da je uzrok covid.
Taj sto misli da je pametan, definitivno nije pametan...
-
adsubzero
#3594 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Grijesis, ja mislim da niko nikad nije umro od korone i da svi oni ljudi samo glume, nisu uopste mrtvi.vatreni__poljubac wrote: ↑15/12/2020 22:52Kovid nije uzrok ni 2% zvanicnih smrti.adsubzero wrote: ↑15/12/2020 22:49Sta znaci potvrdjeno? Tebi kao totalnom laiku je mozda nejasno zasto ne treba obdukcija da se ustanovi razlog smrti, ali iskusnom doktoru je dovoljna klinicka slika.vatreni__poljubac wrote: ↑15/12/2020 22:28 Broj umrlih od covida nema nikakav znacaj. Niti za jednu smrt nije potvrdjeno da je uzrok covid.
Taj sto misli da je pametan, definitivno nije pametan...
- spinel_
#3595 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Zamolio bih pojedince da ove panikbotove vise ne kvotaju i ne shvacaju ozbiljno. Barem ne na ovoj temi na kojoj i ne znam sta koji qrc rade. Ah, da nema materijala na ostalim temama pa dosli ovamo. Manipulisete s mrtvima i pretvarate ih u brojeve tacnije profitirate od toga. Sram vas bilo.
-
vatreni__poljubac
#3596 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Strah, nepripremljenost i nestrucnost doktora, agresivna ili pogresna terapija i lijecenje su najveci uzroci.adsubzero wrote: ↑15/12/2020 22:54Grijesis, ja mislim da niko nikad nije umro od korone i da svi oni ljudi samo glume, nisu uopste mrtvi.
- Dozer
#3598 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ja nigdje nisam ni tvrdio da sam strucan na ovom polju. A zakljucke donosim iz svega sto cujem i vidim, iz raznih izvora, sto ukljucuje i ljude od sttuke ovdje.Industrialyzer wrote: ↑15/12/2020 16:54Hahahaha jesi li ti, blago meni, ikad procitao naucnu objavu?Dozer wrote: ↑15/12/2020 16:24Njegova izjava na TV o rezultatima istraizvanja za koje tvrdi da je uradio nije "objava"...? OK...Industrialyzer wrote: ↑15/12/2020 14:29 Nije objava, to je njegova izjava u medijima. Sve dok se ne vide jasni podaci koji potvrdjuju njegovu teoriju, sve je rekla kazala. Za par stotina dolara se napravi stranica lucmontagnier.com i objavis rezultate. Sve ostalo je spekulacija.
Jedina evidentna laz oko pcr testa jeste ona koju si koristio kao argument od covjeka koji nije ni bio ziv u to vrijeme. Kakva je tvoja inteligencija i analiza kada ti je promakla jedna tako ocigledna laz? Zasto nisi provjerio vjerodostojnost iste, a bila je vrlo lako provjerljiva. Zasto mislis, da tvoji izvori informacija ne prave i dalje takve propuste? Zasto kupujes auto koje ti se, na oko cini super?!
A "objava" je ako to sto je rekao na TV-u napise na website-u? Jel' se zajebavas...?![]()
Za PCR test... Znaci, taj najpouzdaniji od najpouzdanijih testova ikada nije iz 3x mogao detaktovati virus u covjeku koji zamalo nije umro od njega, i kojem su nakon oporavka utvrdjena antitijela od 30...?
Ne vidis nijednu laz u ovome...? Ah...da... znam. Laz je da postoji ovakav covjek, jel' tako?
Za covjeka koji je to tvrdio jos u martu, da PCR nije namijenjen ovome, govorio je svabo koji je direktor nekakvog mikrobioloskog centra negdje u Njemackoj. Mislim da negdje s pocetka teme postoji i link na tu njegovu izjavu. On je izjavio da je tvorac tog testa tvrdio da to nije test za zarazne viruse, a ja samo citirao. Nikad nisam nigdje ni spomenuo tog umrlog, niti znam ko je i kako se zvao. Slobodno provjeri kroz postove ako ne vjerujes.![]()
Precijenio sam te...
Ovo su tvoje rijeci, i pokusaj tvog argumenta.Naravno, pojansi nam i otkud toliko lazno negativnih rezultata od jednog super osjetljivog testa, za koji je cak i njegov izumitelj jos u apriliu rekao da nije namijenjen za testiranje ovih vrsta virusa
Rekao sam ti da vecinom pcr ne detektuje virus ukoliko se prerano testira. A sa druge strane, nije pcr savrsen i sigurno da u nekom manjem procentu se moze desiti greska, ali to je opet jako mali broj. Ovdje se tvrdilo da u velikoj vecini slucajeva pcr ne daje tacne rezultate.
Dzaba, ne moze o ovome argumentovano pricati neko ko nema dodira sa materijom, i usput uci neke stvari zarad rasprave. Ti nisi ni znao za RT PCR do ove pandemije i zaista ne mozes ocijeniti vjerodostojnost rezultata na osnovu citanja tekstova koje ni sam ne mozes u potpunosti shvatiti. I ne shvataj ovo kao uvredu, zaista ne mislim nista lose, ali ja sam geneticki inzenjering i biotehnologiju, bioinformatiku, opcu genetiju, organsku evoluciju, biohemiju, mikrobiologiju itd godinama proucavao i ucio od vrhunskih strucnjaka iz ove oblasti. Ti se vjerovatno bavis nekim drugim stvarima, i siguran sam da si uspjesan, ali molim te, za dobrobit sebe i drustva, ne vjeruj ljudima nego cinjenicama. U zivotu nisi imao dodir sa ovim stvarima i taman da si intelektualac svjetske klase, ne mozes znati bolje od ljudi koji su u tim vodama godinama i decenijama. Tesko mozes razluciti ispravno od pogresnog.
Ja sam malo umoran od ovakvih rasprava, zao mi je sto neki ljudi uzimaju sebi za pravo da odlucuju o stvarima koje ne znaju i ono sto znaju je upitne istinitosti.
Nadam se da ces ovo shvatiti u nekom prijateljskom tonu, jer odskaces od ostalih sa ove teme, bar sto se tice intelekta i bahatosti. Budi mi pozdravljen i nadam se da neces imati losa iskustva sa ovim virusom, pa da te to uvjeri da nisi upravu.![]()
Tek onda donosim vlastite zakljucke. I ovo je kod mene uobicajen proces za sve u zivotu.
A ja vec prebolovao. I zena i djeca. Sve blagi simptomi kao i kod 90% ostalih.
- Dozer
#3599 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Nisam siguran o kojim tacno desetinama miliona ljudi pricas, ali dovoljno je zastrasiti par desetina onih najistaknutijih, ili potplatiti, i onda oni kroz medije pice pricu koja je planirana za serviranje.
Vidi ovo.... nije neki tamo kanal, nego Fox i senatsko saslusanje...
Last edited by Dozer on 16/12/2020 09:50, edited 2 times in total.
- spinel_
#3600 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Je li ove mozda strucnjake s foruma briga za ljudsku populaciju koja ce mozda i mentalno oboliti zbog ovog covid ludila kojim nas izmedju ostalog i vi svakodnevnom bombardujete (zbog samo vama znanih razloga) ili ste tu samo zbog navodne brige. A kad se oboli od tog ludila kojeg ste vi na mlin naveli onda i ludom mozes reci da je bolestan bez simptoma. Sram vas bilo.

https://www.dw.com/hr/mentalno-zdravlje ... a-55227640