Dozer wrote: ↑15/12/2020 16:24
Industrialyzer wrote: ↑15/12/2020 14:29
Nije objava, to je njegova izjava u medijima. Sve dok se ne vide jasni podaci koji potvrdjuju njegovu teoriju, sve je rekla kazala. Za par stotina dolara se napravi stranica lucmontagnier.com i objavis rezultate. Sve ostalo je spekulacija.
Jedina evidentna laz oko pcr testa jeste ona koju si koristio kao argument od covjeka koji nije ni bio ziv u to vrijeme. Kakva je tvoja inteligencija i analiza kada ti je promakla jedna tako ocigledna laz? Zasto nisi provjerio vjerodostojnost iste, a bila je vrlo lako provjerljiva. Zasto mislis, da tvoji izvori informacija ne prave i dalje takve propuste?
Zasto kupujes auto koje ti se, na oko cini super?!
Njegova izjava na TV o rezultatima istraizvanja za koje tvrdi da je uradio nije "objava"...? OK...
A "objava" je ako to sto je rekao na TV-u napise na website-u? Jel' se zajebavas...?
Za PCR test... Znaci, taj najpouzdaniji od najpouzdanijih testova ikada nije iz 3x mogao detaktovati virus u covjeku koji zamalo nije umro od njega, i kojem su nakon oporavka utvrdjena antitijela od 30...?
Ne vidis nijednu laz u ovome...? Ah...da... znam. Laz je da postoji ovakav covjek, jel' tako?
Za covjeka koji je to tvrdio jos u martu, da PCR nije namijenjen ovome, govorio je svabo koji je direktor nekakvog mikrobioloskog centra negdje u Njemackoj. Mislim da negdje s pocetka teme postoji i link na tu njegovu izjavu. On je izjavio da je tvorac tog testa tvrdio da to nije test za zarazne viruse, a ja samo citirao. Nikad nisam nigdje ni spomenuo tog umrlog, niti znam ko je i kako se zvao. Slobodno provjeri kroz postove ako ne vjerujes.
Hahahaha jesi li ti, blago meni, ikad procitao naucnu objavu?
Precijenio sam te...
Naravno, pojansi nam i otkud toliko lazno negativnih rezultata od jednog super osjetljivog testa, za koji je cak i njegov izumitelj jos u apriliu rekao da nije namijenjen za testiranje ovih vrsta virusa
Ovo su tvoje rijeci, i pokusaj tvog argumenta.
Rekao sam ti da vecinom pcr ne detektuje virus ukoliko se prerano testira. A sa druge strane, nije pcr savrsen i sigurno da u nekom manjem procentu se moze desiti greska, ali to je opet jako mali broj. Ovdje se tvrdilo da u velikoj vecini slucajeva pcr ne daje tacne rezultate.
Dzaba, ne moze o ovome argumentovano pricati neko ko nema dodira sa materijom, i usput uci neke stvari zarad rasprave. Ti nisi ni znao za RT PCR do ove pandemije i zaista ne mozes ocijeniti vjerodostojnost rezultata na osnovu citanja tekstova koje ni sam ne mozes u potpunosti shvatiti. I ne shvataj ovo kao uvredu, zaista ne mislim nista lose, ali ja sam geneticki inzenjering i biotehnologiju, bioinformatiku, opcu genetiju, organsku evoluciju, biohemiju, mikrobiologiju itd godinama proucavao i ucio od vrhunskih strucnjaka iz ove oblasti. Ti se vjerovatno bavis nekim drugim stvarima, i siguran sam da si uspjesan, ali molim te, za dobrobit sebe i drustva, ne vjeruj ljudima nego cinjenicama. U zivotu nisi imao dodir sa ovim stvarima i taman da si intelektualac svjetske klase, ne mozes znati bolje od ljudi koji su u tim vodama godinama i decenijama. Tesko mozes razluciti ispravno od pogresnog.
Ja sam malo umoran od ovakvih rasprava, zao mi je sto neki ljudi uzimaju sebi za pravo da odlucuju o stvarima koje ne znaju i ono sto znaju je upitne istinitosti.
Nadam se da ces ovo shvatiti u nekom prijateljskom tonu, jer odskaces od ostalih sa ove teme, bar sto se tice intelekta i bahatosti. Budi mi pozdravljen i nadam se da neces imati losa iskustva sa ovim virusom, pa da te to uvjeri da nisi upravu.