Stvarno ne vidim razlog da se bilo cija i bilo koja, pa i ovakva politika Hrvatske i Hrvata kako u istoimenoj drzavi tako i ovdje u Bosni i Hercegovini prema Bosnjacima osporava?!Hektorijan wrote: ↑13/12/2020 11:58 Ma dati im sve ispod Jajca. Zagrepčani jedva čekaju inkorporiranje jednog takvog podneblja i takve "vrhunske poduzetnike".
![]()
Zapadnohercegovačka ekonomska škola i misao...
Politika hrvata u Bosni se može svesti na neutemeljeno kmečanje o ugrozbi (što je notorna izmišljotina jer su i prezastupljeni) i neprestani rad na pretvaranju Bošnjaka u apartheidske crnce (tu je i stalna dehumanizacija Bošnjaka, govor mržnje itd) nad kojima će oni kao "nositelji europskih vrijednosti" zajedno sa srbima vladati.
Ja im kao humano bice, Bozije stvorenje, sa svim dobrim i losim stranama, na svemu tome svakodnevno aplaudiram.
Podrzavam ih u svemu onome sto su nam radili, sto rade i sto namjeravaju uraditi.
Jer realno posmatrajuci, ko smo mi Bosnjaci?!?!
Gledajuci njihovim ocima, bica koja samo nalikuju ljudskom, pogresne vjere ili nevjere, bica koja samo jedna stepenica evolucije dijeli od zohara, sto samim tim implicira da kao napast treba istrijebiti, narocito ako se razmnozavaju slicno spomenutim zoharima.
Nasa kuca nije kao njihova (jedno je dvorac, a drugo stracara), nasi zivoti nisu vrijedni kao njihovi (jednoj je biti kralj, a drugo zohar), nasa novorodjencad nisu kao njihova (jedno je biti princ, a drugo je nastati iz omota koje ti polozi zenka u kojem se nalazi veliki broj jajasaca), itd. itd.
Malo me je u neku ruku ta politika razocarala, jer su uspjeli samo magistrirati, za razliku od srpske koja je doktorirala.
Iako im je u toj politickoj magistraturi teza vodilja bila ona od Biljane Plasic: "To je genetski deformisani materijal koji je prigrlio Islam. I sada sa svakom nasljednom generacijom taj gen postaje koncentriran. Postaje sve gori i gori, jednostavno postaje izražajan i diktira njihov stil mišljenja i ponašanja, koji je ukorijenjen u njihovim genima), i pored logora, etnickog ciscenja, silovanja i masovnih ubijanja, nisu uspjeli doktorirati.
Iako im je karadzic postavio kompleks za taj doktorat, falio im je taj jedan mali, ali bas mali korak, da ga dostignu. GENOCID!
Mada ruku na srce, ta politika je u medjunarodnim relevantnim sudovima dobila prolaznu ocjenu za magistrat u vidu osuda za UZP, ubojstva, mucenja, silovanja i teroriziranja civila, etnicko ciscenje, pljacku, palez… pa do toga da je Hrvatska pocinila posrednu agresiju na Republiku Bosnu i Hercegovinu.
Doduse bicu iskren i priznati vam da vam trenutno u vasoj politici "dvije skole pod jednim krovom" na dunjaluku (op.a. svijetu) nema premca u segregaciji, ali ipak i dalje mislim da je nedovoljno.
Zato Zoki i svi ostali koji gajite tu politiku, dodajte malo gas.
Pa, Zoki neces valjda dopustiti da Tudjman bude bolji od tebe, a narocito srpska politika?!
Doktoriraj!!
A, kud ces lakse nego sa zoharima.
P.S.
Mali naputak. Kako sa zoharima, preporucam ti literaturu iz genocidaske biblioteke "Ruanda". Vjeruj, sve je do skoro najsitnijih detalja objasnjeno, ali obzirom na geografsko podrucje (znas ono crnci ovo, ono) da se jos doraditi.
Sretno!