Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
cove41 wrote: ↑13/12/2020 10:49
Zdravo. Nemam vise strpljenja sa BHT uslugama i brzinama interneta (onim koje tvrde da isporucuju i onim koje stvarno mogu isporuciti). Zanima me kakva je sad trenutno situacija sa Telemachom, razmisljao o ovom Eon duo paketom - da li su brzine koje isporucuju priblizne obecanim (40-50Mps) i da li je ‘stabilan’ net? Kakva su trenutno iskustva?
Punu brzinu ces imati ako spojis racunar i modem mreznim kablom, ako uzimas paket koji ima brzinu vecu od 100Mb, provjeri imas li Gitabit mreznu karticu i mrezni kabal cat5e ili noviji. Sve ostalo je objasnio @reboot
Ja koristim EON Premium paket, i osim kad je neki grupni prekid signala koji se brzo rijesi, nemam nikakvih problema sa signalom i internetom.
Speedtest sa starijom wifi dual band mreznom karticom u laptopu:
Imam dva pitanja. Juče sam slučajno otvorio iako duže nisam gledao mojtelemah portal na total tv i primjetim da su uvedene opcije za internet i unifon, pa me interesuje ako ko zna ovdje da li su istinita nagađanja da će možda u idućoj godini biti uveden i internet/telefon za TTV korisnike? Drugo pitanje me interesuje vezano za eon. Naime skinuo sam neki update za box i na nekim kanalima tipa alfa tv i slično sužena slika - prije je automatski bila raširena. Mene zanima kako tu sliku mogu proširiti?
Na MojTelemach portalu za TTV korisnike,odavno postoje podstranice za internet i telefoniju,ali do danas uvijek je bila samo najava za internet.Što se tiče slike na kanalina,ti kanali vjerovatno su u 4:3 formatu i potrebno je na TV ili na boxu podesiti opciju 16:9 tj. da uređaj prikazuje taj omjer slike bez obzira kako kanal istu šalje ka operateru.
Dr_Proka wrote: ↑13/12/2020 11:36
Imam dva pitanja. Juče sam slučajno otvorio iako duže nisam gledao mojtelemah portal na total tv i primjetim da su uvedene opcije za internet i unifon, pa me interesuje ako ko zna ovdje da li su istinita nagađanja da će možda u idućoj godini biti uveden i internet/telefon za TTV korisnike? Drugo pitanje me interesuje vezano za eon. Naime skinuo sam neki update za box i na nekim kanalima tipa alfa tv i slično sužena slika - prije je automatski bila raširena. Mene zanima kako tu sliku mogu proširiti?
Kad vratiš par sekundi u nazad je li tada uredna slika ?
markopd wrote: ↑13/12/2020 12:10
Na MojTelemach portalu za TTV korisnike,odavno postoje podstranice za internet i telefoniju,ali do danas uvijek je bila samo najava za internet.Što se tiče slike na kanalina,ti kanali vjerovatno su u 4:3 formatu i potrebno je na TV ili na boxu podesiti opciju 16:9 tj. da uređaj prikazuje taj omjer slike bez obzira kako kanal istu šalje ka operateru.
Opciju foemata nemam na boxu, jedino da nađem daljinski od tv, pa tu da vidim. Što kaže @reboot normalna mi je slika kad vratim sekundu dvije unazad, ali me pomalo živcira ova sužena slika.
Edit: @TESLA_EDISON nema u mene te opcie na boxu.
Last edited by Dr_Proka on 13/12/2020 15:24, edited 1 time in total.
@Telemach
Zahvaljujem sto ste kod moje kraljice majke promijenili hg tako da sada moze uzivati u punoj brzini interneta tako da i dalje nastavljamo saradnju na obostrano zadovoljstvo.
Opciju foemata nemam na boxu, jedino da nađem daljinski od tv, pa tu da vidim. Što kaže @reboot normalna mi je slika kad vratim sekundu dvije unazad, ali me pomalo živcira ova sužena slika.
Ako koristiš box,onda sve i da namjestiš 16:9 na TV,neće ništa promjeniti.Pokušaj naći na box-u ta podešavanja,ako nema onda tako je kako je.
Reglan wrote: ↑12/12/2020 07:47
Arena Sport je kanal koji je sad 10x bolji od SK-a. Nekad je bilo obratno ali realnost je takva da ih AS sisa svijetlosnim godinama. Nasa, hrvatska, srpska liga su tu. Iskreno, ja najvise pratim domaci fudbal i ovaj iz regije. Dalje, tu je francuska, italijanska liga. Seria A je sigurno liga koja se najvise prati na Balkanu. Tu su Liga prvaka i Evropska liga, utakmice koje su svima najzanimljivije. Bude tu i NBA, nesto najbolje od kosarke, bude i domace kosarke, rukomet. Stvarno raznovrstan sadrzaj prepun odlicnih emisija(majke sampiona, onda oni obilasci evropskih gradova, emisije prije i poslije lige prvaka, najave kola itd)Telemacova opustenost po pitanju AS ce imati veliku negativnu reklamu za njihovo poslovanje. Telekom je rasirio optiku po mnogim naseljima u kojim nije bilo optike. Meni su optiku doveli do kuce tako da, prije biram 100 MB Arene i SK nego 200 MB i SK...
Btw, ako aktiviram HBO na moj telemach, moram li ga deaktivirati 15 januara rucno da se ne bi nastavila obracunavati naknada?
Cuj 10x bolji
Francuska liga
Seria A nekada se gledala, slabo sada
Domace lige
Ono sto ja gledam na Areni je ponekad ABA liga i Liga prvaka, mada cesto bolja utakmica bude na Nova BH nego na Arenama.
alipasijaner wrote: ↑13/12/2020 15:23
@Telemach
Zahvaljujem sto ste kod moje kraljice majke promijenili hg tako da sada moze uzivati u punoj brzini interneta tako da i dalje nastavljamo saradnju na obostrano zadovoljstvo.
Zdravo alipasijaner,
Drago nam je da uživate u brzini koja je predviđena paketom.
Zadovoljstvo naših korisnika i kvalitetna usluga je naša osnovna misija, nastojat ćemo opravdati Vaše povjerenje.
Riddle wrote: ↑13/12/2020 15:17
Ja sam HBO Premium aktivirao sinoc, ali jos uvijek mi nista nije otkljucano.
Ovo kao za testiranje na Covid, nista do ponedjeljka.
Zdravo Riddle,
Zahvaljujemo se na javljanju. Aktivacija HBO Premium paketa je uspješno aktivirana.
Osvježili smo Vaš servis, molimo Vas da za par minuta provjerite uslugu.
Uživajte u praznicima!
Jedno pitanje za Telemach. Korisnik sam starog paketa KID L kojeg plačam 56 km. Može li se za tu cijenu povečati brzina interneta jer je očajna. Ostalo mi ne treba ništa.
KANTONALAC wrote: ↑13/12/2020 16:56
Jedno pitanje za Telemach. Korisnik sam starog paketa KID L kojeg plačam 56 km. Može li se za tu cijenu povečati brzina interneta jer je očajna. Ostalo mi ne treba ništa.
Pređeš na EON Light paket i imaš internet brzine 150/8 Mbps za 57.50 KM.
KANTONALAC wrote: ↑13/12/2020 16:56
Pređeš na EON Light paket i imaš internet brzine 150/8 Mbps za 57.50 KM.
@crnivrag, hvala na sugestijama.
Zdravo KANTONALAC,
Uvjereni smo da možemo pronaći adekvatnu ponudu kojom ćete biti zadovoljni.
Ukoliko ste raspoloženi da saslušate novu ponudu rado ćemo Vas pozvati i detaljnije upoznati s paketima i benefitima koje dobivate prelaskom na napredne servise.
Ako koristiš box,onda sve i da namjestiš 16:9 na TV,neće ništa promjeniti.Pokušaj naći na box-u ta podešavanja,ako nema onda tako je kako je.
Ne nužno , ovisi od samog televizora . Kod mene na LG ima opcija " just scan " koja svaki program razvuče na 16:9 .Nijedan nema crne trake ni gore dolje , a ni sa strana .
Kako su otključali kanale ja već pogledao jučer dva filma, jedan za drugim na CineStar TV Premiere, te danas isto još jedan.
Ovih dana ću malo da posjetim HBO GO, ima i tamo finog sadržaja
Ne nužno , ovisi od samog televizora . Kod mene na LG ima opcija " just scan " koja svaki program razvuče na 16:9 .Nijedan nema crne trake ni gore dolje , a ni sa strana .
Najbolje je ostaviti podešen tv format na orginalni.
Mali je broj kanala,par naših i regionalnih,koji emituju u 4:3 ali je zato na HD kanalima primjetna razlika.
Posebno na titlu koji je skupljen a ne razvučen.