u vrelo Bosne, gdje drugo
Tu je prije rata bio hotel Feri koji je bio u vlasništvu Ferijalnog saveza BiH, oni su imali izgradili sistem odvodnje ranije.
A Simfoni je trebao biti izmedju ostalog na Bentbasi. Ali, izgleda ih kocili papirologijom.
Hejbet firmi ide u RS da registruje osnovnu poslovnicu, koliko sam skontao upravo radi papirologije, a neka zajebavaju ovdje... nije zanemarivo kad ti firma sa milionskim prometom ode sa porezima
Dobro pitanje
Feri je radio i iza rata jedno vrijeme, pa je propao.So What! wrote: ↑12/12/2020 16:50Tu je prije rata bio hotel Feri koji je bio u vlasništvu Ferijalnog saveza BiH, oni su imali izgradili sistem odvodnje ranije.
Hotel je srušen u ratu, a obnovio ga je vlasnik Sunnylanda, šeik Mohammed al Qasimi i nazvao hotel O3. Nedavno je odlučeno da će se hotel zvati Monti.
Dakle hotel tu nije nikao, već je postojao.
Prije olimpijade je izgrađena kanalizaciona mreža koja odvodi vode sa Bjelašnice i Igmana, ali su i te cijevi vremenom dotrajale i dosta te vode završi ispod u bazenima pitke vode sa kojih sa napaja Sarajevo. Rađene su studije koliko znam i dokazano je da se fekalna voda sa Bjelašnice može pronaći na Bačevu u tragovima. Kako tačno proces ide ne znam.
drug_profi wrote: ↑12/12/2020 19:55Prije olimpijade je izgrađena kanalizaciona mreža koja odvodi vode sa Bjelašnice i Igmana, ali su i te cijevi vremenom dotrajale i dosta te vode završi ispod u bazenima pitke vode sa kojih sa napaja Sarajevo. Rađene su studije koliko znam i dokazano je da se fekalna voda sa Bjelašnice može pronaći na Bačevu u tragovima. Kako tačno proces ide ne znam.
Kada je i kako vlasnik Sunnylanda, šeik Mohammed al Qasimi, postao vlasnik hotela Feri?Dzontra_Volta wrote: ↑12/12/2020 19:33Feri je radio i iza rata jedno vrijeme, pa je propao.So What! wrote: ↑12/12/2020 16:50Tu je prije rata bio hotel Feri koji je bio u vlasništvu Ferijalnog saveza BiH, oni su imali izgradili sistem odvodnje ranije.
Hotel je srušen u ratu, a obnovio ga je vlasnik Sunnylanda, šeik Mohammed al Qasimi i nazvao hotel O3. Nedavno je odlučeno da će se hotel zvati Monti.
Feri je nakon rata renoviran i otvoren tek nekada 2009, radio nekoliko godina i krahirao.Dzontra_Volta wrote: ↑12/12/2020 19:33Feri je radio i iza rata jedno vrijeme, pa je propao.So What! wrote: ↑12/12/2020 16:50Tu je prije rata bio hotel Feri koji je bio u vlasništvu Ferijalnog saveza BiH, oni su imali izgradili sistem odvodnje ranije.