Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Moderator: O'zone

Locked
L u c i f e r

#926 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by L u c i f e r »

Budala je onda i ko pusti da ga vode u stanicu jbg
Kad je dernek nek i hala gori 😷
elk

#927 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by elk »

Slazem se. Kazes ne osjecas se dobro i neka te nose. Ako mogu. A znamo da ne mogu.
L u c i f e r

#928 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by L u c i f e r »

Pametno, pametno... 😷
STARx

#929 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by STARx »

Zasto mislis da te ne moze privesti ukoliko odbijes da se legitimises? Na stranu maska.. Svaki vikend na nahorevu se partija, policiji mrsko gore izlaziti..
zemomak

#930 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by zemomak »

STARx wrote: 11/12/2020 00:14 Zasto mislis da te ne moze privesti ukoliko odbijes da se legitimises? Na stranu maska.. Svaki vikend na nahorevu se partija, policiji mrsko gore izlaziti..
pa valjda moraju doc sa nalogom da nekog privedu
L u c i f e r

#931 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by L u c i f e r »

Ta ce policia 😷
STARx

#932 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by STARx »

zemomak wrote: 11/12/2020 00:59
STARx wrote: 11/12/2020 00:14 Zasto mislis da te ne moze privesti ukoliko odbijes da se legitimises? Na stranu maska.. Svaki vikend na nahorevu se partija, policiji mrsko gore izlaziti..
Moraju, al u kuci. Na ulici te moze privesti radi utvrdjivanja identiteta..
elk

#933 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by elk »

Moze murija naravno privesti da se utvrdi identitet. Mislio sam da ne mogu da nose iz razloga masne brade i janjeceg stomaka i poslovicne mrskoce i bolikurcstva, koji se, uz malu platu, u ovom zanimanju podrazumijevaju. Ko god da licnu je budala.
kakavdanakneiskustvu

#934 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by kakavdanakneiskustvu »

elk wrote: 10/12/2020 23:33 Budala je svako ko da licnu. Neka vode u stanicu. Iako moram priznati da nikakvu kontrolu nikada nidam vidio....masa ljudi bez maske hoda. Neki dernece i bahate se ko da je normalno. A ispred zgrade ljude zapisuju. Budala je svako ko da licnu.
ne dadneš li ličnu kartu kad ti policija to traži rizikuješ da te odvedu u pol. stanicu i jos i dobiješ kaznu zbog nenošenja tog dokumenta,ako se već zainate,a i ja vala nisam vidio nikad da su nekog zaustavili zbog nenošenja maske
kakavdanakneiskustvu

#935 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

elk wrote: 10/12/2020 23:50 Slazem se. Kazes ne osjecas se dobro i neka te nose. Ako mogu. A znamo da ne mogu.
dodje vozilo po tebe,smjeste te u vozilo,ako se zainatiš i ti i oni
vjeshalica

#936 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by vjeshalica »

zemomak wrote: 11/12/2020 00:59
:-)
Ne moraju imati nalog
STARx

#937 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by STARx »

Kakvi pravnici pisu gluposti, a osnovne stvari ne znaju. Bukvalno shvatio da ga nosi u stanicu. Nevezano za masku, koronu, ukoliko ne mozes da potvrdis identitet na zahtjev ovl lica ides u sluzbene prostorije na dokazivanje istog. Kako ces ti u te prostorije otici zavisi od tebe, ne sluzbenika. A ne zelis da te nose, budi siguran.
zemomak

#938 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by zemomak »

STARx wrote: 11/12/2020 14:39 Kakvi pravnici pisu gluposti, a osnovne stvari ne znaju. Bukvalno shvatio da ga nosi u stanicu. Nevezano za masku, koronu, ukoliko ne mozes da potvrdis identitet na zahtjev ovl lica ides u sluzbene prostorije na dokazivanje istog. Kako ces ti u te prostorije otici zavisi od tebe, ne sluzbenika. A ne zelis da te nose, budi siguran.
a migranitima kako utvrđuju identzitet?
STARx

#939 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by STARx »

zemomak wrote: 11/12/2020 15:03
STARx wrote: 11/12/2020 14:39 Kakvi pravnici pisu gluposti, a osnovne stvari ne znaju. Bukvalno shvatio da ga nosi u stanicu. Nevezano za masku, koronu, ukoliko ne mozes da potvrdis identitet na zahtjev ovl lica ides u sluzbene prostorije na dokazivanje istog. Kako ces ti u te prostorije otici zavisi od tebe, ne sluzbenika. A ne zelis da te nose, budi siguran.
a migranitima kako utvrđuju identzitet?
:roll:
kakavdanakneiskustvu

#940 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

tačno
STARx

#941 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by STARx »

kakavdanakneiskustvu wrote: 11/12/2020 15:52

tačno
Naravno, kakve se sve gluposti pisu nije realno. Neko ce poslusati savjet, odbiti da se legitimise sluzbenom licu, pa ce mu kazna za masku biti najmanji problem. Na kraju krajeva, ne vidim razlog zasto je ne pokazati, nemam od cega da se krijem. Da li su kazne za maske legalne vjerovatno nam moze @kakavdanakneiskustvu bolje pojasniti za sarajevski kanton. Znam da su prije kazne padale na sudu, kasnije je usvojen neki zakon gdje su vjerujem trenutne kazne legalne, ne mogu se sudski oboriti.. Mozes li nam potvrditi nesto vise ?
kakavdanakneiskustvu

#942 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

STARx wrote: 11/12/2020 16:11
kakavdanakneiskustvu wrote: 11/12/2020 15:52

tačno
Naravno, kakve se sve gluposti pisu nije realno. Neko ce poslusati savjet, odbiti da se legitimise sluzbenom licu, pa ce mu kazna za masku biti najmanji problem. Na kraju krajeva, ne vidim razlog zasto je ne pokazati, nemam od cega da se krijem. Da li su kazne za maske legalne vjerovatno nam moze @kakavdanakneiskustvu bolje pojasniti za sarajevski kanton. Znam da su prije kazne padale na sudu, kasnije je usvojen neki zakon gdje su vjerujem trenutne kazne legalne, ne mogu se sudski oboriti.. Mozes li nam potvrditi nesto vise ?
@kakavdanakneiskustvu je iz zenice,ne iz sarajeva
STARx

#943 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by STARx »

kakavdanakneiskustvu wrote: 11/12/2020 16:16

@kakavdanakneiskustvu je iz zenice,ne iz sarajeva
Znam, naglasio sam ako si upoznat sa situacijom u sarajevskom kantonu da napises. Ako si upratio preko medija, poslovno.. Da malo posavjetujes sire mase, pohapsit ce ih najmanje radi maske.. :-D
kakavdanakneiskustvu

#944 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

pa valjda svi punoljetni znaju da trebaju sa sobom uvijek imati l. kartu i pokazati je na zahtjev pol. sluzbenika
elk

#945 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by elk »

Moze licna naravno, i treba je nositi. cim pol. sluzbenik objasni po kojem osnovu tebi bas pise kaznu u iznosu od skoro cijele plate ispred zgrade. A ne nekome na predizbornom skupu ili tajnom derneku za probrane ili za hiljade ljudi na trebevicu vikendom ili nekom tridesetom.

Postoji nesto sto se zove gradjanski bunt i neposluh(ne kod nas i ne kod nekih forumasa). I naravno da te nece bukvalno nositi i da ces mozda dobiti i koji samar, ali ja licnu ne dam.
kakavdanakneiskustvu

#946 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

elk wrote: 11/12/2020 18:43 Moze licna naravno, i treba je nositi. cim pol. sluzbenik objasni po kojem osnovu tebi bas pise kaznu u iznosu od skoro cijele plate ispred zgrade. A ne nekome na predizbornom skupu ili tajnom derneku za probrane ili za hiljade ljudi na trebevicu vikendom ili nekom tridesetom.

Postoji nesto sto se zove gradjanski bunt i neposluh(ne kod nas i ne kod nekih forumasa). I naravno da te nece bukvalno nositi i da ces mozda dobiti i koji samar, ali ja licnu ne dam.
taj policajac tebe zaustavi jer nemas upaljena svjetla na vozilu,vozis brze od ograničenja, parkiraš vozilo nepropisno,voziš pod uticajem alkohola,bilo šta od toga,ti ćeš njemu,ne ti,evo ja cu mu reci,a što nisi onog tamo zaustavio i on vozi bez upaljenih svjetala,što nisi onog tamo kaznio zbog nepropisnog parkiranja ,šta ću time dobiti,ništa,uvijek mi moze reći ,kaznicu,a i nije ni duzan da mi na takvo nešto odgovori
Juka Jebach

#947 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by Juka Jebach »

kakavdanakneiskustvu wrote: 11/12/2020 18:54
elk wrote: 11/12/2020 18:43 Moze licna naravno, i treba je nositi. cim pol. sluzbenik objasni po kojem osnovu tebi bas pise kaznu u iznosu od skoro cijele plate ispred zgrade. A ne nekome na predizbornom skupu ili tajnom derneku za probrane ili za hiljade ljudi na trebevicu vikendom ili nekom tridesetom.

taj policajac tebe zaustavi jer nemas upaljena svjetla na vozilu,vozis brze od ograničenja, parkiraš vozilo nepropisno,voziš pod uticajem alkohola,bilo šta od toga,ti ćeš njemu,ne ti,evo ja cu mu reci,a što nisi onog tamo zaustavio i on vozi bez upaljenih svjetala,što nisi onog tamo kaznio zbog nepropisnog parkiranja ,šta ću time dobiti,ništa,uvijek mi moze reći ,kaznicu,a i nije ni duzan da mi na takvo nešto odgovori
kad je meni pisao kaznu kaze vidis li nekoga oko sebe da ne nosi masku, a nikog nije bilo :D :D :D
L u c i f e r

#948 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by L u c i f e r »

Sto bi iko nosio masku kad je bolje, lakse, prakticnije i nadasve psihofizicki zdravije sikterisat drota, dati mu kitu umjesto licne, ukrutiti se i pustiti da te nose u stanicu.

Ha ya.
STARx

#949 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by STARx »

:lol:
GAU8

#950 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by GAU8 »

Ja sam u svojoj mladosti pravio gomilu majmunluka kako saobracajnih prijestupa, tako i ostalih "remecenja javnog reda i mira".
Ali jedno sam znao, a to je kada te zaustavi policajac, poklopi se i ne pravi se pametan. Saradjuj i budi pristojan i kulturan. Ako treba izvinite se i slicno. U ogromnoj vecini slucajeva sam prosao sa verbalnom opomenom, "nemoj to vise da radis, vidim da si fin momak..."

Koliko god mi mislili da smo pametni, a oni glupi, mi smo njima samo jedan u bezbroj slucajeva u svakodnevnici... i oni te odradjuju automatski i bez emocija...
Locked