nivla wrote: ↑11/12/2020 14:44
pa eto kopira se, tj mozda se samo presipa mobil iz 208l u manje ambalaze, mozda neko kinesko, mozda modrica, nije vazno
za moje auto modrica ispunila potrebnu vw normu odem i kupim modricu,
eno ima i comline oficijelno sve specifikacije sad 5w30ll, gdje sam se izradio- nigdje, ako sam bas zabrinut odem u ovlasteni i kupim tamo 5l, ali nisam zabrinut,
ako nisam siguran da je mobil, castrol originalan kupim comline koji niko nece kopirati a ima potvrdu proizvodjaca da ispunjava sve standarde i da se moze sipati u moj motor
ima i ovih ulja sto se kod nas smatraju uljima drugog reda pa se ne kopiraju odem i kupim to, naravno mogu provjeriti opet na stranici proizvodjaca auta da li je sve ono sto pise na pakovanju ulja istina
castrol jos nigdje nisam naletio da sam kupio kopiju a kupovao od razlicitih preprodavaca 5w40 td nikad nisam morao dosuti izmedju intervala zamjene ulje, napominjem da su za ovo ulje identicna pakovanja od 4l bila kako ona od 45 tako i ona od 70(simimpex), apsolutno isti uvoznik bio
sto se tice ovog bookleta, nije neka mudrost to napraviti i ko kopira i to ce napraviti
Kakve se kopije prave, ne znaju ni naljepnicu kopirati. Ovo pakovanje od 4l je takvo da se ne moze otvarati-zatvarati bez ljepljenja. Ne znam da objasnim, a mrsko mi da idem slikati. Kad otvoris poklopac, izvlacis "crijevo" koje je unutra zatvoreno, kad ga puknes ne mozes ga opet zatvoriti. Mozes crijevo vratiti unutra, a skinuti ga bez da ostetis grlo na koje nalijeze lijevak-cep ne mozes. Ako ne skontas uslikat cu, a sad mi je mrsko vala.. I to je napravljeno bas iz razloga da se ne moze u ove kante od 4l uljevati ulje. Meni je svejedno sta ko sipa, ja znam sto sam vidio, a vidio sam malverzacije koje se mjere u milionima. Jeftinija ulja se pakuju u skuplja, fiskalni racun ces dobiti ako ti je to garancija sta je unutra onda ne znam.
Uzmimo da je sve ovako istinito.
Ti kupis ulje u bacvi od 200+ i imas dokumentaciju za istu, jednom kad ti to ulje otvoris i krenes presipati u manje posude i preprodavati, bez pratece dokumentacije, to se vise ne smatra orginalnim. Nisi ovlasten za takvo sto.