STARx wrote: ↑10/12/2020 23:21
Drug, sonax pravi preparate za auto kozmetiku. Ne znam po cemu kod nas narod misli da je sonax neki proizvod? Sonax je jedan od najjeftinijih preparata za kozmetiku. U toj industriji vladaju gyeon, meguiars, swiss, rupes.. Berner je po pitanju auto mehanike 10x jaci od sonaxa, a i wurtha..Sjetih se da si jednom pitao cime odrzavati gumice brisaca, upravo silikonskim sprejom. Metlice dobro oprati, osusiti, na spuzvu naprskati silikonski sprej i premazati iste. Ne ostavlja mrlje prilikom brisanja, metlice ne skripe, ljepse uklanjaju vodu s sajbe.
Da, u pravu si sigurno, uvijek ima jace i bolje. Medjutim i sam znas da je kod nas to jako slabo zastupljeno i ko zeli da kupi nesto takvo dobro ce se namuciti. Da je jedan od najjeftinijih, pa i ne bas. Ima dosta i jeftinijih i skupljih, rekao bih srednja neka kategorija koja zadovoljava 90% potrosaca omjerom kvalitete i cijene nesto najbolje sto se moze uzeti za hobi upotrebu.
Vidis, ja sam upravo suprotno cuo, kada se stakla mazu nekim polimerima, onim sredstvima za odbijanje vode, da tada brisaci slabije rade. Odnosno smanjuje se kontakt izmedju stakla i gumica, te nema dovoljno otpora gumica klizi i preskace kada brise. Isto sam negdje cuo i oko mazanja metlica. Ali ajde da ti vjerujem pa cu probati i to
Iz nekog razloga od prvog dana kupovine novih brisaca mi desna metlica u jednom dijelu slabo prijanja i ostavlja mrlje, pokusavao sam sa wdom razraditi malo sam brisac, ali nista, jel mohuce da je sofersajba kriva, brisac, do cega je? Inace bosch aerowtin su brisaci, mozda i taj sprej na metlicama rjesi to