Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bitanga_sa_otesa wrote: ↑19/11/2020 20:42
to ti pricam,zovi je kako hoces,meni je ljubicasta.nekad poslije rata se vozao takav confort u mint stanju,vozila ga neka zenska ,stajao u a fazi parkiran stalno .
Jel valjala sta koka? Sta je mint stanje?
Ljubicasta je boja slova kojima je napisano moje ime na forumu baj d vej
GTL 55, u Engleskoj se prodavao kao zastava 311 (3 vrata 1100 ccm) ili 313 (3 vrata 1300 ccm) što je manje vjrovatno.
Intesantno kako su Englezi kao kupci (bili) otvoreni za uvozna istočna auta pa si mogao vidjeti stojadine, Floride, Škode 105L, Favorit, Lade Rive, Nive itd...
sparky wrote: ↑20/11/2020 23:15
Karambolka nova jbt. Inace slika od prije nekih 13 godina.
E što se karambolke tiče, stara moja u sept. 1983. kupila GTL-a 55 (isto 3v), pored xy drugih falinki (a taj je na lageru bio još i najbolji) nakom par mjeseci oba branika totalno koridirala pa su nakom reklamacije zamjenjeni. Nakon toga su godinama (auto je prodat u krugu prijatelja 3 god kasnije) bili ko novi, tako da je moguće da su postojali branici za domaće tržište i branici za izvoz.
sparky wrote: ↑20/11/2020 23:15
Karambolka nova jbt. Inace slika od prije nekih 13 godina.
E što se karambolke tiče, stara moja u sept. 1983. kupila GTL-a 55 (isto 3v), pored xy drugih falinki (a taj je na lageru bio još i najbolji) nakom par mjeseci oba branika totalno koridirala pa su nakom reklamacije zamjenjeni. Nakon toga su godinama (auto je prodat u krugu prijatelja 3 god kasnije) bili ko novi, tako da je moguće da su postojali branici za domaće tržište i branici za izvoz.
Isti takav, isto godiste i model je imao moj tata. Nije bilo problema sa karambolkama. Tek nakon rata su pocele da se ljuste jer su primile nekoliko gelera. Ne vjerujem da je bilo razlike u trzistima, jer imam na 101 stari tip jos uvijek kao nove. Moguce prije da je naletjela neka serija iz pijane smjene
Jučer ga uhvatio iz daljine... Na prvu sam mislio da je zastavina narandžasta boja, međutim metalik je i tamna stakla tako da malo papi, ali ga je opet lijepo vidjeti na cesti!
Meni se ovaj sa pokojom manom ali original sa Rudi Čajevec samoljepljivom el. antenom više sviđa nego neki oni ulickali sa dijelovima od +/- generacije.