Ne znam vjeruj mi, mozda 2019. Dobra koka radi, elma bjese. Imas cini mi se otvoren oglas, otidji na razgovor, pari oci.
https://www.mojposao.ba/?gclid=Cj0KCQiA ... dsc;page=1
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ne znam vjeruj mi, mozda 2019. Dobra koka radi, elma bjese. Imas cini mi se otvoren oglas, otidji na razgovor, pari oci.
Ne, nisam mislio na Nokian. Sem poznatog imena o tim gumama ne znam ništa pa nemam mišljenje da li je skupo ili povoljno.
STARx wrote: ↑08/12/2020 15:29Ne znam vjeruj mi, mozda 2019. Dobra koka radi, elma bjese. Imas cini mi se otvoren oglas, otidji na razgovor, pari oci.
https://www.mojposao.ba/?gclid=Cj0KCQiA ... dsc;page=1
E ne znam jel mislis na tas? Doslo je tu do neke promjene, VW grupacija ima svoju proizvodnju tu. Rade linijski, ima radnika bruku. Ja sam bio na razgovoru za ovaj posao zavarivaca, ne jer trazim posao nego da vidim uslove "europske" firme. Oprema je nova, industrijski var strojevi. Prese, postrojenja, sve novo. Traze 30-50 zavarivaca, nude polaganje atesta o svom trosku. Malo smo razgovarali, oni ne traze "samo" varioca vec profesionalnog varioca. Tu se dere aluminij mig mag postupkom s argon-co2 1mm pomjer zice, 1a dizna. Korijen zavara 20mm. Te stvari laiku izgledaju lahke, a osoba koja zna DOBRO variti zna koliko pure se moras najesti da deres aluminij u svim polozajima, s tolikim korijenom zavara. Da ne pricam o osjecaju podesavanja jacine struje ovisno o debljini materijala, ne mozes dozvoliti u takvim projektima da ti probije var. Dosli do plate 650 + topli obrok, "nad prosjecna" po njihovom. Pitam koliko se javilo do sad na oglas, ni jedno
Klasično Njemačko sljepilo i "fotelja logika"STARx wrote: ↑08/12/2020 19:50E ne znam jel mislis na tas? Doslo je tu do neke promjene, VW grupacija ima svoju proizvodnju tu. Rade linijski, ima radnika bruku. Ja sam bio na razgovoru za ovaj posao zavarivaca, ne jer trazim posao nego da vidim uslove "europske" firme. Oprema je nova, industrijski var strojevi. Prese, postrojenja, sve novo. Traze 30-50 zavarivaca, nude polaganje atesta o svom trosku. Malo smo razgovarali, oni ne traze "samo" varioca vec profesionalnog varioca. Tu se dere aluminij mig mag postupkom s argon-co2 1mm pomjer zice, 1a dizna. Korijen zavara 20mm. Te stvari laiku izgledaju lahke, a osoba koja zna DOBRO variti zna koliko pure se moras najesti da deres aluminij u svim polozajima, s tolikim korijenom zavara. Da ne pricam o osjecaju podesavanja jacine struje ovisno o debljini materijala, ne mozes dozvoliti u takvim projektima da ti probije var. Dosli do plate 650 + topli obrok, "nad prosjecna" po njihovom. Pitam koliko se javilo do sad na oglas, ni jednoKoliko ste imali varioca u firmi 50tak svi napustili, a sto..
Pa eto po standardu drzave tolika i plata.. Aha.. Nikad oni za te pare nece naci radnike.
To je realno ponizavajuca cifra.. Ne znam koji je vas posao bio u pitanju, ali nuditi 650 km da neko dnevno krshi 5kg zice je ludilo.. Jos mi baca suplju oko menze, imam da jedem u iznosu od 4km a ako doplatim jos 6 mogu neograniceno jesti..
Ma bilo je, ima i sad nestoSTARx wrote: ↑08/12/2020 19:50E ne znam jel mislis na tas? Doslo je tu do neke promjene, VW grupacija ima svoju proizvodnju tu. Rade linijski, ima radnika bruku. Ja sam bio na razgovoru za ovaj posao zavarivaca, ne jer trazim posao nego da vidim uslove "europske" firme. Oprema je nova, industrijski var strojevi. Prese, postrojenja, sve novo. Traze 30-50 zavarivaca, nude polaganje atesta o svom trosku. Malo smo razgovarali, oni ne traze "samo" varioca vec profesionalnog varioca. Tu se dere aluminij mig mag postupkom s argon-co2 1mm pomjer zice, 1a dizna. Korijen zavara 20mm. Te stvari laiku izgledaju lahke, a osoba koja zna DOBRO variti zna koliko pure se moras najesti da deres aluminij u svim polozajima, s tolikim korijenom zavara. Da ne pricam o osjecaju podesavanja jacine struje ovisno o debljini materijala, ne mozes dozvoliti u takvim projektima da ti probije var. Dosli do plate 650 + topli obrok, "nad prosjecna" po njihovom. Pitam koliko se javilo do sad na oglas, ni jednoKoliko ste imali varioca u firmi 50tak svi napustili, a sto..
Pa eto po standardu drzave tolika i plata.. Aha.. Nikad oni za te pare nece naci radnike.

Ja sam bio na raz prije mozda 20-30dana. Vidio sam sasije, postorjenja, masu naroda. Sklapaju, vrte se. Ne znam kako rade transport, jel vozom ili sleperom..
Bila je to 96-ta godina, veče poniženje je ovo sa 650 KM danas. Posao je bio ozbiljan, uzeli su me na kraju uz mnogo drugačiji dogovor. Nisam udisao žicu ali jesam neka druga sranja. Svako ko prodaje svoj rad poslodavcu udiše neka sranja, zar neSTARx wrote: ↑08/12/2020 20:06
To je realno ponizavajuca cifra.. Ne znam koji je vas posao bio u pitanju, ali nuditi 650 km da neko dnevno krshi 5kg zice je ludilo.. Jos mi baca suplju oko menze, imam da jedem u iznosu od 4km a ako doplatim jos 6 mogu neograniceno jesti..Jedino da porodicu dovedem.
Malo sam bio agresivan na pitanjima, cisto da vidim kako funkcionise firma. Gdje su varioci?! Otisli svi za njemacku
Znas li zeno draga sta je variti svaki dan 8h 5kg zice, udisat plinove, za 650km.. Nisu to neki lahki varovi, izmedju 2 zavarena dijela okruglo 2cm. Dobar mangup moras biti i to znati raditi, a pogotovo na alu.
200m preko puta, takvih 300, doduse manje Al vise čelici, ali rade sa metalimacitroen xm wrote: ↑08/12/2020 20:14 Neka plati njemcu 650 KM.
Bez 1500 oni ni u BiH neće naći taj profil radnika i ne treba da nađu. Jebem li im sjeme robovlasničko.
96 je 400 KM bila solidna plata.Me_again wrote: ↑08/12/2020 20:01Klasično Njemačko sljepilo i "fotelja logika"STARx wrote: ↑08/12/2020 19:50E ne znam jel mislis na tas? Doslo je tu do neke promjene, VW grupacija ima svoju proizvodnju tu. Rade linijski, ima radnika bruku. Ja sam bio na razgovoru za ovaj posao zavarivaca, ne jer trazim posao nego da vidim uslove "europske" firme. Oprema je nova, industrijski var strojevi. Prese, postrojenja, sve novo. Traze 30-50 zavarivaca, nude polaganje atesta o svom trosku. Malo smo razgovarali, oni ne traze "samo" varioca vec profesionalnog varioca. Tu se dere aluminij mig mag postupkom s argon-co2 1mm pomjer zice, 1a dizna. Korijen zavara 20mm. Te stvari laiku izgledaju lahke, a osoba koja zna DOBRO variti zna koliko pure se moras najesti da deres aluminij u svim polozajima, s tolikim korijenom zavara. Da ne pricam o osjecaju podesavanja jacine struje ovisno o debljini materijala, ne mozes dozvoliti u takvim projektima da ti probije var. Dosli do plate 650 + topli obrok, "nad prosjecna" po njihovom. Pitam koliko se javilo do sad na oglas, ni jednoKoliko ste imali varioca u firmi 50tak svi napustili, a sto..
![]()
![]()
![]()
Imam iskustva s njima bruku. Nudili mi platu 400 markica 96-te, kažu to je daleko više od prosječne plaće za BiH. 96-te godine oni gledali prosjek platepa ko fol izdašni, dobre duše
![]()
Ni aute od njih više ne kupujem![]()
Ja bih i besplato radio, kao što i danas nekada (rijetko) radim, ali ne dam da me prave budalom.bitanga_sa_otesa wrote: ↑08/12/2020 20:42 ja 1996. imao 900-1000 maraka platu,konobarima bila 300,vjerujem da niko ko drzi do sebe i majstorluka ne bi radio neke specificne poslove za 400 maraka .
ma vrh vrhova ocam!!!STARx wrote: ↑08/12/2020 20:06To je realno ponizavajuca cifra.. Ne znam koji je vas posao bio u pitanju, ali nuditi 650 km da neko dnevno krshi 5kg zice je ludilo.. Jos mi baca suplju oko menze, imam da jedem u iznosu od 4km a ako doplatim jos 6 mogu neograniceno jesti..Jedino da porodicu dovedem.
Malo sam bio agresivan na pitanjima, cisto da vidim kako funkcionise firma. Gdje su varioci?! Otisli svi za njemacku
Znas li zeno draga sta je variti svaki dan 8h 5kg zice, udisat plinove, za 650km.. Nisu to neki lahki varovi, izmedju 2 zavarena dijela okruglo 2cm. Dobar mangup moras biti i to znati raditi, a pogotovo na alu.
Balijska posla...Evolution_IV wrote: ↑08/12/2020 20:47
ma vrh vrhova ocam!!!
i meni su nudili 650KM u Preventu ali pazi sad,sa prekovremenim..pitam ih sta je prekovremeni,pa kaze vikendi![]()
,a dobro reko ima li prevoz neki organizovan i naknada za isti,posto je meni daleko,pa kaze to je sve u 650KM,zahvalim se i odem
![]()
zato hrvati u zagrebu ponudili 1800KM neto i smjestaj,samo me jeba covidMe_again wrote: ↑08/12/2020 20:49Balijska posla...Evolution_IV wrote: ↑08/12/2020 20:47
ma vrh vrhova ocam!!!
i meni su nudili 650KM u Preventu ali pazi sad,sa prekovremenim..pitam ih sta je prekovremeni,pa kaze vikendi![]()
,a dobro reko ima li prevoz neki organizovan i naknada za isti,posto je meni daleko,pa kaze to je sve u 650KM,zahvalim se i odem
![]()
U kroejšu za 1800 KM, e jesi se usrecio, aferim...Evolution_IV wrote: ↑08/12/2020 20:54zato hrvati u zagrebu ponudili 1800KM neto i smjestaj,samo me jeba covidMe_again wrote: ↑08/12/2020 20:49Balijska posla...Evolution_IV wrote: ↑08/12/2020 20:47
ma vrh vrhova ocam!!!
![]()
![]()
nabijem nase na neku stvar,toliko o tome da ne valjaju hrvati i slicne mudrolije bosnjOkO....
Pazi, nisu ni Hrvati cvječke, ali tu postoji neki minimum rešpekta i civilizacijske tolerancije. Ovo kod nas je dno dna. Sve neki priučeni "manageri" uskih i kratkih pantalona, sakoa koje ne mogu zakopčati, bradica kojima bi i Muhamed pozavidio, nekakve tablete pod znojnim pazuhima nosaju .....Evolution_IV wrote: ↑08/12/2020 20:54zato hrvati u zagrebu ponudili 1800KM neto i smjestaj,samo me jeba covidMe_again wrote: ↑08/12/2020 20:49Balijska posla...Evolution_IV wrote: ↑08/12/2020 20:47
ma vrh vrhova ocam!!!
![]()
![]()
nabijem nase na neku stvar,toliko o tome da ne valjaju hrvati i slicne mudrolije bosnjOkO....