Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
NediM17
#30926 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Eto skoda nakav auto. 
-
STARx
#30927 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znam ciji post je jaci, lajk x2 ahahaha
-
kakaljin
#30928 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja bi te rado dočekao da mi uletis u vrataNediM17 wrote: ↑08/12/2020 12:22 Nekad' davno smo razglabali o ovome, ne bih se ponavlj'o.
Poručio sam ti tada a evo i sada, stisni muda i probaj skrenuti lijevo prije mene, moglo bi ti se desiti kao kod Mrvice, kako bih ti slatko završio u desnim vratima, pa ti citiraj članove do sabaha.
Vjeruj mi da se još niko tako mudat nije pojavio za ovih 25 godina kol'ko sam tu "desni skretač".
-
NediM17
#30929 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Budi pametan, procitaj racionalne postove kolege STARx, mani se tempusera i demagogije. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#30930 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zivio sam dovoljno dugo u Fra Andjela Zvizdovica da vam mogu posvjedociti da je ta ulica danasnja BiH u malom, izvana gladac iznutra jadac, naizgled ulica u samom centru grada okruzena najvaznijim institucijama i landmarksima glavnog grada drzave, a u saobracajnom smislu je na nivou Kalkute.
Jedino rjesenje je prosiriti cestu naustrb skolskog dvorista i Unitica i napraviti im zaustavnu traku ili postojece stanje legalizovati i postojecu traku pretvoriti u zaustavnu...
Jedino rjesenje je prosiriti cestu naustrb skolskog dvorista i Unitica i napraviti im zaustavnu traku ili postojece stanje legalizovati i postojecu traku pretvoriti u zaustavnu...
-
Juka Jebach
#30931 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da li se isplati uyimat pare od osiguranja, msm zato sto redovno gore kod stadiona od zelje ljudi pokusaju nasilno da se ubace. I lagano moze doci do sudara u kojem ce on biti kriv jer ja npr sam u svojoj traci.
-
novi_korisnik
#30932 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
1. U zadnje vrijeme po Sarajevu kruzira debil sa Toyotom CHR, vozi po glavnoj max 40 na sat i stižem ga konstantno u različitim traka. Očigledno je da lik vozi na elektro motor i neće više od 40 da ne bi palio benzin i da bi kasnije pricao raji da trosi 2 litra na 100km. Ispred njega je uvijek čistina minimum 100m.
2. Policija zaustavlja gdje stigne, prije 10ak dana debili sa skodom su zaustavili frajera na iskljucnoj traci max 10m od semafora u nedžaricima iz pravca ilidže,a to je jedno od najprometnijih isključenja.
3. Vozaci ( a i TAXIsti) koji staju svugdje da bi neko izasao ili usao u auto i to bez zmigavaca, penjanja djelimicno na trotoar i slicno, vec samo onako, iz cista mira. Tolerisem do 5sekundi, i ja sam nekad nekom stao da izleti ili uleti, ali to je napetost ko u pit stopu, odvezan pojas, ruka na bravi, vrata se blago otvore prije stanja, i izlazak u roku 2s. Al jos ono stane da prica, da se pozdravlja, vadi stvari iz gepeka i slicno. I kad svirnes, gleda te ono koji ti je ***.
4. Sve više ljudi koji pricaju na glavnoj iz auta u auto, sto na semaforu sto u voznji, debili se poravnjaju voze 30km/h i pricaju, imaju i ove modernije generacije sto se snimaju i slicno.
2. Policija zaustavlja gdje stigne, prije 10ak dana debili sa skodom su zaustavili frajera na iskljucnoj traci max 10m od semafora u nedžaricima iz pravca ilidže,a to je jedno od najprometnijih isključenja.
3. Vozaci ( a i TAXIsti) koji staju svugdje da bi neko izasao ili usao u auto i to bez zmigavaca, penjanja djelimicno na trotoar i slicno, vec samo onako, iz cista mira. Tolerisem do 5sekundi, i ja sam nekad nekom stao da izleti ili uleti, ali to je napetost ko u pit stopu, odvezan pojas, ruka na bravi, vrata se blago otvore prije stanja, i izlazak u roku 2s. Al jos ono stane da prica, da se pozdravlja, vadi stvari iz gepeka i slicno. I kad svirnes, gleda te ono koji ti je ***.
4. Sve više ljudi koji pricaju na glavnoj iz auta u auto, sto na semaforu sto u voznji, debili se poravnjaju voze 30km/h i pricaju, imaju i ove modernije generacije sto se snimaju i slicno.
- Laplace
#30933 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Rješenje već postoji - obližnji parkinzi. U Alti je, koliko ja znam, i dalje prvi sat besplatan, a i 2 KM/h nije neka pljačka za taj dio grada. Kome je to skupo, ima pješobus i tramvaj._BataZiv_0809 wrote: ↑08/12/2020 16:29 Zivio sam dovoljno dugo u Fra Andjela Zvizdovica da vam mogu posvjedociti da je ta ulica danasnja BiH u malom, izvana gladac iznutra jadac, naizgled ulica u samom centru grada okruzena najvaznijim institucijama i landmarksima glavnog grada drzave, a u saobracajnom smislu je na nivou Kalkute.
- Laplace
#30934 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zar C-HR ne može na elektro do 120? Ako i ne, ubijeđen sam da može bar 60, vjerovatnoi 80, bez paljenja benzinskog motora. Mislim da je C-HR plug-in hibrid. Prema nekim stranicama, izgleda da pri brzini 50~60 u gradskoj ne pali ili skoro ne pali benzinski motor.novi_korisnik wrote: ↑08/12/2020 16:36 1. U zadnje vrijeme po Sarajevu kruzira debil sa Toyotom CHR, vozi po glavnoj max 40 na sat i stižem ga konstantno u različitim traka. Očigledno je da lik vozi na elektro motor i neće više od 40 da ne bi palio benzin i da bi kasnije pricao raji da trosi 2 litra na 100km. Ispred njega je uvijek čistina minimum 100m.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#30935 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Danas negdje oko Puračića, ide ispred mene marica i pelja 50tak
Magla boze sacuvaj
Pokusam jednom da preteknem, ne moze izlijece auto iz magle, vratim se... marica je na pristojnoj udaljenosti opet
Sve vrijeme iza mene Audi a6 recimo 2016to, metar iza mene
Pretice me preko pune i valjda u tom trenutku skonta da je policija ispred
Hladno je smotao u mene
Ja full kocnica i desno zamalo u jarak
Da nisam gledao sta radi hladno bi me udario
Magla boze sacuvaj
Pokusam jednom da preteknem, ne moze izlijece auto iz magle, vratim se... marica je na pristojnoj udaljenosti opet
Hladno je smotao u mene
Da nisam gledao sta radi hladno bi me udario
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#30936 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tu je policija kriva 100%..
prepali cojeka..
- Laplace
#30937 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sve sam skloniji povjerovati da je IQ prosječnog Balkanca obrnuto proporcionalna cvijeni njegovog automobila.mk ultra wrote: ↑08/12/2020 17:08 Danas negdje oko Puračića, ide ispred mene marica i pelja 50tak
Magla boze sacuvaj
Hladno je smotao u mene
Da nisam gledao sta radi hladno bi me udario![]()
- mk ultra
#30938 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zato daciju niko ne jebe 5%
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#30939 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
qrc bi mu se sklonio,ima sVirena i osiguranje,nek jebe mater da ja zbog njega idem u jarak,jok....
-
NediM17
#30940 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bio bi vasar u Puracicu. 
Cega se zadnjeg sjecate?
Ringispila u Puracicu.
Cega se zadnjeg sjecate?
Ringispila u Puracicu.
- mk ultra
#30941 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Posto sam u svakakvim situVacijama bio, davno sam izracunao da jebada i nadmudrivanje ne vrijedi, pogotovo ne u ves masini na tockovima

Evo jutros u dubravama kod zivinica

Evo jutros u dubravama kod zivinica
-
NediM17
#30942 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma tamam da si u terencu u takvim situacijama nema zajebancije, prikoči i pusti budalu.
-
BadBoy
#30943 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sud to vrlo brzo i jednostavno rješava: 50-50. Nema niko na sudu vremena peglat se sa ovim saobraćajnim glupostimadrug_profi wrote: ↑08/12/2020 15:06 Priča je kao da će dva ovna ići da se sudare pa se pitamo koji će najebat.
Niko u sudar neće ići namjerno, a ako se i desi imaju dvije osnove:
-jedna koja kaže da prilikom skretanja moraš da se držiš desnog ruba kolovoza, osim ako nije drugačije propisano znakovima
-druga koja kaže da pravaš i desničar ima prednost nad ljevičarem
Stvar je onda gdje se kontakt dešava, da li više u Kranjčevića ili ste više u Zvizdovića, pa bi se spram toga vjerovatno i sudija opredjelio koji je član prekršen.
Zapravo ko zna šta bi na kraju ispalo jer tu bi i angazman advokata imao smisla, pa onda ko se bolje izbori.
- Hamzza
#30944 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Slijedi moje izlaganje u vezi korištenja unutrašnjih i vanjskih saobraćajnih traka u višetračnim kružnim raskrsnicama.
U većini zemalja u svijetu, promet u kružnim raskrsnicama je uređen po dva principa:
1. Vozila koja se već nalaze u raskrsnici (koja je na prilazima označena plavim okruglim znakom sa strelicama poredanim u desni krug) imaju pravo prvenstva u odnosu na vozila koja se uključuju u tu raksrsnicu.
2. Vozilo koja se nalazži u unutrašnjoj traci kružne raskrsnice ima pravo prvenstva pri prestrojavanju u vanjsku traku u odnosu na vozila koja se nalaze u njenoj vanjskoj traci.
Međutim, koliko sam ja obaviješten, naš ZOBS još uvijek uopšte ne poznaje pojam kružne raskrnice. Dakle, u višetračnoj kružnoj raskrsnici važi pravilo desne strane između unutrašnje i vanjske trake, a na prilazima njoj isto tako osim ako je znakovima prvenstva prolaza ("trokut" i/ili "baklava") drugačije određeno. Ovo mi je objasnilo nekoliko saobraćajnih inžinjera - jedan od njih vještak te struke.
Kažu oni meni - najbolji praktični dokaz da je ovo istina je postojanje znakova "trokuta" (ustupanja prvenstva prolaza) na svim priključcima na bosanskohercegovačke kružne raskrsnice. Ovi znakovi se nalaze zajedno sa znakom koji obilježava kružnu raskrsnicu. Da zakon poznaje takvu vrstu raskrsnice sa svim njenim pravilima, ne bi bilo potrebe za "trokutom" jer bi sam znak kružne raskrsnice bio dovoljan. Dakle, "trokut" je dodat da bi se djelimično nadoknadio zakonski nedostatak, pa se pri uključenju u kružnu raskrsnicu postiglo isto pravilo kao u "normalnim" zemljama.
Međutim, u višetračnim bosanskohercegovačkim kružnim raskrsnicama i dalje važi pravilo desne strane između unutrašnje i vanjske trake. To jeste, onaj ko je u vanjskoj traci ima prednost u odnosu na onoga ko je u unutrašnjoj. To je obrnuto u odnosu na "normalne" zemlje.
Upravo stoga sam ja jedan od onih koji vas nerviraju na cesti jer apsolutno uvijek vozim samo u vanjskoj traci višetračne kružne raskrsnice, i ovim putem upozoravam i ostale da ne voze unutrašnjom trakom. Jedva čekam dan kada će se to urediti, a do tada ili šutite ili prozivajte odgovorne koji su krivi za ovo.
Do sada sam imao barem 3 situacije gdje me je kretanje vanjskom trakom "spasilo" od krivice u okršaju u kružnoj raskrsnici, tako da mi se nažalost ovakvo ponašanje dobro isplatilo.
U većini zemalja u svijetu, promet u kružnim raskrsnicama je uređen po dva principa:
1. Vozila koja se već nalaze u raskrsnici (koja je na prilazima označena plavim okruglim znakom sa strelicama poredanim u desni krug) imaju pravo prvenstva u odnosu na vozila koja se uključuju u tu raksrsnicu.
2. Vozilo koja se nalazži u unutrašnjoj traci kružne raskrsnice ima pravo prvenstva pri prestrojavanju u vanjsku traku u odnosu na vozila koja se nalaze u njenoj vanjskoj traci.
Međutim, koliko sam ja obaviješten, naš ZOBS još uvijek uopšte ne poznaje pojam kružne raskrnice. Dakle, u višetračnoj kružnoj raskrsnici važi pravilo desne strane između unutrašnje i vanjske trake, a na prilazima njoj isto tako osim ako je znakovima prvenstva prolaza ("trokut" i/ili "baklava") drugačije određeno. Ovo mi je objasnilo nekoliko saobraćajnih inžinjera - jedan od njih vještak te struke.
Kažu oni meni - najbolji praktični dokaz da je ovo istina je postojanje znakova "trokuta" (ustupanja prvenstva prolaza) na svim priključcima na bosanskohercegovačke kružne raskrsnice. Ovi znakovi se nalaze zajedno sa znakom koji obilježava kružnu raskrsnicu. Da zakon poznaje takvu vrstu raskrsnice sa svim njenim pravilima, ne bi bilo potrebe za "trokutom" jer bi sam znak kružne raskrsnice bio dovoljan. Dakle, "trokut" je dodat da bi se djelimično nadoknadio zakonski nedostatak, pa se pri uključenju u kružnu raskrsnicu postiglo isto pravilo kao u "normalnim" zemljama.
Međutim, u višetračnim bosanskohercegovačkim kružnim raskrsnicama i dalje važi pravilo desne strane između unutrašnje i vanjske trake. To jeste, onaj ko je u vanjskoj traci ima prednost u odnosu na onoga ko je u unutrašnjoj. To je obrnuto u odnosu na "normalne" zemlje.
Upravo stoga sam ja jedan od onih koji vas nerviraju na cesti jer apsolutno uvijek vozim samo u vanjskoj traci višetračne kružne raskrsnice, i ovim putem upozoravam i ostale da ne voze unutrašnjom trakom. Jedva čekam dan kada će se to urediti, a do tada ili šutite ili prozivajte odgovorne koji su krivi za ovo.
Do sada sam imao barem 3 situacije gdje me je kretanje vanjskom trakom "spasilo" od krivice u okršaju u kružnoj raskrsnici, tako da mi se nažalost ovakvo ponašanje dobro isplatilo.
-
tempuser
#30945 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sam ovo bar xy puta napisao... Kružni tok postoji samo kao element saobr. infrastrukture i po zakonu postoji znak za kružni tok,ali, kao šti si napisao, zakon nije uredio saobraćaj u kružnom toku nego bukvalno samo sugeriše da bi kružni tok trebao biti uređen tako da prednost imaju oni u kružnom toku, tako da je kružni tok zapravo skup raskrnica na kojem važe obična saobr. pravila.Hamzza wrote: ↑08/12/2020 20:34 Međutim, koliko sam ja obaviješten, naš ZOBS još uvijek uopšte ne poznaje pojam kružne raskrnice. Dakle, u višetračnoj kružnoj raskrsnici važi pravilo desne strane između unutrašnje i vanjske trake, a na prilazima njoj isto tako osim ako je znakovima prvenstva prolaza ("trokut" i/ili "baklava") drugačije određeno. Ovo mi je objasnilo nekoliko saobraćajnih inžinjera - jedan od njih vještak te struke.
-
Me_again
#30946 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Koja hebada, od prosječno priglupog i neobrazovanog BH pučanstva tražiti da ovo razumijetempuser wrote: ↑08/12/2020 21:10Ja sam ovo bar xy puta napisao... Kružni tok postoji samo kao element saobr. infrastrukture i po zakonu postoji znak za kružni tok,ali, kao šti si napisao, zakon nije uredio saobraćaj u kružnom toku nego bukvalno samo sugeriše da bi kružni tok trebao biti uređen tako da prednost imaju oni u kružnom toku, tako da je kružni tok zapravo skup raskrnica na kojem važe obična saobr. pravila.Hamzza wrote: ↑08/12/2020 20:34 Međutim, koliko sam ja obaviješten, naš ZOBS još uvijek uopšte ne poznaje pojam kružne raskrnice. Dakle, u višetračnoj kružnoj raskrsnici važi pravilo desne strane između unutrašnje i vanjske trake, a na prilazima njoj isto tako osim ako je znakovima prvenstva prolaza ("trokut" i/ili "baklava") drugačije određeno. Ovo mi je objasnilo nekoliko saobraćajnih inžinjera - jedan od njih vještak te struke.
-
Me_again
#30947 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kada ga Baja složi iz Buljakovog Potoka ili Buča Potoka (nigdje rijeke jbg) u kružni, stari skljanjaj se, tu pravila više ne postoje 
-
tempuser
- dzeno123
#30949 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Stanem, propustim, izvinjavam se i kad sam u pravu 100 %. Pored svih zivotnih problema ne zelim se svadjati zbog saobraćaja.
-
STARx
#30950 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad smo kod kruznih, jel ko primjetio da je saobracaj na ovom kruznom u pofalicima "pismeniji" od onog kod hife u bp? Ima i na pofalicima uleta iz pravca ep - podvoznjak, s tim da ti u 99% skrenu ka drinskoj
Nije rijetkost vidjeti da se koristi unutrasnja traka, da ti ne uzima prednost onaj koji se ukljucuje u kruzni, ceka da prodjes pa tek onda ukljucuje se. Dok ovaj u bp je zakon jaceg