Isti samozvani sistem je bio ugrozen sa 70 pacijenata, a sad nije ugrozen sa preko 300 pacijena. Sve se moze kad se hoce. "Pucanje sistema" sa 70 pacijenata je vjestacka umotvorina i djelo Bakirove hanume..
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
laik1981
#36551 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
aldinjo
-
aldinjo
- zubi
#36554 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Cinjenica da je, u medjuvremenu, vojna bolnica maksimalno podmetnula ledja nema nikakvu ulogu??
- vjeshalica
#36555 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
od kako su izgubli izbore manje se bakirača pojavljuje u medijima sa scenografijom stvaranja straha i panike kao sto to rade zadnjih 30 godina
bilo joj cak na um palo da je toliko bogata antitijelima da moze okolo bez maske da hoda hahah medEcinski fenomen ne znam sto je nisu ukljucili u program spasavanja svijeta od korone hahaha
-
aldinjo
#36556 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
- banjaluka078
- Moderator
#36557 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Bolnica u BL je krcata, prijatelja su večeras jedva primili, a i to na staru lokaciju, ne na KC, s obostranom upalom pluća na CT-u.
Rajkovača: Možda ćemo morati da pretvorimo cijeli UKC u kovid bolnicu
Plan je da cijeli Univerzitetski klinički centar pretvorimo u kovid bolnicu ukoliko situacija ne bude išla na bolje, kazala je pomoćnik generalnog direktora za medicinske poslove na Univerzitetskom kliničkom centru dr Zvezdana Rajkovača.
Rajkovača podsjeća da je prvobitno samo zgrada stare hirurgije trebalo da bude adaptirana za kovid pacijente, međutim, zbog pogoršane situacije u poslijednje vrijeme, moralo se pronaći riješenje pa je pregrađen centralni medicinski blok gdje su počeli da smještaju pacijente zaražene korona virusom.
Naglašava da je fizički zatvorena komunikacija između kovid i nekovid pacijenata i da je praktično nemoguće da dođe do ukrštanja.
"U posljednjih nekoliko sedmica dnevno je dolazilo i do 200 pacijenata sa sumnjom na kovid, a 3-4 odsto medicinskog osoblja od svih zaposlenih pozitivno je na koronu", poručuje Rajkovača.
Naglašava da je virus prisutan u zajednici pa se zaraza ne širi samo u zdravstvenim ustanovama.
"Oko 50 odsto pacijenata na UKC-u koji budu priključeni na respirator uspiju i da se odvoje od njega", kaže Zvezdana Rajkovača za ATV.
https://www.nezavisne.com/novosti/drust ... icu/634927
-
laik1981
#36558 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Samo na kcusu je bilo preko 250 pacijenata u nekim momentima. Ukljucila se i opca sa stotinjak kreveta. Ni jedni, ni drugi to nisu uradili dobrovoljno vec su natjerani. Isto se moglo uraditi i ljetos. Ljetos prijetili kolapsom sa 70 pacijenata. Danas znamo da su te prijetnje bile posljedica neceg vjestackog, a ne stvarnih potencijala....
- zubi
#36559 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nema tu nista vjestackog, vrlo je prirodno i zove se sebija.laik1981 wrote: ↑06/12/2020 09:53Samo na kcusu je bilo preko 250 pacijenata u nekim momentima. Ukljucila se i opca sa stotinjak kreveta. Ni jedni, ni drugi to nisu uradili dobrovoljno vec su natjerani. Isto se moglo uraditi i ljetos. Ljetos prijetili kolapsom sa 70 pacijenata. Danas znamo da su te prijetnje bile posljedica neceg vjestackog, a ne stvarnih potencijala....
- skafiskafsnjak
#36560 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sad svaki dan duplo vise oppravljenih vise nego zarazenih.
Hvala Bogu sto je tako....
Ali gledajuci to, trebale bi bolnice prazne biti...
X nelogicnosti ccc
Hvala Bogu sto je tako....
Ali gledajuci to, trebale bi bolnice prazne biti...
X nelogicnosti ccc
-
Nivelacija
#36561 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
NEVJEROVATNO ČAK PREKO 10% pozitivnih u Kantonu Sarajevo.
Svaki deseti pozitivan. KRAJNJI ALARM.
Hajde N1 Avaz i RadioSarajevo sta cekate.
Gdje je nestao entuzijazam
-
elcaliente
#36562 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Bosnjo zna da je Corona izmisljeni virus i zato je veliko pitanje je ko su ovi ljudi sto leze po bolnickim krevetima?? Jesu li to placenici od Gejca??
Bombarduju nas brojevima a bolnice su vjerovatno prazne, samo za potrebe medija uskocui par placenika u njih.
Ej, kada je to pametni Bosnjo procitao. Gejc je na sve racunao ali na pametnog Bosnju.
Bombarduju nas brojevima a bolnice su vjerovatno prazne, samo za potrebe medija uskocui par placenika u njih.
Ej, kada je to pametni Bosnjo procitao. Gejc je na sve racunao ali na pametnog Bosnju.
-
adsubzero
#36563 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ha?Nivelacija wrote: ↑06/12/2020 11:16 NEVJEROVATNO ČAK PREKO 10% pozitivnih u Kantonu Sarajevo.
-
laik1981
#36564 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Malo o nekim razlozima zbog kojih je smrtnost povecana..
Zaraženo 47 korisnika Gerontološkog centra Sarajevo, osam u bolnici
http://www.klix.ba/clanak/201206029
http://www.klix.ba/clanak/201206029
Klasika koja je specifukum od kako je ovo pocelo. Kad bude kasno bice krivi Suljo i Mujo koji ne vjeruju u koronu.."Situacija je alarmantna i trebalo bi da u bolnicu hitno izmjestimo pet najugroženijih, ali za sada to nije izvjesno, jer su iz Hitne pomoći rekli da su uvelikoj gužvi i da ne mogu doći da preuzmu te pacijente", rekla je Hadžićeva.
Ona je dodača da su zvali i COVID ambulantu Novi Grad, a da su ih oni preusmjerili na Dom zdravlja Novi Grad, ali još nisu dobili adekvatnu podršku. "Mi nemamo kiseonik", upozorila je Hadžić.
-
adsubzero
#36565 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mora da u hitnoj sjede i kahvenisu pa zato ne mogu stici po sve pacijentelaik1981 wrote: ↑06/12/2020 12:24 Malo o nekim razlozima zbog kojih je smrtnost povecana..
http://www.klix.ba/clanak/201206029Klasika koja je specifukum od kako je ovo pocelo. Kad bude kasno bice krivi Suljo i Mujo koji ne vjeruju u koronu.."Situacija je alarmantna i trebalo bi da u bolnicu hitno izmjestimo pet najugroženijih, ali za sada to nije izvjesno, jer su iz Hitne pomoći rekli da su uvelikoj gužvi i da ne mogu doći da preuzmu te pacijente", rekla je Hadžićeva.
Ona je dodača da su zvali i COVID ambulantu Novi Grad, a da su ih oni preusmjerili na Dom zdravlja Novi Grad, ali još nisu dobili adekvatnu podršku. "Mi nemamo kiseonik", upozorila je Hadžić.
-
adsubzero
#36566 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Znamo svi da je zdravstvo kao i svaka druga grana u nasem trulom sistemu. To me ne iznenadjuje. Ali bi trebalo biti bolje da nije toliko nemara kod ljudi.
-
elcaliente
-
biglebovski
#36568 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
https://srpskainfo.com/i-pogrebnici-bez ... a-sahrane/elcaliente wrote: ↑06/12/2020 12:57Kako to, pa za nije ovdje na formu bila prica da se ovih iz ukopnih drustva zale da im slabo ide posao da se manje umire ove godine.
-
biglebovski
#36569 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Direktor Centra Melisa Alibašić Hadžić upozorila je da ne mogu sami da se izbore s virusom i da je neophodno izmjestiti pacijente u bolnicu budući da je riječ o visokorizičnim licima koja imaju više od 65 godina.
"Situacija je alarmantna i trebalo bi da u bolnicu hitno izmjestimo pet najugroženijih, ali za sada to nije izvjesno, jer su iz Hitne pomoći rekli da su uvelikoj gužvi i da ne mogu doći da preuzmu te pacijente", rekla je Hadžićeva.
Hadžićeva je napomenula da su zaraženi u izolaciji ovog centra kojim ukupno ima 344 korisnika.
Pored velikog broja zaraženih, Gerontološki centar Sarajevo nema ni struje u jednom dijelu ustanove, jer je isključena zbog kvara.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zarazen ... /201206029
"Situacija je alarmantna i trebalo bi da u bolnicu hitno izmjestimo pet najugroženijih, ali za sada to nije izvjesno, jer su iz Hitne pomoći rekli da su uvelikoj gužvi i da ne mogu doći da preuzmu te pacijente", rekla je Hadžićeva.
Hadžićeva je napomenula da su zaraženi u izolaciji ovog centra kojim ukupno ima 344 korisnika.
Pored velikog broja zaraženih, Gerontološki centar Sarajevo nema ni struje u jednom dijelu ustanove, jer je isključena zbog kvara.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zarazen ... /201206029
-
daddy-kool
#36570 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Trenutno smo osmi na rang listi najveće smrtnosti na milion stanovika na svijetu.
Ispred nas S. Makedonija, Italija, Španija, Andora, Peru, San Marino i Belgija.
Tugo moja.
Tugo moja.
-
Hakiz
#36571 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Posljedica sistemskog uništavanja zdravstvenog sistema, kao i siromašenja ljudi koji zbog toga sebi ne mogu priuštiti kvalitetnu ishranu, odmor, preventivne preglede, psihički mir i ostalo šta ljude čine zdravijim, jačim imunološki i sposobnijim da se odupru zarazama i drugim bolestima.daddy-kool wrote: ↑06/12/2020 15:53 Trenutno smo osmi na rang listi najveće smrtnosti na milion stanovika na svijetu.
Tugo moja.
Račun treba ispostaviti SDA, HDZ, SNSD, SDS itd i njihovim satelitima koji decenijama sistemski rade na uništavanju našeg kvaliteta života. Da se ja pitam, svi bi oni završili na optuženičkim klupama pod optužbom ugrožavanja javnog zdravlja i terorizma.
Belgija me čudi, trebalo bi vidjeti zašto oni. Ali nebitno, koji god je razlog drugima, nama je sigurno uticalo i ovo šta sam napisao. Ako ne najviše, onda barem u velikoj mjeri.
Last edited by Hakiz on 06/12/2020 16:11, edited 1 time in total.
-
Trappist
#36572 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Znam da je tebi tuga sto nismo na prvom mjestudaddy-kool wrote: ↑06/12/2020 15:53 Trenutno smo osmi na rang listi najveće smrtnosti na milion stanovika na svijetu.
Tugo moja.
-
daddy-kool
#36573 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
To je vrlo ružno za reći.Trappist wrote: ↑06/12/2020 16:10Znam da je tebi tuga sto nismo na prvom mjestudaddy-kool wrote: ↑06/12/2020 15:53 Trenutno smo osmi na rang listi najveće smrtnosti na milion stanovika na svijetu.
Tugo moja.![]()
Vjerovatno si jako nesretan čim imaš potrebu neznanca na Internetu optužiti da priželjkuje veliki broj mrtvih u svojo zemlji.
-
daddy-kool
#36574 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Po mom mišljenju kod nas je to posljedica nedostatka bilo kakvog sistema, od kantona, do države; naša uobičajna kilavost, bahatost, korupcija i povrh svega siromaštvo.Hakiz wrote: ↑06/12/2020 16:09Posljedica sistemskog uništavanja zdravstvenog sistema, kao i siromašenja ljudi koji zbog toga sebi ne mogu priuštiti kvalitetnu ishranu, odmor, preventivne preglede, psihički mir i ostalo šta ljude čine zdravijim, jačim imunološki i sposobnijim da se odupru zarazama i drugim bolestima.daddy-kool wrote: ↑06/12/2020 15:53 Trenutno smo osmi na rang listi najveće smrtnosti na milion stanovika na svijetu.
Tugo moja.
Račun treba ispostaviti SDA, HDZ, SNSD, SDS itd i njihovim satelitima koji decenijama sistemski rade na uništavanju našeg kvaliteta života. Da se ja pitam, svi bi oni završili na optuženičkim klupama pod optužbom ugrožavanja javnog zdravlja i terorizma.
Belgija me čudi, trebalo bi vidjeti zašto oni. Ali nebitno, koji god je razlog drugima, nama je sigurno uticalo i ovo šta sam napisao. Ako ne najviše, onda barem u velikoj mjeri.
-
Trappist
#36575 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sreca ne toliko nesretan da imam zelju da svaku ruznu i tuznu vijest podijelim sa neznancima na internetudaddy-kool wrote: ↑06/12/2020 16:40To je vrlo ružno za reći.Trappist wrote: ↑06/12/2020 16:10Znam da je tebi tuga sto nismo na prvom mjestudaddy-kool wrote: ↑06/12/2020 15:53 Trenutno smo osmi na rang listi najveće smrtnosti na milion stanovika na svijetu.
Tugo moja.![]()
Vjerovatno si jako nesretan čim imaš potrebu neznanca na Internetu optužiti da priželjkuje veliki broj mrtvih u svojo zemlji.