Slučaj Dženan Memić
-
zijancer
#4851 Re: Slučaj Dženan Memić
jesu li u slucaju dragicevic prilikom obdukcije provjeravali sadrzaj zeluca? (nije tema ali pretpostavljam da su svi koji dolaze ovdje pratili i to)
- vjeshalica
#4852 Re: Slučaj Dženan Memić
Upravo tako, osim toga Memic to i zahtjeva na kulturan nacin i po ps-u. Mnogi omalovazavaju Memica misle ako je domacin kamiondzija da je i glup covjek. Koliko vidimo, nije.JThomas wrote: ↑04/12/2020 13:06 i čemu bi to vodilo i za šta bi se to pikalo? prve će ove osjetljive duše reći kleveta, ugrožavanje sigurnosti, crtanje mete na čelu i tako dalje. možda bi to bilo i tačno - možda ne zna, možda pogrešno misli da zna.
samo jedna institucija može legalno optužiti i zastupati optužnicu pred sudom, u ovom sistemu. ona mora uraditi svoj posao, a sve drugo je šuplja.
- vjeshalica
#4853 Re: Slučaj Dženan Memić
I ti si govorio da imas pravo ime pa se nigdje nisi isturio da kazes a to ti je pod moranje ili si saucesnik. Nemoj me goniti da te citiram a vec smo se jednom raspravljali
- vjeshalica
#4854 Re: Slučaj Dženan Memić
Memici su dobrostojeci i bez uhljebavanja.
Osim toga svako ko ima pistolj nije uzoran i fin?
- S4mpion
#4855 Re: Slučaj Dženan Memić
Ako je ikome u ovoj državi potreban pištolj za pasom, to su uzorni i fini ljudi, jer se bagre nakotilo na sve strane.
Pištolj nije samo za kriminalce.
Pištolj nije samo za kriminalce.
-
MensurM
#4856 Re: Slučaj Dženan Memić
Citiraj.vjeshalica wrote: ↑04/12/2020 15:10I ti si govorio da imas pravo ime pa se nigdje nisi isturio da kazes a to ti je pod moranje ili si saucesnik. Nemoj me goniti da te citiram a vec smo se jednom raspravljali
- vjeshalica
#4857 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa zar nisi nudio pomoc?
Jednom nudis pomoc, pa kasnije izjavljujes da apsolutno nista nemas sa slucajem i da su sve informacije kojima raspolazes ustvari sa interneta jer " si načitan"??
Jednom nudis pomoc, pa kasnije izjavljujes da apsolutno nista nemas sa slucajem i da su sve informacije kojima raspolazes ustvari sa interneta jer " si načitan"??
-
MensurM
#4858 Re: Slučaj Dženan Memić
Rekao sam da ću ja objaviti ime ubice ako Memići ne smiju iz straha nekog. Samo mi trebaju reći ime. Ponuda još uvijek stoji.vjeshalica wrote: ↑04/12/2020 21:37 Pa zar nisi nudio pomoc?
- JThomas
#4859 Re: Slučaj Dženan Memić
ljudi su izgubili sina i brata, ne fali im tetak...
- vjeshalica
#4860 Re: Slučaj Dženan Memić
koji je tvoj patološki interes u tome? imaju memići drugo mjesto gdje ce pominjati ili dokazati da je neka osoba ubojica, a to mjesto nisi sigurno tiMensurM wrote: ↑04/12/2020 22:56Rekao sam da ću ja objaviti ime ubice ako Memići ne smiju iz straha nekog. Samo mi trebaju reći ime. Ponuda još uvijek stoji.vjeshalica wrote: ↑04/12/2020 21:37 Pa zar nisi nudio pomoc?
- i agree
#4861 Re: Slučaj Dženan Memić
ime sve i da se zna javno kakve koristi ako tuzilastvo tjera svoje?
- Nisrin
#4862 Re: Slučaj Dženan Memić
Ne opravdavam oruzje, jer nije legalno i jer nismo USA...
Nekome sa 20g zaista nije potreban...
Nekome sa 20g zaista nije potreban...
- JThomas
#4863 Re: Slučaj Dženan Memić
ali za prikrivanje ubistva ću aktivno tražiti opravdanje. jer možda je strah curu
njemu je očito bio potreban, a da ga je stvarno imao tu noć, teško bi ga ubili palicom ili nečim takvim.
njemu je očito bio potreban, a da ga je stvarno imao tu noć, teško bi ga ubili palicom ili nečim takvim.
- _Reds_
#4864 Re: Slučaj Dženan Memić
Da te ja mlatnem jednom kakvom bejzbol palicom, ili te udarim necim jacim sa ledja u glavu, bas bi ti pomogao pistolj za pasom.
-
Dead Man Walking
#4865 Re: Slučaj Dženan Memić
Kakve fajde da ti objavis, ako oni ne zele da budu ti koji pustaju ime u javnost? Bilo je vec nekih koji su objavljivali ime, pa nista od toga. I ti bi bio jedan u nizu, bez obzira da li je ime tacno ili nije, bez dokaza i pravnog postupka dzaba kreciti.MensurM wrote: ↑04/12/2020 22:56Rekao sam da ću ja objaviti ime ubice ako Memići ne smiju iz straha nekog. Samo mi trebaju reći ime. Ponuda još uvijek stoji.vjeshalica wrote: ↑04/12/2020 21:37 Pa zar nisi nudio pomoc?
-
Bonaventura
#4866 Re: Slučaj Dženan Memić
Moram da priznam da se nisam pretjerano interesovao za slučaj smrti mladog Memića.Možda zato što je riječ o događaju u Federaciji BiH.Naravno žao mi je zbog gubitka tako mladog života.
Odmah da kažem skeptičan sam u pogledu tvrdnje oca nastradalog i njegovog zastupnika Ifeta Ferageta da je riječ o ubistvu koje neko kao prikriva a ne o saobraćajnoj nesreći.Nekako mi je mnogo bliža "zvanična" verzija događaja koju zastupa nadležno tužilaštvo.
Bez obzira na to što ne vjerujem da je otac nastradalog u pravu,sasvim sam uvjeren da je taj čovjek sasvim uvjeren da je njegov sin ubijen i da to što on radi tim povdom radi isključivo zbog ostvarenja pravde.Hoću da kažem da je Mensur Memić po mojem utisku sasvim čist u tom pogledu i da nema nikakve druge motive i pobude za svoje tvrdnje i aktivnosti povodom smrti njegovog sina.Sve ove godine na primjeren način borio se za pravdu onako kako je on vidi.
Odmah da kažem skeptičan sam u pogledu tvrdnje oca nastradalog i njegovog zastupnika Ifeta Ferageta da je riječ o ubistvu koje neko kao prikriva a ne o saobraćajnoj nesreći.Nekako mi je mnogo bliža "zvanična" verzija događaja koju zastupa nadležno tužilaštvo.
Bez obzira na to što ne vjerujem da je otac nastradalog u pravu,sasvim sam uvjeren da je taj čovjek sasvim uvjeren da je njegov sin ubijen i da to što on radi tim povdom radi isključivo zbog ostvarenja pravde.Hoću da kažem da je Mensur Memić po mojem utisku sasvim čist u tom pogledu i da nema nikakve druge motive i pobude za svoje tvrdnje i aktivnosti povodom smrti njegovog sina.Sve ove godine na primjeren način borio se za pravdu onako kako je on vidi.
- Sanjarko
#4867 Re: Slučaj Dženan Memić
I saobracajna nesreca moze bit ubistvo, da li iz nehata ili neko drugo, cak i namjerno.
-
saabsa
#4868 Re: Slučaj Dženan Memić
Iz usta meni vrlo bliskih ljudi koji su prisustvovali rekonstrukciji tog "udesa" i barem još 100 puta bili na kojekakvim rekonstrukcijama, tvrde da u životu nisu vidjeli veći cirkus i da je toliko ofirno bilo da ih je stid bilo što su tu uopšte prisutni...Bonaventura wrote: ↑05/12/2020 07:55 Moram da priznam da se nisam pretjerano interesovao za slučaj smrti mladog Memića.Možda zato što je riječ o događaju u Federaciji BiH.Naravno žao mi je zbog gubitka tako mladog života.
Pa sad saberi 2 i 2.
- Nisrin
#4869 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa neka konacno objave ime i onda ce narod izvrsiti pritisak da se izvrsi pravda, nece Alisa da kaze ime pcionoca, nece da kazu oni, a navodno znaju... ma neka kazu nekom trecem licu i neka se konacno javno kaze ko je! Prozivanje po medijima realno nema uspjeha, vec 5godina, jer svasta se kaze, ali zapravo nista kao polovicne informacije!
I nikoga ne opravdavam, a veliko pitanje zna li zapravo iko ista?!
- JThomas
#4870 Re: Slučaj Dženan Memić
sprijeda je mlatnut, sljepoočni režanj. jebiga, nema u nas puno mangupa koji će palicom krenuti na pištolj. a nema ni nikakvih dokaza da ga je imao tu noć. nego mahalska neutralnih i zabrinutih, eto on je nosao pištolj, nije ni on cvjećka.
- JThomas
#4871 Re: Slučaj Dženan Memić
ja, ovako nema uspjeha, a imaće ako kaže ime.Nisrin wrote: ↑05/12/2020 08:48 Pa neka konacno objave ime i onda ce narod izvrsiti pritisak da se izvrsi pravda, nece Alisa da kaze ime pcionoca, nece da kazu oni, a navodno znaju... ma neka kazu nekom trecem licu i neka se konacno javno kaze ko je! Prozivanje po medijima realno nema uspjeha, vec 5godina, jer svasta se kaze, ali zapravo nista kao polovicne informacije!
od toga može imati samo progon. možda čak i opravdan - jer možda pogrešno misli da zna. i šta ćemo onda. nekome život ode u kurac jer će teško ikad do kraja skinuti to zvono, a murizu svaki kredibilitet i mogućnost da se predmet legalno riješi. država, odnosno tužilaštvo je jedino ko može i MORA riješiti.
- _Reds_
#4872 Re: Slučaj Dženan Memić
Pistolj nije mahalska, u zapisnicima policije je to pisalo.JThomas wrote: ↑05/12/2020 09:34sprijeda je mlatnut, sljepoočni režanj. jebiga, nema u nas puno mangupa koji će palicom krenuti na pištolj. a nema ni nikakvih dokaza da ga je imao tu noć. nego mahalska neutralnih i zabrinutih, eto on je nosao pištolj, nije ni on cvjećka.
- JThomas
#4873 Re: Slučaj Dženan Memić
da je kad je ubijen imao pištolj?
-
MensurM
-
MensurM
#4875 Re: Slučaj Dženan Memić
Oni ne znaju ime i laganjem o tome da znaju samo hoće da izvrše pritisak na tužilaštvo i sudstvo. To sam rekao i prije tri godine, a danas sam još uvjereniji u to.Dead Man Walking wrote: ↑05/12/2020 06:28Kakve fajde da ti objavis, ako oni ne zele da budu ti koji pustaju ime u javnost? Bilo je vec nekih koji su objavljivali ime, pa nista od toga. I ti bi bio jedan u nizu, bez obzira da li je ime tacno ili nije, bez dokaza i pravnog postupka dzaba kreciti.MensurM wrote: ↑04/12/2020 22:56Rekao sam da ću ja objaviti ime ubice ako Memići ne smiju iz straha nekog. Samo mi trebaju reći ime. Ponuda još uvijek stoji.vjeshalica wrote: ↑04/12/2020 21:37 Pa zar nisi nudio pomoc?
Ne postoji nijedan razlog zašto bi porodica ubijenog krila ime ubice i dokaze da je baš on ubica.