Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

meridiyan

#4826 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by meridiyan »

Arijana Memic, sestra ubijenog Dzenana

"Sjećaš li se Alisa poruke koju si dobila da će tvoja veza s Dženanom biti najkraća u životu, da će ti likvidirati momka. Sjećaš li se Alisa noći 8. Februara 2016, zašto si lagala da ste išli na Vidikovac i da ste na Ilidžu došli iza 10 sati kada je to bilo mnogo ranije. Koga si to pozvala da dođe u Aleju i pretuče Dženana. Koga je to Dženan ugledao iza tvojih leđa. Ko te Alisa šamarao u Velikoj aleji.
Alisa Mutap Ramić je saučesnik ubistva Dženana Memića i pozivam te Alisa da me tužiš ako ovo nije tačno. Postoje tri stvari koje smo ranije tvrdili, Alisa zna šta se desilo, nema amneziju i ne govori istinu”, poručila je Arijana Memić.

suspect_zero

#4827 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by suspect_zero »

Nisam ni znala da se Alisa udala :? .....brzo se ona oporavila.
drag_gost

#4828 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by drag_gost »

Tuga...
zijancer

#4829 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

zašto se ovoliko našminkala?
MensurM

#4830 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

"Pozvan sam na pripremno ročište. Ta Alisa Mutap je sada spremna da me tuži zbog intervjua u kojem sam rekao da je ona prostitutka. Ja sam to izjavio, mislim da će to Sud i utvrditi", rekao je Memićev otac.

Bože sačuvaj.
zdruzdjo

#4831 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zdruzdjo »

-------Pred Kantonalnim sudom u Sarajevu vodio se postupak zbog navodne saobraćajne nesreće gdje su za to bili optuženi Ljubo i Bekrija Seferović.
No, dva puta je Sud donio oslobađajuću presudu, te utvrdio da nema dokaza da se uopšte te noći desila nesreća. Trenutno se predmet nalazi po drugoj žalbi Tužilaštva KS pred Vrhovnim sudom FBiH------

Ko uopste tereti ove seferovice?
Ako su sigurni da seferovici nisu ti, zasto se Muriz uopste pojavljuje na ovim procesima. Kakvo je njegovo ocekivanje od osudjujuce/oslobadjajuce presude njima.

Pratim malo ovaj dio foruma pasivno, Do sada nisam nikad komentarisao. Fakat ne kontam filozofiju u glavi Memica. Znas ko ti je ubio dijete i dobro znas da to nikad za nikad nece objaviti neko iz institucija koje bi trebalo jer je vise nego ocigledno da je tu neka muljaza vezana za stranacke mocnike. Stalno forsira pricu: neka tuziteljstvo kaze ko je, neka tuziteljstvo kaze ko je jer oni znaju. E pa ocigledno da nece, jer da su htjeli, do sada bi to i uradili nebrojeno puta.
Pa brate mili sam zavrsis sto je tuzilastvo trebalo i kraj price. Hiljadu je nacina da sam zavrsis ono sto drzava nece.

Ovako se proces stalno razvlaci i ceka se nece li Muriz umrijeti ili da ga cvakne mozdani, a onda bi malu memicku poderali ko krme masnu kesu u javnosti i na sudovima. Nasli bi nacin da je nekako dikredituju. Samim tim bi je usutili zauvijek a i sam proces.
Sjetite se samo slucaja malog Mahira Rakovca. Pricalo se o tom slucaju i ganjalo nesto sve dok su majka Alisa i ocuh Dubravko bili zivi. Cim su oni otisli pod zemlju, i sam slucaj je otisao pod zemlju. Nasilnici i zlostavljaci i dan danas hodaju slobodni, na pragu su svojih 18-ih godina i uskoro ce postati cjenjeni obrazovani clanovi drustva.
Ne znam samo kako iko kod nas ocekuje da tuzilastvo i sudovi urade ista da zadovolje pravdu. Ma uzmi je sam u ruke.
zijancer

#4832 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

Pa izgleda da je uzeo, vidis da ne prestaje baljezgati, a nije u stanju shvatiti da je cura koju mrcvari jednom recenicom mogla te seferovice smjestiti u zatvor i zavrsiti sve ovo.
Zatupljeni smaraci.
zdruzdjo

#4833 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zdruzdjo »

zijancer wrote: 03/12/2020 23:49 Pa izgleda da je uzeo, vidis da ne prestaje baljezgati, a nije u stanju shvatiti da je cura koju mrcvari jednom recenicom mogla te seferovice smjestiti u zatvor i zavrsiti sve ovo.
Zatupljeni smaraci.
Stvarno suosjecam sa ljudima. Ne daj boze nikome ovo da se desi. Ali(ne daj mi se Boze ogrijesiti) ponekad covjek nesvjesno stekne dojam da uzivaju u medijskoj paznji. Strasna tragedija. Drzava nece da pomogne jer je do srzi upetljana u korupciju i kriminal. Zavrsis sam i stavis tacku. Bog neka sudi.
Kad se samo sjetim dragicevica. On ce ovo, on ce ono, dao covjek "besu" sutra ce u 18:00 ovo, prekosutra ce ono, pa ce raskrinkati vladu/cia/kgb/vatikan.....u nekim stvarima vise je postajao i dosadan. Ubili ti zlikovci djete, znas ko su, zavrsis sam sa njima i rasiris ruke. Svakako vise nemas sta izgubiti.
zijancer

#4834 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

Meni advokati nisu jasni, u pravnom smislu donekle sličan slučaj
Image

https://www.imdb.com/title/tt9131050/
Palmalma

#4835 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Palmalma »

zdruzdjo wrote: 04/12/2020 00:33
Stvarno suosjecam sa ljudima. Ne daj boze nikome ovo da se desi. Ali(ne daj mi se Boze ogrijesiti) ponekad covjek nesvjesno stekne dojam da uzivaju u medijskoj paznji. Strasna tragedija. Drzava nece da pomogne jer je do srzi upetljana u korupciju i kriminal. Zavrsis sam i stavis tacku. Bog neka sudi.
Kad se samo sjetim dragicevica. On ce ovo, on ce ono, dao covjek "besu" sutra ce u 18:00 ovo, prekosutra ce ono, pa ce raskrinkati vladu/cia/kgb/vatikan.....u nekim stvarima vise je postajao i dosadan. Ubili ti zlikovci djete, znas ko su, zavrsis sam sa njima i rasiris ruke. Svakako vise nemas sta izgubiti.
Ako ce ljudi uzimati zakon u svoje ruke - to se strucno zove Anarhija.
Onda smo koelktivno najebali, i ne treba nam di drzava, ni institucije, ni sudovi, ni nista. Onda za svaki prekrsaj uzmes pistolj u ruke i rijesis sam, To nije poraz zrtve, vec drustva kao kolektiva koje je duzno svakome garantovati jednaka prava.
Utoliko je borba Dragicevica i Memica veca i uzvisenija, a za zlocince bolnija, jer zahtjevaju od drustva i drzave da rade ono sta su duzni - uzgred; zlocin ne zastarjeva.
JThomas

#4836 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

u ovom slučaju bi se to zvalo ubistvo. anarhija bi bila da to masa uradi odjednom, jel. i ko ima volje i muda da to uradi, uradiće i ovako, ne morate vi na internet forumu pozivati na ubistvo.
zdruzdjo

#4837 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zdruzdjo »

Palmalma wrote: 04/12/2020 09:08 [

Ako ce ljudi uzimati zakon u svoje ruke - to se strucno zove Anarhija.
Onda smo koelktivno najebali, i ne treba nam di drzava, ni institucije, ni sudovi, ni nista. Onda za svaki prekrsaj uzmes pistolj u ruke i rijesis sam, To nije poraz zrtve, vec drustva kao kolektiva koje je duzno svakome garantovati jednaka prava.
Utoliko je borba Dragicevica i Memica veca i uzvisenija, a za zlocince bolnija, jer zahtjevaju od drustva i drzave da rade ono sta su duzni - uzgred; zlocin ne zastarjeva.
Odgovoriti cu ti pitanjem:

A kako bi strucno nazvao ovo u cemu smo sada????

Apsolutno se slazem da je to fakat lose. Ali upravo (ne) rad institucija nas svaki dan dovodi korak blize tom stanju.
_Reds_

#4838 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by _Reds_ »

Pa oni su pod uticajima drugih ljudi.

Prije su odgovorne smtarali u okvirima Kantona Sarajevo. Kako je Kifla preuzeo KS, sada su odgovorni na nivou Federacije. Jasno ko dan da se ova porodica korisiti u obračune nekih drugih.
vjeshalica

#4839 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

zijancer wrote: 03/12/2020 23:49 Pa izgleda da je uzeo, vidis da ne prestaje baljezgati, a nije u stanju shvatiti da je cura koju mrcvari jednom recenicom mogla te seferovice smjestiti u zatvor i zavrsiti sve ovo.
Zatupljeni smaraci.
Memic ne mrcvari "curu", vec "cura" mrcvari Memica
Sto ce on uzimati zakon u svoje ruke ? Pa da sutra mafija od sebe pravi zrtvu i kaze kako je Memic taj nasilnik i siledzija a oni zrtve?
vjeshalica

#4840 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

Nisrin wrote: 29/11/2020 12:43 I ako je Budnjo krivac, sta je motiv? Nije valjda Alisa i u to upletena? Ovolike zavrzlame radi nekog bivola, kome je on toliko bitan uopste, bio Budnjo ili peti-deseti, ne znam ni ko su Budnje, ali da se prica ovoliko iskomplikuje, pa tamam da je Trumpov sin - previse je! :run:
Budnje su mafija samo sto ljudi njih jos uvijek gledaju kao lokalne kabadahije i ugledne ugostitelje/privrednike/gazde pa nisu svjesni njihovog mafijanja i posljedica koje se reflektiraju na drustvo
MensurM

#4841 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Pet godina porodica zna/"zna" ime ubice i niko ništa. Napretka ni milimetar. Mislim da bi Arijana Memić kao predstavnica u vlasti Kantona trebala reći sve što zna o tome jer ubica već pet godina hoda slobodno gradom.

Takvo ponašanje Arijane Memić je nedgovorno prema građanima Sarajeva. I ona bi kao odgovoran i savjestan građanin trebala svoja saznanja o ubici podijeliti s policijom ili javnosti. Šutnjom samo ugrožava sigurnost sugrađana.
S4mpion

#4842 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by S4mpion »

Ovaj slučaj treba zatvorit', gasi sve, motaj kablove, poraženo društvo.
zijancer

#4843 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

vjeshalica wrote: 04/12/2020 10:25
Zatupljeni smaraci.
Memic ne mrcvari "curu", vec "cura" mrcvari Memica
Sto ce on uzimati zakon u svoje ruke ? Pa da sutra mafija od sebe pravi zrtvu i kaze kako je Memic taj nasilnik i siledzija a oni zrtve?
Ne mora biti fizički nasilnik i siledžija, neka nastavi verbalno - jasno i glasno kaže ime
JThomas

#4844 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

i čemu bi to vodilo i za šta bi se to pikalo? prve će ove osjetljive duše reći kleveta, ugrožavanje sigurnosti, crtanje mete na čelu i tako dalje. možda bi to bilo i tačno - možda ne zna, možda pogrešno misli da zna.

samo jedna institucija može legalno optužiti i zastupati optužnicu pred sudom, u ovom sistemu. ona mora uraditi svoj posao, a sve drugo je šuplja.
Aida_Beba

#4845 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Aida_Beba »

Ja koliko pratim ovaj slucaj nikako da shvatim poentu i motiv ubistva Dzenana

Djevojka mu narucila da bude pretucen ? motiv, razlog?

Djevojka mu je po ovome sto je u javnosti klasicna profuknjaca, sta je stvarni motiv boga pitaj, nasla drugog - babinog sina? koji je odlucio "prevaspitati" Dzenana ?
zijancer

#4846 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

ne znam cemu bi vodilo, vjeshalica je crtao
Nisrin

#4847 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Nisrin »

Ma ako je Alisa tolika profuknjaca sta je uopste trazio sa njom?! Necemo nikad saznati drugu stranu, i dalje mi nije jasno sto je momak od 20ak g nosao pistolj, kao uzoran i fin mladic?! Neka sestra ponudi odgovor, a ne bitno se uhljebiti samo!
JThomas

#4848 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

neka muriz kaže, a imamo očevica. neka arijana riješi, a imamo tužilaštvo. dobro ste vi to skontali.
MensurM

#4849 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

JThomas wrote: 04/12/2020 13:26 neka muriz kaže, a imamo očevica. neka arijana riješi, a imamo tužilaštvo. dobro ste vi to skontali.
Tužilaštvo je dokazalo da ne zna ko je ubio. Arijana i Muriz tvrde da znaju pa je red i da kažu i tako poboljšaju sigurnost u našem gradu. Ona bi to morala kao predstavnica vlasti.
JThomas

#4850 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

evo sad će. inače ne bi, ali na vaše traženje hoće.
Locked