OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
- Dozer
#1351 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Pa vanzemaljci postoje, to je cinjenica koju samo budale negiraju. To sto nase vlade sve to kriju kako ne bi izazvali haos i reviziju kompletne ljudske istorije, prvenstveno vezano za religije, drugi je par rukava.
-
Ljubo2
#1353 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
...
Last edited by Ljubo2 on 03/12/2020 00:48, edited 1 time in total.
-
Ljubo2
#1354 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
"Svjetlosna bića" nisu vanzemaljci. Vanzemaljci su humanoidi slčni nama. Neki su isti kao i mi. Neki su napredniji od nas i posjećuju Zemlju kao turisti iz drugih dijelova galaksije.
A "svjetlosna bića" pripadaju višem razvojnom nivou od humanoida. Ona su takođe nekada bila humanoidi, ali su po svom znanju, inteligenciji i svojim moćima prerasla taj razvojni nivo i prešla u onaj najviši, "božanski". Po svom znanju i kreativnim sposobnostima sposobna su da kreiraju cijeli univerzum. Čoveku kojem se po svom izboru sa određenim ciljem, približe, predstave se imenom "bog". Ne miješaju se u život ljudi, osim u slučaju kad kod ljudi stvari krenu u pogrešnom pravcu, sa ciljem da poprave situaciju. Mojsije, na primjer, Buda, Isus, Muhamed itd, nisu imali kontakt ni sa kakvim drugim ni drugačijim "bogom", do sa nekim od "svjetlosnih bića". Čijih snimaka danas ima na Internetu poprilično.
"Svjetlosna bića" crtaju krugove na žitu koji najčešće imju za cilj da ljudima nešto poruče. Te poruke su mahom simbolične, da se ljudima omogući da sami istražuju šta ti simboli znače i tako se sami putem vlastitog iskustva dalje razvijaju. Vrlo česti simboli, različito dizajnirani, su upravo simboli Svijesti kao jedinstvene TROJEDNE prirodne sile od koje je cijeli Univerzum kreiran, Kao što su, na primjer ovi:

Ovo je video snimak "svjetlosnog bića" iz blizine. Tliko da vjernici koji širom sviojeta vjeruju u "Boga" znaju u šta vjeruju.
-
Ljubo2
#1355 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
...
Last edited by Ljubo2 on 03/12/2020 01:37, edited 1 time in total.
-
Ljubo2
-
breba
#1357 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Upozoravam na loš diskurs u kojem je primarni argument da je drugi, koji negira, po definiciji budala. Tvoj modus operandi. Pa mi žao da je dozer potegnuo za istim, bez obzira da li je tvrdnja istinita ili ne.
-
Ljubo2
#1358 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Nije budala ako argumentovano i logički negira, već samo ako negira bez ikakvog valjanog razloga i obrazloženja.
Dozera ne možeš porediti sa sobom. Dozer kad negira, uvijek da neki razlog zašto negira ili traži šire obrazloženje i bolje argumente za one moje stavove koji mu se čine nelogičnim ili netačnim. Tako da ja sa Dozerom imam o čemu da diskutujem.
A pogledaj sebe i još neke ovdje. Ti kad se ne slažeš sa mnom, ti tražiš načina da podrugljivo dobacuješ i vrijeđaš i praviš se kao da si nešto pametno filozofki rekao. Kao na primjer ovo: "Ljujbospeak". Šta je ovo? Pokušaj da ismiješ Dozera i mene. Da li ovako pamteni ljudi negiraju tuđe stavoive ili bu....?
-
Ljubo2
- Dozer
#1362 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
De ti nama prvo pojasni sta ti smatras vanzemaljcem
1. Humanodi s druge planete
2. Svjetlosno bice iz druge galaksije
3. Humanoidi slicni nama, ali iz druge galaksije
4. Bica totalno razlicita od nas, s druge planete u nasoj galaksiji i/ili iz druge galaksije
5. Sva 4 prethodna odgovora
Cekaj ba...da se organizujes malo...A "svjetlosna bića" pripadaju višem razvojnom nivou od humanoida. Ona su takođe nekada bila humanoidi, ali su po svom znanju, inteligenciji i svojim moćima prerasla taj razvojni nivo i prešla u onaj najviši, "božanski". Po svom znanju i kreativnim sposobnostima sposobna su da kreiraju cijeli univerzum. Čoveku kojem se po svom izboru sa određenim ciljem, približe, predstave se imenom "bog". Ne miješaju se u život ljudi, osim u slučaju kad kod ljudi stvari krenu u pogrešnom pravcu, sa ciljem da poprave situaciju. Mojsije, na primjer, Buda, Isus, Muhamed itd, nisu imali kontakt ni sa kakvim drugim ni drugačijim "bogom", do sa nekim od "svjetlosnih bića". Čijih snimaka danas ima na Internetu poprilično.
Sta je na kraju "bog":
1. Svemocna "svjetslosna bica" koja mogu kreirati i novi univerzum ako hoce?
2. Svijest, tj. JA+7 koje jeste kreiralo trenutni univerzum?
Odluci se, jbt...
Sto se tice religijskog boga - to ionako ne postoji. Pa svi znamo kako su i zasto nastale danasnje 3 monoteisticke religije...
- Dozer
-
Ljubo2
#1364 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
1. Humanodi s druge planete:
Vanzemaljac je čovek kao i mi, kji može da bude na mnogo većem stupnju duhovnog i tehnološkog razvoja. Živi mnogo duže nego čovjek. Tijelo mu je materijalno. Oblik tijela može da bude različit od ljudskog, s tim što ima sve dijelove tijela kao i čovjek. Posjećuje Zemlju kao turista ili kao naučnik u culju nekog istraživanja. Za putovanje po glaksiji koristi svemirske letjelice, leteće tanjire. Nekoliko puta, prilikom mojih "izlazaka iz tijela" vidio sam mnoštvo njihovih letjelica na nebu ogromnih razmjera, koje u budnom stanju golim okom ne mogu da se vide, što znači da oni i njihove letjelice mogu da mijenjaju svoju talasnu dužinu i tako sa lakoćom prelaze iz jedne dimenzije u drugu. Jednom sam čak, takođe kada sam bio "uzvan tijela" imao susret sa dva vanzemaljca, muškarcem i ženom. Tijelo im je bilo istog oblika kao i naše. Bili su visoki, sa plavom kosom, kao Šveđani, obučeni u zlatno žuta odijela pripijena uz tijelo.
"Svjetlosna bića";
Nemaju materijalna, već energetska tijela. Onakva kakva si vidio na video smimku koje sam priložio. Ali u nutrini tog energetskog tijela može da se nazre ljudska silueta. "Svjetlosna bića" sebe nazivaju imenom "Bog". Po svom znanju, inteligenciji i svojim moćima i po rangu su iznad vanzemaljaca. Vanzemaljci su u stalnom kontaktu s njima i pod njihovom su kontrolom. Sa "svjetlosnim bićima" se veoma lako komunicira telepatski. Može i riječima koje se čuju, čak i na našem jeziku. Čovjek može "izaći iz tijela" i vratiti se nazad samo uz njihovu pomoć, kad ona to požele. Ona znaju budućnost svakog čoveka i uopšte budućnost svega. Lako im je da znaju, jer ona budućnost svega i svačega putem svojih misli i naredbi i kreiraju. Isto kao i one krugove na žitnim poljima. Zakon postojanja koji ja sada pokušavam da objasnim, objasnili su mi oni. Takođe su mi objasnili da su moji "izlasci iz tilela" bili dio moje obuke u vezi što boljeg razumijevanja Zakona postojanja. Neposredno, nakon punih 15 godina, unaprijed sam bio obaviješten o datumu završetka moje obuke i o posljednjem "izlasku iz tijela". Uz napomenu da su se svi moji "izlasci iz tijela" dešavali između 2 i 4 sata tokom noći i da to nije imalo apsolutno nikakvih posljedica u mom normalnom svakodnevnom životu, tako da nikada niko u mojoj porodici, među prijateljima ili na radnom mjestu, nije mogao da primijeni ništa nenormalno u vezi samnom.
Po mom iskustvu, već kako sam i objasnio, "svjetlosna bića" su "Bog", a Svijest je Svijest.
U čemu je razlika, najbolje ćeš shvatiti na primjeru kokinog jajeta. U jajetu imaš bjelanjak i žumanjak kao energiju koja će uz pomoć svojih 7 sposobnosti, od sebe same, putem samoorganizovanja da kreira pile, zatim i koku. I imaš onaj "zametak" u jajetu, tj. DNK molekul, koji u sebi nosi znanje o obliku i građi pileta i koke. I taj zametak, tj. DNK molekul je u jajte "BOG KREATOR" pileta i koke. Koji je, naravno i sam kreiran od iste enenergije od koje treba da se kreiraju pile i koka. Koji kreira pile tako što postepeno prenosi svoje znanje o građi i obliku pileta na živu i svjesnu tvar bjelanjka i žumanjka u jajetu, da bi se tako mogle stvarati kopije (ćelije) tog molekula DNK, od kojih će svaka u sebi da nosi znanje o obliku i građi pileta, kako bi na kraju, taj prvobitni zametak DNK u jajetu, sam iz jajeta izašao kao pile.
Isto tako i "svjetlosna bića" kreiraju Čovječanstvo. Po malo prenose svoje znanje o DOBRU i ZLU (Zakon postopjanja) na Čovječanstvo, sve dok ljudi ne postanu pametni kao i "Svjetlosna bića" i tako putem samoorganizovanja sami naprave BIĆE, ČOVJEČANSTVO.
U svemu ovome Glavni Bog je SVIJEST koja raspolaže sa 7 sposobnosti ili moći, bez koje ništa ne bi bilo moguće. Svijest možemo, kao u hinduizmu, nazvati imenom "Višnu" sa ulogom "BOGA SVEDRŽITELJA". A u hrišćanstvu imenom "SVETOGA DUHA". U jajetu koke, to je živa i svjesna energija u obliku žumanjka i bjelanjka. A u čovječanstvu, to su ljudi.
U hinduizmu postoje još dva Boga. Jedan od n jih je BRAMA, STVORITELJ. U jajetu koke, Brama stvoritelj ili kreator je onaj zametak DNK molekul. U čovječanstvu to su "svjetlosna bića". A drugi Bog je Šiva, RUŠITELJ. To je koka koja stari i na kraju umire. Što će i sa Čovječanstvom na kraju da se desi, ali to je još veoma daleko. Čovječanstvo se još uvijek nalazi u fazi kreiranja, kao pile koje se iz jajeta još nije ni izleglo, a kamo li da je postalo koka.
A u hrišćanstvu druga dva Boga su SIN i OTAC. Što opet podsjeća na Bramu i Šivu ili na pile i koku.
Pa, ne bi se moglo reći da su ove religije, koje govore o Božijoj Trojednosti, plod ljudskog izmišljanja. To se ne može izmisliti. O tome se moralo nešto znati, ali ne dovoljno. To znanje o Božanskoj Trojednosti ili pak, o vječitom pretakanju Svijesti kroz njena tri prirodna oblika i stanja, moglo je da bude prenešeno iz naprednijih civilizacija koje su živjele na Zemlji prije ove sadašnje naše civilizacije (Lemurci, Vavilonci, Atlantiđani), koje su nestale, a koje su znale o čemu je riječ. Pa su hindusi i hrišćani, ne znajući tačno o čemu je riječ, na svoj način formulisali svoje dogme o Božijoj Trojednosti.
Ali u vezi nastajanja svjetskih religija, na primjer, judaizma, budizma, hrišćanstva i islama, interesantno je nešto drugo, a to je da su ove 4 religije imale svoje proroke, utemeljitelje, Mojsija, Budu, Isusa i Muhameda. Za svu četvoricu je karakteristično da su imali kontakte sa "Bogom". To su, naravno, uvijek bila "svjetlosna bića", koja su preko ovih svojih "izabranika" po malo KREIRALA Čovječanstvo, poučavajući ga po kom principu treba da se organizuje da bi ljudi izbjegli ZLO, a ostvarili DOBRO. Tako je Mojsije prenio ljudima "10 Božijih zapovjesti". Buda je pokušao da napravi neku vrstu komunizma. Poznata Isusova zapovjest glasi "Ljubi bližnjega kao samoga sebe". Muhamedov Kuran je pun mudrosti koje upućuju na to kako ljudi treba da žive da bi izbjegli Zlo, a ostvarili Dobro.
Međutim, problem kod svih ovih religija je što pripadnici niti jedne od njih, izuzev, možda budisti, nisu živjeli u skladu sa svojim učenjima, a to znači, po principu jedinstva, mira, uzajamnog pomaganja, ljubavi i pravednosti, već uvijek po principu konkurencije, mržnje, borbe i nepravednosti, ne samo među sobom unutar pojedinih religija, već i između samih religija. Pa se postavlja pitanje šta sada "svjetlosna bića" treba da urade da Čovječanstvo izvedu na "PRAVI PUT"?
Naravno, danas je u Čovječanstvu drugačija situacija, nego u vrijeme nastajanja pomenutih religija. Čovječanstvo je u međuvremenu, kroz mnoge svoje sukobe, putem vlastitog iskustva naučilo sve o Dobru i Zlu. Osim toga i prirodne nauke su veoma uznapredovale, pa danas ljudi mnogo više znaju i o materiji i životu i Univerzumu. Tako da je danas Čovječanstvo već dostiglo onaj stupanj znanja i svjesnosti kada religijske pričice o Bogu i Božijim zapovjestima više nisu dovoljne da ljudi prevladaju Haos i Zlo, a uspostave Harmoniju i Dobro, već je sada potrebno ZNANJE KONAČNE ISTINE u vezi postojanja materije, života i Univerzuma i konačno znanje i poimanje Dobra i Zla. Dakle, potrebno mu je ZNANJE koje će da ima značenje iskustveno provjerljive, logički objašnjive i razumljive NAUKE o univerzalnom značenju pojmova DOBRO i ZLO, pomoći koje će, konačno, moći svjesno da radi na trajnom izbjegavanju svakog Haosa iZla, a dostizanju maksimalne Harmonije i Dobra.
Pa smo, eto, tako, danas ušli i u vrijeme u kojem su sazreli uslovi da može da se obistini i onaj dio Bibliojskog proročanstva iz Otkrivenja, koje kaže: "I vidjeh drugog anđela, kako leti psred Neba, imajući Vječito evanđelje, da se objavi svim nardima svijeta".
Taj "anđeo" koji leti posred neba je, naravno, "svjetlosno biće". A "Vječito evanđelje" je, naravno Zakon postojanja, sa značenjem NAUKE i Konačne istine u vezi postojanja materije, života i Univerzuma. Koji u sebi sadrži i univerzalno, najbolje prirodno rješenje o tome kako se na najefikasniji način maksimalno izbjegava Haos i Zlo, a ostvaruje Harmonija i Dobro.
Last edited by Ljubo2 on 08/12/2020 04:43, edited 1 time in total.
- Dozer
#1365 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Ljubo...ja se povremeno zafrkavam, sto si vjerovatno shvatio. Ima tu cinizma, sarkazma, ironije, ali takav sam, i to je to. Nemam ja zle ili lose namjere prema tebi, zaista. Al' sad ozbiljno...
Ovo ti govorim najdobronamjernije moguce, iako si dosta stariji - ja u potpunosti razumijem sta ti govoris. Stvar je u tome sto ti je postavka malo istumbana, sve je malo s brda - s dola, i cesto si kontradiktoran sam sebi.
Nije da ja negiram ovu tvoju postavku JA+7, nego je ona naprosto suvise nategnuta i konfuzna. "7" je sasvim OK, i lako se moze vezati za "JA". ALI, moze se iskljucio vezati za to "JA", pri cemu je "JA", opet iskljucivo, nesto sto posjeduje mozak.
Kamen nema ni svoje JA, a ni pratecih 7, zar ne?
Svakome s imalo mozga, i ko je u zivotu procitao malo neke literature ozbiljnije od Komandatna Marka i Stripoteke (sjecas se ovoga, znam, kao i ja
), jasno je da smo mi sastavni dio univerzuma, ali prvenstveno planete i svega na njoj, te da smo i sastavljeni od onoga sto je na planeti. Ovo nam potvrdjuje nauka i DNK.
Ali, istovremeno, ne i od svega sto je na njoj, nego samo od nekih elemenata koji su tu. Zato i ne dijelimo DNK u 100% omjeru sa svime na planeti, nego u razlicitim omjerima sa svime na planeti.
Da li bismo mogli postojati isti ovakvi na nekoj drugoj planeti, na kojoj, recimo, ne postoji karbon? Zasigurno ne. To bi vec bio neki drugi oblik zivota. Mozda humanoidan, mozda i ne, ali bi 100% bio (i jeste) drugaciji.
"Svijest" o kojoj ti pricas je takodjer u tvom objasnenju vrlo nategnut pojam, i nadasve nedokaziv. Mozemo mi to posmatrati ovako ili onako, ali je prakticno nemoguce dokazati da nesto sto nema mozak ima svijest. Objasnjavanje "svijesti" kao nekakvog procesa naprezanja energije i materije naprosto ne stoji. Razlog sam ti naveo ranije - energija ne postoji bez materije. Samo materija uzrokuje stvaranje energije, i to je tako.
Ako mi ne vjerujes, samo mi pokusaj dati primjer u kojem neka energija, bilo koja, postoji bez neke molekularne ili atomske pozadine. Svjestan si da je to nemoguce.
Samim tim je i nemoguce postojanje svijesti bez materijalne pozadine, a sto bi u kombinaciji dalo energiju.
Moras jos malo poraditi na definisanju ovog principa, ili simbioze, ili sinergije, nazovi kako hoces. Ovako kako si ti to postavio, naprosto nije ni primnjeivo, a ni shvatljivo.
Ovo ti govorim najdobronamjernije moguce, iako si dosta stariji - ja u potpunosti razumijem sta ti govoris. Stvar je u tome sto ti je postavka malo istumbana, sve je malo s brda - s dola, i cesto si kontradiktoran sam sebi.
Nije da ja negiram ovu tvoju postavku JA+7, nego je ona naprosto suvise nategnuta i konfuzna. "7" je sasvim OK, i lako se moze vezati za "JA". ALI, moze se iskljucio vezati za to "JA", pri cemu je "JA", opet iskljucivo, nesto sto posjeduje mozak.
Kamen nema ni svoje JA, a ni pratecih 7, zar ne?
Svakome s imalo mozga, i ko je u zivotu procitao malo neke literature ozbiljnije od Komandatna Marka i Stripoteke (sjecas se ovoga, znam, kao i ja
Ali, istovremeno, ne i od svega sto je na njoj, nego samo od nekih elemenata koji su tu. Zato i ne dijelimo DNK u 100% omjeru sa svime na planeti, nego u razlicitim omjerima sa svime na planeti.
Da li bismo mogli postojati isti ovakvi na nekoj drugoj planeti, na kojoj, recimo, ne postoji karbon? Zasigurno ne. To bi vec bio neki drugi oblik zivota. Mozda humanoidan, mozda i ne, ali bi 100% bio (i jeste) drugaciji.
"Svijest" o kojoj ti pricas je takodjer u tvom objasnenju vrlo nategnut pojam, i nadasve nedokaziv. Mozemo mi to posmatrati ovako ili onako, ali je prakticno nemoguce dokazati da nesto sto nema mozak ima svijest. Objasnjavanje "svijesti" kao nekakvog procesa naprezanja energije i materije naprosto ne stoji. Razlog sam ti naveo ranije - energija ne postoji bez materije. Samo materija uzrokuje stvaranje energije, i to je tako.
Ako mi ne vjerujes, samo mi pokusaj dati primjer u kojem neka energija, bilo koja, postoji bez neke molekularne ili atomske pozadine. Svjestan si da je to nemoguce.
Samim tim je i nemoguce postojanje svijesti bez materijalne pozadine, a sto bi u kombinaciji dalo energiju.
Moras jos malo poraditi na definisanju ovog principa, ili simbioze, ili sinergije, nazovi kako hoces. Ovako kako si ti to postavio, naprosto nije ni primnjeivo, a ni shvatljivo.
-
Ljubo2
#1366 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Dakle, tu smo! Odlično! Slažeš se da u mom sistemu sve štima, osim "JA", koje se po tebi i dalje, može vezati samo za mozak. Što ni pod slučajno nije tako, pa ćemo sada malo logički, a i iskustveno, tj "naučno" (čulno i vančulno) da analiziramo problem JASTVA, da vidimo ŠTA je zaista to "JA" i gdje se ono krije i da li JA može biti UZROKOVANO bilo čime, pa i mozgom?Dozer wrote: ↑04/12/2020 15:19Nije da ja negiram ovu tvoju postavku JA+7, nego je ona naprosto suvise nategnuta i konfuzna. "7" je sasvim OK, i lako se moze vezati za "JA". ALI, moze se iskljucivo vezati za to "JA", pri cemu je "JA", opet iskljucivo, nesto sto posjeduje mozak. Kamen nema ni svoje JA, a ni pratecih 7, zar ne?
Moj odgovor na prvo pitanje, ŠTA je JA, glasi da je JA, SVIJEST, a da je Svijest ono što je sposobno da sebe dovede u stanje SVJESNOSTI. To je logički zaključak, koji je snažan kao i matematički, koji se ne može poreći.
Iz ovog zaključka slijedi drugi zaključak, da sebe u stanje svjesnosti može dovesti samo ono koje raspolaže sa 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti: naprezanja kretanja, opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja. Ovo možemo provjeriti u sebi (vančilno) i sami sebi dokazati postojanje vlastitog Jastva i njegovih 7 sposobnosti.
U vezi ovog gornjeg stava može samo da izgleda malo čudno zašto bi JA moralo raspolagati sa fizičkim sposobnostima naprezanja i kretanja, jer ako bi JA bilo proizvod mozga, tu nikakvo naprezanje i kretanje ne bi bilo potrebno, već samo psihičke radnje opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja. Međutim, nije tako. Problem je što opažati, osjećati, pamtiti, misliti i razumjeti može samo ono koje POSTOJI, a mozak nije taj koji POSTOJI. Postoje samo ELEMENTI koji putem samoorganizovanja grade mozak. Koji nikada ne bi mogli napraviti mozak kad sami ne bi bili sposobni da sebe dovedu u stanje svjesnosti, što znači, kad ne bi raspolagali sa svih 7 sposobnosti. To je opet logika koja u filozofiji ima snagu dokaza isto koliko i matematika u fizici.
Tako da se pitanje ŠTA je JA, na kraju uvijek svodi na pitanje ŠTA POSTOJI. Zato, da ponovim, što samo ono koje postoji može da vrši psihičke radnje opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja i pomoću njih sebe dovede u stanje svjesnosti.
Kako možemo odgovoriti na pitanje ŠTA POSTOJI?
Odgovor na ovo pitanje se ne može dobiti nikakvim umovanjem, ni logikom, već samo čulnim opažanjem. Tim pitanjem se od vajkada bavi fundamentalna fizika, pa se zato moramo obratiti ovoj nauci da nam da odgovor. Koji, kao što se zna, glasu da materija ne postoji, već samo ENERGIJA, što znači da nikakvi materijalni elementi ne postoje koji bi raspolagali sa 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti, koji bi bili u stanju da sebe dovedu u stanje svjesnosti i od sebe samih naprave bilo šta, pa ni čovjeka i njegov mozak. Prosto iz razloga što ENERGIJA, za koju fizičari tvrde DA POSTOJI, uistinu, NE POSTOJI, zhato jer i Energija je isama RADNJA, tj. PROCES, ali fizički, u obliku NAPREZANJA i KRETANJA, koja PO LOGICI, isto kao i psihičke radnje opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja, ne može postojati sama po sebi, bez VRŠIOCA, tj. JASTVA koji raspolaže fizičkim sposobnbostima naprezanja i kretanja. Onog istog Jastva, koje raspolaže i psihičkim sposobnostima opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja. Jer LOGIČNO JE, pošto materije nema i pošto nema ničega drugog što bi JASTVO moglo da opaža, osjeća, pamti, misli i razumije i tako dovede sebe u stanje svjesnsti, da je nužno da to isto JASTVO, pored 5 psihičkih sposobnosti, mora da raspolaže i sa dvije fizičke sposobnosti, pomoću koji će da se napregne i pokrene i tako dobije fizička, energetska svojstva sile i mase, da bi tako imalo šta da opaža, osjeća, pamti, misli i razumije i tako dovede sebe u stanje svjesnosti.
Kao što vidiš i nauka (fizika) i logika (filozofija) raspolažu dokazima da ne samo dvije fizičke radnje, već ni onih 5 psihičkih, bez kojih nikakve svjesnosti ne bi moglo da bude, nemaju nikakve veze sa mozgom, već sa nečim što postoji prije, ne samo ljudskog organizma i mozga, već i prije cijelog materijalnog Univerzuma, bez kojeg nikada ne bi mogao da nastane, ne samo ljudski organizam i mozak, već ni cijeli Univerzum.
Naravno, sada se postavlja pitanje, ako čovjekova Svijest, odnosno Jastvo, nema nikakve veze sa ljudskim organizmom, ni mozgom, sa čime onda ima. Odnosno, postavlja se pitanje ŠTA je ljudska Svijest, odnosno, ljudsko JA?
Ljudska Svijest, odnosno, ljudsko JA je samo JEDAN od ENERGETSKIH ELEMENATA koji se nalazi u sastavu ljudskog organizma, isto kao i bezbroj drugih od kojih se ljudski organizam i mozak sastoji. Od kojih svaki, pa i najmanji, raspolaže sa 7 sposobnosti, bez kojih ni jedan ne bi mogao sebe da dovede u stanje svjesnosti i pomoću te svjesnosti, prema planu i programu (DNK) po kojem se ljudski organizam gradi, pronađe svoje radno mjesto u organizmu i na zadovoljstvo cijelog organizma, prema podjeli rada, vrši određeni zadatak, u korist svoju i korist cijelog organizma. I upravo jedan od takvih živih i svjesnih elemenata (samo JEDAN) je i čovjekova Svijest, tj. čovjekovo JA.
Šta je čovjekova Svijest, odnosno, čovjekovo JA?
Čovjekova Svijest ili čovjekovo JA je prostorno najveći energetski element u tijelu čovjeka, koji obuhvata i prožima cijeli ljudski organizam. To je ono što zovemo imenom "AURA" ili "DUŠA". Zadatak ljudskog Jastva, tj. duše ili aure, jeste, da informatički u sebi poveže sve druge elemente u ljudskom organizmu, kako bi oni mogli pomoću tog informatičkog sistema, ne samo da se uzajamno informatički (telepatski) povežu i samorganizuju (kao ljudi pomoću mobilnih telefona, kao jedne vrste telepatskog povezivanja između mobilnih telefona), već i da određeno vrijeme postoje i djeluju kao kompaktna živuća, svjesna cjelina i biće zvano "ČOVJEK".
Dakle, čovjekova duša ili aura je jedan poseban energetski omotač (elektromagnetno polje), koje energijom snabdijeva cijeli ljudski organizam i pomoću kojega radi cijeli organizam. Isto kao što na isti način i iz istih razloga sada Čovječanstvo korsti elektromagnetno polje planete Zemlje, pomoću kojega se Čovječanstvo postepeno informatički povezuje i postaje jedinstvena ekonomska zajednica i organizam. Pomoću čovjekove duše radi mozak. Ona je glavni misleći element u tijelu čovjeka, a ne mozak. Mozak služi samo za skladištenje informacija koje čovjekova duša prikuplja iz okoline uz pomoć čula. Elektromagnetne struje koje se pojavljuju na površini mozga dok čovjek razmišlja, ne proizvodi mozak, već čovjekovo JASTVO, tj. duša, koja na taj način vadi pohranjene informacije iz mozga i rasprostire ih unutar sebe da sve ćelije i organi mogu da vide te iformacije, kako bi ljudsko JA, tj. duša, mogla da uptavlja cijelim tijelom pomoću tih informacija, da daje pojedine naredbe tijelu i tako ga pokreće. Jer tielo, pošto je i samo živo i svjesno, razumije komande Duše. U momentu kad čovjekova duša, tj Jastvo izađe iz tijela, tijelo istog momenta klone, jer informatička povezanost između svih dijelova tijela se prekida i tijelo istog momenta umire, tj. počinje da se raspada.
A šta biva sa čovjekovom dušom (Jastvom) kad se odvoji od tijela?
Ono, nepovrijeđeno, nastavlja da živi i dalje, zadržavajući i koristeći i dalje svojih 7 sposobnosti koje je koristilo i u tijelu, samo što sada te svoje sposobnosti koristi bez tijela. Gotovo isto kao i sa tijelom, čak u vezi nekih posebnih moguićnosti i bolje bez tijela, nego sa tijelom. Ustalom, kako izgleda čovjekovo Jastvo, tj. duša kada izađe iz tijela, pogledajte one gore snimke "svjetlosnih bića". Čovjekova duša je to isto, nema druge razlčike do u ZNANJU. Svjetlosna bića mnogo više ZNAJU, nego čovjek i zato su mnogo moćnija nego čovjek. Nakon mnogo inkarnacija i učenja i ljudska duša će na kraju da postane isto tako inteligentna, svjesna i moćna kao i "svjetlosno biće". Dakle i čovjekova duša će jednoga dana za sebe moći da kaže: "Ja sam Bog". "Svjetlosna bića" su sada naši UČITELJI. Možmo ih zvati i našim "OČEVIMA", koji su nekada davno takođe bili ljudi kao i mi i učili kao i mi, dok nisu postigli sadašnji nivo znanja, svjesnosti i moći da čine šta god požele i bez tijela, samo putem misli.
U ovom smislu je sročena i hrišćanska dogma o Bogu Ocu, Sinu i Svetom Duhu. Imajući na umu da je Isus imao kontakt sa nekim od "svjetlosnih bića" koje mu se predstavilo kao "Bog" i da je Isus došao do zaključka da je on kao Božiji učenik, na neki način "Božiji Sin". A "Duh Sveti", je naravno sama Svijest koja raspolaže sa "7" sposobnosti, od koje je sve kreirano, pa i "OTAC" i "SIN".
U hindu religiji, "Sveti duh" je takođe jedan od triju B ogova i to glavni, sa imenom "VIŠNU - SVEDRŽITELJ". Za kojeg se u hundu religiji kaže da je gLAVNIO BOG, bez kojeg druga dva Boga, Brama stvoritelj i Šiva rušitelj, ne bi bili mogući. Naravno, zato jer su i sami kreirani od GLAVNOG BOGA - "SVEDRŽITELJA", tj. od "SVETOG DUHA", a to je, naravno SVIJEST. Osim koje ništa drugo ne postoji, koja postoji sama po sebi, kao svoj i uzrok i posljedica, tako što se vječito pretače kroz svoja tri prirodna ob lika i stanja, po principu "jaje-pile-koka", sve uz pomo svojih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji. Ovako kako je to prikazano na ove dvije slike dole.
Dozer, smiješna je tvrdnja naučnika da mozak proizvodi Svijest. Ne proizvodi mozak Svijest, već Svijest proizvodi, ne samo mozak, već i sve dugo, podrazumijevajući i cijeli Univerzum. Evo još jednom šta Mahariši, indijski fizičar i jogin, koji se i sam "prosvijetlio" i u seb i, vančulno spoznao suštinu stvarnosti, kaže o tome: "U osnovi svijeta stoji Veliko svjesno Ništa koje je početak i uzrok svega. U njemu postoje SVE VELIKE I MALR STVARI, SVI SVJETOVI, ali samo kao princip, kao i deja, kao latentna moguićnost. I kad se najmanja čestica tog Velikog Svjesnog Ništa pokrene, kad postane dinamična, pretvara se u konkretnu stvar, u materiju u biće u Svemir". Dalje Mahariši za to veliko svjesno Ništa kaže da je "BLAŽENSTVO" i da sve što iz toga nastaje ostaje "BLAŽENSTVO". Drugim rijećima, to Velio Sjesno Ništa je Bog i sve što iz toga nastaje, ostaje BOG. Ili kako to po Hegelovoj logici znači, ako nešto DRUGO nastaje iz nečega koje postoji kao PRVO, tada to DRUGO i ne postoji, već i dalje postoji to PRVO, koje je samo promijenilo svoj oblik ili stanje, pa sada samo izgleda da se pojavilo i da postoji nešto Drugo. Što isto znači kao i kad kažemo da su Kretač i njegovo kretanje jedno i isto, odnosno da su Uzrok i Posljedica jedno i isto ili da su Bog i Univezum jedno i isto.

-
Ljubo2
#1367 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Ako pojam "Svijest" vežeš za ljudski organizam i mozak, onda možeš postavljati pitanje da li u drugim dijelovima Univerzuma, na dugim planetama, drugačijim nego Zemlja, može postoji svjesni živo? A ako znaš da ništa drugo ne može postojati do samo svjesni život, onda znaš da je cijeli Univerzum i da su sve stvari i pojave od kojih se on sastoji, ma koliko bile različite jedne od drugih, uvijek i samo svjesni život i ništa dugo
Ako bi kao dokaz važilo samo ono što je čulno opažljivo, onda bi bio u pravu. Međutim, u prošlom postu sam ti objasnio da ne postoji nikakvo čulno dokazivanje, već samo vančulno. Samo predmeti dokazvanja mogu da budu čulni, a subjekt, tj, Svijest koja nešto samoj sebi dikazuje, je vančlna pojava, kao što je i psihička radnja razumijevanja koju Svijest koristi prilikom dokazivanja čulno opaženog predmeta, takođe, vančulna.
Subjekt, tj Svijest, koja nešto dokazuje uz pomoć svoje sposobnosti razumijevanja se čulno NE DOKAZUJE. Niti ima potrebe da se DOKAZUJE. Jer njeno POSTOJANJE je ISTINA koja se podrazumijeva sama po sebi, bez potrebe ikakvog dokazivanja. Što znači da tvoja primjedba da je moj pojam Svijesti i moje objašnjenje Svijesti "nategnuto i nedokazivo", besmislena. Nema nikakve potrebe da Svijest samoj sebi dokazuje i objašnjava da je ona Svijest, da ona POSTOJI i da raspolaže sa 7 sposobnosti, kad ona to ZNA i bez ikakvog dokazivanja i objašnjavanja. Problem nastaje samo kada Svijest u svom neznanju ubijedi sebe da je istinito samo ono što ona može čulno da opazi, pa u tom slučaju pomisli da ona i ne postoji, zato što sebe ne može čulno da opazi. Što je apsurd. Kako bi mogla uopšte i da pomisli da ne postoji, kad ne bi postojala? Uostalom, ona pomoću mišljenja i drugih svojih fizičkih i psihičkih radnji jedino i može da dokaže samoj sebi da POSTOJI, kada kaže, na primjer: "Mislim, dakle, POSTOJIM". Svijest i njenih 7 sposobnosti su za nju i DOKAZ i OBJAŠNJENJE DA POSTOJI. Empiriska nauka sa tim nema ništa. Svaki zahtjev od emprijske nauke da objasni i dokaže postojanje Svijesti je besmislen.
Ama, čovječe, zar tebi još uvijek nije jasno da se naučno, empirijski, tj uz pomoć čula i instrumenata, ne može dakazati ni da čovjek ima Svijest. Ti ni na koji moguću način ne možeš znati da i drugi čovjek ima svijest, do samo po tome što za samoga sebe znaš da ti imaš svijest, pa po tome što znaš da ti imaš svijest, možeš samo da izvedeš logički zaključak, a to znači da razumiješ, da i drugi čovjek ima svijest, zato jer opažaš da je isti kao i ti i da se svjesno ponaša isto kao i ti. Razumijevanje je osnovna metoda pomoću koje se sve dokazuje, koja se ni sama ne može dokazati čulno, već samo vančulno.
Uz napomeno da je pogrešno reći da nešto IMA ili NEMA Svijest. Svijest se ne može ni imati, ni nemati, već samo BITI. Imati ili nemati se može sa SVJESNOST, koja nije postojanje, već STANJE SVIJESTI. Kad Svijest koristi svojih 7 sposobnosti ona je SVJESNA, Kad ne koristi, a to je kad spava dubokim snom, tada NIJE SVJESNA.
Otkud ti to da materija POSTOJi i da ona stvara ENERGIJU? To nije tačno. Danas cijeli svijet zna da MATERIJA NE POSTOJI, već samo ENERGIJA, kao fizička radnja naprezanja i kretanja u obliku elektromagnetnog polja koje vibrira i svijetli. I da je logično zaključiti i razumjeti da ni Energija kao fizčka radnja NE POSOJI, već samo onaj ko raspolaže sposonbošću da se napregne i pokrene i fizički se manifetije kao Energija u vidu elektromagnetnog polja koje vibrira i svijetli. I da energija nestaje istog momenta kad KRETAČ prestane da se napreže i kreće.
Pogledaj "svjetlosno biće" na onom snimku gore. Šta vidiš, vidiš samo energetsko, elektromagnetno polje koje svijetli, kreće se i radi, tj. crta krugove na žitnom polju. I to što ti opažaš kao energersko elektromagnetno polje koje svijetli i radi, je za sebe i u sebi SVIJEST, koja sebe zove imenom "JA", koja raspolaže sa 7 sposobnosti. Nema tu ništa nejasno, ni sporno. Tu je sve i DOKAZ i OBJAŠNJENJE.
Ponovo griješiš. Ne znaš da je sve ENERGIJA, tj. elektricitet (elektromagnetno polje koje vibrira) i da elektricitet nema svoju ni atomsku, ni molekularnu strukturu. Ne znaš da ENERGIJA može fizički da se skuplja i širi u prostoru. Kad se širi ona sporije vibrira i rjeđa je. Kad se skuplja brže vibrira i gušća je. To omogućuje d aenegija može fizički da se manifestuje i kao čestica i kao talas. To je naučno (empirijski) dokazana činjenica. Upravo na tom principu je napravljen atom u vidu jednog šireg elekromagnetnog polja koje sporije vibrira i ima manju gustinu, unutar kojeg se samoorganizuju elementarne čestice, koje su takođe elektromagnetna polja, ali skupljena na tačku, koja brže vibriraju i imaju veću gustinu. Što znači da je atom prvo živo i svjesno biće koje je u Univerumu kreirano, koje ima svoju i dušu i tijelo. Tijelo su manja živa i svjesna elektromagnetna polja sa bržom vibracijom i većom gustinom. A njihova duša, koja ih u sebi informatički povezuje i sjedinjuje i igra ulogu njihove zajedničćke, klektivne svijesti, je ono šire elektromagnetno živo i svjesno polje u kojem se elementgarne čestice nalaze. Na istom principu je i cijeli Univezum hijerarhijski sagrađen, od manjih elekromagnetnih živih i svjesnih polja unutar većih, sve do Univerzuma (Kvantnog vakuuma) kao najšireg, najsporijeg i najrjeđeg elektromagnetnog živog i svjesnog polja koje sve u sebi obuhvata, povezuje i prožima.
Izmišljaš! Stvari čak ni u fizici ne stoje tako, već ovako kako sam ti ja opisao i objasnio.
Nadam se da će ti ova dva moja posljednja posta pomoći da bolje razumiješ šta pojmovi "Energia" i "Svijest" podrazumijevaju. Da razumiješ da je to dvoje jedno i isto, samo viđeno na dva različita načina, iz vana, čulno i iznutra, vančulno. I da u svemu tome nikave materije nema, već samo 7 sposobnosti i radnji Svijesti, od koje su dvije fizičke. To su naprezanje i kretanje, za koje kažemo da su energetske ili materijalne. Jer razlika između energije i materije ne postoji. To su samo dva različita imena za jednu i istu pojavu. Kažemo da Svijest kad je posmatramo vančulno, a da je Energija kad je posmatramo čulno.

-
belfy
#1368 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
drug Ljubo, da bi postojao svjesni covjek potrebna je planeta sa uslovima za zivot istoga. jedan od bitnih preduslova da bi da planeta bila pogodna za zivot istog je zvijezda na dovoljenoj udaljenosti (tj, planeta na dovoljnoj udaljenosti od iste) da bi zivot na istoj bio moguc. kako bi ti ovo objasnio svojim Zakonom postojanja? Svijest je prvo pravila Sunce, pa Zemlju,pa Ljude... ili na neki drugi nacin? kako?
- Dozer
#1369 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
E jebi ga... Krenes dobro, i onda se strovalis. Opet...
Da li kamen ima psihicke sposobnosti? Voda? Vazduh? Sunce? Mjesec?
Kako bi ti uopste bio svjestan svog JA, culno ili vanculno, da nemas mozak?
Ljudski te molim, sa svojih JA+7, da mi navedes primjer u kojem energija postoji bez materijalne pozadine.
I molim za konkretan odgovor na ovo vrlo konkretno pitanje. Ako mi opet nebrojeno puta ponovis JA, 7, svijest itd., zavrsili smo komunikaciju. Dakle, samo konkretan odgovor.
Kada mi ga das, onda se vrati na ovaj svoj dio posta, pa pokusaj taj odgovor ukompnovati u ovo sto si napisao.
Dalje stvarn one mogu jer pises ogromne postove, a koji samo ponavljaju jedno te isto.
OK. Recimo da je ovo razumljivo, i jasno.Moj odgovor na prvo pitanje, ŠTA je JA, glasi da je JA, SVIJEST, a da je Svijest ono što je sposobno da sebe dovede u stanje SVJESNOSTI. To je logički zaključak, koji je snažan kao i matematički, koji se ne može poreći.
Recimo da je i ovo ok, i razumljivo.Iz ovog zaključka slijedi drugi zaključak, da sebe u stanje svjesnosti može dovesti samo ono koje raspolaže sa 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti: naprezanja kretanja, opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja. Ovo možemo provjeriti u sebi (vančilno) i sami sebi dokazati postojanje vlastitog Jastva i njegovih 7 sposobnosti.
I onda se strovalis... Kako, bolan ne bio, mozak ne postoji...?U vezi ovog gornjeg stava može samo da izgleda malo čudno zašto bi JA moralo raspolagati sa fizičkim sposobnostima naprezanja i kretanja, jer ako bi JA bilo proizvod mozga, tu nikakvo naprezanje i kretanje ne bi bilo potrebno, već samo psihičke radnje opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja. Međutim, nije tako. Problem je što opažati, osjećati, pamtiti, misliti i razumjeti može samo ono koje POSTOJI, a mozak nije taj koji POSTOJI. Postoje samo ELEMENTI koji putem samoorganizovanja grade mozak. Koji nikada ne bi mogli napraviti mozak kad sami ne bi bili sposobni da sebe dovedu u stanje svjesnosti, što znači, kad ne bi raspolagali sa svih 7 sposobnosti. To je opet logika koja u filozofiji ima snagu dokaza isto koliko i matematika u fizici.
Da li kamen ima psihicke sposobnosti? Voda? Vazduh? Sunce? Mjesec?
Kako bi ti uopste bio svjestan svog JA, culno ili vanculno, da nemas mozak?
I onda se opet nastavljas strovaljivati. Vec sam ti nekoliko puta postavio jednostavno pitanje, a nikad mi na njega nisi dao odgovor, pa evo ga jos jednom.Tako da se pitanje ŠTA je JA, na kraju uvijek svodi na pitanje ŠTA POSTOJI. Zato, da ponovim, što samo ono koje postoji može da vrši psihičke radnje opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja i pomoću njih sebe dovede u stanje svjesnosti.
Kako možemo odgovoriti na pitanje ŠTA POSTOJI?
Odgovor na ovo pitanje se ne može dobiti nikakvim umovanjem, ni logikom, već samo čulnim opažanjem. Tim pitanjem se od vajkada bavi fundamentalna fizika, pa se zato moramo obratiti ovoj nauci da nam da odgovor. Koji, kao što se zna, glasu da materija ne postoji, već samo ENERGIJA, što znači da nikakvi materijalni elementi ne postoje koji bi raspolagali sa 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti, koji bi bili u stanju da sebe dovedu u stanje svjesnosti i od sebe samih naprave bilo šta, pa ni čovjeka i njegov mozak. Prosto iz razloga što ENERGIJA, za koju fizičari tvrde DA POSTOJI, uistinu, NE POSTOJI, zhato jer i Energija je isama RADNJA, tj. PROCES, ali fizički, u obliku NAPREZANJA i KRETANJA, koja PO LOGICI, isto kao i psihičke radnje opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja, ne može postojati sama po sebi, bez VRŠIOCA, tj. JASTVA koji raspolaže fizičkim sposobnbostima naprezanja i kretanja. Onog istog Jastva, koje raspolaže i psihičkim sposobnostima opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja. Jer LOGIČNO JE, pošto materije nema i pošto nema ničega drugog što bi JASTVO moglo da opaža, osjeća, pamti, misli i razumije i tako dovede sebe u stanje svjesnsti, da je nužno da to isto JASTVO, pored 5 psihičkih sposobnosti, mora da raspolaže i sa dvije fizičke sposobnosti, pomoću koji će da se napregne i pokrene i tako dobije fizička, energetska svojstva sile i mase, da bi tako imalo šta da opaža, osjeća, pamti, misli i razumije i tako dovede sebe u stanje svjesnosti.
Ljudski te molim, sa svojih JA+7, da mi navedes primjer u kojem energija postoji bez materijalne pozadine.
I molim za konkretan odgovor na ovo vrlo konkretno pitanje. Ako mi opet nebrojeno puta ponovis JA, 7, svijest itd., zavrsili smo komunikaciju. Dakle, samo konkretan odgovor.
Kada mi ga das, onda se vrati na ovaj svoj dio posta, pa pokusaj taj odgovor ukompnovati u ovo sto si napisao.
Odgovor je jasan - skup svih podataka, informacija i iskustava koje se memorisane u nasem mozgu. I razlicite su kod svaoga.Naravno, sada se postavlja pitanje, ako čovjekova Svijest, odnosno Jastvo, nema nikakve veze sa ljudskim organizmom, ni mozgom, sa čime onda ima. Odnosno, postavlja se pitanje ŠTA je ljudska Svijest, odnosno, ljudsko JA?
Dalje stvarn one mogu jer pises ogromne postove, a koji samo ponavljaju jedno te isto.
-
Ljubo2
#1370 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
ŠTA POSTOJI
Ja sam tu logiku objasni na dva načina. Jedan je u skladu sa Hegelovom logikom koja kaže: ako nešto DRUGO nastaje iz nečeg što postoji kao PRVO, tada to DRUGO i ne postoji, već i dalje postoji to PRVO, koje je samo promijenilo svoj oblik ili stanje, pa sada samo izgleda da se pojavilo i da postoji nešto DRUGO.
Evo pokazaću ti na praktičnom primjeru "jaje-pile-koka" šta ova Hegelova logika znači. Ona znači da u ovom konkretnom primjeru u jajetu kao PRVO postoji samo energija i DNK onformacija. To je ono što i fizičari i biolozi tvrde. A kad od te enrgije uz pomoć DNK informacije nastane pile, pa koka, ništa se nije promijenilo. I dalje POSTOJI samo ta ista energioja i informacija, a pile i koka su samo različiti oblici organizovanog kretanja i rada energije.
Tako je i sa cijelim Univerzumom. Samo POSTOJI energija i informacija, a Univezum je samo mnoštvo različitih oblika organizovanog kretanja i rada.
Druga logika, tj. RAZUMIJEVANJE pojma POSTOJANJE, polazi opet od činjenice da je ENERGIJA, od koje su Univerzum i život u njemu sagrađeni, jedan stalan i fizički proces naprezanja i kretanja. Koji kad prestane, energija NESTAJE. Što znači da ni energija NIJE POSTOJANJE, zato jer i ona je nešto što može i da nastane i nestane. Znači da energija NIJE ONO PRVO koje postoji. PRVO koje postoji je KRETAČ koji, kad se napregne i pokrene počinje fizički da se manifestuje kao Energija. Uostalom, lako je i iskustveno provjeriti i razumjeti da KRETANJA ne može da bude bez KRETAČA. Koji, pozivajući se na fiziku, nije materijalan. Kad se ne kreće, manifestuje se kao Kvantni vakuum, tj. kao prostor u kojem nema nikakve Energije. Koji, tek kad se napregne i pokrene postaje Energija. Što znači, ako želimo da ustanovimo šta UISTINU i APSOLUTNO, kao PRVO POSTOJI, moramo pronaći tog UNIVERZAZLNOG KRETAČA, jer cijeli Univerzum se sastoji samo od fizičkih radnji NAPREZANJA I KRETANJA.
Zašto je toliko važno tačno definisati riječ i pojam POSTOJANJE?
Zato što bez toga ne možemo riješiti problem POSTOJANJA SVIJESTI. Jer, ako je Svijest NEŠTO koje je sposobno da dovede sebe u stanje svjesnosti, a to je uvijek ono koje je sposobno da vrši 7 fizičkih i psihičkig radnji, bez kojih svjesnosti ne može da bude, onda je razumljivo da problem Svijesti ne možemo riješiti prije nego precizno odgovorimo na pitanje ŠTA POSTOJI. S obzirom da samo ono što POSTOJI, može vršiti 7 fizičkih i psihičkih radnji i pomoću njih dovesti sebe u stanje svjesnosti.
A imajući na umu da se Univerzum ne sastoji ni od čega drugog do od 7 fizičkih i psihičkih radnji, bez kojih svjesnosti ne može da bude (to znamo iz iskustva sebe samih kao svjesnih bića), LOGIČNO je da VRŠILAC tih radnji ne može da bude ništa drugo do SVIJEST, koja pomoću njih dovodi sebe u stanje svjesnosti i biva to što jeste - SVIJEST.
Tako da, kako god okrenemo, konačan odgovor na pitanje ŠTA POSTOJI KAO PRVO, uvijek će da glasi: SVIJEST + 7 FIZIČKIH I PSIHIČKIH SPOSOBNOSTI. Skraćeno: JA+7.
Da bi, na kraju, iz toga slijedio zaključak da mozak, NITI POSTOJI, NITI PROIZVODI SVIJEST, već da samo Svijest POSTOJI, koja uz pomoć svojih 7, od sebe same, proizvodi SVE - cijeli Univerzhum, pa i čovjeka u Univerzumu i njegov mozak.
Još uvijek nisi RARUMIO logiku pojma "POSTOJANJE". I dok god je ne shvatiš, nećeš RAZUMJETI ni Zakon postojanja.
Ja sam tu logiku objasni na dva načina. Jedan je u skladu sa Hegelovom logikom koja kaže: ako nešto DRUGO nastaje iz nečeg što postoji kao PRVO, tada to DRUGO i ne postoji, već i dalje postoji to PRVO, koje je samo promijenilo svoj oblik ili stanje, pa sada samo izgleda da se pojavilo i da postoji nešto DRUGO.
Evo pokazaću ti na praktičnom primjeru "jaje-pile-koka" šta ova Hegelova logika znači. Ona znači da u ovom konkretnom primjeru u jajetu kao PRVO postoji samo energija i DNK onformacija. To je ono što i fizičari i biolozi tvrde. A kad od te enrgije uz pomoć DNK informacije nastane pile, pa koka, ništa se nije promijenilo. I dalje POSTOJI samo ta ista energioja i informacija, a pile i koka su samo različiti oblici organizovanog kretanja i rada energije.
Tako je i sa cijelim Univerzumom. Samo POSTOJI energija i informacija, a Univezum je samo mnoštvo različitih oblika organizovanog kretanja i rada.
Druga logika, tj. RAZUMIJEVANJE pojma POSTOJANJE, polazi opet od činjenice da je ENERGIJA, od koje su Univerzum i život u njemu sagrađeni, jedan stalan i fizički proces naprezanja i kretanja. Koji kad prestane, energija NESTAJE. Što znači da ni energija NIJE POSTOJANJE, zato jer i ona je nešto što može i da nastane i nestane. Znači da energija NIJE ONO PRVO koje postoji. PRVO koje postoji je KRETAČ koji, kad se napregne i pokrene počinje fizički da se manifestuje kao Energija. Uostalom, lako je i iskustveno provjeriti i razumjeti da KRETANJA ne može da bude bez KRETAČA. Koji, pozivajući se na fiziku, nije materijalan. Kad se ne kreće, manifestuje se kao Kvantni vakuum, tj. kao prostor u kojem nema nikakve Energije. Koji, tek kad se napregne i pokrene postaje Energija. Što znači, ako želimo da ustanovimo šta UISTINU i APSOLUTNO, kao PRVO POSTOJI, moramo pronaći tog UNIVERZAZLNOG KRETAČA, jer cijeli Univerzum se sastoji samo od fizičkih radnji NAPREZANJA I KRETANJA.
Zašto je toliko važno tačno definisati riječ i pojam POSTOJANJE?
Zato što bez toga ne možemo riješiti problem POSTOJANJA SVIJESTI. Jer, ako je Svijest NEŠTO koje je sposobno da dovede sebe u stanje svjesnosti, a to je uvijek ono koje je sposobno da vrši 7 fizičkih i psihičkig radnji, bez kojih svjesnosti ne može da bude, onda je razumljivo da problem Svijesti ne možemo riješiti prije nego precizno odgovorimo na pitanje ŠTA POSTOJI. S obzirom da samo ono što POSTOJI, može vršiti 7 fizičkih i psihičkih radnji i pomoću njih dovesti sebe u stanje svjesnosti.
A imajući na umu da se Univerzum ne sastoji ni od čega drugog do od 7 fizičkih i psihičkih radnji, bez kojih svjesnosti ne može da bude (to znamo iz iskustva sebe samih kao svjesnih bića), LOGIČNO je da VRŠILAC tih radnji ne može da bude ništa drugo do SVIJEST, koja pomoću njih dovodi sebe u stanje svjesnosti i biva to što jeste - SVIJEST.
Tako da, kako god okrenemo, konačan odgovor na pitanje ŠTA POSTOJI KAO PRVO, uvijek će da glasi: SVIJEST + 7 FIZIČKIH I PSIHIČKIH SPOSOBNOSTI. Skraćeno: JA+7.
Da bi, na kraju, iz toga slijedio zaključak da mozak, NITI POSTOJI, NITI PROIZVODI SVIJEST, već da samo Svijest POSTOJI, koja uz pomoć svojih 7, od sebe same, proizvodi SVE - cijeli Univerzhum, pa i čovjeka u Univerzumu i njegov mozak.
-
Ljubo2
#1371 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Sve sam ti ovo, više puta, na različite načine objasnio i sve ćeš to moći na ispravan način da razumiješ samo kad uspiješ do kraja da razumiješ šta riječ i pojam "POSTOJANJE" podrazumijeva. I kad to budeš razumio, razumjećeš da i kamen i voda i vazduh i Sunce i Mjesec itd. IMAJU PSIHIČKE SPOSOBNOSTI. Zato imaju što su sve to samo različiti oblici kretanja i rada SVIJESTI, koja raspolaže sa 5 psihičkih sposobnosti, koja je JEDINA KOJA POSTOJI.
Lako bih ja tebi naveo primjer kako energija postoji bez materije, kad bi ti meni naveo primjer šta podrazumijevaš pod pojmom "materija". Ja ne znam šta je "materija", jer i po fizičarima, a i po Zakonu postojanja, "materija" NE POSTOJI. Ja znam samo šta je ENERGIJA. To je napregnuta i pokrenuta Svijest. Konkretno, to je cijeli Univerzum. To isto i Tesla tvrdi. On kaže "Sve je energija". A zatim tome još dodaje i kaže: "Sve je elektricirtet" i "Sve je svjetlost". To nisu tri različita oblika postojanja, već jedan i isti koji opažamo kao energiju, elektricitet i svjetlost. Ja mogu ovoj Teslinoj tvrdnji još samo da dodam i kažem: SVE JE SVIJEST. Kad se Svijest napregne i pokrene, fizički se manifestuje kao energija, elektricitet i svjetlost. I cijeli Univerzum je od toga napravljen.
E sada, možda ti pod pojmom "materija" podrazumijevaš drvo, ugalj, benzin itd, pa kad to zapalimo, dobijemo toplotnu ili radnu energiju, pa onda kažeš da energije ne može da bude bez materije. Ni u ovim primjerima se ne radi ni o kakvoj materiji, već i dalje samo o energiji, jer i drvo, ugalj, benzin itd su energija, čak i kad ih ne zapalimo. A kad ih zapalimo, ne dobijemo ništa drugo, do opet energiju, odnosno, dobijemo PRETAKANJE ENERGIJE IZ JEDNOG OBLIKA U DRUGI. Odnosno, dobijemo RADNU ENERGIJU. Odnosno, dobijemo energiju koju smo iz stanja mirovanja stavili u stanje naprezanja, kretanja i rada. Isto kao i čovjek, na primjer. I kad miruje on je energija. A kad se napregne i pokrene, on postaje radna energija.
A ako želimo da saznamo šta je SUŠTINA energije, bilo kada miruje ili se napreže i kreće, onda u osnovi svih oblika energije stoji Svijest. I Kvantni vakuum, na primjer, koji izgleda kao prazan prostor, je energija, ali energija koja miruje. To fizičari danas znaju i u toku su razni eksperimenti da se pronađe način kako da se Kvantni vakuum pokrene i tako se iz njega dobiju neograničene količine radne energije. Isto je i sa atomskom energijom, električnom ili bilo kojom drugom. I u svim primjerima biće riječ o Svijesti, koja je jedini oblik energije koji postoji, bilo da mirije ili da se npreže, kreće i radi. Cijeli Univerzum je Svijest koja se napreže keće i radi i to njeno naprezanje i kretanje Zovemo imenom "Energija". Tu nikakve materije NEMA.
Nije tačno. I ovo sam više puta objasnio. Podaci, tj. razne informacije (znanja) u ljudskom mozgu, nisu čovjekovo JA. Čovjekovo JA je elektromagnetno polje koje obavija i prožima ljudski organizam, pomoću kojega rade čovjekova čula, nervni sistem i mozak. Ono se u trenutku smrti tijela odvaja od tijela i preživljava smrt i raspad tijela.
Što se informacija tiče, tj. ZNANJA, ni znanja nemaju značenje POSTOJANJA. I tu samo Svijest postoji u vidu ZNALCA KOJI ZNANJE ZNA. Znanje se uvijek manifestuje u vidu 5 psihičkih radnji Svijesti: opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja. Daklle, isto kao što nikada ne postoji kretanje samo po sebi, već uvijek i samo Svijest u svojstvu KRETAČA KOJI SE KREĆE, tako nikada ne postoje ni znanje samo po sebi, već uvijek i samo SVIJEST kao znalac koji ZNANJE ZNA. Ili kao što nikada ne postoji misao sama po sebi, već uvijek i samo MISLILAC KOJI MISLI.
Baš mi te žao. Kad napišem kratko, tada ništa ne razumiješ. A nadugačko te umara.
Zakon postojanja je NAUKA. Gdje si vidio da jedna nauka može u cijelosti sa malo rijeći da se objasni. Pojedine nauke se godinama studiraju, za koje vrijeme je potrebno pročitati i naučiti brdo knjiga. Tako je i sa Zakonom postojanja, ako se radi o detaljima. Koji, kad se ne razumiju ako su sažeto izrečeni, kao što je slučaj kod tebe, onda je nužno pojedine detalje objasniti šire. A tebi ako to ne odgovara, niko te ne tjera. Na volju ti je da biraš ili da pustiš sve i ostaneš da i dalje ne znaš i ne razumiješ odgovore na pitanja ŠTA POSTOJI, KAKO i ZAŠTO. Ili da nastavimo da idemo naširoko u detalje, dok ne uspiješ sve da razumiješ. Ovo ti je jedinstvena prilika da uspiješ konačno da razumiješ šta je stvarnost i kako postoji, jer tog objašnjenja i razumijevanja, do danas, u svjetskoj naučnoj , filozofskoj, vjerskoj i drugoj literaturi, NEMA. Još uvijek niko nije uspio da odgovori na pitanja ŠTA je Svijest, KAKO postoji i ZAŠTO, s obzirom na činjenicu da osim Svijesti ničeg drugog i nema da POSTOJI što bi moglo da se objasni i razumije.
-
Ljubo2
#1372 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Možeš to objasniti i razumjeti na primjeru "jaje-pile-koka". Prvo postoji živa i svjesna energija koja raspolaže sa 7 sposobnosti i infrmacija o jajetu, pileti i koki kao organizovanom obliku kretanja i rada energije. Za nastanak Univezuma i svega iz čega se on sastoji je potrebnbo to isto - energija i informacija. Mahariši je to opisao riječima: "U osnovi svijeta postoji Veliko svjesno Ništa koje je početak i uzrok svega. U njemu postoje sve velike i male stvari, svi svjetovi, ali samo princip, kao ideja, kao latentna mogućnost. I kad se i najmanja njena čestica pokrene i postane dinamična, pretvara se u konkretnu stvar, u materiju u biće u Svemir"belfy wrote: ↑05/12/2020 21:08drug Ljubo, da bi postojao svjesni covjek potrebna je planeta sa uslovima za zivot istoga. jedan od bitnih preduslova da bi da planeta bila pogodna za zivot istog je zvijezda na dovoljenoj udaljenosti (tj, planeta na dovoljnoj udaljenosti od iste) da bi zivot na istoj bio moguc. kako bi ti ovo objasnio svojim Zakonom postojanja? Svijest je prvo pravila Sunce, pa Zemlju,pa Ljude... ili na neki drugi nacin? kako?
E sada, koliko sam te razumio, tebe zanima redoslijed evolucije, tj. gradnje Univerzuma. Zanima te kojim redom se šta u Univezumu stvara. Pa i to se može objasniti i razumjeti na primjeru "jaje-pile-koka". Šta tu imamo? Imamo informaciju, tj ideju o jajetu, piletu i koki i poslije imamo pile, koku i na kraju jaje. Odnosno, tu imamo da materijalni oblik (koka) uzrokuje informaciju o obliku koke (jaje) da bi se kasnije uz pomoć te informacije (jajeta) uzrokovala koka.
Sa Univerzumom je isto. Prvo se po ideji o Univerzumu uzrokuje Makro Univerzum. To su nebeska tijela i galaksije i to je KOKA. A zatim će taj Makro Univerzum da proizvede svoju SJEMENKU, tj. svoje jaje u kojem će ostaviti informaciju, tj. ideju o sebi, pomoću koje će kasnije, u drugom ciklusu, moći na isti način da se razvije. U primjeru Univerzuma njegovo JAJE, tj. sjemenka, u koju će da bude deponovano svo znanje o Univerzumu je organska priroda na čelu sa čovjekom. Čovjek je taj, koji će na kraju da stekne svo znanje o Univerzumu i moć da u narednom ciklusu stvaranja Univerzuma on bude BOG-KREATOR Makro Univerzuma, kao što su to sada u ovom Univerzumu "svjetlosna bića" u svojstvu "bogova kreatora". Pa i sam ljudski organizam je MIKRO UNIVERZUM.
Dakle, to je ZAKON, da materijalne forme ne može da bude bez sjemenke sa idejom o materijalnoj formi, niti sjemenke, tj. ideje o materijalnoj formi može da bude dok je materijalna forma ne napravi. Taj proces je vječito uzajamno naizmjenično uzročan. Početka ne može da bude. kao što ni kod jajeta i koke početka ne može da bude, zato što niti koke može da bude ako se ne izleže iz jajeta, niti jajeta može da bude, ako ga koka ne snese.
U Univerzumu postoji nebrojeno mnogo njegovih "sjemenki" poput organske prirode na Zemlji koje se razvijaju i zriju. Kao što svaka biljka na kraju procvjeta i iza sebe ostavi sjemenku sa informacijom o sebi. Ili kao što svaki klas žita iza sebe ostavi zrno žita sa informacijom o sebi iz kojega će kasnije da se razvije novi klas žita sa novom jemenkom i informacijom o sebi.
- Dozer
#1373 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Ljubo...kako sam i ocekivao, izvrdao si odgovor ponavljajuci svoju mantru.
Pitas sta je materijalno.... Sve sto postoji, vidljivo ili nevidljivo nasim culima, ima svoju molekularnu strukturu. Molekule se, kao i atomi koji ih cine - materijalni.
Cim mi dokazes suprotno, a to mozes i na svom famoznom primjeru jaje-pile-koka, mozemo nastaviti. Do tada te pozdravljam.
Pitas sta je materijalno.... Sve sto postoji, vidljivo ili nevidljivo nasim culima, ima svoju molekularnu strukturu. Molekule se, kao i atomi koji ih cine - materijalni.
Cim mi dokazes suprotno, a to mozes i na svom famoznom primjeru jaje-pile-koka, mozemo nastaviti. Do tada te pozdravljam.
-
belfy
#1374 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
ovdje nicim nisi pojasnio kako Svijest zna da se treba prvo formirati zvijezda, potom planeta, a tek onda zivot... to nije pitanje na koje se moze odgovoriti sa jaje-pile-koka. razlog iz kog ne moze biti odgovoreno sa istim je nacin stvaranja zvijezda i planeta koja nisu harmonicna kao jaje-pile-koka, nego u potpunosti haoticna.Ljubo2 wrote: ↑06/12/2020 03:48Možeš to objasniti i razumjeti na primjeru "jaje-pile-koka". Prvo postoji živa i svjesna energija koja raspolaže sa 7 sposobnosti i infrmacija o jajetu, pileti i koki kao organizovanom obliku kretanja i rada energije. Za nastanak Univezuma i svega iz čega se on sastoji je potrebnbo to isto - energija i informacija. Mahariši je to opisao riječima: "U osnovi svijeta postoji Veliko svjesno Ništa koje je početak i uzrok svega. U njemu postoje sve velike i male stvari, svi svjetovi, ali samo princip, kao ideja, kao latentna mogućnost. I kad se i najmanja njena čestica pokrene i postane dinamična, pretvara se u konkretnu stvar, u materiju u biće u Svemir"belfy wrote: ↑05/12/2020 21:08drug Ljubo, da bi postojao svjesni covjek potrebna je planeta sa uslovima za zivot istoga. jedan od bitnih preduslova da bi da planeta bila pogodna za zivot istog je zvijezda na dovoljenoj udaljenosti (tj, planeta na dovoljnoj udaljenosti od iste) da bi zivot na istoj bio moguc. kako bi ti ovo objasnio svojim Zakonom postojanja? Svijest je prvo pravila Sunce, pa Zemlju,pa Ljude... ili na neki drugi nacin? kako?
E sada, koliko sam te razumio, tebe zanima redoslijed evolucije, tj. gradnje Univerzuma. Zanima te kojim redom se šta u Univezumu stvara. Pa i to se može objasniti i razumjeti na primjeru "jaje-pile-koka". Šta tu imamo? Imamo informaciju, tj ideju o jajetu, piletu i koki i poslije imamo pile, koku i na kraju jaje. Odnosno, tu imamo da materijalni oblik (koka) uzrokuje informaciju o obliku koke (jaje) da bi se kasnije uz pomoć te informacije (jajeta) uzrokovala koka.
Sa Univerzumom je isto. Prvo se po ideji o Univerzumu uzrokuje Makro Univerzum. To su nebeska tijela i galaksije i to je KOKA. A zatim će taj Makro Univerzum da proizvede svoju SJEMENKU, tj. svoje jaje u kojem će ostaviti informaciju, tj. ideju o sebi, pomoću koje će kasnije, u drugom ciklusu, moći na isti način da se razvije. U primjeru Univerzuma njegovo JAJE, tj. sjemenka, u koju će da bude deponovano svo znanje o Univerzumu je organska priroda na čelu sa čovjekom. Čovjek je taj, koji će na kraju da stekne svo znanje o Univerzumu i moć da u narednom ciklusu stvaranja Univerzuma on bude BOG-KREATOR Makro Univerzuma, kao što su to sada u ovom Univerzumu "svjetlosna bića" u svojstvu "bogova kreatora". Pa i sam ljudski organizam je MIKRO UNIVERZUM.
Dakle, to je ZAKON, da materijalne forme ne može da bude bez sjemenke sa idejom o materijalnoj formi, niti sjemenke, tj. ideje o materijalnoj formi može da bude dok je materijalna forma ne napravi. Taj proces je vječito uzajamno naizmjenično uzročan. Početka ne može da bude. kao što ni kod jajeta i koke početka ne može da bude, zato što niti koke može da bude ako se ne izleže iz jajeta, niti jajeta može da bude, ako ga koka ne snese.
U Univerzumu postoji nebrojeno mnogo njegovih "sjemenki" poput organske prirode na Zemlji koje se razvijaju i zriju. Kao što svaka biljka na kraju procvjeta i iza sebe ostavi sjemenku sa informacijom o sebi. Ili kao što svaki klas žita iza sebe ostavi zrno žita sa informacijom o sebi iz kojega će kasnije da se razvije novi klas žita sa novom jemenkom i informacijom o sebi.
dakle, odakle Svijest zna sta prvo da formira? ima krajnji cilj?
-
Ljubo2
#1375 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Pazi, mi tražimo ono PRVO što POSTOJI, koje nije napravljeno ni od čega, do od sebe samoga. Čulno gledano, to PRVO je ENERGIJA. Šta je energija? Ona se uvijek manifestuje kao elektromagnetno polje koje može da se skuplja na česticu, elektron, na primjer, a može i da se širi. To elektromagnetno polje nema nikakvu atomsku, a pogotovo molekularnu strukturu. Tek priilkom sjedinjavanja i samoorganizovanja elementarnih čestica unutar elektromagnernih polja, nastaju atomi, a sjedinjavanjem različitih atoma, nastaju molekuli. Što znači da ni atomi, ni molekuli, od kojih je napravljen cijeli Univerzum, nisu materija, već organizovana, usistemljena ENERGIJA.
Ali, ni Energija ne postoji kao nešto PRVO. Ona nastaje po načinu samopokretanja i vibriranja polja i čestica Kvantnog vakuuma, znači, iz nečega što izgleda prije kao NIŠTA, nego kao Energija. I upravo taj Kvantni vakuum, tj. to NIŠTA je PRVO koje POSTOJI. TO "NIŠTA" je polje nepokrenute i nematerijalne SVIJESTI, zato jer ne raspolaže samo fizičkim sposobnostima naprezanja i kretanja. već i psihičkim sposobnostima opažanja tog svog naprezanja i kretanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja, koje su osnovni faktori Svijesti.
Dakle, Energija je napregnuta i pokrenuta SVIJEST, koja putem SAMOORGANIZOVANJA gradi sve složenije i složenije sisteme svog kretanja i rada, sve uz pomoć svojih 7 sposobnosti. Prvo gradi atome, pa od atomma molekule, od molekula nebeska tijela, od nebeskih tijela galaksije, od galaksija Univerzum. A zatim na pogodnim nebeskim tijelima od atom i molekula pravi jednoćelijske organizme, pd jednoćelijskih organizama pravi tijela biljaka, životinja i ljudi, od ljudi pravi čovječanstvo, od mrava mravinjake, od pčela pčelinjake itd.
Nije potrebno da ti bilo šta dokazujem. Tu su fizika i biologija, koje su sve snimile i dokazale. Ja samo koristim njihove podatke, tragajući za nečim što kao NAJPRVO POSTOJI i dolazim do Kvantnog vakuuma iz koje nastaje sve, koji nema ni atmosku, ni molekularnu strukturu. Koji, kad se napregne i pokrene je čista Energija, iz koje kasnije nastaje sve. Dakle, sve je Energija ili pak, sve je napregnuti i pokrenuti Kvantni vakuum. Odnosno, Sve je Svijest, zato što taj samonapregnuti i samopokrenuti Kvantni vakuum (Big-Bang) raspolaže sa 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti koje su osnovni faktori Svijesti. Najkraće rečeno, sve je JA+7.