Chmoljo wrote: ↑01/12/2020 23:32
last mohicans wrote: ↑01/12/2020 20:51
Zato što do sada ja nigdje ne pročitah i ne vidjeh da je vrh stranke znao za to. Ima samo izjava Ramića iz SDA, on mi je baš relevantan i poziv na ostavku od strane njegove partije koja je najkorumpranije stranka u državi od njenog postanka. Drugima se mnogobrojne afere halale,a SDP neće i ne trebaju. Ako neko dokaže sa razgovorima, transkriptima, porukama, da je vrh znao za ovo i ništa nije poduzeo, tad ima smisla pozivati na ostavke. Ali ne da se natječu govnari iz SDA u pozivanju na ostavke i odgovornost.
Ja sam jasno napisao, 100% da nisu znali da se ONO radi, ali su morali biti pazljiviji, morali biti organizovaniji, i na kraju krajeva, postoji i nesto sto se zove MORALNA ODGOVORNOST. dakle, preuzeti odgovornost za nesto sto u stvarnosti nisi uradio, ali si kao glavni i odgovorni krenuo od sebe.
Zajebi price koje pricaju malaci i ostali zlonamjernici. Ovakvi su sampanjac otvorili kad su sve ono procitali. Ja pricam ono sto svi koji stoje na zemlji odavno vide.
Sada treba pokazati da nije sve u fotelji i broju na listi. Treba pokazati da se spremno BOLJE organizovati, jer su i protekli izbori pokazali da ovako ne ide.
Ako se SDP krije iza uspjeha tek osnovanih stranaka, ostavke su trebale i ranije pljustati, ali ovo sa Srebrenicom je samo pokazalo koliko se neorganizovano, koliko se ne radi na terenu i koliko je nuzno da promjena krene od vrha da bi se stvari na terrnu popravile.
Napominjem da je koliko znam ovaj covjek POSTAVLJEN kao povjerenik od strane partije. Dakle, i tu postoji odgovornost od strane rukovodstva.
SDP nije SDA, da se prastaju i mnogo sitnije stvari. I neka nije. Zato ce uvijek biti bolji izbor od njih. Ali sadasnja vrhuska nije bogomdana, a ovi zeleni dusebriznici stvarno se nadaju Becirevicu i onda nekom rasturanju cetvorke. Tako da je jasno zasto oni pozivaju na ostavke. Iako su odmah poslije rata pusili kurce ratnim zlocincima zbog komadica vlasti.
Medjutim, to ne treba zamagliti cinjenicu da ce Partija trpiti ogromnu stetu ako se nesto radikalno ne desi.
Boli kurac Begu sto je iskljucen iz SDP-a. Potrebno je pokazati drustvenu i moralnu odgovornost. Svaka losa situacija ima potencijal da se preokrene u astitu korist. Tako i ova moze, osim ako, naravno, jedina korist na pameti nije ona vlastita.