Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#105001 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

dowydyenya wrote: 25/11/2020 13:09 Telemach

Da li je ovo bilo neko tumbanje kanala vidim History 2 mi je od juce zakljucan inace koristim eon ful duo.

Ugovor od 24 mjeseca mi istice tek iduce godine u ovo doba, da mi nije bio pusten promotivno.
Zdravo dowydyenya,
History 2 se ne nalazi u okviru paketa koji koristite.
Listu kanala dostupnu u okviru Eon Ful Duo paketa možete pogledati na linku
https://telemach.ba/eon-paketi/eon-duo-paketi/
Možete nam dostaviti broj Ugovora, rado ćemo izvršiti detaljnu provjeru i dostavili povratne informacije.
fusion_ba

#105002 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

markopd wrote: 25/11/2020 14:21 EON sa Windows Store "doživio" update i uklonio "beneficije".
Dozivio update ima pola godine
markopd

#105003 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by markopd »

fusion_ba wrote: 25/11/2020 15:14
markopd wrote: 25/11/2020 14:21 EON sa Windows Store "doživio" update i uklonio "beneficije".
Ne znam,ne pratim i ne ulazim često,ali sam siguran da je prošli mjesec radilo.
dowydyenya

#105004 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dowydyenya »

Telemach wrote: 25/11/2020 15:08
dowydyenya wrote: 25/11/2020 13:09 Telemach

Da li je ovo bilo neko tumbanje kanala vidim History 2 mi je od juce zakljucan inace koristim eon ful duo.

Ugovor od 24 mjeseca mi istice tek iduce godine u ovo doba, da mi nije bio pusten promotivno.
Zdravo dowydyenya,
History 2 se ne nalazi u okviru paketa koji koristite.
Listu kanala dostupnu u okviru Eon Ful Duo paketa možete pogledati na linku
https://telemach.ba/eon-paketi/eon-duo-paketi/
Možete nam dostaviti broj Ugovora, rado ćemo izvršiti detaljnu provjeru i dostavili povratne informacije.
Vjerujem vam , onda je vjerovatno bila neka greska do vas , jer sam ga imao kako se pojavio , pa me iznenadilo to sto je zakljucan.

Hvala
dowydyenya

#105005 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dowydyenya »

Telemach

Jos jedno pitanje.
Nakon koliko vremena se mogu otkazati dokupljeni kanali koje aktiviram preko portala moj telemach.
fusion_ba

#105006 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

markopd wrote: 25/11/2020 15:21
fusion_ba wrote: 25/11/2020 15:14
Ne znam,ne pratim i ne ulazim često,ali sam siguran da je prošli mjesec radilo.

Vjerovatno si tek sad uradio update, ali taj update je izasao davno
semirsar

#105007 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Telemach wrote: 25/11/2020 11:16
Reglan wrote: 25/11/2020 08:28 Ja sam mobilnim bankarstvom platio racun a racun sam naveo onaj iz unicredita jer mi je tako bilo na uzorku. Je li uplata prosla? Je li Telemach skroz zatvorio racun u unicreditu?

Zdravo Reglan,
Račun u Unicredit banci nije zatvoren.
I dalje možete plaćati račune putem Unicredit banci s tim što će banka naplatiti proviziju.
Potvrdu o izvršenoj uplati možete dostaviti na e-mail [email protected] rado ćemo evidentirati nalog za provjeru i proslijediti kolegama u finansijskom sektoru.
Zdravo @Telemach
Zamolio bih vas da ne dovodite korisnike u zabludu sa nepotpunim informacijama.
Placanjem na salteru UCB, korisnik ce uz racun platiti i proviziju.
Placanjem preko m-ba app korisnik nece platiti proviziju, dokaz na slici dole

Image

Svaka uplata preko mba app se prikaze na T-mach portalu, u mom slucaju max za dan-dva, dokaz slika dole

Image

Kad ce UCB uvesti i naplatu provizije ne znam, negdje sam proctao krajem marta iduce godine, ali... kako ste vi u T-machu krenuli, sve su prilike ce to mnogo prije da se desi :roll:
Daklem, do vaske je, nemojte nam glumit "Dodu", najbct Vi na kraju :mrgreen:
Lp,
jos uvijek vas
Image
kakaljin

#105008 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

semirsar wrote: 25/11/2020 17:30
Reglan wrote: 25/11/2020 08:28 Ja sam mobilnim bankarstvom platio racun a racun sam naveo onaj iz unicredita jer mi je tako bilo na uzorku. Je li uplata prosla? Je li Telemach skroz zatvorio racun u unicreditu?

Zdravo Reglan,
I dalje možete plaćati račune putem Unicredit banci s tim što će banka naplatiti proviziju.
Potvrdu o izvršenoj uplati možete dostaviti na e-mail [email protected] rado ćemo evidentirati nalog za provjeru i proslijediti kolegama u finansijskom sektoru.
Zdravo @Telemach

Image

Svaka uplata preko mba app se prikaze na T-mach portalu, u mom slucaju max za dan-dva, dokaz slika dole

Image

Kad ce UCB uvesti i naplatu provizije ne znam, negdje sam proctao krajem marta iduce godine, ali... kako ste vi u T-machu krenuli, sve su prilike ce to mnogo prije da se desi :roll:
Lp,
jos uvijek vas
Image

O tome i ja govorim u zabludu dovode korisnike da ima provizije kada eto iz priloženog da je nema niti će je biti kada se tako plaća jer unutar banke nema provizije preko mobilnog i internet plaćanja.

Oni moraju na ispotavljenim racunima napisati sve račune na koje korisnici mogu plaćati račune jer nemaju svi račune u adico banci.
Tesla Edison

#105009 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

Pozdrav,

Pitanje za upućene, znam da nema na listi podržanih TV-a (to mi nije ni bitno jer nema mnogih pa uredno radi), ali da li na ovaj TV može da se skine EON SMART app sa Play store-a, tj. da li je aplikacija vidljiva u istom.

U pitanju je: https://www.televizori.ba/vox-50ads314b ... droid-crni
Telemach

#105010 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

dowydyenya wrote: 25/11/2020 15:32 Telemach

Jos jedno pitanje.
Nakon koliko vremena se mogu otkazati dokupljeni kanali koje aktiviram preko portala moj telemach.

Zdravo dowydyenya,
Dokupljene pakete možete deaktivirati putem Moj Telemach portala nakon 30 dana.
Ukoliko želite, javite nam se u inbox, kako bismo mi evidentirali zahtjev kroz sistem.
crnivrag

#105011 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Ulazak na tržište
Grčki Forthnet zvanično postaje dio United Grupe

Image

Grčki telekomunikacijski operator i pružatelj pay -TV usluga Forthnet službeno je postao dio United Grupe, vodećeg pružatelja telekomunikacijskih i medijskih usluga u jugoistočnoj Evropi, u okviru kojeg u Bosni i Hercegovini posluju televizija i portali Sport Klub i N1, Nova BH, kao i operator Telemach BiH.

Ulazak United Grupe na grčko tržište još je jedna prekretnica u njenoj strategiji rasta u Evropi. Ujedno, nizozemska grupa koja posluje u osam država u regiji time dodatno učvršćuje poziciju lidera u industriji.

“Zadovoljstvo mi je da poželim dobrodošlicu našim kolegama iz kompanije Forthnet u porodicu United Grupe. Imamo ambiciozne planove za kompaniju, koji će biti sprovedeni sa novim menadžerskim timom. Forthnetov brend Nova, je dobro pozicioniran u Grčkoj i vidimo mnogo poslovnih potencijala. Imamo priliku da na grčkom tržištu omogućimo više zabavnih i sportskih medijskih sadržaja, kako bismo podstakli rast usluga televizije. Uvjereni smo da primjenom naše stručnosti u oblastima kao što su medijski sadržaj i tehnologija, u kombinaciji sa širom telekomunikacijskom ponudom, možemo pružiti vrhunsko korisničko iskustvo i ostvariti svoje poslovne ciljeve", izjavila je Victoriya Boklag, izvršna direktorka United Grupe.

United Grupa, koja je u većinskom vlasništvu investicionog fonda BC Partners, saopštila je u junu da je prihvatila početni udio od približno 36% u kompaniji Forthnet. Od tada je United Grupa povećala svoje vlasništvo na oko 80% Do kraja godine, nakon što kompanija završi konverziju konvertibilnog duga, udio United Grupe će porasti na približno 85%.

Obavezna tenderska ponuda

Prema grčkim pravilima tenderske ponude, United Grupa je ponudila minimalne obavezne uslove i očekuje se zvanična objava obavezne tenderske ponude (Mandatory Tender Offer - MTO), koja bi trebalo da bude završena u prvom kvartalu 2021. godine.

Ako United Grupa stekne najmanje 90% običnih akcija kompanije Forthnet po završetku obavezne tenderske ponude, na kraju će imati 100% udjela u kompaniji.

Forthnet je jedan od vodećih provajdera usluga kućne zabave i komunikacija u Grčkoj - televizije, širokopojasnog interneta i fiksne telefonije, sa oko 1.000 zaposlenih i skoro 1,4 miliona korisnika. Forthnet nudi svojim korisnicima više od 60 kanala putem brenda Nova.

Kupovina Forthneta treća je velika transakcija United Grupe od kada je investicioni fond BC Partners preuzeo većinsko vlasništvo u martu 2019, nakon akvizicija kompanije Tele2 u Hrvatskoj i Vivacom, vodeće telekomunikacione kompanije u Bugarskoj. Zajedno su akvizicije povećale prihod Grupe na 1,7 milijardi eura. Radeći u telekomunikacionom i medijskom sektoru, platforma United Grupe kombinuje vodeće operatere i najbolje proizvođače medijskog sadržaja u Jugoistočnoj Evropi. Kompanija ima više od 10 miliona korisnika i 11 hiljada zaposlenih.

O United Grupi

Sa sjedištem u Amsterdamu United Grupa je vodeći telekomunikacijski i medijski operater u Jugoistočnoj Evropi. Kroz značajne investicije u digitalnu infrastrukturu, sadržaj i tehnologiju, pruža vodeće usluge korisnicima širom regiona. Za 20 godina poslovanja, United Grupa je preuzela i uspješno integrisala više od 100 kompanija.

Svake godine izdvaja i značajna sredstva za razvoj digitalne infrastrukture, originalnog medijskog sadržaja i tehnologije. United Grupa je od marta 2019. godine u vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih globalnih investicionih kompanija u svijetu i posluje u osam zemalja.
Link na obavijest na Klix portalu
LikeLike

#105012 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by LikeLike »

Jel ima u Telemachu da se kupe mobiteli na rate uz paket kao u BH Telecomu?
typeOnegative

#105013 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

TESLA_EDISON wrote: 25/11/2020 18:47 Pozdrav,

Pitanje za upućene, znam da nema na listi podržanih TV-a (to mi nije ni bitno jer nema mnogih pa uredno radi), ali da li na ovaj TV može da se skine EON SMART app sa Play store-a, tj. da li je aplikacija vidljiva u istom.

Jel imas taj TV , ili ga planiras kupiti ? Jbg android je , trebalo bi moći , ako ne preko playstorea onda "okolo ".

@likelike ... nema , niti je na vidiku . A zasto , to ni meni nije jasno ..
LikeLike

#105014 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by LikeLike »

Steta, starci imaju neki jeben paket, bas skup, sigurno bi imao dobar popust :D
kakaljin

#105015 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

LikeLike wrote: 25/11/2020 19:46 Steta, starci imaju neki jeben paket, bas skup, sigurno bi imao dobar popust :D
Najskuplji je 81,50 KM tako da je to nije nesto jebeno samo paket kao paket. Jebeno je ako placas neki paket par hiljada KM
Tesla Edison

#105016 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

typeOnegative wrote: 25/11/2020 19:44
TESLA_EDISON wrote: 25/11/2020 18:47 Pozdrav,

Jel imas taj TV , ili ga planiras kupiti ? Jbg android je , trebalo bi moći , ako ne preko playstorea onda "okolo ".

@likelike ... nema , niti je na vidiku . A zasto , to ni meni nije jasno ..
Planiram kupit. Buni me, negdje na sajtovima stoji A6.0 a negdje A9.0 pa ne znam koji je od ta dva. Kontam, možda neko već ima pa da kaže iz prve ruke.
MMM1977

#105017 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MMM1977 »

Zašto na EON ne mogu gledati Arene ako sam na BH Telecom internetu? Baš glupo...
Benq
Moderator

#105018 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

MMM1977 wrote: 25/11/2020 20:05 Zašto na EON ne mogu gledati Arene ako sam na BH Telecom internetu? Baš glupo...
Takav je uslov HDWIN-a.
LikeLike

#105019 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by LikeLike »

kakaljin wrote: 25/11/2020 19:59
LikeLike wrote: 25/11/2020 19:46 Steta, starci imaju neki jeben paket, bas skup, sigurno bi imao dobar popust :D
Najskuplji je 81,50 KM tako da je to nije nesto jebeno samo paket kao paket. Jebeno je ako placas neki paket par hiljada KM
Znam da je najskuplji paket, sve sto je imalo uzeli su i doplatili jos neke opcije i kanale, ali ne znam koliko placaju.
kakaljin

#105020 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

LikeLike wrote: 25/11/2020 21:33
kakaljin wrote: 25/11/2020 19:59
Znam da je najskuplji paket, sve sto je imalo uzeli su i doplatili jos neke opcije i kanale, ali ne znam koliko placaju.
znaci i arene HD to je jos 6 KM.
°u°

#105021 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by °u° »

Banana66 wrote: 24/11/2020 17:53 Pozdrav , da li su povecali brzine u zadnje vrijeme ? Do skoro sam mjerio 200mbps na speedtestu EON Full paket , a trenutno mjerim ove brzine: Image
Mada primjetio sam vise nestabilnosti sto se tice interneta , dolazi do cescih prekida WiFi-a , a i preko kabla dolazi do kratkih prekida interneta.
I kod mene često prekida wifi. Jutros mi posrka preostalih 81 mb mobilnog interneta jer sam pustio youtube ne znajući da je prekinuo wifi.
Prvo mi stiže poruka da mi je preostalo 81 mb, a nakon 50 minuta da sam potrošio bonus. Od kako dobi ovaj ruter su i počeli ovi problemi, čini mi se. Najgore mi je to što me odvali po mobilnom. Prošli mjesec me iznenadi brzina kojom na početku mjeseca nesta mb, pomislih da me u telecomu muljaju
Snake Eyes

#105022 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Snake Eyes »

semirsar wrote: 25/11/2020 17:30

Zdravo Reglan,
Zdravo @Telemach

Image

Image

Lp,
jos uvijek vas
Image
I kada uvedu proviziju biće 0,30 KM, to im je politika provizije na nivou banke. U svakom slučaju će svim korisnicima UniCredit banke biti povoljnije i jednostavnije. Ja ih nazvao, vazio im 10 minuta i službenik Telemach-a mi kaže molim vas da nam pošaljete mail da vam možemo javiti da li je uplata prošla. Rekoh, jel vam ostao isti račun i da li je aktivan? Kaže, jeste. Momak, ja kada pustim uplatu, završio sam sa plaćanjem i provjeravanjem. Meni na mail stigne potvrda o izvršenoj uplati, za mene završeno.

EDIT: Doslovno plaše korisnike kako ne bi plaćali na UniCredit račun.
Evo uredno su proknjižili uplatu a na telefonu, nazovi, pošalji, provjeri...ono da kažeš, ma daj mi Adiko račun, hoću se ja zafrkavat sa uplatama.
Image
drug_profi

#105023 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Ma nema tu puno rizika. Ako se njihov racun zatvori novac nece biti skinut sa tvog racuna. Ostace neodobren nalog. Ti ces biti duzan Telemahu, ali ces dug vidjeti na sljedecem racunu.
Ne moze novac otici nekom drugom jer banka nece dati isti broj racuna nekome, cak i ako ga Telemah zatvori.
Bio je slucaj sa Intesom, dok su preko njih radili. Bez provizije za m-banking. Pa onda najednom meni dug nekakva cifra i opomena. Ja u aplikaciju vidim dva naloga neodobrena. Nazovem, kazu zatvorili smo racun u Intesi. Prepravim template na Unicredit racun i platim.
Dakle nema brige.

Samo je glupo da ovo sto ste genijalno napravili preko linka za placanje u elektronskom racunu, sada razjebete.
caseytron

#105024 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by caseytron »

Koristi li neko Netflix preko EON boxa? Dodje li predinstaliran ili se mora posebno?
123bih123

#105025 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by 123bih123 »

caseytron wrote: 25/11/2020 23:47 Koristi li neko Netflix preko EON boxa? Dodje li predinstaliran ili se mora posebno?
Nazalost netflix nije podrzan na Eon boxu, na google storu neces ga naci. Cak ne moze se ni “castat” sa mobilne aplikacije.
Locked